• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Prajituri

Negresa cu mousse de iaurt si afine

Negresa cu mousse de iaurt si afine
Stiu ca au trecut sarbatorile si nu prea mai are nimeni chef de mancare ‘grea’ si calorioasa si de prajituri parca nici atat 😛
Negresa cu mousse de iaurt si afine asta o fi ea cum o fi, cu multe calorii sau nu…dar va spun drept ca e foarte racoroasa. Mousse-ul de iaurt si afine ii da  un aer mai light, mai fresh…numai bun pentru caldura de acum. Se face usor, se consuma usor…numai chef de munca sa aveti, ca apoi toate vin parca de la sine :)
 Negresa cu mousse de iaurt si afine_2
Blat
reteta de aici
 
Mousse
50 gr ciocolata alba
300 gr iaurt
2 linguri zahar pudra
1 lingura crema de whisky
1 lingurita extract de vanilie
3 foi gelatina
250 gr smantana pentru frisca
1 lingurita zahar pudra
100 gr afine
1 lingura zahar
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii. 16-20
 Negresa cu mousse de iaurt si afine_4
Pentru inceput pregatim blatul, care poate fi facut chiar si cu o seara inainte. Daca totusi il faceti in aceeasi zi, sa aveti grija sa fie racit complet in momentul in care asamblati prajitura.
 
Bun, acum ca avem blatul gata putem sa trecem la mousse-ul delicios cu iaurt si afine. Tineti minte ca fiind iaurt in preponderenta o sa fie mult mai light/usor decat orice alta crema 😉
 
Afinele le punem pe foc cu o lingura de zahar. Le fierbem timp de aproximativ 10 minute pana cand se inmoaie bine si devin ca o pasta.
 
Punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece. Ciocolata alba o topim pe foc mic impreuna cu 100 gr de iaurt. Luam amestecul de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine. Amestecam energic cu un tel astfel incat gelatina sa fie bine incorporata si distribuita uniform. Adaugam crema de whisky si extractul de vanilie apoi lasam amestecul la rece.
 
Separat amestecam restul de iaurt cu cele doua linguri de zahar pudra. Frisca o batem bat cu o lingurita zahar pudra.
Cand crema de ciocolata cu iaurt e complet racita incorporam usor restul de iaurt si frisca. Punem crema astfel obtinuta peste blatul de prajitura si nivelam. Cu o lingurita punem din loc in loc din pasta de afine, apoi cu un cutit marmoram cele doua compozitii. Dam la rece peste noapte.
 Negresa cu mousse de iaurt si afine_3
A doua zi prajitura se poate portiona foarte bine. A rezultat o negresa pufoasa, aerata si destul de ciocolatoasa care a contrastat foarte bine cu mousse-ul delicat de iaurt. Vrea cine o bucata, doua…sau…poate trei? :)
 
Enjoy!!
Negresa cu mousse de iaurt si afine_1


28 Comments

Diverse

Hristos a inviat!

Hristos a inviat!


Hristos a inviat!!
Bine v-am regasit! Acum ca au trecut si sarbatorile Pascale iata-ne intorsi din nou pe campul de munca – un camp placut de altfel :)
Sper din suflet ca ati avut sarbatori invaluite de lumina invierii, sarbatori pline de armonie, bucurie si pace sufleteasca. 

Eu m-am retras cateva zile departe de zgomotul orasului si am petrecut sarbatorile alaturi de cei dragi mie, intr-un loc unde traditia inca se mai simte ca la ea acasa. A fost frumos, s-a terminat repede…au ramas amintirile :)

…
Cozonacii au stat cuminti la cuptor…


Pasca, nu putea sa lipseasca nici ea :)

Am avut flori… 
frumoase flori :)

hmm…si astea tot flori or fi?:P


si aici cine-o fi oare? 😛


11 Comments

Cheesecake

Snickers Cheesecake – Prajitura cu branza si batoane snickers

Snickers Cheesecake – Prajitura cu branza si batoane snickers
Era o vreme cand de Paste faceam pasca, cozonac…si 2-3 feluri de prajituri (ele nu puteau sa lipseasca nici atunci ). Anii trecuti insa am inceput sa inlocuiesc pasca cu cheesecake pentru ca are muulta umplutura si aluat putin, si pentru ca mai usor putem alege combinatii cu cheesecake-ul decat cu pasca. Anul asta insa stiu sigur ca voi face si pasca si cheesecake!! Dada, sa nu fie cu suparare.;) Pasca fac pentru ca mi s-a facut dor de ea, asa traditionala, pufoasa…aromata si rumena.
Cheesecake…hmmm, pentru ca e special mereu si…pentru ca e un dulce care imi place in orice combinatie.
Daca va hotarati sa faceti si cheesecake de Paste, atunci musai sa va ganditi la varianta asta de snickers cheesecake. E minunat!! Si cu asta am zis totul.
 Snickers Cheesecake_3
Crusta
250 gr biscuiti digestivi
50 gr alune sarate
80 gr unt topit
1 lingura cacao
2-3 linguri caramel
 
Umplutura
4 batoane snickers cumparate sau homemade
250 gr mascarpone
400 gr crema de branza
100 gr zahar brun
200 ml cana smantana grasa
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 1 ora Nr. portii: 12-16
 Snickers Cheesecake_1
 
Pregatim o tava de chec, o ungem cu unt si tapetam baza cu hartie de copt.
Biscuitii ii macinam fin la robot sau cu sucitorul si impartim compozitia in doua. In jumatate punem alunele macinate, iar in cealalta jumatate punem cacaoa.
 
Untul il topim la foc mic si apoi il impartim in mod egal intre cele doua compozitii de biscuiti.
Punem la baza tavii compozitia cu alune si presam bine, Peste ea punem compozitia cu cacao, din nou apasam bine iar deasupra punem caramelul. Dam la rece. 
 
Pregatim crema. Crema de branza impreuna cu mascarpone le mixam cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Punem smantana, extractul de vanilie si mai mixam putin pana la omogenizare. La final incorporam usor si batoanele snickers taiate in bucati mici. Scoatem tava de la rece si turnam compozitia peste crusta.
Snickers Cheesecake_2
 
Coacem cheesecake-ul timp de o ora, o ora si un sfert in cuptorul preincalzit la 160 de grade. Cand e gata il lasam la racit 1-2 ore in cuptor, apoi il dam la rece pentru minim 6 ore.
 
Pentru ornat am folosit putin frisca, caramel si batoane snickers. Grozav de bun a fost!!

Sa aveti un Paste fericit! Sarbatori binecuvantate si pline de iubire, intelegere alaturi de cei dragi voua!
Snickers Cheesecake_4


24 Comments

Prajituri

Rulada de ciocolata – The best!!!

Rulada de ciocolata – The best!!!
Pot sa zic ca in urma cu aproximativ un an de zile ruladele nu erau punctul meu forte 😀 Faceam eu ce faceam (sau mai bine zis nu faceam, din moment ce nu ieseau bine) si ori blatul era prea tare, ori prea subtire…ori nu-l puteam rula. O intreaga aventura! Siiii…chiar pot sa zic ca aveam o anume frica de ele.
Din fericire frica a trecut, am inceput prin a face rulada sarate…apoi am prins curajul si la cele dulci. Prin urmare va prezint una din cele mai bune rulade cu ciocolata posibile. Reteta a venit de la sine…nu stiu daca mai exista ceva de genul, dar sigur stiu ca facut-o asa cum am crezut eu ca e bine.
 Rulada de ciocolata_2
Blat
3 oua
3 albusuri
5 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita sare
 
Crema
200 ml lapte
3 galbenusuri
2 linguri amidon
2 linguri cacao
5 linguri zahar
180 gr ciocolata neagra 60-70%
100 gr unt 80%
 
Decor
80 gr ciocolata neagra
60 gr smantana grasa
fulgi de ciocolata alba
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 18-20 min. Nr. portii: 12
 Rulada de ciocolata - The best!!!_3
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleza volumul, adaugam si extractul de vanilie. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt. Adaugam amestecul uscat peste galbenusuri si amestecam. Compozitia se va ingrosa destul de bine, dar nu va speriati ca isi revine dupa ce adaugam si albusurile.
 
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu un praf de sare. Punem 2 linguri de albus peste cealalta compozitie si incercam sa o omogenizam si sa o facem mai fluida. Adaugam si restul de albus, amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Turnam compozitia in tava si nivelam. Introducem tava in cuptorul incins si coacem prajitura timp de 18, maxim 20 de minute. Dupa 18 minute facem testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci e gata. Scoatem tava din cuptor.
 
Intindem un prosop mare si curat (neapart :P) pe masa de lucru, presaram putin zahar apoi rasturnam rulada. Desprindem hartia de copt si incepem sa rulam cu ajutorul prosopului. Lasam rulada in prosop pana la racirea completa.
 Rulada de ciocolata - The best!!!_1
Crema…crema….ce minuatie de crema a iesit!!! Clar e de pastrat si pentru alte delicii.
Laptele il punem pe foc impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam usor cu un tel. Adaugam amidonul si cacao peste galbenusuri si omogenizam. Cand laptele e fierbinte punem 2-3 linguri de lapte peste amestecul de galbenusuri si amestecam continuu. Rasturnam crema de galbenusuri peste restul de lapte si punem din nou vasul pe foc. Marim putin flacara si continuam sa amestecam in crema. Cand crema e suficient de intarita – dupa aproximativ 2-3 minute pe foc iute – luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta bucatele, apoi untul. Lasam crema la racit.
 
Desfasuram usor rulada si o umplem cu crema astfel obtinuta si racita apoi o rulam din nou. Cred ca nu o sa trebuiasca toata crema pentru rulada, restul poate fi folosita pentru a umple niste clatite delicioase :P. Dam rulada la rece si trecem la glazura.
 
Smantana o punem pe foc si cand e fierbinte stingem focul si adaugam ciocolata. Omogenizam usor apoi turnam glazura peste rulada cat este calda, ca sa poata fi intinsa usor. Daca glazura se intareste prea repede poate fi incalzita putin pe foc. Deasupra putem sa presaram si fulgi de ciocolata alba. Dam rulada la rece pentru 2-3 ore.
 
Rulada de ciocolata e grozava oricand, fie o ocazie speciala…fie o duminica obisnuita. Cert este ca merge de minune si pe masa de sarbatori 😉
 
Enjoy!!
 Rulada de ciocolata - The best!!!_4


22 Comments

Aperitive Retete de mancare

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj
Pe vremea cand eram copil si mama era ‘coordonatoarea sefa’ in bucatarie a face drob mi se parea un lucru greu. Tin minte ca trebuiau fierte maruntaiele de la miel, apoi tocate, amestecate cu tot felul de alte ingrediente…asa incat sa aiba consistenta buna si abia apoi aranjate frumos in tava. Multa munca, nu gluma 😛
Si eu nu am facut drob…niciodata….pana sambata care tocmai a trecut. L-am facut pentru Florii, pentru floricica mea – care de fapt e un baietel, dar pentru mine tot o floare frumoasa este :) Si cum a iesit?? Mmmm, bun de tot…si chiar usor de facut. Si uite asa am daramat mitul (care statea in capul meu) cum ca drobul se face greu :)

Drob de miel in foietaj

Ingrediente
250 gr foietaj
500 gr carne tocata de miel
500 gr ficat de miel/porc
4 cepe verzi
1/2 legatura marar
1 ou
4 linguri pesmet
sare
piper
4 oua fierte tari

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 1 ora.

Drob de miel in foietaj

Ficatul il punem la fiert in apa (fara sare). Il lasam sa fiarba timp de 20 de minute, iar in acest timp ne ocupam de celelalte ingrediente.

Carnea de miel o tocam la robot/masina de tocat apoi o amestecam cu ceapa taiata marunt. Neaparat sa folositi ceapa verde, ii da o altfel de aroma ;). Mararul il tocam marunt apoi il adaugam in amestec. 

Dupa ce a fiert ficatul il scurgem bine de apa, apoi il dam prin masina de tocat sau la robot si il adaugam im compozitie. Aveti grija la ficat, sa nu-l transformati in pasta :)
Punem oul, pesmetul si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Preincalzim cuptorul la 200 de grade.
Intindem usor foietajul intr-un dreptunghi. Punem jumatate din umplutura pe mijloc, asezam ouale fierte unul in continuarea celuilalt si acoperim apoi cu restul de umplutura. Aluatul ramas il taiem ‘suvite’ si le punem peste umplutura alternativ.

Ungem aluatul cu putin ou batut si dam la cuptorul incins pentru o ora. Dupa 20 de minute reducem focul la 180 de grade si continuam coacerea.

Cand e gata, scoatem tava din cuptor si lasam drobul la racit. 
Servim cu pofta 😉

Drob de miel in foietaj


5 Comments

Dulciuri de post Provocarea secreta

Strudel cu nuci, cacao si gem

Strudel cu nuci, cacao si gem
Provocarea secreta ma prinde si luna aceasta pe ultima suta de metri. Insa nu puteam sa nu particip, mai ales ca nu voiam sa las pe nimeni pe din-afara, cu atat mai mult cu cat luna aceasta am primit un blog delicios, cu fel de fel de retete, este vorba de blogul dragei mele Adela, de unde am ales sa fac acest strudel grozav. 
 
Pentru ca saptamana asta noi mancam de post, mi-am permis sa scap de unele ingrediente din el, si sa-l adaptez nevoilor noastre…insa ingredientele principale le-am pastrat 😉 Multumesc mult Adela pentru reteta asta delicioasa, si acum o s-o trimit repede gazdei provocarii de luna aceasta, Gabriela Petre
Strudel cu nuci, cacao si gem_3
 
Ingrediente
400 gr foietaj
150 gr nuca macinata
100 gr gem
1 lingura zahar brun
1 lingurita zahar vanilat
1 lingura rasa cacao
 
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 40 min. Nr. portii: 8
Strudel cu nuci, cacao si gem_1
Foietajul (lasat la dezghetat in frigider peste noapte, sau cateva ore la temperatura camerei) il intindem putin. Il taiem in 8 patrate/dreptunghiuri.
 
Nuca macinata o amestecam cu lingura de cacao. Adaugam gemul (de prune am folosit eu, 100% natural) si zaharul apoi amestecam cu spor :) 
Punem cate o lingura/doua pe fiecare bucata de aluat. Ridicam lateralele (doua din ele) si le unim la mijloc, apasam usor.
 
Cuptorul il preincalzim la 200 grade. Tapetam tava mare de la aragaz cu hartie de copt. Punem fiecare strudel cu ‘cusatura’ in jos in tava. Ungem cu ulei si crestam usor fiecare bucata.
 
Dam la cuptor pentru 35-40 de minute. Dupa 10 minute reducem focul la 190 de grade si lasam strudelele la cuptor pana cand sunt frumos rumenite. Atentie sa nu le ardeti 😛
 
Pudram cu zahar si servim cu pofta. 
Enjoy!!

Strudel cu nuci, cacao si gem_2


15 Comments

Tarte/Placinte dulci Aluat dulce

Pasca napoletana – pasca in aluat de tarta

Pasca napoletana – pasca in aluat de tarta
Pasca nu lipseste niciodata de pe masa de Paste, fie ea traditionala…fie ea fara aluat, in aluat de tarta, sau luata de pe alte meleaguri. Cu siguranta nu va lipsi nici saptamana viitoare, dar pana ma hotarasc cum va fi ea, am sa va arat o pasca napoletana, ce am exersat-o zilele trecute. Are ca baza un aluat bun de tarta, o umplutura aromata si merge perfect langa un pahar de vin dulce.
Pasca napoletana_2
 
Aluat
200 gr faina alba
1/2 lingurita sare
80 gr unt
1 ou
2 linguri smantana grasa
 
Umplutura
700 gr crema de branza
150 ml lapte
6 lingurite gris
120 gr miere
100 gr fructe confiate
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri suc de lamaie
4 oua
200 ml smantana
 
Timp de preparare:1 ora Timp de coacere:1 ora Nr. portii: 12
Pasca napoletana_1
 
Faina o cernem si in mijloc facem o adancitura, punem sarea si untul si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut, smantana si apa treptat pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece pentru jumatate de ora.
 
Trecem repedela umplutura. Punem laptele pe foc si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si amestecam bine cu telul. Lasam pe foc pana se ingroasa apoi dam deoparte. Adaugam mierea, apoi ouale pe rand si amestecam bine si repede. Lasam la racit.
 
Preincalzim cuptorul la 160 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 20-22cm. Ungem tava cu putin ulei atat pe fund cat si pe laterale.
 
Scoatem aluatul de la rece si-l intindem intr-o foaie rotunda, groasa de aproximativ 0.3mm. Punem foaia in tava si aranjam bine si pe laterale.
 
In crema de gris si oua adaugam crema de branza, smantana, fructele confiate (am folosit cantalup) si mixam usor pana la omogenizare. Punem esenta de vanilie si sucul de lamaie si omogenizam din nou.
 
Turnam crema de branza in tava peste aluat si dam la cuptor pentru aproximativ o ora. O lasam sa se raceasca complet, apoi o putem portiona dupa preferinta.
 
Pofta buna!!
 
Pasca napoletana_3
Sursa de inspiratie: revista Click


37 Comments

Dulciuri diverse

Milkshake cu banane, mure si inghetata de kiwi

Milkshake cu banane, mure si inghetata de kiwi
Philips si Gustos.ro ne invita sa castigam timp in bucatarie si sa raspundem unei provocari dragute. Tocmai de aceea am ales sa fac acest milkshake delicios, rapid si racoros – milkshake cu banane, mure si inghetata de kiwi.
Daca as castiga timp…hmmm, ce as face eu cu el? Lucruri simple care de multe ori imi lipsesc. As petrece mai mult timp in parc cu copilasul meu, as lenevi in fata televizorului…as face retetele care imi tot trec prin cap si pe care n-am timp sa le fac :) sau…de ce nu as practica un sport.
 
Revenind la reteta, trebuie sa va spun ca e buna de tot si rapida de tot, dar am mai spus nu? 😛 Mai greu e cu inghetata, dar nu e musai sa fie de kiwi, puteti folosi ce inghetata va place chiar si una din comert.
Milkshake cu banane, mure si inghetata de kiwi_3
 
Ingrediente
– strat alb
100 ml lapte
150 ml iaurt gras
1 banana mare
1 lingurita miere
 
– strat mov
100 ml lapte
150 ml iaurt
150 gr mure congelate
1 lingurita miere
 
– inghetata kiwi
2 kiwi coapte bine
150 gr iaurt gras
300 ml smantana pentru frisca
3 linguri zahar pudra
 Milkshake cu banane, mure si inghetata de kiwi_2
Inghetata trebuie facuta cu o zi inainte, sau cel putin cu 4-5 ore. Punem kiwi si iaurtul la blender si la mixam bine. Smantana pentru frisca o batem usor cu zaharul pudra (nu trebuie sa fie bat). Incorporam usor smantana in crema de iaurt si kiwi apoi dam la congelator. Din jumatate in jumatate de ora mai amestecam prin inghetata ca sa spargem acele de gheata. 
 
Pregatim 2 pahare inalte. Incepem cu stratul alb. Punem banana, iaurtul, laptele si mierea in blender. Mixam 2-3 minute pana cand compozitia devine omogena si spumoasa. Turnam usor in cele 2 pahare.
 
Pentru stratul mov procedeul este cam acelasi. Punem iaurtul, laptele, mierea si murele in blender si mixam 2-3 minute. Turnam shake-ul  in pahare peste cel alb.
 
Deasupra punem cate un glob de inghetata si feliute de kiwi si cam asta e treaba. Simplu si mai mult decat bun. Enjoy!! 
 Milkshake cu banane, mure si inghetata de kiwi_1
  


11 Comments

Retete sarbatori

Retete pentru meniul de Paste

Retete pentru meniul de Paste
Sarbatorile Pascale aproape ca ne bat la usa, mai este putin si vom intra in febra pregatirilor. V-ati gandit ce pregatiti de Paste? Unii da, unii nu…sunt convinsa 😛 Pentru cei care inca au dubii, le sar eu in ajutor cu cateva sugestii numai bune de mancat 😉

Enjoy!



Aperitive

1. Placinta cu spanac


2. Placinta cu spanac si oua de prepelita


3. Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza


4. Rulada de cascaval topit


5. Cosulete cu somon afumat si crema de branza


6. Cascaval de casa


7. Rulada din omleta cu spanac si branza


8. Placinta cu peste si brocolli


9. Rulada de pui in bacon


10. Rulada de pui cu spanac si cascaval


11. Rulada de pate de casa cu unt aromat



Dulciuri


1. Cheesecake cu cacao, nuci si caramel
2. Cheesecake pops
3. Cozonac cu nuca
4. Ciocolata de casa in foi de napolitana
5. Prajitura cu cafea
6. Prajitura cabana
7. Prajitura cu foi si crema de lapte
8. Prajitura cu foi si crema caramel
9. Tiramisu cu ciocolata
10. Prajitura cu dulce de leche si fistic
11.  Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura

12.  Tort cu mousse de ciocolata
13. Tort cu cocos si mango curd

14. Tort de ciocolata cu mousse de fructe de padure

15. Tort de vanilie cu bezea elvetiana


8 Comments

Retete de mancare

Tocanita de pui cu cartofi si brocolli

Tocanita de pui cu cartofi si brocolli
Reteta secreta din provocarea Bucatar curajos apartine Simonei. Mi-a placut mult reteta aleasa de ea, mai ales ca imi era dor sa mananc o tocanita…si mai ales ca e prima tocanita de pui pe care am facut-o (sa nu radeti, am mai facut eu tocanite dar nu de pui). A fost delicioasa, am pastrat si garnitura, ca noua ne plac mult cartofii si am mai adaugat si putina ‘verdeata’ – a se traduce brocolli.

Tocanita de pui cu cartofi si brocolli

Ingrediente
4 pulpe si 2 aripi de pui (de casa sau nu)
1 ceapa mare
1 ardei rosu mare
200 ml ketchup de casa/suc de rosii mai gros
patrunjel verde
sare
piper
4 cartofi mari
50 gr unt
50 ml lapte
100 gr cascaval afumat
sare
nuscoara rasa
200 gr brocolli

Tocanita de pui cu cartofi si brocolli

Carnea de pui (dintr-aia buna de casa :P) o fierbem cam o ora aproximativ. Chiar daca Simo zicea ca trebuie prajita, eu am bagat-o la fiert si uite asa am facut si o supica de galuste delicioasa. 
Scoatem carnea din supa si o lasam deoparte.

Incingem o tigaie cu o lingura de ulei si calim ceapa taiata marunt, apoi punem si ardeii si lasam legumele pe foc pana se inmoaie. Punem si carnea apoi turnam cam o ceasca de apa si lasam la fiert. 20 de minute, atat cat sa se intrepatrunda bine aromele. Adaugam sucul de rosii, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana cand carnea este bine patrunsa – daca e carne din comert va fi gata mai repede, daca folositi pui de casa mai trebuie lasat inca vreo 20 de minute. Oprim focul si deasupra presaram patrunjel tocat marunt.

Cartofii ii curatam de coaja si-i fierbem in apa cu sare (20 de min aprox.) Ii strecuram de apa si ii pasam bine. Adaugam untul, laptele si cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici, sare si nuscoara rasa. Amestecam bine si pam-pam…suntem gata 😉

Tocanita de pui cu cartofi si brocolli

Borocolli il fierbem in apa cu sare. Il lasam la fiert dupa caz, depinde de cum il preferam…mai fiert, sau mai crocant :) Il scurgem bine de apa si apoi il trecem sub un jet de apa rece.

Servim tocanita de pui cu piureul astfel preparat si presarat cu buchetele de brocolli. Noi am mai adaugat si o salata de ardei murati si a fost un deliciu! Multumim mult Simona de reteta 😉

Pofta buna! 
Tocanita de pui cu cartofi si brocolli


17 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316