• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de ciocolata cu fructe de padure

Torturi

Tort de ciocolata cu fructe de padure

Dragii mei este weekend, si e timpul ideal pentru prajiturit. Eu am fost tot in priza incepand de ieri seara, am gatit diverse, am sa vi le arat si voua, dar pana atunci va arat un tort care l-am facut cu ceva vreme in urma, dar n-am reusit nici cum sa-l postez. Acum a venit randul lui, in special pentru ca e weekend si pentru ca meritam sa ne rasfatam putin.
Tortul a fost facut pentru cineva, la cerere, din pacate nu am poze cu sectiunea…dar am imagini din timpul prepararii, asa ca nu va fi greu sa va inchipuiti cum arata :)
Tort de ciocolata cu fructe de padure_0119
 
O sa fiu foarte scurta azi, pentru ca acest tort este de fapt o adaptare a unui tort pe care l-am facut mai demult si anume Blueberry Black & White Chocolate Cake. Acum va voi spune doar ce am pastrat de la el, si ce am modificat.
Blatul este identic, deci puteti lua ingredientele de aici fara grija.
Pentru crema am folosit 200 gr ciocolata alba, 300 ml smantana pentru frisca, 1 lingurita extract de vanilie si o lingura crema de whisky. Deci am renuntat la afine ( pentru ca am facut o crema separata din fructe de padure) si la intaritorul de frisca – am considerat ca nu mai este nevoie. 
 
Tort de ciocolata cu fructe de padure
 
Ciocolata si smantana am topit-o la foc mic, am omogenizat si am dat la rece peste noapte. A doua zi le-am mixat bine de tot, pana am obtinut o crema frumoasa, la care am adaugat extractul de vanilie si crema de whisky si am dat din nou la rece.
 
In loc de afine am folosit fructe de padure, cam 300 de grame, pe care le-am pus pe foc impreuna cu 50 gr zahar. In momentul in care au inceput sa fiarba am mai amestecat din cand in cand si le-am lasat asa 2-3 minute dupa care am adaugat o lingura de amidon diluata in cateva linguri din sucul lasat de fructe. Am mai pus pe foc 2-3 minute si apoi am dat la rece.
 
Pentru decor am folosit 300 ml smantana pentru frisca, pe care am mixat-o bine cu 2 lingurite de zahar vanilat si o lingura crema de whisky.
 
Asamblarea a fost usoara. Am taiat fiecare blat in doua pe orizontala. Am pus un blat pe un platou, apoi jumatate din crema de ciocolata, alt blat, 2/3 din crema de fructe…un nou blat si restul de crema de ciocolata. Deasupra am pus ultimul blat peste care am intins restul de crema de fructe. Am ornat cu frisca, si apoi am expediat tortul la destinatar 😉
 
Tort de ciocolata cu fructe de padure
Tort de ciocolata cu fructe de padure
 
 
 
Tort de ciocolata cu fructe de padure
Sectiunea seamana cu cea a tortului  sursa, doar ca am inlocuit crema din mijloc cu crema de fructe. 
Destinatarul (ii) a spus ca a fost delicios.
Tort de ciocolata cu fructe de padure_1


21 Comments

« Gulab Jamun – Desert indian
Tilapia impachetat cu piure de mazare »

Comments

  1. Cristina says

    March 16, 2013 at 12:54 pm

    Frumos si delicios. O combinatie irezistibila, ciocolata si fructe de padure.

    Reply
  2. Cristina says

    March 16, 2013 at 1:11 pm

    Vin la desert!!! Nu as rata o felie asa delicioasa!!!

    Reply
  3. Irina Invat sa gatesc says

    March 16, 2013 at 3:08 pm

    Ooooooh, vin si eu la desert!

    Reply
  4. Alina Vicu says

    March 16, 2013 at 4:16 pm

    Si eu, si eu, si eu vreau o felie. Na c-am dat in balbaiala cand am bvazut bunattea asta. :)
    Pupici

    Reply
  5. Rocsy Ciobanu says

    March 16, 2013 at 5:54 pm

    Ce deliciu.Cred ca felia era grozava.Bravo!

    Reply
  6. Mimmi says

    March 16, 2013 at 6:08 pm

    Numai retete minunate pregatesti,draga mea !
    Te pup

    Reply
  7. Simona says

    March 16, 2013 at 9:52 pm

    Super bunatate!!! Zilele astea trebuie sa ma gandesc la un tort, ptr weekend-ul viitor cand il serbam pe socramiu :)

    Reply
  8. mirela says

    March 17, 2013 at 6:17 am

    Delicios!!!!pup!!

    Reply
  9. Anonymous says

    March 17, 2013 at 8:48 am

    Ce frumos ,un deliciu esti o rasfatata in privinta dulciurilor e o combiatie a tot ce e mai bun…Gabriela

    Reply
  10. Plooshy Cuisine says

    March 17, 2013 at 10:38 am

    Arata atit de superb!! Bravo!!

    Reply
  11. Adriana says

    March 17, 2013 at 2:38 pm

    Nu stiam ce-mi lipseste la desert! pup!

    Reply
  12. Daniela says

    March 17, 2013 at 5:46 pm

    Yamiii… m_am prezentat si eu la o feliuta de tort alb, seamana cu vremea de la mine, adica ninge, dar nu se asterne /aici e vorba de partea de deasupra a tortuletului tau… Pupici !

    Reply
  13. Gabriela says

    March 17, 2013 at 7:54 pm

    O bunatate de tort!

    Reply
  14. Mihaela Mihalache says

    March 18, 2013 at 6:49 am

    un tort de nora 10, imi place la nebunie combinatia de fructe de padure cu frisca 😉 Pupici

    Reply
  15. Licuta Marin says

    March 18, 2013 at 7:32 pm

    Ce deliciu ai pregatit!!!Yummy, arata super si combinatia e maxim!Pup!

    Reply
  16. Adriana Bradley Photography says

    March 19, 2013 at 10:17 am

    vai ce bine arata!yummm delicios

    Reply
  17. The Wandering Oltean says

    March 19, 2013 at 6:23 pm

    WOW! Hai ca mai zic încă o data… WOW

    Reply
  18. Paula Gafitescu says

    March 22, 2013 at 10:54 am

    Multumesc mult pentru aprecieri si cuvintele frumoase! Sa aveti un weekend minunat si insorit!!! 😀

    Reply
  19. dulciuri si nu numai says

    March 27, 2013 at 5:49 pm

    Ce frumusete ai pregatit! iar combinatie de ciocolata si fructe de padure e exact pe gustul meu.

    Reply
  20. sandrina.sanda says

    May 19, 2013 at 8:30 am

    Un deliciu !

    Reply
  21. madalina dragos says

    August 26, 2014 at 6:23 pm

    Intr-adevar un deliciu. L-am facut de ziua sotului meu si a fost apreciat de toata lumea, numai ca eu l-am facut in cantitate mai mare sa ajunga la toata lumea. Felicitari pt. blog, il urmaresc cu mare drag.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316