• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Pistachio Whopie Pies – Fursecuri cu fistic

Dulciuri diverse Biscuiti

Pistachio Whopie Pies – Fursecuri cu fistic

Pistachio Whopie Pie – este un desert cu specific american care poate fi incadrat la mai multe categorii, cum ar fi: fursec, placinta sau prajitura. Eu am ales sa le traduc ca si fursecuri, pentru ca nu mi se pare ca aduc prea mult a placinte, sau prajituri:P Dar putem la fel de bine sa le zicem prajituri cu crema, sau placintele cu crema si fistic :))) Alegeti voi varianta care va place mai mult.
 Pistachio Whopie Pies - Fursecuri cu fistic_1
Whopie Pies
1 ou mare
110 gr zahar brun
125 gr iaurt
25 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
70 gr unt gras
275 gr faina
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
60 gr fistic macinat
 
Crema
200 gr marshmallows
50 gr unt
50 gr zahar
200 gr crema de branza
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 20-26 min.
 Pistachio Whopie Pies - Fursecuri cu fistic_3
Dupa ce ne-am asigurat ca avem ingredientele la temperatura camerei ne apucam de treaba. Mixam bine de tot (la viteza medie) oul cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam iaurtul si laptele si mixam in continuare la viteza mica pana la omogenizare. Adaugam esenta de vanilie si untul topit (si racorit usor) apoi mixam din nou.
 
Separat amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt si le adaugam peste compozitia lichida, mixand la viteza mica pana la incorporarea completa. Adaugam fisticul macinat si acum putem renunta la mixer. Luam o spatula si amestecam usor ca sa distribuim uniform fisiticul in compozitie.
 
Preincalzim cuptorul la 170 de grade si pregatim o tava mare cu hartie de copt. Punem cate o lingura plina bine de compozitie incercand sa-i dam o forma rotunda. Lasam spatiu intre prajiturele cam de 2-3 cm.
 
Coacem fursecurile timp de 10-13 minute sau pana cand prind o culoare usor aurie. Le scoatem din cuptor pe un gratar si le lasam acolo pana la racirea completa. Vor iesi doua tavi de fursecuri.
 
Pentru umplutura e simplu, daca nu va incumetati sa faceti marshmallows acasa 😛
Punem 200gr de marshmallows intr-o oala pe foc mic si le lasam acolo pana la topirea completa. Dam compozitia la rece.
Untul il mixam bine cu zaharul, apoi adaugam crema de branza in reprize si mixam pana se omogenizeaza complet. Peste crema de branza adaugam marshmallow amestecand usor cu o spatula. Dam crema la rece pentru jumatate de ora. 
 
Punem crema pe baza unei fursec, apoi acoperim cu alt fursec formand un fel de biscuite :) Sunt foarte bune alaturi de o cana de ceai, alaturi de cafeaua de dimineata…sau o cana mare de cacao cu lapte (cum imi place mie) 
 
Enjoy!
 
Pistachio Whopie Pies - Fursecuri cu fistic_2


23 Comments

« Clatite de post cu visine si sos de ciocolata
Prajitura cu foi si crema caramel »

Comments

  1. coco says

    March 27, 2013 at 5:22 pm

    fursec , placinta , prajitura…io acuma ce-ti cer ? :) ca vreau…

    Reply
  2. Cristina says

    March 27, 2013 at 5:27 pm

    Foarte dragalase .

    Reply
  3. Eniko Ostafi says

    March 27, 2013 at 5:38 pm

    Mmmm ce apetisante sunt. au iesit faine rau 😉
    am sa incerc reteta
    un salut

    Reply
  4. Anonymous says

    March 27, 2013 at 5:41 pm

    Ce frumusele stau ele la poza,sa le spunem bijuteri micute.pup Gabriela

    Reply
  5. Anonymous says

    March 27, 2013 at 8:47 pm

    wow!! chiar aveam niste marshmallows si nu stiam ce sa fac cu ele, le dadeam de colo colo.. multumim pentru idee!
    simona

    Reply
  6. Gabriela says

    March 27, 2013 at 9:41 pm

    Fistic si marshmallow? Trebuie sa fie bune!

    Reply
  7. mandala says

    March 27, 2013 at 11:48 pm

    Ce bine arata !

    Reply
  8. adnia says

    March 28, 2013 at 6:08 am

    si eu as zice ca sunt fursecuri, mai degraba!

    Reply
  9. Alina Vicu says

    March 28, 2013 at 6:13 am

    Tare frumoase! Iau una ca sa imi incarc bateriile.
    Pup

    Reply
  10. Mihaela Mihalache says

    March 28, 2013 at 6:30 am

    scumpe foc! portia este doar de 2 :(, ar fi mers dublu 😉 Pupici

    Reply
  11. Lilly says

    March 28, 2013 at 7:56 am

    Si mie imi plac woopie pies-urile.Trebuie sa incerc si eu crema asta de marshmallow.

    Reply
  12. Liana@Transylvanian Kitchen says

    March 28, 2013 at 8:19 am

    Cred că sunt tare bune!
    Dar oare unde ai găsit marshmallows?
    Te pup

    Reply
  13. pansy says

    March 28, 2013 at 8:35 am

    Interesanta reteta.Cred ca au o aroma grozava de la fistic.N-am folosit niciodata marshmallow.Asta pare ca e in loc de gelatina, sau ma insel eu ?

    Reply
  14. Nicoleta - Agenda di Nico says

    March 28, 2013 at 9:46 am

    Delicioase ..ador fisticul!
    o zi buna..pa!

    Reply
  15. Top Cuisine avec Lavi says

    March 28, 2013 at 10:36 am

    O reteta foarte interesanta!

    Reply
  16. Rocsy Ciobanu says

    March 28, 2013 at 11:56 am

    Nu stiu de ce, dar cred ca se topesc in gura.Bravo!

    Reply
  17. FLORY says

    March 28, 2013 at 4:48 pm

    Interesante fursecurile tale si imi place mult si crema!De incercat!Pupici

    Reply
  18. Claudia Mic says

    March 28, 2013 at 5:09 pm

    Crema cred ca e foarte buna, am citit ingredientele si mi-am imaginat…
    Rezultatul final e super ca de obicei!

    Reply
  19. Adina says

    March 29, 2013 at 9:42 am

    Ma omori cu delicioseniile astea!:)

    Reply
  20. Eniko Ostafi says

    April 2, 2013 at 3:28 pm

    Buna, a venit randul lor..fursecurile le am in cuptor, ultim tava, marshmallow pe foc si untul deja amestecat cu zahar si branza…cand sunt gata umplute, fac poze si pun pe blogg

    Reply
  21. Eniko Ostafi says

    April 2, 2013 at 4:28 pm

    primele fursecuri au iesit cam mari, cu toate ca am pus cu lg mica hehe, si marshmallow, este prima data ca folosesc,pentru o crema, este extraordinar de delicioasa, dar dificil de manevrat..la a doua incercare imi va fi mai usor..sper

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 2, 2013 at 7:46 pm

      Eniko, intr-adevar crema de marshmallow este mai lipicioasa, eu m-am amuzat putin 😛 Oricum nu e de speriat, asa e ea. Fursecurile ies mari, ca niste prajituri in toata regula :) Asa e si forma lor originala, mari…insa noi le putem adapta dupa bunul plac 😉 Abia astept sa vad cum ti-au iesit :)

      Reply
  22. Anca Lasan says

    April 4, 2013 at 4:03 pm

    Am incercat reteta , foarte bune sunt :) merci … am pus niste poze pe blog la mine , te invit sa te uiti :) super delicioase si au trecut foarte repede :)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316