• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Retete de mancare / Tilapia impachetat cu piure de mazare

Retete de mancare

Tilapia impachetat cu piure de mazare

Daca este duminica, atunci la pranz avem peste :) Cam asa este la noi, cu mici exceptii de la regula, care de fapt nu este o regula…dar pur si simplu pestele mi se pare cel mai potrivit pentru pranzul de duminica. Pentru reteta asta am ales un tilapia, o noutate pentru mine…insa tocmai pentru a-mi satisface curiozitatea l-am luat :)
 
Tilapia impachetat cu piure de mazare
 
Ingrediente
5 bucati tilapia
10 bucati bacon
cateva frunze spanac
2-3 linguri zeama de lamaie
sare
piper
oregano
 
Piure de mazare
400 gr mazare congelata
1/2 cana lapte
2-3 linguri smantana
sare
piper
menta
 
Timp de preparare: 30 min Timp de coacere: 30 min.
 
Tilapia impachetat cu piure de mazare
 
Bucatile de peste le spalam bine si le stergem cu servetele de hartie. 
Frunzele de spanac le spalam bine in cateva ape.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Condimentam fiecare bucata de peste cu sare, piper si oregano. Punem cate o frunza-doua peste peste si apoi il ‘invelim’ in cateva doua bucati de bacon.
 
Punem toate bucatile impachetate de peste intr-o tava termorezistenta si turnam 1/3 ceasca de apa si zeama de lamaie. Dam la cuptor timp de 25-30 de minute, pana cand baconul este rumenit frumos.
 
In timp ce pestele sta la cuptor putem sa preparam piureul de mazare. Mazarea o punem la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta oprim focul si o scurgem de apa. O pasam bine cu blenderul apoi adaugam laptele si smantana si omogenizam. Condimentam cu sare, piper si menta dupa gust.
 
Tilapia impachetat cu piure de mazare
 
Servim tilapia pe pat de praz ( care poate fi calit in putin unt, dar eu nu am vrut sa mai fac asta – cred ca din comoditate 😛 ) alaturi de piureul de mazare cu menta, care va spun eu ca este delicios, pe mine m-a cucerit din prima.
 
Azi am fost rapida, ca si mancarea de altfel :)
Pofta buna!!
 
Tilapia impachetat cu piure de mazare


26 Comments

« Tort de ciocolata cu fructe de padure
Prajitura cu biscuiti si ciocolata – Rocky Road Cake »

Comments

  1. Daniela says

    March 17, 2013 at 8:02 pm

    N-am auzit pina acum de pestele asta, dar pozele sint foarte invitante… Vin la tine, sa degust !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 7:04 am

      Daniela, eu auzisem dar a fost prima data cand l-am incercat. E chiar bun :) Te astept 😉

      Reply
  2. Fancy Cake says

    March 17, 2013 at 9:08 pm

    Arata tare apetisant!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 7:04 am

      multumesc Elena! :)

      Reply
  3. Angelica says

    March 18, 2013 at 4:42 am

    Arata foarte bine Paula!Saptamana frumoasa:-)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 7:04 am

      Multumesc Angelica, la fel iti doresc!

      Reply
  4. Mihaela Mihalache says

    March 18, 2013 at 6:51 am

    interesanta idee! Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 7:05 am

      Mihaela, ma bucur ca-ti place! Te pup

      Reply
  5. Liana@Transylvanian Kitchen says

    March 18, 2013 at 7:56 am

    Cred că a fost tare gustoas prânzul vostru de duminică 😉 Arată tare bine!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 7:05 am

      Liana, a fost chiar bun-bun. Noua ne place mult pestele, iar de la bacon a avut o aroma extra 😉

      Reply
  6. Adina says

    March 18, 2013 at 8:21 am

    Ceva nou,imi place!:)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 7:05 am

      Adina, ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  7. Disturbingly Delicious says

    March 18, 2013 at 8:40 am

    Nici eu n-am mai auzit de tilapia pana acum. Uite-asa mai invatam si noi ;). Interesanta idee cu bacon. O saptamana frumoasa, Paula. Pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 7:06 am

      Diana, asa am invatat si eu :) Ma bcuur ca l-am incercat e chiar bun. O zi minunata sa ai!! Pupici

      Reply
  8. Olguta says

    March 18, 2013 at 8:46 am

    Mi-ai facut o pofta de peste… 😛
    Arata minunat, trebuie sa incerc si eu piureul asta, sa mai iesim putin din rutina 😀

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 7:07 am

      Olguta, ma bucur ca-ti place. Si piureul e tare bun, usor dulce :)

      Reply
  9. Rocsy Ciobanu says

    March 18, 2013 at 11:00 am

    N-am auzit dar arata bine preparatul tau!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 7:07 am

      Multumesc Rocsy, te pup!

      Reply
  10. Corina Ureche says

    March 18, 2013 at 2:50 pm

    Si pentru mine a fost o noutate cand am vazut tilapi la Cora luna trecuta. Am luat 2 file-uri, dar ne-am intors a doua zi si am luat mai multe..e foarte gustos.
    E faina si ideea impachetatului, voi tine minte data viitoar. te pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 7:08 am

      Cotrian, si noua ne-a placut mult. Ma bucur ca-ti place impachetarea mea 😉 Pup

      Reply
  11. Gabriela says

    March 18, 2013 at 3:36 pm

    Buna idee! Arata bine pestele asa impachetat!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 7:08 am

      Gabriela, multumesc mult! :*

      Reply
  12. Simona says

    March 18, 2013 at 5:04 pm

    Bun o fi.. n-am incercat niciodata.
    Pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 7:08 am

      Simona, eu zic sa incerci :) Pupici

      Reply
  13. The Wandering Oltean says

    March 19, 2013 at 6:34 pm

    Arata extraordinar ce ai făcut tu aici!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 7:08 am

      Multumesc mult Oltean!!

      Reply

Leave a Reply to Disturbingly Delicious Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316