• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Pasca napoletana – pasca in aluat de tarta

Tarte/Placinte dulci Aluat dulce

Pasca napoletana – pasca in aluat de tarta

Pasca nu lipseste niciodata de pe masa de Paste, fie ea traditionala…fie ea fara aluat, in aluat de tarta, sau luata de pe alte meleaguri. Cu siguranta nu va lipsi nici saptamana viitoare, dar pana ma hotarasc cum va fi ea, am sa va arat o pasca napoletana, ce am exersat-o zilele trecute. Are ca baza un aluat bun de tarta, o umplutura aromata si merge perfect langa un pahar de vin dulce.
Pasca napoletana_2
 
Aluat
200 gr faina alba
1/2 lingurita sare
80 gr unt
1 ou
2 linguri smantana grasa
 
Umplutura
700 gr crema de branza
150 ml lapte
6 lingurite gris
120 gr miere
100 gr fructe confiate
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri suc de lamaie
4 oua
200 ml smantana
 
Timp de preparare:1 ora Timp de coacere:1 ora Nr. portii: 12
Pasca napoletana_1
 
Faina o cernem si in mijloc facem o adancitura, punem sarea si untul si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut, smantana si apa treptat pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece pentru jumatate de ora.
 
Trecem repedela umplutura. Punem laptele pe foc si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si amestecam bine cu telul. Lasam pe foc pana se ingroasa apoi dam deoparte. Adaugam mierea, apoi ouale pe rand si amestecam bine si repede. Lasam la racit.
 
Preincalzim cuptorul la 160 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 20-22cm. Ungem tava cu putin ulei atat pe fund cat si pe laterale.
 
Scoatem aluatul de la rece si-l intindem intr-o foaie rotunda, groasa de aproximativ 0.3mm. Punem foaia in tava si aranjam bine si pe laterale.
 
In crema de gris si oua adaugam crema de branza, smantana, fructele confiate (am folosit cantalup) si mixam usor pana la omogenizare. Punem esenta de vanilie si sucul de lamaie si omogenizam din nou.
 
Turnam crema de branza in tava peste aluat si dam la cuptor pentru aproximativ o ora. O lasam sa se raceasca complet, apoi o putem portiona dupa preferinta.
 
Pofta buna!!
 
Pasca napoletana_3
Sursa de inspiratie: revista Click


37 Comments

« Milkshake cu banane, mure si inghetata de kiwi
Strudel cu nuci, cacao si gem »

Comments

  1. Rocsy Ciobanu says

    April 28, 2013 at 7:35 pm

    Ce mult imi place…Cred ca este delicioasa! Bravo!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:23 am

      Multumesc Rocsi :*

      Reply
  2. daniela64 says

    April 28, 2013 at 8:20 pm

    Fantastica la tua pastiera. Buona settimana Daniela.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:23 am

      Grazie Daniela!

      Reply
  3. mirela says

    April 29, 2013 at 3:31 am

    woauu,cat de bine arata!!!pup!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:23 am

      Mirela, ma bucur mult ca-ti place! Pup

      Reply
  4. Oana D. says

    April 29, 2013 at 3:50 am

    Arata bine de tot si este simplu de facut, merita incercata! O saptamana linistita!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:24 am

      Multumesc Oana. Intr-adevar se face usor! Pup

      Reply
  5. Cristina says

    April 29, 2013 at 5:20 am

    Foarte reusita.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:25 am

      Multumesc mult Cristina! :*

      Reply
  6. agenda nico says

    April 29, 2013 at 8:47 am

    Ti-a venit super ! Este foarte buna, o fac si eu dar cu ricotta..asa cum se face de obicei in Italia.
    o saptamana buna..pa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:27 am

      Nico, multumesc! Da, banuiesc ca reteta originala prevedea ricotta, eu asa am gasit-o intr-o revista :) Pup

      Reply
  7. Lia says

    April 29, 2013 at 9:47 am

    Superba pasca .
    Abia astept sa fac si eu de Pasti . :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:27 am

      Lia, multumesc! Si eu astept 😉

      Reply
  8. Sisters'Kitchen says

    April 29, 2013 at 12:20 pm

    Vai, dar cat de bine arataaa!Am vrea sa inlocuim crema de branza cu branza de vaci.Merge,nu? pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:21 am

      Merge cum sa nu!! Ma bucur ca va place 😉

      Reply
  9. speranta says

    April 29, 2013 at 12:38 pm

    in sf.am sa o incerc ca tare bine arata eu fac fara aluat sau ceva.multumesc pt.toate e mailurile bune si gustoase pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:29 am

      Speranta, iti multumesc frumos! Daca o incerci sa-mi dai de stire 😉

      Reply
    • speranta says

      May 3, 2013 at 5:09 pm

      buna.off acum am bagato la cuptor si maine pozica hamhamham.sarutmana mult
      da,normal pupici dulci .

      Reply
  10. Mihaela Harciaga says

    April 29, 2013 at 1:03 pm

    Arata tare bine si sigur e de incercat.O zi frumoasa sa ai.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:32 am

      Mihaela, multumesc!! La fel

      Reply
  11. The Wandering Oltean says

    April 29, 2013 at 2:03 pm

    O delicatese; sper sa o fac și eu într-o saptamana

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:34 am

      Multumesc mult Oltean, dar nu se compara cu delicatesele tale 😛

      Reply
  12. Haplea says

    April 29, 2013 at 5:58 pm

    Ce bunatate de pasca!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:39 am

      Haplea, ma bucur ca-ti place!

      Reply
  13. Valentina Mihaescu says

    April 29, 2013 at 7:15 pm

    Foarte apetisant arata, trebuie sa incerc reteta.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:39 am

      Valentina, e buna de tot si usor de facut!

      Reply
  14. Liana10 says

    April 29, 2013 at 10:32 pm

    Buna de tot! Am ochit-o si eu intr-o revista 😉

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:35 am

      Liana, multumesc :)) Dada, si eu am ochit-o 😉

      Reply
  15. Delicious Flavours says

    April 30, 2013 at 8:45 am

    Draga Paula, am impresia ca si aceasta reteta va fi testata cat de curand 😛
    Pupici multi!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 1, 2013 at 11:39 am

      Angela, ma bucur mult ca-ti place! Pup

      Reply
  16. Liana@Transylvanian Kitchen says

    April 30, 2013 at 7:11 pm

    Eu mai fac o budincă de brânză dulce cu ingredientele pe care le-ai folosit tu la umplutură. Sunt convinsă că e și mai bună cu o crustă de aluat :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 3, 2013 at 4:43 am

      Da, merge bine si de budinca 😉 Te pup

      Reply
  17. Anonymous says

    May 2, 2013 at 8:31 pm

    Cat de bine arata . O sa incerc sa o fac si eu sambata pt Paste <3 Am o intrebare totusi 😕 Pot sa nu mai ung tava cu ulei si sa pun hartie de copt? :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 3, 2013 at 4:44 am

      Multumesc mult! Da sigur, se poate folosi si hartie de copt :)

      Reply
  18. Andreea says

    April 15, 2014 at 7:45 pm

    Apa in aluat? Ce cantitate?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 17, 2014 at 8:05 am

      Andreea, apa se pune in functie de necesitate. Sa iasa un aluat moale, omogen si nelipicios. Incearca sa adaugi cate o lingura treptat si te opresti cand aluatul are consistenta dorita. O zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316