• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Mancare de post / Chiftelute de cartofi si spanac de post

Mancare de post

Chiftelute de cartofi si spanac de post

Gata cu dulcele pentru o perioada, altfel sigur o sa avem probleme cu glicemia. Si pentru ca suntem in post, era momentul sa vin cu o reteta adecvata…care sa ne duca cu gandul mai mult la cele sufletesti decat la cele trupesti 😀

Chiftelute de cartofi cu spanac de post si sos de rosii

Chiftele
4 cartofi medii
100 gr spanac tocat
1/2 legatura marar
2 cepe verzi
2 catei usturoi
sare
piper
1 lingura ulei de masline
1 lingurita amestec ierburi italienesti

Sos de rosii
1 lingura ulei
1 ceapa
300 ml suc de rosii
1 lingura cu varf faina

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min.

Chiftelute de cartofi cu spanac de post si sos de rosii

Reteta nu este deloc sofisticata, e la indemana oricui, usor de facut, usor de mancat 😉
Pentru inceput fierbem cartofii cu coaja cu tot in apa cu sare. Ii lasam la fiert pana cand furculita poate patrunde usor in cartofi. Scurgem cartofii de apa, ii spalam intr-un jet de apa rece apoi ii curatam si ii pasam ca pentru piure.

Spanancul il spalam bine in trei ape apoi il fierbem in apa cu sare timp de 5 minute. Scurgem spanacul (dar nu de tot) si-l tocam marunt. Cepele si mararul le spalam si le tocam marunt.

Peste cartofi punem spanancul, mararul si cepele tocate, cateii de usturoi, uleiul de masline si amestecam bine pana cand obtinem o pasta omogena. La final adaugam o lingurita de ierburi italienesti, apoi sare si piper dupa gust. Din compozitia obtinuta formam chiftele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade, iar cand este incins introducem chiftelutele la cuptor. Daca nu va plac la cuptor, aceste chiftelute pot fi si prajite…pentru un plus de savoare. Eu nu sunt adepta prajelilor si am ales sa le fac la cuptor. Chiftelutele se coc pentru aproximativ 30 de minute.

Cat timp chiftelutele sunt la cuptor putem face sosul de rosii. Ceapa (uscata) o tocam marunt si o calim usor intr-o lingura de ulei. Adaugam sucul de rosii iar in momentul in care incepe sa fiarba punem si lingura de faina diluata in putina apa. Lasam sa fiarba pana cand sosul se ingroasa.

Chiftelutele astea merg de minune alaturi de niste paste/spaghete, peste care se toarna sos din abundenta.
Pofta buna!
Chiftelute de cartofi cu spanac de post si sos de rosii


29 Comments

« Dulce Romanie – Parada lunii martie
Cornulete fragede cu nuca de post »

Comments

  1. Danutza says

    April 1, 2013 at 8:18 pm

    O idee excelenta! Si arata foarteee bine :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 3, 2013 at 11:46 am

      Danutza, multumesc si ma bucur ca-ti plac!

      Reply
  2. Anonymous says

    April 2, 2013 at 5:08 am

    Foarte bine arata,o sa o fac maine fetei mele,ea a avut taria sa reziste anul asta la post eu nu de la prajiturit mi se trage. pup Gabriela

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2013 at 1:21 pm

      Bravo fetei tale. Si noua ne este putin greu in post, insa incercam asa cate putin :) o zi frumoasa!

      Reply
  3. Gabriela says

    April 2, 2013 at 6:10 am

    Cred ca au un gust bun chiftelutele cu spanac!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2013 at 1:21 pm

      Da Gabi, au fost tare bune 😉

      Reply
  4. Mihaela Mihalache says

    April 2, 2013 at 6:19 am

    ce idee super! imi place combinatia :) Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2013 at 1:21 pm

      Mihaela, ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  5. Alina Vicu says

    April 2, 2013 at 6:22 am

    Arata minunat chiftelutele tale!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2013 at 1:21 pm

      Multumesc Alina! :*

      Reply
  6. mirela says

    April 2, 2013 at 6:41 am

    Foarte bine arata!!!!!mmmm,spanacccc!!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2013 at 1:22 pm

      Mirela, dada…spanacul nu lipseste din casa mea 😉 :*

      Reply
  7. Daniela says

    April 2, 2013 at 7:02 am

    Vreau si eu chiftelute cu spanac, ca sa fiu mai puternica… hi, hi… Delicioase si aratoase.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2013 at 1:22 pm

      Daniela :))) Te invit lao portie 😉

      Reply
  8. Top Cuisine avec Lavi says

    April 2, 2013 at 7:17 am

    Ce bine arata! O combinatie perfecta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2013 at 1:22 pm

      Lavi, ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  9. Liana@Transylvanian Kitchen says

    April 2, 2013 at 8:46 am

    Asa imi plac retetele tale de ‘prajeli’ pentru ca tot timpul le faci in cuptor, defapt 😉 Si eu fac la fel (aproape tot timpul). Mult mai sanatos si la fel de bun, zic eu.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2013 at 1:23 pm

      Liana, cam ai dreptate :)) Incerc sa ma feresc de prajeli pentru ca mereu fac dezastru in bucatarie cand ma apuc de prajit 😀

      Reply
  10. adnia says

    April 2, 2013 at 9:45 am

    ce biiine si apetisant arata!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2013 at 1:23 pm

      Multumesc Adnia :*

      Reply
  11. maria mihalache says

    April 2, 2013 at 6:42 pm

    imi place reteta………….interesanta si pe placul meu.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2013 at 1:23 pm

      Medi, multumesc mult :)

      Reply
  12. Oana D. says

    April 3, 2013 at 5:04 am

    Numai bune de mancat in perioada asta. O zi frumoasa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2013 at 1:23 pm

      Oana asta este, te pup!

      Reply
  13. catkitchen says

    April 3, 2013 at 2:45 pm

    Chiftelutele tale imi fac rau cu ochiul !!! ;)Le ador in orice combinatie , fie cu carnita , fie fara !! :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2013 at 1:24 pm

      Magda, asa sunt si eu…iubesc chiftelutele 😉 Te pup

      Reply
  14. Delicious Flavours says

    April 4, 2013 at 6:29 am

    O idee foarte buna! 😉
    Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2013 at 1:24 pm

      Ma bucur ca-ti place Angi! Pupici

      Reply
  15. Carol says

    April 17, 2013 at 11:51 am

    Minunate. neaparat sa le incerc. Nu ai pus nici o lingura de pesmet?
    Pup.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316