• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Trufe cu ciocolata alba si nuca de cocos

Dulciuri diverse

Trufe cu ciocolata alba si nuca de cocos

Aceasta este o reteta pe care am pregatit-o rapid de sarbatorile de Craciun. Pentru ca am avut o cerinta de ceva dulce cu mult cocos, si pentru ca voiam sa fie o reteta usor diferita de cea a bomboanelor Rafaello am facut aceste trufe simple si delicioase. Cocosul merge de minune in combinatie cu ciocolata alba (si nu numai) deci rezultatul a fost unul asteptat de bun.
 
Trufe cu ciocolata alba si nuca de cocos_3
Ingrediente
120 gr nuca de cocos
90 gr unt
200 gr smantana
2 lingurite indulcitor (sau 120 gr zahar)
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura lichior de cocos
 
Decor
150 gr ciocolata alba
fulgi de cocos
 
Timp de preparare: 30 min Timp de asteptare: 1 ora Nr trufe: 36
Trufe cu ciocolata alba si nuca de cocos_1
 
Punem untul la topit impreuna cu zaharul (sau indulcitorul). Cand amestecul este lichid oprim focul si lasam la racit. Separat amestecam nuca de cocos cu smantana, extractul de vanilie si lichiorul de cocos – pe care puteti sa-l omiteti daca nu-l aveti la indemana. Turnam untul topit si racit peste crema de cocos, omogenizam si lasam o ora la frigider.
 
Din amestecul obtinut formam bilute mici, pe care le rotunjim frumos cu ajutorul palmelor. Punem fiecare biluta pe hartie de copt. Mie mi-au iesit 36 de bucatele. 
 
Ciocolata alba o topim la bain marie, apoi trecem fiecare biluta de cocos prin ciocolata topita, o acoperim bine si o scoatem pe hartie de copt. Eu m-am folosit de o furculita pentru a manevra trufele. Cand terminam cu toate bomboanele presaram fulgi de cocos deasupra apoi le lasam la rece pana cand se intareste suficient de bine ciocolata alba. Le transferam intr-un bol sau o bomboniera si servim cu pofta.
 
O reteta simpla si delicioasa.
Enjoy!

Trufe cu ciocolata alba si nuca de cocos_2


15 Comments

« Prajitura milionarului – Millionaire’s shortbread
Cheesecake cu ciocolata si caramel »

Comments

  1. Kyra says

    January 19, 2014 at 8:07 am

    Uaaaa!
    Fara numar, fara numar…
    Le-as inghiti una dupa alta, pe nerasuflate.
    M-as opri doar ca sa le simt gustul aromat.

    Reply
  2. Liana10 says

    January 19, 2014 at 2:30 pm

    O duzina si pentru mine, te rog!! :*

    Reply
  3. ama says

    January 19, 2014 at 4:54 pm

    arata spectaculos! <3

    Reply
  4. Haplea says

    January 19, 2014 at 5:21 pm

    Ce minunatie!!!

    Reply
  5. Rocsy Ciobanu says

    January 19, 2014 at 5:48 pm

    Un desert delicios!

    Reply
  6. hannahmiriam says

    January 19, 2014 at 6:13 pm

    arata foarte bine :)

    Reply
  7. Daniela Addario says

    January 19, 2014 at 7:46 pm

    Hmmm, delicioase… Vreau si eu una, doua, trei… cite vrei tu… Pupici !

    Reply
  8. Danutza says

    January 19, 2014 at 8:01 pm

    Mmmm, o combinatie foarte buna…musai sa incerc si eu :)

    Reply
  9. GelaDumi says

    January 19, 2014 at 8:16 pm

    rata minunat, Paula! Abia astept o ocazie potrivita sa le fac si eu!

    Reply
  10. alina says

    January 20, 2014 at 4:20 am

    ce fel de smanatana ai folosit de frisca cu 35% grasime sau de ciorbe aia cu 14% si mai acra ?
    sunt f frumoase.

    Reply
  11. dulceiutesarat says

    January 20, 2014 at 4:41 am

    si eu tot trufe am preparat de Craciun, negre cu migdale dar n-am pozat decat pt concurs o fotografie
    le voi incerca si pe astea odata, prea apetisant arata

    Reply
  12. Anonymous says

    January 20, 2014 at 7:40 am

    Ce frumusele sunt cum a vazut al meu baiat,a zis vreau si eu! Gabriela.

    Reply
  13. Anonymous says

    January 27, 2014 at 3:36 pm

    Ce fel de indulcitor ai folosit?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 28, 2014 at 4:28 pm

      Buna. Diamant am folosit, asta il aveam la indemana :)

      Reply
  14. Paula Gafitescu says

    January 28, 2014 at 4:27 pm

    Ma bucur mult ca va plac. Pupici tuturor!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316