Daca este duminica, atunci la pranz avem peste Cam asa este la noi, cu mici exceptii de la regula, care de fapt nu este o regula…dar pur si simplu pestele mi se pare cel mai potrivit pentru pranzul de duminica. Pentru reteta asta am ales un tilapia, o noutate pentru mine…insa tocmai pentru a-mi satisface curiozitatea l-am luat
Ingrediente
5 bucati tilapia
10 bucati bacon
cateva frunze spanac
2-3 linguri zeama de lamaie
sare
piper
oregano
Piure de mazare
400 gr mazare congelata
1/2 cana lapte
2-3 linguri smantana
sare
piper
menta
Timp de preparare: 30 min Timp de coacere: 30 min.
Bucatile de peste le spalam bine si le stergem cu servetele de hartie.
Frunzele de spanac le spalam bine in cateva ape.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Condimentam fiecare bucata de peste cu sare, piper si oregano. Punem cate o frunza-doua peste peste si apoi il ‘invelim’ in cateva doua bucati de bacon.
Punem toate bucatile impachetate de peste intr-o tava termorezistenta si turnam 1/3 ceasca de apa si zeama de lamaie. Dam la cuptor timp de 25-30 de minute, pana cand baconul este rumenit frumos.
In timp ce pestele sta la cuptor putem sa preparam piureul de mazare. Mazarea o punem la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta oprim focul si o scurgem de apa. O pasam bine cu blenderul apoi adaugam laptele si smantana si omogenizam. Condimentam cu sare, piper si menta dupa gust.
Servim tilapia pe pat de praz ( care poate fi calit in putin unt, dar eu nu am vrut sa mai fac asta – cred ca din comoditate 😛 ) alaturi de piureul de mazare cu menta, care va spun eu ca este delicios, pe mine m-a cucerit din prima.
Azi am fost rapida, ca si mancarea de altfel
Pofta buna!!
Daniela says
N-am auzit pina acum de pestele asta, dar pozele sint foarte invitante… Vin la tine, sa degust !
Paula Gafitescu says
Daniela, eu auzisem dar a fost prima data cand l-am incercat. E chiar bun Te astept 😉
Fancy Cake says
Arata tare apetisant!
Paula Gafitescu says
multumesc Elena!
Angelica says
Arata foarte bine Paula!Saptamana frumoasa:-)
Paula Gafitescu says
Multumesc Angelica, la fel iti doresc!
Mihaela Mihalache says
interesanta idee! Pupici
Paula Gafitescu says
Mihaela, ma bucur ca-ti place! Te pup
Liana@Transylvanian Kitchen says
Cred că a fost tare gustoas prânzul vostru de duminică 😉 Arată tare bine!
Paula Gafitescu says
Liana, a fost chiar bun-bun. Noua ne place mult pestele, iar de la bacon a avut o aroma extra 😉
Adina says
Ceva nou,imi place!:)
Paula Gafitescu says
Adina, ma bucur ca-ti place! Pup
Disturbingly Delicious says
Nici eu n-am mai auzit de tilapia pana acum. Uite-asa mai invatam si noi ;). Interesanta idee cu bacon. O saptamana frumoasa, Paula. Pup
Paula Gafitescu says
Diana, asa am invatat si eu Ma bcuur ca l-am incercat e chiar bun. O zi minunata sa ai!! Pupici
Olguta says
Mi-ai facut o pofta de peste… 😛
Arata minunat, trebuie sa incerc si eu piureul asta, sa mai iesim putin din rutina 😀
Paula Gafitescu says
Olguta, ma bucur ca-ti place. Si piureul e tare bun, usor dulce
Rocsy Ciobanu says
N-am auzit dar arata bine preparatul tau!
Paula Gafitescu says
Multumesc Rocsy, te pup!
Corina Ureche says
Si pentru mine a fost o noutate cand am vazut tilapi la Cora luna trecuta. Am luat 2 file-uri, dar ne-am intors a doua zi si am luat mai multe..e foarte gustos.
E faina si ideea impachetatului, voi tine minte data viitoar. te pup
Paula Gafitescu says
Cotrian, si noua ne-a placut mult. Ma bucur ca-ti place impachetarea mea 😉 Pup
Gabriela says
Buna idee! Arata bine pestele asa impachetat!
Paula Gafitescu says
Gabriela, multumesc mult! :*
Simona says
Bun o fi.. n-am incercat niciodata.
Pup
Paula Gafitescu says
Simona, eu zic sa incerci Pupici
The Wandering Oltean says
Arata extraordinar ce ai făcut tu aici!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Oltean!!