• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Cheesecake

Cheesecake cu ciocolata si caramel

Cheesecake cu ciocolata si caramel
Cand mi se face dor de un cheesecake bun atunci nu mai stau pe ganduri si fac…cheesecake! Probabil se stie deja pasiunea mea pentru acest desert fin si delicios pe care l-am facut in fel si fel de variante. Acum a venit randul sa fac un cheesecake destul de simplu dar care combina doua din ingredientele foarte dragi mie si anume ciocolata si caramelul. A iesit un deliciu pentru ca altfel nici nu se putea.
 
Cheesecake cu ciocolata si caramel_3
 
Crusta
200 gr biscuiti digestivi
50 gr nuca
80 gr unt topit
 
Umplutura 1
150 gr ciocolata neagra
200 gr crema de branza
1 ou
1 lingurita esenta de cafea
 
Umplutura 2
700 gr crema de branza
100 gr smantana grasa
2 linguri amidon
3 oua
100 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura suc de lamaie
un praf sare
75 gr caramel
 
Decor
200 gr smantana grasa
1 lingurita zahar pudra
50 gr caramel
 
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 16
 
Cheesecake cu ciocolata si caramel_2
 
Tapetam cu unt si cu hartie de copt o tava rotunda de diametru 23-25cm. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Untul il topim la foc mic apoi il dam usor deoparte.
Nucile le procesam intr-un robot pana se maruntesc bine. Adaugam biscuitii si continuam sa mixam pana cand obtinem un amestec fin maruntit. Peste acest amestec adaugam untul topit si amestecam usor.
 
Tapetam tava cu amestecul de biscuiti si unt si apasam bine ajutandu-ne de fundul unui pahar. Coacem crusta timp de 10 minute in cuptorul preincalzit apoi lasam deoparte si trecem la umplutura.
 
Topim ciocolata neagra si o lasam usor la racorit. Adaugam oul, crema de branza si esenta de cafea apoi amestecam bine. Turnam crema peste crusta de biscuiti si trecem la umplutura a doua.
 
Mixam crema de branza cu smantana si zaharul timp de 3 minute pana cand obtinem o crema fina. Adaugam ouale cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Punem si amidonul, praful de sare si mixam usor. La final incorporam extractul de vanilie, sucul de lamaie si caramelul si mixam pana la omogenizare. Reteta de caramel o puteti gasi aici, si daca nu va place caramelul sarat atunci puteti sa eliminati sarea.
 
Turnam si cea de-a doua compozitie peste stratul de ciocolata, nivelam usor si dam prajitura la cuptorul preincalzit timp de o ora. Lasam cheesecake-ul la racit in cuptor (cu usa intredeschisa) pana cand ajunge la temperatura camerei apoi il transferam in frigider pentru minim 6 ore inainte de servire. 
 
Pentru decor mixam usor smantana cu zaharul pana cand devine pufoasa, nu trebuie batuta bat. Punem smantana peste cheesecake apoi din loc in loc cate o lingurita de caramel. Cu ajutorul unui cutit marmoram usor cele doua creme si suntem gata.
Servim cheesecake-ul rece cu mare pofta. 
 
Enjoy!
Cheesecake cu ciocolata si caramel_1


19 Comments

Dulciuri diverse

Trufe cu ciocolata alba si nuca de cocos

Trufe cu ciocolata alba si nuca de cocos
Aceasta este o reteta pe care am pregatit-o rapid de sarbatorile de Craciun. Pentru ca am avut o cerinta de ceva dulce cu mult cocos, si pentru ca voiam sa fie o reteta usor diferita de cea a bomboanelor Rafaello am facut aceste trufe simple si delicioase. Cocosul merge de minune in combinatie cu ciocolata alba (si nu numai) deci rezultatul a fost unul asteptat de bun.
 
Trufe cu ciocolata alba si nuca de cocos_3
Ingrediente
120 gr nuca de cocos
90 gr unt
200 gr smantana
2 lingurite indulcitor (sau 120 gr zahar)
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura lichior de cocos
 
Decor
150 gr ciocolata alba
fulgi de cocos
 
Timp de preparare: 30 min Timp de asteptare: 1 ora Nr trufe: 36
Trufe cu ciocolata alba si nuca de cocos_1
 
Punem untul la topit impreuna cu zaharul (sau indulcitorul). Cand amestecul este lichid oprim focul si lasam la racit. Separat amestecam nuca de cocos cu smantana, extractul de vanilie si lichiorul de cocos – pe care puteti sa-l omiteti daca nu-l aveti la indemana. Turnam untul topit si racit peste crema de cocos, omogenizam si lasam o ora la frigider.
 
Din amestecul obtinut formam bilute mici, pe care le rotunjim frumos cu ajutorul palmelor. Punem fiecare biluta pe hartie de copt. Mie mi-au iesit 36 de bucatele. 
 
Ciocolata alba o topim la bain marie, apoi trecem fiecare biluta de cocos prin ciocolata topita, o acoperim bine si o scoatem pe hartie de copt. Eu m-am folosit de o furculita pentru a manevra trufele. Cand terminam cu toate bomboanele presaram fulgi de cocos deasupra apoi le lasam la rece pana cand se intareste suficient de bine ciocolata alba. Le transferam intr-un bol sau o bomboniera si servim cu pofta.
 
O reteta simpla si delicioasa.
Enjoy!

Trufe cu ciocolata alba si nuca de cocos_2


15 Comments

Prajituri

Prajitura milionarului – Millionaire’s shortbread

Prajitura milionarului – Millionaire’s shortbread
Prajitura milionarului este o prajitura foarte cunoscuta si apreciata prin alte tari. La noi nu este foarte populara, insa ar merita mai multa faima decat are in prezent. Este o combinatie dintre un biscuite si un baton de ciocolata cu caramel. Aduce foarte mult la gust si textura cu batoanele Twix pe care desigur le adora orice iubitor de ciocolata si caramel. Se face foarte usor iar gustul ei este de milioane, nu degeaba are si aceasta denumire.
Eu va invit sa incercati si varianta mea, pe care am preluat-o si adaptat-o din cartea ‘Saved by Bake’ a lui Marian Keyes.  
 Prajitura milionarului - Millionaire's shortbread
 Baza
150 gr unt
225 gr faina
1 praf de sare
50 gr zahar
 
Crema
200 gr unt
400 ml lapte condensat DeLatte
2 linguri sirop de agave
 
Glazura
200 gr ciocolata neagra
50 gr unt
2 linguri lapte
40 gr ciocolata alba
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 35 min Nr portii: 16 
 Prajitura milionarului - Millionaire's shortbread_1
 Preincalzim cuptorul la foc mediu spre mic (160 de grade) si tapetam cu hartie de copt o tava mai mica, patrata, de dimensiune 20/20cm. 
 
Pentru baza vom amesteca faina impreuna cu untul rece, sarea si zaharul pana cand vom obtine un aluat nisipos. Turnam amestecul in tava si cu ajutorul unei linguri incercam sa-l nivelam frumos apasand bine. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita pentru a nu se umfla la coacere. Coacem baza timp de 30-35 de minute pana capata o culoare frumoasa, usor aurie. Scoatem tava din cuptor si lasam baza la racit.
 
Pentru crema avem nevoie de o cratita mica cu fundul gros. Turnam laptele condensat, untul si siropul de agave si punem cratita pe foc mediu. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam amestecul pe foc mediu spre mic timp de 15-20 de minute pana cand capata culoarea si consistenta caramelului. Amestecam din cand in cand pentru a evita arderea cremei. Punem caramelul peste baza si lasam la racorit pentru cel putin o ora.
 
Ciocoolata neagra o topim pe foc mic impreuna cu untul si laptele apoi o turnam peste stratul de caramel si nivelam frumos cu o spatula. Lasam la racit.
 
Ciocolata alba o topim la bain marie apoi decoram prajitura dupa bunul plac. Lasam prajitura pana a doua zi pentru a se intari suficient apoi putem sa o portionam dupa preferinta. E delicioasa!
 
Enjoy!
Prajitura milionarului - Millionaire's shortbread


23 Comments

Aluat dulce

Cornuri pufoase cu nuca si cacao

Cornuri pufoase cu nuca si cacao
Aceste cornuri pufoase cu nuca si cacao sunt varianta mini a cozonacului cu nuca si ciocolata. Cu multa umplutura, un aluat pufos si delicios vor satisface pana si un mofturos in ceea ce priveste aluaturile de patiserie :) Vor trece mai ceva ca painea calda, deci ar fi bine sa pregatiti portie dubla pentru ca va veti putea satura cu greu de ele. Dar sa nu le mai laud atat (eu sunt fan aluaturi dulci cu nuca, deci s-ar putea sa fiu si putin subiectiva, insa slabe sanse ) ci sa trec la reteta ca sa puteti sa le incercati si voi.
Cornuri pufoase cu nuca si cacao_4
Aluat
600 gr faina
20 gr drojdie
1 ou
2 galbenusuri
50 gr smantana
250 ml lapte
1/2 lingurita sare
3 linguri zahar
o lingura ulei
 
Umplutura
300 gr nuca macinata
50 gr cacao neagra
50 ml lapte
150 gr zahar brun
1 plic zahar vanilat
2 albusuri
 
1 ou pentru uns

Timp de preparare: 2-3 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12
Cornuri pufoase cu nuca si cacao_3
Pregatim toate ingredientele pentru aluat cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba. Faina o cernem intr-un vas mare si facem o adancitura in mijloc. Incalzim usor 100 ml de lapte, adaugam o lingura de zahar si drojdia si lasam 10 minute sa stea la loc caldut. 
 
Galbenusurile le amestecam cu oul intreg, smantana, sarea si restul de zahar. Punem maiaua in adancitura facuta in faina, apoi adaugam amestecul de galbenusuri si smantana si incepem sa framatam. Laptele il adaugam treptat si ne oprim in momentul in care aluatul devine suficient de moale si framantatul devine mai usor. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, moale dar nelipicios. Asadar, dupa caz, mai punem lapte sau faina. La final adaugam uleiul si framantam pana cand este incorporat complet. 
Pudram aluatul cu putina faina si-l acoperim cu un prosop curat apoi il punem la loc caldut (preferabil in cuptorul usor incalzit) pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
 
Cornuri pufoase cu nuca si cacao_2
 
Umpltura se face mult mai usor. Nuca o amestecam cu zaharul si cacaoa. Adaugam albusurile batute usor si laptele treptat pana cand obtinem o crema groasa.
 
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il rasturnam pe masa de lucru si intindem o foaie dreptunghiulara groasa de aproximativ 1/2cm. Din foaie obtinuta taiem tringhiuri mai lunguiete. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita plina cu varf de umplutura, apoi rulam triughiul incepand cu baza pana inspre varf astfel incat sa obtinem un corn. 
 
Cornuri pufoase cu nuca si cacao_1
Tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Punem cornurile in tava apoi le ungem bine cu ou batut. Le mai lasam jumatate de ora sa creasca la loc caldut apoi la introducem in cuptorul preincalzit la 190 de grade. Dupa 10 minute micsoram focul la 180 de grade si le mai coacem 15-20 de minute pana cand sunt frumos rumenite. 
 
Lasam cornurile la racit apoi le pudram cu zahar si servim cu pofta. Merg de minune alaturi de o cana de lapte. Enjoy!
Cornuri-pufoase-cu-nuca-si-cacao_6


14 Comments

Prajituri

Prajitura cu cocos si crema de vanilie

Prajitura cu cocos si crema de vanilie
Aceasta prajitura cu cocos si crema de vanilie este pe cat de fina pe atat de buna. Gustul grozav de nuca de cocos imbinat cu crema delicata de vanilie au facut din aceasta prajitura una de sarbatoare. Blatul este dens, putin umed datorita nucii de cocos, crema este delicata iar toppingul de frisca si cocos vine ca si cireasa de pe tort. Prajiturica asta s-a devorat rapid, fiind laudata de toata lumea, deci nu-mi ramane decat sa va recomand cu caldura sa o incercati.
 Prajitura cu crema de cocos si vanilie 

Blat

3 albusuri

100 gr lapte de cocos
100 gr smantana dulce
120 gr zahar
230 gr faina
30 gr nuca de cocos
80 gr unt
1/2 lingurita sare
2 lingurite praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura lichior de cocos (optional)
 
Crema de vanilie
100 ml lapte de cocos
100 ml lapte de vaca
100 gr ciocolata alba
3 galbenusuri
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura rasa amidon
1 lingura zahar
 
Crema de cocos
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
50 gr nuca de cocos
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 35 min Nr portii: 16
Prajitura cu crema de cocos si vanilie_1
Ingredientele pentru blat ar fi bine sa le pregatim cu cel putin o ora inainte de a ne apuca de treaba pentru a avea timp sa ajunga toate la aceeasi temperatura.
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu (175 de grade) si tapetam cu hartie de copt o forma dreptunghiulara de copt de dimensiuni 20/30 cm sau 24/24cm. 
 
Cocosul impreuna cu 50 grame de zahar le punem in robot si le macinam usor pana cand obtinem un amestec fin.
 
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu restul de zahar pana cand devine cremos si aerat. Adaugam albusurile pe rand si continuam mixarea pana cand obtinem un amestec cremos si omogen.
 
Amestecam smantana cu laptele de cocos, vanilia si lichiorul de cocos (care este optional, putem sa-l omitem). Separat amestecam faina cu sarea si praful de copt.
 
Peste crema de albusuri si unt punem cocosul macinat cu zaharul, apoi jumatate din cantitatea de faina si mixam la viteza mica. Punem si jumatate din ingredientele lichide si continuam mixarea tot la viteza mica pana cand obtinem un amestecm omogen. Adaugam restul de faina si de ingrediente lichide si mixam pana la omogenizare. 
 
Turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si coacem prajitura timp de aproximativ 30-35 de minute. La 30 de minute facem testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci oprim focul, altfel mai lasam 5 minute. Lasam prajitura in tava pret de 10 minute pentru a se racori usor apoi o transferam pe un gratar.
 
Crema de vanilie se face destul de usor, nu trebuie sa ne speriem ca are prea multe ingrediente.
Punem pe foc laptele de cocos cu laptele de vaca si zaharul. Separat amestecam galbenusurile cu lingura de amidon. Cand laptele este fierbinte turnam peste galbenusuri, amestecand bine pentru a nu se trasnforma in omleta. Punem amestecul pe foc mediu si lasam crema se se ingroase. In tot acest timp vom amesteca incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor sau arderea cremei. Cand crema incepe sa dea in clocot este semn ca e gata, o luam de pe foc adaugam ciocolata alba si extractul de vanilie apoi o acoperim cu folie alimentara si dam la rece.
 
Crema de cocos este tare usor de facut. Mixam smantana pentru frisca la viteza medie timp de un minut, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devine pufoasa. La final adaugam si nuca de cocos si mixam usor pentru omogenizare.
 
Asamblarea este usoara. Punem batul racit din nou in tava in care a fost copt, adaugam crema de vanilie nivelam iar deasupra punem si crema de cocos. Dam prajitura la rece pana a doua zi cand se va putea portiona frumos. Enjoy!
Prajitura cu crema de cocos si vanilie_2
 


15 Comments

Dulciuri diverse

Papanasi fierti din branza dulce

Papanasi fierti din branza dulce
Unul din cele mai simple deserturi care a  marcat copilaria mea si probabil a multora dintre noi este acesta: papanasi fierti din branza dulce de vaci. Facuti cu multa branza de vaci, pesmet prajit si arome de citrice acesti papanasi constituie un desert delicat, indragit atat de cei mari cat si de cei mici. Aceste bilute aromate merg de minune in compania unui gem fructat dulce-acrisor. Si pentru ca nu stiam exact cantitatile ce trebuiesc folosite am tras cu ochiul la reteta Laurei Laurentiu, o reteta care mi-a fost de mare ajutor. Multumesc frumos!
 Papanasi fierti din branza dulce_1
 
Ingrediente
300 gr branza de vaci
1 ou mare
2 linguri zahar
1 lingurita extract de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
3 linguri faina
2 linguri gris
 
100 gr pesmet
25 gr unt
50 gr zahar brun
 
Timp de preparare: 30 min Timp de fierbere: 10 min. Nr portii: 6
 Papanasi fierti din branza dulce_3
 
Amestecam branza de vaci cu oul, zaharul, extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie, faina si  grisul pana cand obtinem o compozitie omogena. Amestecul ar trebui sa fie nelipicios sau foarte, foarte putin lipicios. Daca mai este nevoie se mai poate adauga faina.
 
Intr-o tigaie teflonata topim untul. Adaugam pesmetul si lasam tigaia pe foc pret de cateva minute, pana cand pesmetul isi schimba usor culoarea si emana un miros frumos in toata casa. Cu alte cuvinte trebuie sa rumenim usor pesmetul. Cand e gata rumenit stingem focul si adaugam zaharul apoi amestecam bine. 
 
Punem la fiert intr-o oala 2-3 litri de apa cu putina sare. Pe blatul bine infainat formam mici bilute din compozitia de papanasi cam de marimea unei nuci. Trebuie sa lucram cu mainile infainate, pentru ca bilutele sa fie nelipicioase.  
 
Cand apa incepe sa fiarba miscoram usor focul si punem bilutele in apa clocotita cu ajutorul unei spatule. Lasam papanasi in apa la fiert pana cand incep sa se ridice la suprafata. Ii scoatem pe rand cu ajutorul unei spatule, si ii scurgem bine de apa. Tavalim papanasii prin pesmet astfel incat sa fie bine acoperiti. Servim acesti papanasi fierti din branza dulce calzi alaturi de o dulceata dulce-acrisoara, sau ii putem servi ca atare pentru ca sunt deliciosi.
 
Enjoy!
 Papanasi fierti din branza dulce_2
 


32 Comments

Prajituri

Rulada cu ciocolata alba si visine

Rulada cu ciocolata alba si visine
Ruladele sunt niste prajituri mereu aspectuoase. Aceasta rulada cu ciocolata alba si visine, pe langa faptul ca e delicioasa, este si tare usor de facut. Nu m-am complicat cu creme grele, sau cu un decor extravagant. Am lasat-o simpla, insa gustul a compensat orice neajuns. Crema dulce-acrisoara de visine a completat de minune crema dulceaga de ciocolata alba si a iesit un desert echilibrat.
 Rulada cu ciocolata alba si visine_3
Blat
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri cu varf faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
 
Crema de visine
200 gr visine congelate
2 linguri zahar
1 lingura rasa amidon
2 linguri apa rece
 
Crema de ciocolata alba
200 gr ciocolata alba
300 ml smantana pentru frisca
1 lingurita extract de vanilie
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 16
 Rulada cu ciocolata alba si visine_2
 
Separam albusurile de galbenusuri. Faina o amestecam cu praful de copt. Galbenusurile le amestecam cu uleiul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana cand obtinem o bezea frumoasa. Incorporam usor galbenusurile cu miscari de jos in sus. Procedam la fel cu faina, fara sa exageram cu miscarile. 
Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor si preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade). Turnam compozitia de blat in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 18-20 de minute, nu mai mult.
Cand e gata (trebuie sa se fi desprins marginile prajiturii de hartia de copt) o scoatem din cuptor si o rasturnam pe o alta hartie de copt. Incepem sa rulam cu grija cu tot cu hartia de copt. Lasam rulada obtinuta la racit.
 
Visinele congelate le punem intr-o tigaie pe foc impreuna cu zaharul si le lasam sa fiarba timp de aproximativ 5 minute la foc moderat. Separat amestecam amidonul cu cele 2 linguri de apa rece pentru a-l dizolva. Punem amidonul peste visine si lasam crema la fiert pana se ingroasa usor. Dam la rece.
 
Topim ciocolata alba impreuna cu smantana la foc mic, cu atentie sa nu lasam compozitia sa fiarba. Cand amestecul e omogen il lasam la racit apoi introducem crema la congelator timp de o ora. Scoatem crema din congelator si incepem sa mixam la viteza medie spre mare. Cand obtinem o crema spumoasa suntem aproape gata. Incorporam extractul de vanilie si mai mixam usor apoi dam crema la rece.
Dupa ce suntem gata cu ambele creme iar rulada este racita complet putem sa ‘montam’ prajitura. Desfasuram cu grija blatul de rulada. Il ungem bine cu crema de visine, avand grija sa nu ajungem chiar pana la margini. Din crema de ciocolata alba pastram cam o treime pentru decor, restul o folosim pentru umplere. Din loc in loc punem cate o lingura de crema alba iar apoi incercam sa nivelam usor. Daca cele doua creme se amesteca nu este nici o problema. 
Rulam din nou prajitura cu grija, si cat mai strans posibil. O punem pe un platou si apoi o ungem bine cu crema ramasa. Dam prajitura la rece pentru a se putea intari cremele apoi feliem dupa preferinta.
 
Enjoy!
 Rulada cu ciocolata alba si visine_1
 


16 Comments

Biscuiti

Biscotti cu ciocolata si migdale

Biscotti cu ciocolata si migdale
Sarbatorile care au trecut au abundat in fursecuri si dulciuri micute numai bune de rontait. Acest lucru s-a datorat faptului ca nu am vrut sa fac prea multe prajituri cu crema, care sunt sensibile si rezista putin. Asa ca m-am axat pe ceva mai putin pretentios, care sa nu ocupe loc in frigider :) 
 
Printre fursecurile facute de Craciun se numara si acesti deliciosi biscotti cu ciocolata si migdale, decorati cu si ciocolata alba. Seamana foarte mult cu cantuccini, de fapt s-ar putea spune ca e varianta ‘neagra’ a acelor deliciosi biscuiti, tot de provenienta italiana. De usor se fac la fel de usor, sa va spun cum.
Biscotti cu ciocolata si migdale_1
 
Ingrediente
250 gr faina
30 gr cacao
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
100 gr zahar
1/2 pastaie de vanilie
50 gr unt rece
2 oua
2 linguri ulei de migdale/nuci
100 gr migdale prajite
50 gr ciocolata alba pt decor
 
Timp de preparare: 20 min Timp de coacere: 30 min. Nr bucati: 40
Biscotti cu ciocolata si migdale_3
 
Cernem faina impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea. Adaugam zaharul si untul rece si incepem sa framantam cu ajutorul degetelor pana cand obtinem un aluat sfaramicios. 
 
Ouale le batem usor cu furculita, adaugam apoi uleiul de migdale/nuci (daca nu aveti puteti pune ulei normal) si semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie pe care le scoatem cu grija cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit. 
 
Adaugam ingredientele lichide peste aluatul sfaramicios si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Daca aluatul este prea tare mai putem adauga o lingura, doua de lapte. Daca este prea moale mai completam cu faina. La sfarsit adaugam migdalele prajite si incercam sa le ‘invelim’ bine in aluat.
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu spre mic (160 de grade) si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Impartim aluatul in doua si facem doua suluri lungi de aproximativ 40 cm. Punem sulurile in tava si le coacem timp de 20 de minute. 
 Biscotti cu ciocolata si migdale_4
Scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unui cutit zimtat taiem fiecare sul in bucati oblice de aproximativ 2cm grosime. Punem din nou fursecurile in tava, miscoram focul la 150 de grade si le mai coacem timp de 7-8 minute. Oprim focul, scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile la racit.
 
Cand sunt racite complet le putem glazura (dar nu e obligatoriu) cu ciocolata alba topita la bain-marie. Le servim cu pofta, sunt delicioase alaturi de un pahar de lapte/cafea.
 
Enjoy!
Biscotti cu ciocolata si migdale_2


12 Comments

Torturi

Tort de ciocolata cu crema de branza si zmeura – La multi ani 2014!

Tort de ciocolata cu crema de branza si zmeura – La multi ani 2014!
La multi ani 2014! Anul care tocmai a inceput sa va aduca bucurie in case, iubire in suflete iar sanatatea, linistea sufleteasca si veselia sa va insoteasca in fiecare clipa. 
 
Acum ca a mai trecut un an sa ne amintim cu placere de momentele lui frumoase, sa dam uitarii ce ne-a adus rau insa sa pastram cu grija lectiile pe care ni le-a oferit in viata. Sa avem un an mai bun, in care toate asteptarile sa ni se implineasca iar gandurile rele sa se imprastie. 
Tort de ciocolata cu crema de branza si zmeura _3
Blat
reteta aici
 
Crema de branza
200 gr crema de branza
200 gr iaurt gras
250 ml smantana pentru frisca
3 foi gelatina
3 linguri zahar pudra
 
Crema de zmeura
300 gr zmeura
2 linguri zahar
2 foi gelatina
 
Bordura de ciocolata si decor
200 gr ciocolata neagra
50 gr unt
3 linguri frisca lichida
200 gr smantana pentru frisca
o lingurita zahar pudra
zmeura
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 10
Tort de ciocolata cu crema de branza si zmeura_2
Tortul pe care l-am facut anul acesta de revelion a fost un tort mai usurel, care sa nu ne incarce stomacul si mai mult – tinand cont de mancarea abundenta din perioada sarbatorilor. Am optat pentru doua creme usoare, una de branza si una de zmeura pe care le-am combinat cu ciocolata neagra si a iesit ceva extrem de bun. Aspectul nu a fost tocmai reusit, insa am sa dau vina pe lipsa de timp si de organizare. Gustul insa a fost grozav iar tortul si-a primit laudele cuvenite :)
 
Blatul pentru tort este acelasi ca si la reteta tortului Gladiator. Nu am sa mai scriu reteta inca o data deoarece am explicat-o bine acolo, insa va spun ca am injumatatit cantitatile si mi-a iesit un blat maricel, din care am folosit doar jumatatea de jos. Cealalta jumatate am folosit-o pentru niste bomboane delicioase si am sa vin cu reteta in curand. 
 
Crema de branza: Punem gelatina la inmuiat in apa rece. Incalzim iaurtul impreuna cu 50 ml smantana pentru frisca dupa care adaugam gelatina si amestecam bine pana cand gelatina este topita complet. Crema de branza o mixam cu doua linguri de zahar pudra apoi turnam peste ea crema de iaurt si dam la rece.
Restul de smantana pentru frisca (care trebuie sa fie foarte rece) o mixam cu lingura de zahar pudra ramasa pana cand se transforma intr-o frisca pufoasa. Incorporam frisca in crema racita cu miscari usoare de jos in sus.
 
Punem bucata de blat in forma in care l-am copt (o forma de dimensiuni 20-22 cm) peste care turnam apoi crema de branza, nivelam si dam la rece.
 
Crema de zmeura se face usor. Punem zmeura congelata pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa dea in clocot. Gelatina o punem la inmuiat in apa rece. Dupa ce zmeura a fiert aproximativ 5 minute oprim focul si adaugam gelatina. Amestecam bine. Dam crema de zmeura la rece, iar cand ajunge la temperatura camerei o turnam peste crema de branza si nivelam. Lasam tortul la rece peste noapte pentru a se putea intari bine cremele.
 
A doua zi scoatem usor tortul din forma si trecem la ornat. Batem bine cei 200 ml de smantana pentru frisca impreuna cu lingurita de zahar pudra. Ungem tortul pe laterale cu putina frisca. Restul de frisca il punem deoparte pentru ornare.
 
Ciocolata neagra o topim la bain marie impreuna cu untul si cu cele 3 linguri de frisca lichida. Cand amestecul e omogen luam ciocolata deoparte. Punem 2-3 linguri de glazura deasupra tortului peste crema de zmeura si nivelam.  Masuram o hartie de copt lunga cat circumferinta tortului si mai inalta cu 2-3 cm decat tortului. Ungem bine hartia cu glazura de ciocolata si o lasam sa stea aproximativ 10 minute la temperatura camerei. Daca mai ramane ciocolata topita o punem pe o alta hartie de copt, pe care o vom baga la congelator urmand ca pe urma sa facem fasii de ciocolata. 
 
Dupa ce au trecut aproximativ 10 minute luam cu grija hartia de copt glazurata si infasuram cu ea tortul. Dam tortul la frigider pentru a se putea intari glazura. Dupa jumatate de ora putem sa desprindem cu grija hartia de copt, iar tortul va ramane imbracat in ciocolata. 
 
Din frisca ramasa pentru ornare facem cateva rozete deasupra tortului si in partea de jos. Scoatem hartia de copt cu ciocolata de la congelator si taiem triunghiuri de ciocolata pe care le vom pune deasupra tortului printre rozetele de frisca. Ornam apoi cu boabe de zmeura iar tortul este gata pentru a fi servit. Felierea se realizeaza cu un cutit inmuiat in apa fierbinte, apoi sters bine cu un servetel.
 
Enjoy!
Tort de ciocolata cu crema de branza si zmeura_1


33 Comments

Diverse

Sarbatori fericite!

Sarbatori fericite!

Va doresc sa aveti parte de un Craciun minunat alaturi de cei dragi! Sa va bucurati de tot ceea ce aveti in viata, si sa pretuiti persoanele de langa voi. Craciunul sa va aduca liniste, bucurii iar inimile sa vi le umple de iubire.
De asemenea sper ca Mosul sa fie darnic cu voi anul acesta si sa va umple casa de cadouri :)

Craciun fericit!



21 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316