• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Saratele cu branza si chimen

Aluat sarat

Saratele cu branza si chimen

Saratelele sunt printre preferatele mele cand vine vorba de rontaiala. As inlocui oricand biscuitii si fursecurile cu asa ceva. Motiv pentru care le fac destul de des. Nu necesita o tehnica prea complicata, se fac din ingrediente la indemana oricui si pot fi aromatizate dupa bunul plac.

In trecut am mai facut si varianta foarte simpla de saratele cu cascaval, sau varianta putin mai aromata de saratele picante cu branza. Acum am ales o varianta destul de clasica de saratele cu branza si chimen, facute cu untura si branza maturata de oi. Un deliciu!

Saratele cu branza si chimen

Ingrediente
350 gr faina
50 gr untura (100 gr unt)
200 gr branza de oi
1 ou
2-3 linguri smantana grasa
1 ou pentru uns
seminte de chimen

Saratele cu branza si chimen

Cernem faina iar in mijlocul ei punem untura. Incepem sa framantam cu varful degetelor pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam branza de oi, oul si smantana si continuam framantarea pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios. Dupa caz mai completam cu faina sau cu smantana asstfel incat sa ajungem la consistenta dorita.

Invelim aluatul in folie si-l introducem la frigider pentru 1-2 ore. Aluat ferm il scoatem din frigider si-l intindem intr-un dreptunghi gros de 1cm aproximativ. Ungem intreaga suprafata cu ou batut si presaram seminte de chimen. Apasam usor.

Taiem fasii subtiri de aluat pe lungime cu ajutorul unui cuter sau rola de taiat. Facem cateva taieturi si pe latime, astfel incat sa obtinem saratele de lungimea dorita.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Asezam saratelele in tava lasand o distanta mica intre ele.

Coacem saratelele cu branza si chimen timp de aproximativ 20 de minute, pana cand se rumenesc frumos.  Sunt grozave!

Saratele cu branza si chimen


9 Comments

« Tort de biscuiti cu fructe uscate si ciocolata
Prajitura cu ciocolata si lapte condensat »

Comments

  1. Ariana says

    March 20, 2015 at 4:58 pm

    Sunt preferatele mele dar eu folosesc branza telemea deoarece fetelor nu le place branza de oaie. O reteta foarte buna iar saratelele sunt fragede.

    Reply
  2. Ofelia says

    January 11, 2017 at 10:08 pm

    Salut! Nu am făcut niciodată până acum sărățele și aș vrea să încerc rețeta ta. Spune-mi, te rog, nu e nevoie de praf de copt sau bicarbonat de sodiu?
    P.S. Am făcut tarta cu gem de căpșuni și nuci după rețeta ta și a ieșit minunat! Mulțumesc!
    Ofelia

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 12, 2017 at 6:47 pm

      Buna Ofelia. Eu nu folosesc agent de crestere la saratele. Ele cresc datorita grasimii care o contin.
      Ma bucur ca ti-a placut tarta! :)

      Reply
  3. Iulia says

    March 1, 2018 at 5:16 pm

    buna paula, pot jolosi ricotta sau cascaval :)…in zona care locuiesc eu in franta, nu se gaseste branza ca a noastra, sau feta?
    sa ai o primavara minunata si sa be incanti mult timp cu retete minunate!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 13, 2018 at 12:55 pm

      Buna iulia, cred ca ar mrge bine cascavalul. Zi frumoasa si multumesc de urari! :)

      Reply
  4. Tatiana Popescu says

    February 27, 2021 at 4:52 pm

    Buna Paula! Cind spui brinza de oi te referi la telemea, corect? Merci! Tatiana

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2021 at 7:07 am

      Buna Tatiana, ma refer la o branza gen branza de burduf. Noi facem o branza din cas de oi razuit si apoi amestecat cu sare.

      Reply
  5. Calin cristina says

    December 4, 2021 at 2:57 pm

    Buna. In loc de untura se poate folosi ulei? Multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 29, 2021 at 9:39 am

      Buna, cu untura merge cel mai bine.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316