


Enjoy food, enjoy life!
Muffins/Cupcakes Dulciuri de post Raw/Vegan
Felicitari Ramona Lazar si Gherasim Gabriela Mihaela!
Dulciuri diverse Dulciuri de post
O noua luna se incheie, o noua parada isi face aparitia in cadrul proiectului Dulce Romanie initiat de Mihaela de la De prin lume adunate. Sunt tare bucuroasa ca am putut sa fiu gazda acestui proiect minunat care m-a fascinat de cand am auzit prima oara de el. Si sincer…pe vremea aia nu ma gandeam ca o sa ajung sa fiu chiar eu gazda provocarii. Dar uite ca timpul le face posibile pe toate (sau cel putin aproape ).
Am primit o multime de retete, toate frumoase, interesante si delicioase. Nu vreau sa va spun cat am salivat eu in fata calculatorului in timp ce am scris aceasta postare. Oricum…la final, o sa simtiti si voi pe pielea voastra acest lucru 😀
Ma bucur, din nou, ca ingredientele alese de mine au fost o provocarea frumoasa pentru multi, in special pentru ca sunt ingredientele mele preferate in materie de dulciuri. Si ma bucur ca s-au creat atatea retete frumoase cu ajutorul lor. Eu din pacate nu am reusit sa fac ceea ce-mi place mie mai mult, adica un tort, dar in schimb sper ca am reusit sa fac doua retete delicioase si atractive pentru aceasta parada.
Acum, ca sa nu mai lungim vorba…va prezint o parada minunata! Retete sunt prezentate in ordinea in care le-am primit
1. Cristina Toth, Diva in bucatarie, a fost prima care a dat startul avalansei de retete. Si nu a facut-o oricum, ci cu doua retete delicioase. Pentru inceput a pregatit o portie de muffins cu nuca si cacao:
Apoi a continuat cu un tort ciocolatos foc 😉
Tort de biscuiti cu ciocolata
2. Nicoleta Hobinca, Nicole’s Smart Cookies, ne aduce un tort minunat cu ciocolata si bezea. Rezista cineva tentatiei?
Tort din foi de bezea cu crema de ciocolata
3. Miriam, Adventures in Flavorland, a pregatit un brownie cu cafea si nuci, combinand astfel foarte frumos cele doua ingrediente ‘vedeta’.
Brownies cu cafea si nuci, cu glazura de espresso si nuci
4. Cristina Brejan, Cristina’s Blog – Arome si culori, ne tenteaza cu o portie generoasa de nuci cu crema de ciocolata. Mmmm, ce mi-ar fi placut sa am asa ceva pe masa acum
Si asta nu e tot, pentru ca tot de la Cristina am primit si aceasta delicioasa prajitura Londoneza.
Prajitura Londoneza
5. Cristina Pana, Cristina’s World, ne aduce o reteta interesanta si foarte tentanta de drob cu ciuperci si nuci. Un deliciu pentru orice post!
Drob de ciuperci cu orez si miez de nuca
Tot Cristina ne aduce un desert inedit, tot de post, cu mamaliga, gem si nuca.
Rulada de mamaliga cu gem si miez de nuca
6. Gabriela Gitoi, Gabriela Cuisine, a pregatit pentru parada niste fursecuri minunate cu nuca si cacao. Arata delicios!
7. Gaby Duceag, Papa Bun, ne ispiteste cu o prajitura insiropata cu sos de cafea si multa frisca. Eu una nu as putea refuza o portie, nici cu doua nu m-as supara
8. Ileana Corcotoi, Papa la Ile, ne-a pregatit o portie zdravana de muffins deliciosi, dietetici, ideali pentru un mic dejun sanatos care sa ne dea energie pentru intreaga zi.
9. Irina, Bucataria Irinei, reuseste sa ne incante chiar si in post cu deserturi minunate. Pentru provocare a pregatit o prajitura de post cu cola si ness. Arata grozav!
Prajitura de post cu cola si ness
10. Liana si Laura, Transylvania Kitchen, au pregatit nu mai putin de doua deserturi pentru aceasta provocare. Au inceput cu o placinta delicioasa cu banane si caramel care mi-a lasat gura apa:
Apoi mi-au facut sah mat cu aceasta prajitura excelenta!
Prajitura cu cacao si nuci
11. Cornelia Dobrea, Delicatesa culinara, nu putea altfel decat sa ne aduca o delicatesa in adevaratul sens al cuvantului. O prajitura cu nuci caramelizate, care mi-a incantat privirea din prima 😉
Prajitura cu nuci caramelizate
12. Liana Belascu, Caiet cu retete, a scos din al sau caiet magic cu retete un chec cu nuci, banane, ciocolata si stafide. Frumoasa combinatia 😉
Chec cu banane, nuci, ciocolata si stafide
13. Brandusa Scheaua, Cooking with my soul, a fost printre putinii care au pregatit ceva pentru tema secundara a provocarii, si anume un ‘preparat special pentru 8 martie’. Ea ne incanta privirea cu aceste minunate cupcakes, rosii ca focul 😉
14. Anca Bunea, My Classic Cuisine, si-a pus bucataria la bataie pentru a crea un desert la care eu poftesc de multa vreme. O combinatie extrem de aromata:
15. Alina Vicu, Biochimist la cratita, ne incanta privirea cu o minunata pavlova cu nuci caramelizate. Un desert care se topeste in gura 😉
Tort pavlova cu nuci caramelizate
A doua reteta de la Alina este o negresa delicioasa de post, care merita neaparat incercata, nu degeaba Alina a numit-o ‘cea mai buna negresa de post’.
16. Rita Oarga, Comori delicioase, apare cu o comoara de tort, care incanta privirea oricarui cititor. Tortul poarta o dedicatie speciala pentru mama ei draga, si a fost pregatit cu multa dragoste cu ocazia zilei de 8 martie.
17. Simona, Simona’s World, si-a facut prezenta cu doua retete, una mai gustoasa ca cealalta. Pentru inceput a pregatit o portie de mucenici delicosi cu nuca:
Apoi ne-a adus si o prajitura apetisanta si grozav de buna cu crema de branza si frisca. N-am putut refuza asa o bunatate!
Prajitura cu crema de branza si frisca
18. Oana Olguta, Pastry Workshop, a executat o portie de tarte delicioase, cu multa ciocolata si caramel asa cum imi plac mie 😉
Mini tarte cu ciocolata, caramel si nuca
19. Ioana Tone, Pasiune si culoare, ne indulceste cu un smoothie delicios, aromat cu ciocolata si fructul pasiunii.
Smoothie cu cacao si fructul pasiunii
20. Daciana Sarbu, Bucataria cu mirodenii, a pregatit special pentru aceasta parada niste bombonele dragalase si grozav de gustoase. Servesc si eu cateva, ca nu ma pot abtine
Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate
21. Alexandrina, Xandrine si ale ei ispravi culinare, s-a prezentat cu un tort delicios, racoros si evident cu nuci si cacao. Nu putem refuza asa bunatate, nu?
22. Iuliana Florentina, Retete fel de fel, ne incanta cu o delicioasa prajitura cu frisca si nuci, o prajitura draga ei care se numara printre primele experiente culinare. Ma bucur mult sa primesc prajiturica asta la parada
23. Anki Radu, D’ale coconitelor, a pregatit un desert care de ceva vreme incoace face valva in materie de dulciuri: macarons! Si cum altfel, decat cu cacao si nuci…ca sa fie ispita si mai mare 😀
24. Alina Bogdan, Dulciuri si nu numai, aduce un dulce mereu la moda, mereu bun…mereu devorat cu drag de toata lumea: cozonac trandafir cu multa nuca si cacao.
25. Alina Savin, Ciocolata si piper, ne indulceste cu o minunatie de prajitura cu cacao si nuci. Si ca sa fie si mai greu de rezistat i-a pregatit si o crema delicioasa de ciocolata.
Prajitura cu nuca si ciocolata
26. Liana Toma, Pe masa din bucatarie, ne tenteaza cu o prajitura rapida si racoroasa, dar cu siguranta mai mult decat delicioasa, ingredientele vorbesc de la sine 😉 E perfecta pentru a celebra ziua femeii.
Prajitura cu piscoturi, capsune si crema de fistic
27. Gela Dumitrache, Cufarul cu bucurii, a scos din cufarul ei magic o prajitura in doua culori, foarte aspectuoasa si binenteles cu cacao si nuci.
Prajitura in doua culori cu cacao si nuci
28. Gabriela Naum, Kitchen open 24h/day, a reusit sa pregateasca o bunatate de prajitura cu straturi de bezea, crema delicioasa de unt si acoperita de un strat delicios de nuci prajite. Un deliciu!
29. Cosmin si Daiana, Simplu si bun, ne aduc un preparat simplu si bun…dar minunat, asa cum ne-au obisnut. O combinatie delicioasa intre inghetata parfumata de vanilie si zmeura fierbinte.
30. Claudia Baban a pregatit o prajitura absolut dementiala. Brownies cu zmeura si crema de menta…o combinatie frumoasa, delicioasa, prezentata intr-un mod care nu ne poate lasa indiferenti.
Brownies cu zmeura si crema de menta
31. Angelica Nistor, Angel’s Food, a reusit sa faca un tort absolut minunat, un tort perfect de martisor…care ne lasa muti de admiratie.
32. La final apar si eu cu doua retete. prima din ele este creata special pentru ziua femeii:
Mini torturi cu mousse de ciocolata si visine
A doua reteta pregatita de mine este un cheesecake delicios cu cacao, nuci si caramel.
Cheesecake cu cacao, nuci si caramel
Va multumesc din suflet pentru retetele minunate pe care le-ati pregatit pentru aceasta parada. Stiu ca pentru toti a fost un efort, dar il apreciez enorm si datorita lui am putut realiza aceasta frumoasa parada.
Sper ca nu am omis pe nimeni de la parada. Daca s-a intamplat acest lucru, va rog frumos sa ma trageti de maneca 😉
Si acum, nu-mi ramane decat sa predau stafeta mai departe Magdei, gazda provocarii din luna aprilie. Abia astept sa vad care vor fi ingredientele ei ‘speciale’.
Enjoy!