• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci

Tarte/Placinte dulci

Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci

Ca sa mai schimb subiectul ‘chec’ am facut aceste tarte mini de altfel si ele…ca tare de mult imi doream eu niste tarte ciocolatoase. Dorinta mi-a fost indeplinita, si am reusit sa fac niste tarte ciocolatoase foc, cu o crema nu prea dulce, insa intensa, si o bezea dulce si crocanta cu nuci prajite si macinate.
Vai ce a iesit!!! O nebunie, si imi pare rau ca trebuie sa prezint reteta asta in post…pentru ca e pericol nu gluma.
Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci_2
 
Aluat – Pate sucre
130 gr faina
50 gr unt
40 gr zahar pudra
1 ou
1 praf sare
 
Crema de ciocolata
3 galbenusuri
80 gr zahar brun + 2 linguri
50 ml lapte
80 gr ciocolata neagra
100 gr unt
 
Bezea de nuci
3 albusuri
120 gr zahar alb fin
100 gr nuci
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min.
Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci
Pentru aluat am folosit o reteta de pate sucre din cartea mea preferata cu produse de patiserie a lui Michel Roux, aluat care l-am mai folosit si la tarta mea ciocolatoasa cu zmeura.
 
Faina o cernem intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si punem untul taiat cubulete, zaharul pudra si sarea. Amestecam cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam si oul si framantam putin (nu exageram cu framantatul) pana la omogenizare. Dam aluatul la rece pentru o ora. Intre timp pregatim 6 forme mici de tarta, pe care le vom ungem bine cu unt. O sa mai avem nevoie si de hartie de copt si de boabe de fasole.
 
 
Dupa ce aluatul a stat la rece il intindem intr-o foaie subtire de 2mm si decupam cercuri cu diametru putin mai mare decat formele de tarta. Aranjam aluatul frumos in forme, il intepam din loc in loc cu furculita si deasupra punem hartie de copt si boabe de fasole. Punem tartele cu tot cu hartia de copt si boabele de fasole la frigider pentru 20 de minute.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem tartele timp de 20 de minute. Dupa 15 minute le scoatem din cuptor si renuntam la hartia de copt si boabele de fasole, apoi le reintroducem in cuptor pentru 5 minute timp in care se vor rumeni usor. Lasam tartele sa se raceasca complet, apoi le scoatem din forma.
Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci
 
Pentru crema punem laptele pe foc mic-mic impreuna cu 2 linguri de zahar. Galbenusurile le frecam spuma cu restul de 80 gr de zahar. Adaugam laptele fierbinte peste galbenusuri si amestecam bine de tot. Punem crema de galbenusuri pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroase. Crema nu trebuie neaparat sa fiarba, important este ca focul sa fie mic sa permita cremei sa sa ingroase. Cand crema s-a ingrosat punem si ciocolata rupta bucati apoi omogenizam. Luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam.
 
Umplem pe jumatate fiecare forma de tarta cu crema de ciocolata. Le dam la rece apoi trecem la bezea.
 
Nucile le punem la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade. Dupa ce s-au racit le frecam usor ca sa scapam de coaja, apoi le macinam.
 
 
Albusurile (la temperatura camerei) le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine pana cand zaharul e topit, abia pe urma adaugam urmatoarea lingura de zahar. La final incorporam usor si nuca macinata, cu ajutorul unei spatule – fara mixer de data asta.
 
Peste ciocolata punem cate o portie generoasa de bezea, ii dam forma dorita apoi introducem tartele la cuptor, la foc mediu, pe nivelul cel mai de sus, timp de 5-7 minute, pana se rumenesc usor.
 
Se dau la rece, si apoi se pot consuma in orice moment al zilei…cand e pofta mai mare.
Enjoy!

Mini tarte cu crema de ciocolata si bezea de nuci


42 Comments

« Mini checuri cu spanac
Somon cu lamaie si mamaliga la gratar »

Comments

  1. Dohotariu-Avram Alina says

    March 23, 2013 at 2:12 pm

    Nu-ți face probleme, Paula. Eu nu postesc așa că pot să mănânc una.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 7:19 am

      Alina, atunci e ok :)

      Reply
  2. Kyra says

    March 23, 2013 at 2:36 pm

    Buuune tarte!
    Cit despre post….

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 7:19 am

      Kyra, ma bucur ca-ti plac :)

      Reply
  3. mirela says

    March 23, 2013 at 5:01 pm

    Nici eu nu postesc,asa ca nu stiu cu ce mai ramai,,,,ca ma abonez si eu!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 7:20 am

      Mirela, nu e problema…ca mai fac daca nu-mi mai ramane nici una 😛

      Reply
  4. Rocsy Ciobanu says

    March 23, 2013 at 5:40 pm

    Ioiii ce deliciosenii..Super bunatati ne-ai adus..Seara frumoasa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 7:20 am

      Rocsy, ma bucur mult ca-ti plac! :*

      Reply
  5. Carol says

    March 23, 2013 at 5:58 pm

    Trecuta la favorite. Dupa pasti neparata sa fac si eu. Ce pofta mi-ai facut :(

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 7:22 am

      Carol, sunt tare bune…chiar trebuie sa le incerci 😉

      Reply
  6. Bogdan Alina says

    March 23, 2013 at 6:54 pm

    poza cu sectiunea e interzisa pofticiosilor! arata mult prea delicios!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 26, 2013 at 7:23 am

      Alina, cam asa este :))

      Reply
  7. Oana D. says

    March 23, 2013 at 8:36 pm

    Bune de tot!

    Paula, mi-am schimbat adresa blogului , acum este retete-vechi-si-noi.blogspot.ro te rog mult sa schimbi la tine in blogroll. Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 28, 2013 at 12:00 pm

      Oana, multumesc! Am schimbat si eu :)

      Reply
  8. mandala says

    March 23, 2013 at 9:47 pm

    Ma servesc cu una pentru cafea :)))

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 28, 2013 at 12:00 pm

      Mandala, ma bucur 😉

      Reply
  9. Oana D. says

    March 24, 2013 at 2:12 am

    Ce bine mai pot sa arate!

    Paula, te rog schimba numele blogului meu http://caietul-cu-retete.blogspot.ro/

    in http://retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/ prima adresa nu mai exista.

    Multumesc mult!

    Reply
  10. Rita Oarga says

    March 24, 2013 at 8:42 am

    Post, nepost, tartele astea sunt delicioase si arata minunat. Duminica frumoasa iti doresc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 28, 2013 at 12:00 pm

      Rita, ma bcuur mult ca-ti plac. Au fost mai mult decat delicioase…nu ma puteam satura de ele :)) Te pup

      Reply
  11. Simona says

    March 24, 2013 at 9:50 am

    Vai cum arataaaa sectiunea aia!?! Imi ploua in guraaa!
    Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 28, 2013 at 12:01 pm

      Simo, ma bucur ca-ti plac! Pup

      Reply
  12. Corina Ureche says

    March 24, 2013 at 3:51 pm

    Avand in vedere cat de mult imi plac bezelele cu nuca, dar si ciocolata ce pot sa mai zic?! Exceptional, Paula. Sper doar sa am vreme in viata asta sa fac toate retetele frumoase pe care mi le-am propus sa le incerc. sper…
    O dupa-masa placuta.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 28, 2013 at 12:01 pm

      Corina, crede-ma ca si eu mi-as dori sa fac o multime de reteta, numai timp sa am – dupa cum ai zis si tu :) O zi frumoasa!

      Reply
  13. FLORY says

    March 24, 2013 at 3:59 pm

    Sectiunea aia ma omoara, arata super-apetisant!Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 28, 2013 at 12:02 pm

      Multumesc mult Flory! Pup

      Reply
  14. Cristina says

    March 24, 2013 at 4:02 pm

    Superbe ti-au iesit. Sectiunea e periculoasa rau de tot.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 28, 2013 at 12:02 pm

      Cristina, multumesc mult :)

      Reply
  15. Ramona Alina says

    March 24, 2013 at 6:31 pm

    Mortale!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 28, 2013 at 12:02 pm

      Ramona, ma bucur ca-ti plac!

      Reply
  16. dian@ says

    March 26, 2013 at 6:20 am

    ce bune sunt tartele tale!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 28, 2013 at 12:03 pm

      Diana, asa este 😉 pe cuvant :)

      Reply
  17. Mihaela Mihalache says

    March 26, 2013 at 7:51 am

    waw, arata minunat!
    cat despre gust, nu ma pot pronunta – pana nu pap una 😉
    Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 28, 2013 at 12:03 pm

      Mihaela, dupa ce le gusti n-o sa te mai poti opri :) Pup

      Reply
  18. Irina (Bucataria Irinei) says

    May 1, 2013 at 7:00 am

    Pauala arata minunat! Sunt sigura ca si gustul este pe masura!

    Reply
  19. Gaby_d says

    May 9, 2013 at 5:32 am

    Ce frumoase sunt!!!
    Ma gandeam la ceva de gen pentru concursul de pe bucataras, dar numa’ sa fac rost de branzica miez de lapte ;;).

    Reply
  20. Cătău says

    May 12, 2013 at 5:42 am

    arata criminallll de bine, mi-ai facut o poftaaaaaa!!

    Reply
  21. daniela64 says

    May 20, 2013 at 8:23 am

    Sfiziossime le tue tortine. Un abbraccio, buona giornata Daniela.

    Reply
  22. Laura Coltuc says

    September 24, 2015 at 10:10 pm

    Mi-am cumparat forme pentru mini tarte SPECIAL pentru aceasta reteta. Dar mereu se ivea ceva si nu le faceam, ba nu aveam nuci, ba nu aveam ciocolata. Si ieri mi-am luat inima in dinti si le-am facut, cu toate ca nu aveam nuci (asa ca am pus alune de padure). O minunatie. La inceput am avut impresia ca cei 50 ml de lapt pentru crema sunt insuficienti, asa ca am pus mai mult. crema a iesit ok, dar erau suficienti cei 50 ml mentionati de tine. Sotul meu a pus stapanire pe aceste mini tarte delicioase :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 25, 2015 at 12:24 pm

      Daaa, sunt tartele mele preferate. E greu sa te abtii in preajma lor. Ma bucur ca le-ai incercat. Sa va fie de bine!

      Reply
  23. Denisa says

    August 25, 2016 at 5:32 am

    Cate buc. iasa dintr-o portie? Nu stiu daca a fost specificat pe undeva, poate mi-a scapat. Iertati! :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 29, 2016 at 6:38 am

      Buna Denisa. Asa cum e specificat si in reteta, ies 6 portii :) Zi frumoasa!

      Reply

Trackbacks

  1. Tarta cu crema de ciocolata si bezea de nuci – Super Women says:
    February 3, 2016 at 1:43 pm

    […] Aluat  130 gr faina 50 gr unt 40 gr zahar pudra 1 ou 1 praf sare Crema de ciocolata 3 galbenusuri 80 gr zahar brun + 2 linguri 50 ml lapte 80 gr ciocolata neagra 100 gr unt Bezea de nuci 3 albusuri 120 gr zahar alb fin 100 gr nuci Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min. Pentru aluat: Faina o cernem intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si punem untul taiat cubulete, zaharul pudra si sarea. Amestecam pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam si oul si framantam putin (nu exageram cu framantatul) pana la omogenizare. Dam aluatul la rece pentru o ora. Intre timp pregatim 6 forme mici de tarta, pe care le vom unge bine cu unt. O sa mai avem nevoie si de hartie de copt si de boabe de fasole. Dupa ce aluatul a stat la rece il intindem intr-o foaie subtire de 2 mm si decupam cercuri cu diametru putin mai mare decat formele de tarta. Aranjam aluatul frumos in forme, il intepam din loc in loc cu furculita si deasupra punem hartie de copt si boabe de fasole. Punem tartele cu tot cu hartia de copt si boabele de fasole la frigider pentru 20 de minute. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem tartele timp de 20 de minute. Dupa 15 minute le scoatem din cuptor si renuntam la hartia de copt si boabele de fasole, apoi le reintroducem in cuptor pentru 5 minute timp in care se vor rumeni usor. Lasam tartele sa se raceasca complet, apoi le scoatem din forma. Pentru crema punem laptele pe foc mic-mic impreuna cu 2 linguri de zahar. Galbenusurile le frecam spuma cu restul de 80 gr de zahar. Adaugam laptele fierbinte peste galbenusuri si amestecam bine de tot. Punem crema de galbenusuri pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroase. Crema nu trebuie neaparat sa fiarba, important este ca focul sa fie mic sa permita cremei sa sa ingroase. Cand crema s-a ingrosat punem si ciocolata rupta bucati apoi omogenizam. Luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam. Umplem pe jumatate fiecare forma de tarta cu crema de ciocolata. Le dam la rece apoi trecem la bezea. Nucile le punem la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade. Dupa ce s-au racit le frecam usor ca sa scapam de coaja, apoi le macinam. Albusurile (la temperatura camerei) le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine pana cand zaharul e topit, abia pe urma adaugam urmatoarea lingura de zahar. La final incorporam usor si nuca macinata, cu ajutorul unei spatule – fara mixer de data asta. Peste ciocolata punem cate o portie generoasa de bezea, ii dam forma dorita apoi introducem tartele la cuptor, la foc mediu, pe nivelul cel mai de sus, timp de 5-7 minute, pana se rumenesc usor. Se dau la rece, si apoi se pot consuma in orice moment al zilei…cand e pofta mai mare. Sursa: enjoy-desert […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316