• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata

Biscuiti

Biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata

Biscuitii sunt un dulce simplu de facut, asta de cele mai multe ori. Sunt si retete delicate de biscuiti, care cer finete si precizie insa pentru asa ceva este nevoie de timp. Eu de multe ori apelez la retete rapide, cu ingrediente simple si la indemana. Insa, cand am mai mult timp, imi place si mie sa experimentez si sa incerc retete noi si complexe. In curand o sa prezint si o reteta mai complexa, insa deocamdata vom ramane la partea simpla si rapida.

Acesti biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata se fac destul de usor insa solicita putin mai mult efort. Aluatul trebuie decupat si stantat, apoi cercurile de aluat trebuie transferate cu grija in tava de copt iar la final cand sunt coapte si racite trebuie sa le umplem cu o crema de ciocolata. Crema este super delicioas, cu o aroma intensa de ciocolata si o cremozitate data de mascarpone.

Biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata_4

 

Biscuiti

100 gr unt

120 gr mascarpone

120 gr zahar

1 ou

300 gr faina

1 praf de sare

1 lingurita esenta de cocos

1 lingurita extract de vanilie

 

Crema

100 gr smantana pentru frisca

130 gr mascarpone

120 gr ciocolata neagra

2 linguri zahar

1 lingurita extract de vanilie

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 24 min. Nr biscuiti: 20-30

Biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata_1

 

Crema. Incalzim smantana si mascarpone pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam zaharul si ciocolata si le lasam asa 1 minut. Dupa 1 minut amestecam energic si adaugam extractul de vanilie. Dam crema la rece.

Biscuiti. Untul moale il mixam impreuna cu mascaporne si zaharul pana cand obtinem o crema fina si pufoasa. Adaugam oul si mixam pana la omogenizare. Treptat adaugam si faina iar cand aluatul devine prea greu de prelucrat putem sa renuntam la mixer.

Incorporam cu grija toata faina apoi esentele. Vom obtine un aluat moale, usor lipicios, pe care il punem la frigider pentru o ora.

Scoatem aluatul din frigider si-l intindem intr-o foaie subtire de 0.3cm. Decupam cercuri cu o forma rotunda iar apoi stampilam fiecare cerc – daca avem stampila pt fursecuri, daca nu merge si fara.

 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Punembiscuitii in tava pe rand si cu grija pentru a nu-i deforma.

Biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata_5

Coacem biscuitii timp de 10-12 minute pana cand se rumenesc usor. Ii scoatem pe un gratar la racit.

Cand sunt reci complet putem sa ii umplem cu delicioasa crema de ciocolata si sa ii savuram pe indelete. Sunt mai mult decat grozavi. Enjoy!

 

Biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata_2

 


4 Comments

« Prajitura Alba ca Zapada
Prajitura cu ciocolata si mousse de cafea »

Comments

  1. Alina says

    March 26, 2015 at 5:21 pm

    Numai tu poți face biscuiți atât de frumoși!

    Reply
  2. Haplea says

    March 27, 2015 at 7:57 pm

    Grozavi acesti biscuiti!

    Reply
  3. Irina says

    April 1, 2016 at 6:39 pm

    Buna ziua
    Am facut de 2 ori reteta Dvs, dar la mine biscuitii s-au umflat bine de tot.
    Prima data am lasat aluatul mai gros, a doua oara aluatul a fost mai subtire si la fel s-au facut ca niste gogosi :)
    Eu nu am pus in aluat zahar si sare. Oare sa fie din cauza asta sau altul e motivul.
    Miltumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 2, 2016 at 12:12 pm

      Buna Irina. Mi s-a intamplat si mie acest lucru si tin sa cred ca sunt mai multi factori. Unul din ei e faptul ca nu ai pus zahar si sare ( pentru ca exact asa am patit si eu cand am uitat sa pun zaharul ). Alt factor poate fi faptul ca ai lucrat prea mult aluatul si s-a umflat, ca si cel de foietaj ( care se umfla practic de la untul dintre straturi ). Cand lucrezi cu aluat fraged e bine sa-l amestececi cat mai putin. Sa nu uiti de un praf de sare, iar zahar…poti sa pui doar o lingurita daca nu-ti place.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316