• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura milionarului – Millionaire’s shortbread

Prajituri

Prajitura milionarului – Millionaire’s shortbread

Prajitura milionarului este o prajitura foarte cunoscuta si apreciata prin alte tari. La noi nu este foarte populara, insa ar merita mai multa faima decat are in prezent. Este o combinatie dintre un biscuite si un baton de ciocolata cu caramel. Aduce foarte mult la gust si textura cu batoanele Twix pe care desigur le adora orice iubitor de ciocolata si caramel. Se face foarte usor iar gustul ei este de milioane, nu degeaba are si aceasta denumire.
Eu va invit sa incercati si varianta mea, pe care am preluat-o si adaptat-o din cartea ‘Saved by Bake’ a lui Marian Keyes.  
 Prajitura milionarului - Millionaire's shortbread
 Baza
150 gr unt
225 gr faina
1 praf de sare
50 gr zahar
 
Crema
200 gr unt
400 ml lapte condensat DeLatte
2 linguri sirop de agave
 
Glazura
200 gr ciocolata neagra
50 gr unt
2 linguri lapte
40 gr ciocolata alba
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 35 min Nr portii: 16 
 Prajitura milionarului - Millionaire's shortbread_1
 Preincalzim cuptorul la foc mediu spre mic (160 de grade) si tapetam cu hartie de copt o tava mai mica, patrata, de dimensiune 20/20cm. 
 
Pentru baza vom amesteca faina impreuna cu untul rece, sarea si zaharul pana cand vom obtine un aluat nisipos. Turnam amestecul in tava si cu ajutorul unei linguri incercam sa-l nivelam frumos apasand bine. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita pentru a nu se umfla la coacere. Coacem baza timp de 30-35 de minute pana capata o culoare frumoasa, usor aurie. Scoatem tava din cuptor si lasam baza la racit.
 
Pentru crema avem nevoie de o cratita mica cu fundul gros. Turnam laptele condensat, untul si siropul de agave si punem cratita pe foc mediu. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam amestecul pe foc mediu spre mic timp de 15-20 de minute pana cand capata culoarea si consistenta caramelului. Amestecam din cand in cand pentru a evita arderea cremei. Punem caramelul peste baza si lasam la racorit pentru cel putin o ora.
 
Ciocoolata neagra o topim pe foc mic impreuna cu untul si laptele apoi o turnam peste stratul de caramel si nivelam frumos cu o spatula. Lasam la racit.
 
Ciocolata alba o topim la bain marie apoi decoram prajitura dupa bunul plac. Lasam prajitura pana a doua zi pentru a se intari suficient apoi putem sa o portionam dupa preferinta. E delicioasa!
 
Enjoy!
Prajitura milionarului - Millionaire's shortbread


23 Comments

« Cornuri pufoase cu nuca si cacao
Trufe cu ciocolata alba si nuca de cocos »

Comments

  1. bia oana says

    January 15, 2014 at 8:31 pm

    La multi ani! Super prajiturica:) doar bunatati postezi…eu am fost lenesa in yltimul timp:)

    Reply
  2. Cristina says

    January 16, 2014 at 6:50 am

    Ce frumoasa este! Astept si eu o cutie de lapte condensat, special pentru aceasta reteta!

    Reply
  3. Ami Ghiga says

    January 16, 2014 at 8:23 am

    Yummy !!!

    Reply
  4. dia_diana58 says

    January 16, 2014 at 8:29 am

    La multi ani !
    Prajiturica este minunata … in locul siropului de agave , ce se poate folosi ?(eu avand un diabet grozav :d)

    Reply
  5. coco says

    January 16, 2014 at 8:36 am

    as servi una! dar parca nu ma incumet sa fac!

    Reply
  6. Kyra says

    January 16, 2014 at 8:46 am

    Numai cu dulcegarii ne rasfeti in ultima vreme!
    Dar sint delicioase!

    Reply
  7. Irina (Bucataria Irinei) says

    January 16, 2014 at 11:38 am

    Paula arata minunat! Imi place mult cum ai decorat-o! Gustul stiu sigur ca e minunat.

    Reply
  8. Gabriela says

    January 16, 2014 at 12:33 pm

    Arata superb!

    Reply
  9. Daniela Addario says

    January 16, 2014 at 1:42 pm

    Superba prajitura, deja o degust cu ochii privind pozele… Felicitari !!!

    Reply
  10. maria mihalache says

    January 16, 2014 at 2:15 pm

    Ce bine arata…….ce asi mai manca si eu o bucatica,doua ,trei……………..hihihi.
    Pup!

    Reply
  11. Bucate Apetisante says

    January 16, 2014 at 4:21 pm

    Imi place mult reteta! Esti una din fetele la care voi veni sa caut o reteta, daca vreau sa fac o prajitura buna ! :)

    Reply
  12. Rocsy Ciobanu says

    January 16, 2014 at 4:38 pm

    Daca zici ca se aseamana cu batoanele Twix e clar ca poate fi de delicioasa. Bravo!

    Reply
  13. Zilahi Adela says

    January 16, 2014 at 8:28 pm

    Arata exceptional prajiturica ta!! De milioane!!Pupici!!

    Reply
  14. Anonymous says

    January 17, 2014 at 6:24 am

    ce frumos arata!

    Reply
  15. Buburuza Bubu says

    January 17, 2014 at 7:08 am

    o da!!!!arata tare delicios!

    Reply
  16. Alina Vicu says

    January 17, 2014 at 7:40 am

    Love it! Pur si simplu lesin de pofta. :)
    Pup

    Reply
  17. Liana10 says

    January 17, 2014 at 7:47 am

    Arata de milioane!! puup

    Reply
  18. Dorina says

    January 17, 2014 at 7:25 pm

    Super faina prajiturica milionarului. De mult e pe lista mea de asteptare , dar timpul e dusmanul meu mai nou si nu mai apuc sa fac mare lucru.Trimite-mi si mie o bucata sa-mi fac pofta.

    Reply
  19. Timea says

    January 18, 2014 at 6:32 pm

    Ce prajitura minunata ai facut!

    Reply
  20. Anonymous says

    February 21, 2014 at 12:29 pm

    Arata super. Crema sta si fara gelatina sau putin amidon?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2014 at 7:17 pm

      Da, crema se fierbe aproximativ 20 de minute tocmai pentru a-i conferi consistenta. Dupa ce se intareste este o crema de caramel ferma :)

      Reply
  21. Aurica says

    February 25, 2014 at 12:28 pm

    daca ii spune asa sigur nu e din cauza ca e scumpa, ci dimpotriva, are un gust de milioane si merita degustata asa cum trebuie si de oricine, mmmmmmm, yummmy 😀

    Reply
  22. coco says

    March 26, 2014 at 8:45 am

    :) tocmai ce lesinasem ieri peste Good Food! :)))

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316