• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Cornuri pufoase cu nuca si cacao

Aluat dulce

Cornuri pufoase cu nuca si cacao

Aceste cornuri pufoase cu nuca si cacao sunt varianta mini a cozonacului cu nuca si ciocolata. Cu multa umplutura, un aluat pufos si delicios vor satisface pana si un mofturos in ceea ce priveste aluaturile de patiserie :) Vor trece mai ceva ca painea calda, deci ar fi bine sa pregatiti portie dubla pentru ca va veti putea satura cu greu de ele. Dar sa nu le mai laud atat (eu sunt fan aluaturi dulci cu nuca, deci s-ar putea sa fiu si putin subiectiva, insa slabe sanse ) ci sa trec la reteta ca sa puteti sa le incercati si voi.
Cornuri pufoase cu nuca si cacao_4
Aluat
600 gr faina
20 gr drojdie
1 ou
2 galbenusuri
50 gr smantana
250 ml lapte
1/2 lingurita sare
3 linguri zahar
o lingura ulei
 
Umplutura
300 gr nuca macinata
50 gr cacao neagra
50 ml lapte
150 gr zahar brun
1 plic zahar vanilat
2 albusuri
 
1 ou pentru uns

Timp de preparare: 2-3 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12
Cornuri pufoase cu nuca si cacao_3
Pregatim toate ingredientele pentru aluat cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba. Faina o cernem intr-un vas mare si facem o adancitura in mijloc. Incalzim usor 100 ml de lapte, adaugam o lingura de zahar si drojdia si lasam 10 minute sa stea la loc caldut. 
 
Galbenusurile le amestecam cu oul intreg, smantana, sarea si restul de zahar. Punem maiaua in adancitura facuta in faina, apoi adaugam amestecul de galbenusuri si smantana si incepem sa framatam. Laptele il adaugam treptat si ne oprim in momentul in care aluatul devine suficient de moale si framantatul devine mai usor. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, moale dar nelipicios. Asadar, dupa caz, mai punem lapte sau faina. La final adaugam uleiul si framantam pana cand este incorporat complet. 
Pudram aluatul cu putina faina si-l acoperim cu un prosop curat apoi il punem la loc caldut (preferabil in cuptorul usor incalzit) pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
 
Cornuri pufoase cu nuca si cacao_2
 
Umpltura se face mult mai usor. Nuca o amestecam cu zaharul si cacaoa. Adaugam albusurile batute usor si laptele treptat pana cand obtinem o crema groasa.
 
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il rasturnam pe masa de lucru si intindem o foaie dreptunghiulara groasa de aproximativ 1/2cm. Din foaie obtinuta taiem tringhiuri mai lunguiete. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita plina cu varf de umplutura, apoi rulam triughiul incepand cu baza pana inspre varf astfel incat sa obtinem un corn. 
 
Cornuri pufoase cu nuca si cacao_1
Tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Punem cornurile in tava apoi le ungem bine cu ou batut. Le mai lasam jumatate de ora sa creasca la loc caldut apoi la introducem in cuptorul preincalzit la 190 de grade. Dupa 10 minute micsoram focul la 180 de grade si le mai coacem 15-20 de minute pana cand sunt frumos rumenite. 
 
Lasam cornurile la racit apoi le pudram cu zahar si servim cu pofta. Merg de minune alaturi de o cana de lapte. Enjoy!
Cornuri-pufoase-cu-nuca-si-cacao_6


14 Comments

« Prajitura cu cocos si crema de vanilie
Prajitura milionarului – Millionaire’s shortbread »

Comments

  1. Anca Bunea says

    January 13, 2014 at 8:47 pm

    Foarte reusite, sunt convinsa ca au fost tare bune! Eu inca nu indraznesc sa incerc :)

    Reply
  2. Cristina says

    January 14, 2014 at 8:04 am

    Doamne cat de bine arata! Mi-ai facut pofta instant!

    Reply
  3. Lilly says

    January 14, 2014 at 8:25 am

    Ce idee faina!Caut mereu idei de pus in pachetul de la scoala si mi se pare mult mai practic un corn decat o felie de cozo!

    Reply
  4. Rocsy Ciobanu says

    January 14, 2014 at 10:47 am

    Cat de frumoase!

    Reply
  5. Timea says

    January 14, 2014 at 7:07 pm

    Vai cat de bine arata si ce pofta mi-ai facut! :)

    Reply
  6. Simona says

    January 14, 2014 at 7:37 pm

    Si eu sunt tot subiectiva, ca tare-mi plac si mie aluaturile cu nuca… da` arata de nu se poate!!!
    Pupici

    Reply
  7. pansy says

    January 14, 2014 at 10:10 pm

    O idee grozava sa faci cozonacul sub forma de cornuri !

    Reply
  8. Laura M says

    January 15, 2014 at 7:05 am

    Ce pufoase au iesit! Numai bune pentru mic dejun :)

    Reply
  9. Alina Vicu says

    January 15, 2014 at 8:29 am

    Tare-s bune si frumoase! Numai bine ar merge la pachet. :)

    Reply
  10. Laura Nechita says

    January 15, 2014 at 2:58 pm

    Hmm…eu ti-am mai spus: nu sunt gravida, dar imi faci o pofta de gravida cu cornurile astea :)))) cum te simti? sanatate si putere! Muaaah!

    Reply
  11. stefy says

    January 15, 2014 at 4:53 pm

    vreau si eu un corn!!!

    Reply
  12. Gabriela Gitoi says

    February 23, 2014 at 6:02 pm

    Imi plac muuult de tot! eu saptamana asta am facut cozonac cu ciocolata si unul cu nuca si cacaco, sunt preferatele mele! Cornurile tale banuiesc ca sunt la fel de delicioase cum arata in poza si imi si imaginez gustul!

    Reply
  13. PrajiturEla says

    April 17, 2014 at 8:33 pm

    De fiecare data cand iti rasfoiesc blogul rama consternata: cand ai timp sa faci toate aceste minunatii, de unde iti vin idei si cum le pozezi atat de “apetisant”? Esti o dilema pentru mine. Felicitari Paula!

    Reply
  14. Mihaela Cercel says

    January 28, 2015 at 11:03 am

    Ce pofta mi-ai facut!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316