• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Prajitura cu biscuiti si ciocolata – Rocky Road Cake

Dulciuri diverse Dulciuri de post

Prajitura cu biscuiti si ciocolata – Rocky Road Cake

Cine zice ca nu se pot face dulciuri delicioase si in post? Prajitura asta e prea buna si chiar poti sa ai mustrari de constiinta daca o mananci in timpul postului…va zic eu ca asa e. Dar……………..oricum, trebuie sa ne mai indulcim cu ceva bun din cand in cand.
 
Americanii o mai numesc si Rocky Road Cake care practic e o prajitura cu biscuiti, ciocolata, alune, fructe uscate si marshmallows. Eu am renuntat la lapte si la marshmallows chiar si la zahar si am transformat-o in ceva dulce, delicios de bun dar…atentie…si de post!
Prajitura cu biscuiti si ciocolata - Rocky Road Cake_1
 
Ingrediente
200 gr biscuiti
200 gr ciocolata neagra 70% cacao
100 gr unt de cocos
1/2 cana lapte de soia
2 linguri miere
50 gr pepene galben confiat
60 gr alune de padure prajite si decojite
50 gr caise confiate
50 gr nuca de cocos
2 linguri cacao
 
Timp de preparare: 30 min. Nr. Portii: 10
Prajitura cu biscuiti si ciocolata - Rocky Road Cake_3
 
Prea multa munca nu este cu dulcele asta. In primul rand trebuie sa rupem biscuiti in bucatele mai mici. Alunele le taiem grosier, la fel procedam si cu pepenele galben si caisele confiate. Punem toate aceste ingrediente peste biscuiti. Adaugam nuca de cocos si cacaoa si amestecam.
 
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
 
Separat punem intr-o oala cu fund gros laptele de soia, untul de cocos, mierea si ciocolata neagra si le topim usor pe foc mic. Amestecam din cand in cand iar cand obtinem o compozitie omogena o luam de pe foc.
Tip: daca rupeti ciocolata neagra in bucati mai mici decat ale mele sigur se va topi mai repede 😛
 
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
 
Rasturnam ingredientele uscate in oala si amestecam bine. Daca amestecul pare prea uscat putem sa mai adaugam putin lapte de soia. Turnam compozitia intr-o tava mica de chec (17.5/7 cm) tapetata cu folie de aluminiu. Dam la rece, de preferabil peste noapte.
 
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Portionam dupa preferinta si servim cu pofta. Mie mi-a placut enorm de mult, de fapt in general imi plac prajiturile cu biscuiti si ciocolata, gen salam de biscuiti :)
Am pastrat cateva bucati si pentru voi.
Enjoy!
 Prajitura cu biscuiti si ciocolata - Rocky Road Cake_2
 


36 Comments

« Tilapia impachetat cu piure de mazare
Chec cu lamaie si mac »

Comments

  1. Buburuza Bubu says

    March 18, 2013 at 9:10 pm

    O Da!Am o prietena care iubeste genul asta de prajituri!O sa-i fac o surpriza si ii pregatesc reteta ta! Pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:42 am

      Loredana, si eu il iubesc 😀 E tare bun, sigur va fi incantata! Pupici

      Reply
  2. bia oana says

    March 18, 2013 at 9:41 pm

    Foarte buna ,te cred…eu daca as putea as renunta la dulciuri:)))) dar is dependenta, recunosc:) de incercat prajiturica:)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:43 am

      Bia, eu nu incerc ca stiu ca n-o sa-mi iasa…si eu sunt dependenta de ele 😀 O zi minunata!!

      Reply
  3. Alina Vicu says

    March 19, 2013 at 6:48 am

    Si de post si cu putine calorii. Perfecta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:44 am

      Alina…ai uitat delicioasa 😉 😛 Te pup

      Reply
  4. Kyra says

    March 19, 2013 at 8:02 am

    Ca bine zici, e cazul sa mai fac si eu.
    Sotul meu mereu imi cere.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:44 am

      Kyra, si la mine e la fel. Dar nici nu-mi displace sa o repet, ca e prea buna :) Te pup

      Reply
  5. Rita Oarga says

    March 19, 2013 at 9:52 am

    Delicioasa combinatie. Perfecta pentru zilele de post.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:44 am

      Rita, asa este. Ma bucur ca-ti place! Pupici

      Reply
  6. catkitchen says

    March 19, 2013 at 9:55 am

    Un dulce simplu , dar atat de delicios !!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:45 am

      Magda, dada…bine zici! Pup

      Reply
  7. Daniela says

    March 19, 2013 at 10:16 am

    Delicioasa ! Merge si cu margarina vegetala in loc de unt, nu ?! Ca eu unt cu cocos nu am…

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:46 am

      Daniela, sigur ca merge…doar ca eu am vrut sa o inlocuiesc de data asta. Unt de cocos am luat de la magazine naturiste 😀 Pupici

      Reply
  8. mirela says

    March 19, 2013 at 11:22 am

    Delicioasa!!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:46 am

      Multumesc Mirela!! :*

      Reply
  9. Mihaela Mihalache says

    March 19, 2013 at 1:09 pm

    nu avem nici o sansa sa mai slabim si noi un pic, nu? :( Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:47 am

      Miahela :)) cum sa nu? mananci cate putin din toate 😉 Pup

      Reply
  10. Craita says

    March 19, 2013 at 2:10 pm

    Arata super delicios si sigur ar fi o alegere deosebita pentrun dulce de post!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:47 am

      Craita, ma bcuur ca-ti place. A fost intr-adevar delicios! Pup

      Reply
  11. Dana says

    March 19, 2013 at 2:54 pm

    Retetele astea cu biscuiti ne salveaza in post!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:47 am

      Dana, asa este 😉 Pup

      Reply
  12. Anonymous says

    March 19, 2013 at 5:03 pm

    Delicios arata tare bine,o sa ii fac si eu copilor mei .le place foarte mult si totusi nu am facut pana acum.pup Gabriela

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:48 am

      Gabriela, sa le faci…eu cred ca vor fi incantati! Te pup

      Reply
  13. Rocsy Ciobanu says

    March 19, 2013 at 5:40 pm

    Plin de arome si delicios.Pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:48 am

      Rocsy, bine zici tu 😉 Te pup

      Reply
  14. Teobucatar says

    March 19, 2013 at 5:43 pm

    Wow,ce faina si rapida!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:48 am

      Teo, asa este 😉 Pup

      Reply
  15. The Wandering Oltean says

    March 19, 2013 at 6:29 pm

    Asta este un fel var din frați al salamului de biscuiți de la noi… dar mai bun :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 20, 2013 at 6:49 am

      Oltean, asa este…un fel de salam, dar prezentat si numit altfel :)) Dar e la fel de bun, poate si mai si. Eu tocmai de aia am facut prajitura asta ca sa mai schimb putin, sa nu fie tot salam :) O zi frumoasa

      Reply
  16. Anonymous says

    March 20, 2013 at 2:08 pm

    Paula tocmai ce am terminat tortul sa sti ca am ales sa fac TORTUL CU CICOLATA SI FRUCTE DE PADURE,o portie si jumatate am mari emoti cu crema se mai intareste ca sa o pot taia frumos?nu am mai pus intaritor de frisca am respectat reteta. initial; am vrut sa fac pe cel cu lemon curd dar il pastez pt alta ocazie cu totul speciala.ma scuzi pt atitea intrebari dar am emotii pt crema.pupGabriela

    Reply
  17. Anonymous says

    March 21, 2013 at 12:25 pm

    Draga Paula sa stii ca tortul a iesit asa cum ma asteptam ,sublim, iti multumesc inca o data .a fost una dintre cele mai frumoase zile aniversare ale mele pt reusita retetei! am fost asa de fericita! pup,Gabriela

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 21, 2013 at 1:39 pm

      Gabriela, imi cer scuze ca rapund asa tarziu…dar…ma bucur enorm ca ti-a iesit tortul si ca a fost un succes pentru ziua ta.
      La multi ani fericiti si sanatosi iti doresc, si sa te bucuri mereu de momente frumoase alaturi de cei dragi tie!! Te pup

      Reply
  18. Oana D. says

    March 23, 2013 at 8:11 pm

    Mmmm, ce bine arata desertul tau!

    Paula, te rog sa reintroduci blogul meu in blogroll, mi-am schimbat adresa de internet acum este asa: http://retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/

    Multumesc frumos!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 25, 2013 at 7:21 am

      Oana, am schimbat deja. Ma bucur ca m-ai anuntat!

      Reply
  19. Natalia says

    April 1, 2013 at 7:40 am

    Arata super! Multumim pt reteta!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316