• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Prajituri Provocarea secreta

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel
Uite ca ne apropiem de sfarsitul lunii martie si apar si eu cu provocarea secreta pentru luna aceasta. E drept ca e putin cam tarziu, dar as putea motiva ca din cauza iernii am fost putin ‘inzapezita’ :))) si prin urmare am razbit cu greu pana la aceasta postare.
Luna aceasta Provocarea secreta este gazduita de Mimmi de la Bucate pe alese, iar mie mi-a fost repartizat un blog pe care il indragesc si pe care il urmaresc cu drag. Este vorba de blogul Lianei, Caiet cu retete, de unde am ales aceasta prajitura delicioasa cu foi si caramel. Nu a fost o alegere usoara, multe din retetele Lianei mi-au tras cu ochiul…dar avand in vedere ca eu sunt fan caramel (si dulciuri in general) am ales aceasta prajitura. Multumesc Liana pentru reteta, e grozava!
Prajitura cu foi si crema caramel_3
Ingrediente foi
1 ou
4 linguri zahar
6 linguri ulei
8 linguri lapte
1 praf de  sare
1 lingurita praf de copt
350 gr faina
 
Crema Caramel
o cana zahar + 2 linguri
1 ou
5 linguri amidon (sa nu fie chiar rase)
3/4 cana de lapte
1 lingurtia extract de vanilie
200 gr unt
 
Glazura
100 gr ciocolata neagra 70%
50 ml frisca lichida
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 12 min.
Prajitura cu foi si crema caramel_1
Incepem cu aluatul, amestecam oul cu zaharul bine de tot. Adaugam treptat si uleiul apoi laptele. Faina o amestecam cu praful de sare si cel de copt si apoi o adaugam peste compozitia lichida. In momentul asta putem incepe sa framantam cu mainile pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
 
Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt dosul tavii de la aragaz (cea mare). Intindem aluatul intr-o foaie mare de dimensiunea tavii, apoi il transferam cu grija pe hartia de copt cu ajutorul sucitorului. Eu nu am folosit tot aluatul, cam 2/3 din el…din restul am facut niste biscuiti deliciosi 😉
 
Coacem foaia cam 12-13 minute pana cand devine usor aurie. Scoatem tava din cuptor si taiem foaia in 3, sau in 4 parti egale. Eu am ales sa fie 4, ca sa aiba mai multe straturi. Lasam foile (acum clar sunt mai multe) la racit apoi le acoperim cu un servetel de hartie ca sa nu se usuce prea tare.
 
Pentru crema punem zaharul intr-o tigaie pe foc mediu spre mic. Lasam asa pana cand este complet topit si are o culoare usor aramie. Luam de pe foc si adaugam treptat laptele, amestecand continuu. Punem compozitia din nou pe foc si mai amestecam din cand in cand pana cand caramelul este complet dizolvat in lapte. 
In timp ce se face caramelul amestecam oul cu cele doua linguri de zahar si apoi adaugam treptat amidonul. Cand caramelul este complet dizolvat in lapte turnam treptat din compozitia cu ou si amidon, amestecand energic pentru a nu obtine omleta. Se tine crema pe foc pana cand incepe sa fiarba si se ingroasa putin. Luam tigaia de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, apoi omogenizam.
 
Intindem crema caramel intre foile de prajitura, cu cat mai multa cu atat mai bine. Eu din nou nu am folosit toata crema, dar mi-a parut rau la final…cu siguranta era mai buna si mai aspectuoasa daca avea mai multa crema :) 
 
Pentru glazura topim ciocolata neagra cu frisca pe foc mic, apoi o turnam peste prajitura si nivelam, sau denivelam daca faceti ca mine 😛
 
Prajitura cu foi si crema caramel este mult mai buna a doua zi, sau chiar a treia zi dupa ce s-au inmuiat foile de la crema. Daca va hotarati sa o faceti pentru un anume eveniment, trebuie avut in vedere faptul ca necesita ceva timp pentru a se inmuia foile si a putea fi taiata frumos.
 
Enjoy!!!
Prajitura cu foi si crema caramel_2


19 Comments

Dulciuri diverse Biscuiti

Pistachio Whopie Pies – Fursecuri cu fistic

Pistachio Whopie Pies – Fursecuri cu fistic
Pistachio Whopie Pie – este un desert cu specific american care poate fi incadrat la mai multe categorii, cum ar fi: fursec, placinta sau prajitura. Eu am ales sa le traduc ca si fursecuri, pentru ca nu mi se pare ca aduc prea mult a placinte, sau prajituri:P Dar putem la fel de bine sa le zicem prajituri cu crema, sau placintele cu crema si fistic :))) Alegeti voi varianta care va place mai mult.
 Pistachio Whopie Pies - Fursecuri cu fistic_1
Whopie Pies
1 ou mare
110 gr zahar brun
125 gr iaurt
25 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
70 gr unt gras
275 gr faina
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
60 gr fistic macinat
 
Crema
200 gr marshmallows
50 gr unt
50 gr zahar
200 gr crema de branza
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 20-26 min.
 Pistachio Whopie Pies - Fursecuri cu fistic_3
Dupa ce ne-am asigurat ca avem ingredientele la temperatura camerei ne apucam de treaba. Mixam bine de tot (la viteza medie) oul cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam iaurtul si laptele si mixam in continuare la viteza mica pana la omogenizare. Adaugam esenta de vanilie si untul topit (si racorit usor) apoi mixam din nou.
 
Separat amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt si le adaugam peste compozitia lichida, mixand la viteza mica pana la incorporarea completa. Adaugam fisticul macinat si acum putem renunta la mixer. Luam o spatula si amestecam usor ca sa distribuim uniform fisiticul in compozitie.
 
Preincalzim cuptorul la 170 de grade si pregatim o tava mare cu hartie de copt. Punem cate o lingura plina bine de compozitie incercand sa-i dam o forma rotunda. Lasam spatiu intre prajiturele cam de 2-3 cm.
 
Coacem fursecurile timp de 10-13 minute sau pana cand prind o culoare usor aurie. Le scoatem din cuptor pe un gratar si le lasam acolo pana la racirea completa. Vor iesi doua tavi de fursecuri.
 
Pentru umplutura e simplu, daca nu va incumetati sa faceti marshmallows acasa 😛
Punem 200gr de marshmallows intr-o oala pe foc mic si le lasam acolo pana la topirea completa. Dam compozitia la rece.
Untul il mixam bine cu zaharul, apoi adaugam crema de branza in reprize si mixam pana se omogenizeaza complet. Peste crema de branza adaugam marshmallow amestecand usor cu o spatula. Dam crema la rece pentru jumatate de ora. 
 
Punem crema pe baza unei fursec, apoi acoperim cu alt fursec formand un fel de biscuite :) Sunt foarte bune alaturi de o cana de ceai, alaturi de cafeaua de dimineata…sau o cana mare de cacao cu lapte (cum imi place mie) 
 
Enjoy!
 
Pistachio Whopie Pies - Fursecuri cu fistic_2


23 Comments

Clatite Dulciuri de post

Clatite de post cu visine si sos de ciocolata

Clatite de post cu visine si sos de ciocolata
Nu este prima data cand fac clatite de post, dar este prima data cand fac aceasta combinatie care s-a dovedit a fi buna, buna de tot! Pentru ca imi place cocosul, ciocolata si visinele…le-am combinat grozav intr-un desert aromat si chiar de post.
Clatite de post cu visine si sos de ciocolata_3
 
Clatite
1 lingura unt de cocos
1 lingura zahar brun
1/2 lingurita sare
2 cani lapte de soia Joya
1 cana apa minerala
2 cani faina
3 linguri nuca de cocos (optional)
 
Umplutura
300 gr visine congelate
3 linguri zahar brun
1 lingura amidon
 
Sos de ciocolata
500 ml lapte de soia
1 lingura zahar pudra vanilat
200 gr ciocolata neagra de post
Clatite de post cu visine si sos de ciocolata_4
 
Clatitele nu necesita un efort mare de preparare, treaba mai anevoioasa este la coacere…stiti voi :) Eu insa de fiecare data folosesc doua tigai, imi scurteaza mult timpul petrecut ‘langa’ clatite…dar si drumul inspre degustarea lor :)))
 
Incepem cu crema de visine (am eu ceva cu visinele in perioada asta). Visinele le punem intr-o cratita pe foc mediu, le lasam asa pana cand se dezgheata complet, moment in care adaugam zaharul si le lasam sa fiarba 2-3 minute. 
Amidonul il desfacem in doua linguri de apa rece, apoi il adaugam peste visine si mai lasam sa fiarba cateva miunute pana se ingroasa. Dam deoparte si trecem la clatite.
 
Untul de cocos il incalzim putin apoi il amestecam bine cu zaharul. Adaugam o cana de lapte de soia usor caldut si amestecam bine. Punem faina si incercam sa omogenizam (scapam de cocoloase) apoi adaugam si restul de apa si lapte de soia. Trebuie sa obtinem un aluat de clatite ca o smantana. In functie de consistenta lui mai adaugam apa minerala sau faina. La final adaugam sarea si nuca de cocos, daca va place.
Clatite de post cu visine si sos de ciocolata_2
 
Coacem pe rand clatitele pana se rumenesc usor, pana cand terminam compozitia. 
Cat timp se coc clatitele putem sa facem sosul, care e asa simplu ca se face cat ai zice…sos :)
Punem laptele de soia pe foc, adaugam zaharul si in momentul in care este fierbinte punem ciocolata rupta bucatele si omogenizam. Lasam putin deoparte apoi se poate folosi din abundenta peste clatitele umplute generos cu crema de visine.
 
Combinatia este foarte placuta, crema putin acrisoara, sosul dulce…si din nou ajungem la visine-ciocolata, despre care v-am mai spus ca le iubesc impreuna.
 
Enjoy!

Clatite de post cu visine si sos de ciocolata_1

 


20 Comments

Retete de mancare

Somon cu lamaie si mamaliga la gratar

Somon cu lamaie si mamaliga la gratar
De Buna Vestire avem dezlegare la peste asta in cazul in care va place. Noua ne place pestele, oricand si in orice zi (in special mie) insa pentru aceasta sarbatoare am ales sa fac un preparat mai altfel. Nu este ceva iesit din comun dar am incercat sa gatesc o reteta gustoasa pentru o zi de post cu dezlegare :)

Somon la cuptor cu lamaie si mamaliga la gratar
 
Ingrediente
4 bucati file de somon
2 linguri zeama de lamaie
sare
piper
oregano
amestec 5 condimente
1 lingura ulei de masline
1/2 ceasca apa
1 ceapa rosie medie
4 catei usturoi
 
Mamaliga
1 litru apa
1 cana faina de malai
1/2 lingurita sare
putin praf de boia dulce
seminte de pin
 
Somon la cuptor cu lamaie si mamaliga la gratar


Fileurile de peste le spalam bine, apoi le stergem putin cu servetele absorbante. Le punem intr-o tava termorezistenta. Le condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Eu am pus de data aceasta si un amestec 5 spices (5 condimente) pentru un plus de aroma.


Stropim pestele cu zeama de lamaie, apoi turnam si putin ulei deasupra. Taiem o ceapa in bucati mai mici, curatam usturoiul, il intepam putin ca sa iasa aroma mai bine, si le aruncam toate in tava peste pe langa peste. La final punem si putina apa (jumatate de ceasca) si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 20-25 (daca va place mai bine facut) de minute. 

 
Intre timp pregatim mamaliga. Punem apa la fiert cu sarea. In momentul in care fierbe apa adaugam si faina de malai in ploaie si amestecam bine. Lasam mamaliga la fiert pentru 10-15 minute, dupa care o rasturnam pe un fund mare de lemn unde va sta pana la racirea aproape completa. Dupa ce s-a racit suficient de bine o taiem in patratele, sau in orice forma dorim, si o punem pe gratarul incins. O lasam pe gratar pana cand se rumeste putin si isi formeaza o crusta crocanta. O prajim pe ambele parti, dupa care o scoatem pe o farfurie si o pudram cu putina boia dulce, iute…cum preferati.
 
Somon la cuptor cu lamaie si mamaliga la gratar


Servim pestele cu mamaliga astfel facuta, presarand deasupra si cateva seminte de pin. Eu am mai facut si o garnitura de legume la wok, dar care…se pare ca nu a mai avut loc in poze, desi intentionam 😀 Nu-i problema, ideea este ca se poate servi si cu legume calite usor, cu o salata proaspata de primavara…sau de ce nu, cu o salata de varza murata 😀 

 
Pofta buna!
Somon la cuptor cu lamaie si mamaliga la gratar


37 Comments

Tarte/Placinte dulci

Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci

Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci
Ca sa mai schimb subiectul ‘chec’ am facut aceste tarte mini de altfel si ele…ca tare de mult imi doream eu niste tarte ciocolatoase. Dorinta mi-a fost indeplinita, si am reusit sa fac niste tarte ciocolatoase foc, cu o crema nu prea dulce, insa intensa, si o bezea dulce si crocanta cu nuci prajite si macinate.
Vai ce a iesit!!! O nebunie, si imi pare rau ca trebuie sa prezint reteta asta in post…pentru ca e pericol nu gluma.
Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci_2
 
Aluat – Pate sucre
130 gr faina
50 gr unt
40 gr zahar pudra
1 ou
1 praf sare
 
Crema de ciocolata
3 galbenusuri
80 gr zahar brun + 2 linguri
50 ml lapte
80 gr ciocolata neagra
100 gr unt
 
Bezea de nuci
3 albusuri
120 gr zahar alb fin
100 gr nuci
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min.
Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci
Pentru aluat am folosit o reteta de pate sucre din cartea mea preferata cu produse de patiserie a lui Michel Roux, aluat care l-am mai folosit si la tarta mea ciocolatoasa cu zmeura.
 
Faina o cernem intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si punem untul taiat cubulete, zaharul pudra si sarea. Amestecam cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam si oul si framantam putin (nu exageram cu framantatul) pana la omogenizare. Dam aluatul la rece pentru o ora. Intre timp pregatim 6 forme mici de tarta, pe care le vom ungem bine cu unt. O sa mai avem nevoie si de hartie de copt si de boabe de fasole.
 
 
Dupa ce aluatul a stat la rece il intindem intr-o foaie subtire de 2mm si decupam cercuri cu diametru putin mai mare decat formele de tarta. Aranjam aluatul frumos in forme, il intepam din loc in loc cu furculita si deasupra punem hartie de copt si boabe de fasole. Punem tartele cu tot cu hartia de copt si boabele de fasole la frigider pentru 20 de minute.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem tartele timp de 20 de minute. Dupa 15 minute le scoatem din cuptor si renuntam la hartia de copt si boabele de fasole, apoi le reintroducem in cuptor pentru 5 minute timp in care se vor rumeni usor. Lasam tartele sa se raceasca complet, apoi le scoatem din forma.
Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci
 
Pentru crema punem laptele pe foc mic-mic impreuna cu 2 linguri de zahar. Galbenusurile le frecam spuma cu restul de 80 gr de zahar. Adaugam laptele fierbinte peste galbenusuri si amestecam bine de tot. Punem crema de galbenusuri pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroase. Crema nu trebuie neaparat sa fiarba, important este ca focul sa fie mic sa permita cremei sa sa ingroase. Cand crema s-a ingrosat punem si ciocolata rupta bucati apoi omogenizam. Luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam.
 
Umplem pe jumatate fiecare forma de tarta cu crema de ciocolata. Le dam la rece apoi trecem la bezea.
 
Nucile le punem la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade. Dupa ce s-au racit le frecam usor ca sa scapam de coaja, apoi le macinam.
 
 
Albusurile (la temperatura camerei) le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine pana cand zaharul e topit, abia pe urma adaugam urmatoarea lingura de zahar. La final incorporam usor si nuca macinata, cu ajutorul unei spatule – fara mixer de data asta.
 
Peste ciocolata punem cate o portie generoasa de bezea, ii dam forma dorita apoi introducem tartele la cuptor, la foc mediu, pe nivelul cel mai de sus, timp de 5-7 minute, pana se rumenesc usor.
 
Se dau la rece, si apoi se pot consuma in orice moment al zilei…cand e pofta mai mare.
Enjoy!

Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci


42 Comments

Checuri

Mini checuri cu spanac

Mini checuri cu spanac
Spanancul este printre legumele preferate, fapt care se observa si din numarul mare de retete cu spanac de pe blog. Daca mai pui si un strop de branzica in el, atunci nu cred sa existe o mancare mai buna (nu vorbim aici despre dulciuri 😀 ) pentru mine. Azi le-am pus intr-un chec, de fapt mai multe…ca am facut mini checuri delicioase si pufoase. Se dau gata rapid…Va garantez eu ca, daca va place spanacul, sigur o sa fiti la fel de incantati ca si mine.
 
Mini checuri cu spanac_1
 
Ingrediente
180 gr faina
2 oua
70 gr ulei
100 gr lapte
150 gr spanac fiert 
1/2 legatura marar
70 gr cascaval/telemea
1/2 plic praf de copt
piper
sare
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 40 min.
 
Mini checuri cu spanac_4
Cu spanacul treaba este stiuta. Daca avem congelat trebuie doar sa-l dezghetam – dar sa fie putin mai mult atfel incat la final sa ramanem cu 150 grame – si apoi sa-l scurgem bine de apa. 
Daca avem proaspat (sa fie in jur de 250-300 gr) atunci trebuie spalat bine in 3 ape, apoi oparit in apa cu sare timp de 5 minute. Cand e gata il lasam la racit apoi il scurgem bine de apa.
 
Gata, am terminat cu spanacul, de acum treaba e muuult mai usoara :)
 
Mararul il spalam bine si-l tocam marunt. Batem usor ouale cu un praf de sare cu ajutorul telului. Peste ele adaugam laptele, uleiul si cascavalul de casa sau branza telemea si amestecam usor. Adaugam si spanacul stors bine de apa, mararul tocat si omogenizam compozitia.
 
Separat amestecam faina cu praful de copt, punem si un strop de piper si le turnam peste compozitia mai lichida. Amestecam usor, nu foarte mult ca sa nu obtinem un chec tare/dens ci unul pufos si aerat. Daca folositi cascaval s-ar putea sa mai fie nevoie de sare, asa ca la final va trebui sa potriviti de sare dupa gust.
 
Ungem cateva forme de mini chec cu ulei si le tapetam cu faina. Eu am avut doar 3 forme, restul compozitiei am turnat-o in forme de briose. 
Umplem formele folosite cu compozitie pana la 2/3 din capacitatea maxima.
 
 
Introducem mini checurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Eu mereu le las timpul maxim precizat, pentru ca la cuptorul electric se coc mai greu. Daca aveti cuptor cu gaz s-ar putea sa fie gata dupa 35 minute. Faceti testul cu scobitoarea totusi.
Mini checuri cu spanac_2
 
Va mai las o sectiune delicioasa din aceste checuri. Reteta am adaptat-o dupa  minunatele checuri facute de Laura. Un deliciu, ca de altfel toate retetele testate de la ea.
 
Pofta buna!!
Mini checuri cu spanac_3


36 Comments

Checuri

Chec cu lamaie si mac

Chec cu lamaie si mac
Luna aceasta provocarea dulce Bucatar Curajos este gazduita de Cristina Pana, si ea a ales un guguluf delicios cu lamaie si mac pe care eu l-am transformat intr-un chec inimioara :) 
 
Eu am folosit doar un sfert din cantitatile din reteta Cristinei, pentru ca doar mie si celui mic ne plac dulciurile cu lamaie si cu mac :) Asa ca am adaptat la nevoile noastre. In rest am respectat reteta destul de bine, doar ca am inlocuit lichiorul de portocale cu unul de pere (delicios, nu gluma) si sunt f multumita de rezultat.  Pe langa asta am mai schimbat si glazura, am facut una simpla din ciocolata alba si smantana…pentru mine a fost mai usor asa.
 
Checul a iesit pufos, aromat…s-a consumat repede si cu pofta :) Multumesc Cristina de reteta, a fost delicioasa!!
 

Chec cu lamaie si mac_1

Ingrediente
1 ou
40 gr zahar
60 gr unt
120 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
120 gr smantana mai lichida
coaja rasa de la jumatate de lamaie
2 linguri suc de lamaie
2 linguri lichior de pere
25 gr mac
 
Decor
50 gr ciocolata alba
1 lingura smantana
 
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 50 min.

Chec cu lamaie si mac_4


Untul la temperatura caemerei il mixam bine cu zaharul, adaugam si oul si mixam pana este complet incorporat.
 
Lamaia o spalam bine cu buretele de sarma si apa calda. Luam jumatate de lamaie, razuim coaja apoi ii stoarcem si sucul.
 
Separat amestecam faina cu sarea, macul si praful de copt. Incorporam usor in amestecul de unt si oua alternativ faina si smantana. Nu mixam mai mult decat trebuie. La final adaugam cosaja rasa de lamaie, sucul de lamaie si lichiorul de pere apoi omogenizam.
 
Preincalzim cuptorul la 170 de grade. Turnam compozitia intr-o forma mica de chec, sau in mai multe forme de briose. Eu am folosit o forma mica de inimioara si doua forme de silicon de briose.
 
Chec cu lamaie si mac_2


Coacem checul timp de aproximativ 45-50 de minute. Il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca in tava.

Cand este rece turnam peste el glazura – ciocolata topita la foc mic impreuna cu smantana – si presaram putin mac deasupra.
 
Enjoy!

Chec cu lamaie si mac_3


25 Comments

Dulciuri diverse Dulciuri de post

Prajitura cu biscuiti si ciocolata – Rocky Road Cake

Prajitura cu biscuiti si ciocolata – Rocky Road Cake
Cine zice ca nu se pot face dulciuri delicioase si in post? Prajitura asta e prea buna si chiar poti sa ai mustrari de constiinta daca o mananci in timpul postului…va zic eu ca asa e. Dar……………..oricum, trebuie sa ne mai indulcim cu ceva bun din cand in cand.
 
Americanii o mai numesc si Rocky Road Cake care practic e o prajitura cu biscuiti, ciocolata, alune, fructe uscate si marshmallows. Eu am renuntat la lapte si la marshmallows chiar si la zahar si am transformat-o in ceva dulce, delicios de bun dar…atentie…si de post!
Prajitura cu biscuiti si ciocolata - Rocky Road Cake_1
 
Ingrediente
200 gr biscuiti
200 gr ciocolata neagra 70% cacao
100 gr unt de cocos
1/2 cana lapte de soia
2 linguri miere
50 gr pepene galben confiat
60 gr alune de padure prajite si decojite
50 gr caise confiate
50 gr nuca de cocos
2 linguri cacao
 
Timp de preparare: 30 min. Nr. Portii: 10
Prajitura cu biscuiti si ciocolata - Rocky Road Cake_3
 
Prea multa munca nu este cu dulcele asta. In primul rand trebuie sa rupem biscuiti in bucatele mai mici. Alunele le taiem grosier, la fel procedam si cu pepenele galben si caisele confiate. Punem toate aceste ingrediente peste biscuiti. Adaugam nuca de cocos si cacaoa si amestecam.
 
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
 
Separat punem intr-o oala cu fund gros laptele de soia, untul de cocos, mierea si ciocolata neagra si le topim usor pe foc mic. Amestecam din cand in cand iar cand obtinem o compozitie omogena o luam de pe foc.
Tip: daca rupeti ciocolata neagra in bucati mai mici decat ale mele sigur se va topi mai repede 😛
 
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
 
Rasturnam ingredientele uscate in oala si amestecam bine. Daca amestecul pare prea uscat putem sa mai adaugam putin lapte de soia. Turnam compozitia intr-o tava mica de chec (17.5/7 cm) tapetata cu folie de aluminiu. Dam la rece, de preferabil peste noapte.
 
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Portionam dupa preferinta si servim cu pofta. Mie mi-a placut enorm de mult, de fapt in general imi plac prajiturile cu biscuiti si ciocolata, gen salam de biscuiti :)
Am pastrat cateva bucati si pentru voi.
Enjoy!
 Prajitura cu biscuiti si ciocolata - Rocky Road Cake_2
 


36 Comments

Retete de mancare

Tilapia impachetat cu piure de mazare

Tilapia impachetat cu piure de mazare
Daca este duminica, atunci la pranz avem peste :) Cam asa este la noi, cu mici exceptii de la regula, care de fapt nu este o regula…dar pur si simplu pestele mi se pare cel mai potrivit pentru pranzul de duminica. Pentru reteta asta am ales un tilapia, o noutate pentru mine…insa tocmai pentru a-mi satisface curiozitatea l-am luat :)
 
Tilapia impachetat cu piure de mazare
 
Ingrediente
5 bucati tilapia
10 bucati bacon
cateva frunze spanac
2-3 linguri zeama de lamaie
sare
piper
oregano
 
Piure de mazare
400 gr mazare congelata
1/2 cana lapte
2-3 linguri smantana
sare
piper
menta
 
Timp de preparare: 30 min Timp de coacere: 30 min.
 
Tilapia impachetat cu piure de mazare
 
Bucatile de peste le spalam bine si le stergem cu servetele de hartie. 
Frunzele de spanac le spalam bine in cateva ape.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Condimentam fiecare bucata de peste cu sare, piper si oregano. Punem cate o frunza-doua peste peste si apoi il ‘invelim’ in cateva doua bucati de bacon.
 
Punem toate bucatile impachetate de peste intr-o tava termorezistenta si turnam 1/3 ceasca de apa si zeama de lamaie. Dam la cuptor timp de 25-30 de minute, pana cand baconul este rumenit frumos.
 
In timp ce pestele sta la cuptor putem sa preparam piureul de mazare. Mazarea o punem la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta oprim focul si o scurgem de apa. O pasam bine cu blenderul apoi adaugam laptele si smantana si omogenizam. Condimentam cu sare, piper si menta dupa gust.
 
Tilapia impachetat cu piure de mazare
 
Servim tilapia pe pat de praz ( care poate fi calit in putin unt, dar eu nu am vrut sa mai fac asta – cred ca din comoditate 😛 ) alaturi de piureul de mazare cu menta, care va spun eu ca este delicios, pe mine m-a cucerit din prima.
 
Azi am fost rapida, ca si mancarea de altfel :)
Pofta buna!!
 
Tilapia impachetat cu piure de mazare


26 Comments

Torturi

Tort de ciocolata cu fructe de padure

Tort de ciocolata cu fructe de padure
Dragii mei este weekend, si e timpul ideal pentru prajiturit. Eu am fost tot in priza incepand de ieri seara, am gatit diverse, am sa vi le arat si voua, dar pana atunci va arat un tort care l-am facut cu ceva vreme in urma, dar n-am reusit nici cum sa-l postez. Acum a venit randul lui, in special pentru ca e weekend si pentru ca meritam sa ne rasfatam putin.
Tortul a fost facut pentru cineva, la cerere, din pacate nu am poze cu sectiunea…dar am imagini din timpul prepararii, asa ca nu va fi greu sa va inchipuiti cum arata :)
Tort de ciocolata cu fructe de padure_0119
 
O sa fiu foarte scurta azi, pentru ca acest tort este de fapt o adaptare a unui tort pe care l-am facut mai demult si anume Blueberry Black & White Chocolate Cake. Acum va voi spune doar ce am pastrat de la el, si ce am modificat.
Blatul este identic, deci puteti lua ingredientele de aici fara grija.
Pentru crema am folosit 200 gr ciocolata alba, 300 ml smantana pentru frisca, 1 lingurita extract de vanilie si o lingura crema de whisky. Deci am renuntat la afine ( pentru ca am facut o crema separata din fructe de padure) si la intaritorul de frisca – am considerat ca nu mai este nevoie. 
 
Tort de ciocolata cu fructe de padure
 
Ciocolata si smantana am topit-o la foc mic, am omogenizat si am dat la rece peste noapte. A doua zi le-am mixat bine de tot, pana am obtinut o crema frumoasa, la care am adaugat extractul de vanilie si crema de whisky si am dat din nou la rece.
 
In loc de afine am folosit fructe de padure, cam 300 de grame, pe care le-am pus pe foc impreuna cu 50 gr zahar. In momentul in care au inceput sa fiarba am mai amestecat din cand in cand si le-am lasat asa 2-3 minute dupa care am adaugat o lingura de amidon diluata in cateva linguri din sucul lasat de fructe. Am mai pus pe foc 2-3 minute si apoi am dat la rece.
 
Pentru decor am folosit 300 ml smantana pentru frisca, pe care am mixat-o bine cu 2 lingurite de zahar vanilat si o lingura crema de whisky.
 
Asamblarea a fost usoara. Am taiat fiecare blat in doua pe orizontala. Am pus un blat pe un platou, apoi jumatate din crema de ciocolata, alt blat, 2/3 din crema de fructe…un nou blat si restul de crema de ciocolata. Deasupra am pus ultimul blat peste care am intins restul de crema de fructe. Am ornat cu frisca, si apoi am expediat tortul la destinatar 😉
 
Tort de ciocolata cu fructe de padure
Tort de ciocolata cu fructe de padure
 
 
 
Tort de ciocolata cu fructe de padure
Sectiunea seamana cu cea a tortului  sursa, doar ca am inlocuit crema din mijloc cu crema de fructe. 
Destinatarul (ii) a spus ca a fost delicios.
Tort de ciocolata cu fructe de padure_1


21 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316