• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Cheesecake cu ciocolata si caramel

Cheesecake

Cheesecake cu ciocolata si caramel

Cand mi se face dor de un cheesecake bun atunci nu mai stau pe ganduri si fac…cheesecake! Probabil se stie deja pasiunea mea pentru acest desert fin si delicios pe care l-am facut in fel si fel de variante. Acum a venit randul sa fac un cheesecake destul de simplu dar care combina doua din ingredientele foarte dragi mie si anume ciocolata si caramelul. A iesit un deliciu pentru ca altfel nici nu se putea.
 
Cheesecake cu ciocolata si caramel_3
 
Crusta
200 gr biscuiti digestivi
50 gr nuca
80 gr unt topit
 
Umplutura 1
150 gr ciocolata neagra
200 gr crema de branza
1 ou
1 lingurita esenta de cafea
 
Umplutura 2
700 gr crema de branza
100 gr smantana grasa
2 linguri amidon
3 oua
100 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura suc de lamaie
un praf sare
75 gr caramel
 
Decor
200 gr smantana grasa
1 lingurita zahar pudra
50 gr caramel
 
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 16
 
Cheesecake cu ciocolata si caramel_2
 
Tapetam cu unt si cu hartie de copt o tava rotunda de diametru 23-25cm. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Untul il topim la foc mic apoi il dam usor deoparte.
Nucile le procesam intr-un robot pana se maruntesc bine. Adaugam biscuitii si continuam sa mixam pana cand obtinem un amestec fin maruntit. Peste acest amestec adaugam untul topit si amestecam usor.
 
Tapetam tava cu amestecul de biscuiti si unt si apasam bine ajutandu-ne de fundul unui pahar. Coacem crusta timp de 10 minute in cuptorul preincalzit apoi lasam deoparte si trecem la umplutura.
 
Topim ciocolata neagra si o lasam usor la racorit. Adaugam oul, crema de branza si esenta de cafea apoi amestecam bine. Turnam crema peste crusta de biscuiti si trecem la umplutura a doua.
 
Mixam crema de branza cu smantana si zaharul timp de 3 minute pana cand obtinem o crema fina. Adaugam ouale cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Punem si amidonul, praful de sare si mixam usor. La final incorporam extractul de vanilie, sucul de lamaie si caramelul si mixam pana la omogenizare. Reteta de caramel o puteti gasi aici, si daca nu va place caramelul sarat atunci puteti sa eliminati sarea.
 
Turnam si cea de-a doua compozitie peste stratul de ciocolata, nivelam usor si dam prajitura la cuptorul preincalzit timp de o ora. Lasam cheesecake-ul la racit in cuptor (cu usa intredeschisa) pana cand ajunge la temperatura camerei apoi il transferam in frigider pentru minim 6 ore inainte de servire. 
 
Pentru decor mixam usor smantana cu zaharul pana cand devine pufoasa, nu trebuie batuta bat. Punem smantana peste cheesecake apoi din loc in loc cate o lingurita de caramel. Cu ajutorul unui cutit marmoram usor cele doua creme si suntem gata.
Servim cheesecake-ul rece cu mare pofta. 
 
Enjoy!
Cheesecake cu ciocolata si caramel_1


19 Comments

« Trufe cu ciocolata alba si nuca de cocos
Cupcakes cu nutella »

Comments

  1. GelaDumi says

    January 20, 2014 at 8:49 pm

    Te cucereste din prima dulcele-asta si n-ai decat sa fugi de langa monitor, woww!

    Reply
  2. sandra neiva says

    January 20, 2014 at 9:25 pm

    HUm que delicia de sugestão e esse caramelo no topo ficou tão guloso que tentação, está muito bonito.

    Beijinhos

    Reply
  3. Maria says

    January 21, 2014 at 8:03 am

    Un cheesecake perfect !

    Reply
  4. Ancuta Draghici says

    January 21, 2014 at 8:39 am

    Ce-mi place combinatia asta!

    Reply
  5. Alina Vicu says

    January 21, 2014 at 8:53 am

    Ador combinata branza – caramel! :X

    Reply
  6. Dorina says

    January 21, 2014 at 9:12 am

    Felia aia e a mea! Astazi o sa stau cu gandul doar la cheesecake-ul tau .

    Reply
  7. Adina says

    January 21, 2014 at 9:26 am

    Pffffffffffffffff,ma omori cu zile !:)
    MAXIM !

    Reply
  8. Cristina says

    January 21, 2014 at 10:17 am

    Un deliciu! Ador cheesecake-urile.

    Reply
  9. Micul says

    January 21, 2014 at 1:30 pm

    Ooooooo ce fain e, salvez reteta ca sigur am sa-l fac.
    Sa ai o zi faina in continuare.

    Reply
  10. Top Cuisine avec Lavi says

    January 21, 2014 at 6:05 pm

    arata senzational!!!!!!!!! te pup!

    Reply
  11. Mademoiselle Zaria says

    January 22, 2014 at 10:35 am

    Arata senzational! Imi imaginez si ce gust are…. Mmmmmmm

    Reply
  12. Margot says

    January 22, 2014 at 11:04 am

    whoaa, ce minunatie! sa stii, Paula, ca astazi m-am trezit cu o mare dorinta sa mai dorm cateva ore si cu un asa chef de cheesecake si o cafea buna si aromata!! si cand ajung la biroul, pac, vad cheesecake-ul tau! o, daca l-as putea gusta virtual, asa bine ar fi!!

    Reply
  13. dulceiutesarat says

    January 22, 2014 at 11:12 am

    ador dulciurile si prezentarile tale!

    Asta nu mai valida:
    PS- am primit acum asa cum trebuie newsletterul, tip rezumat 😉 …ai reglat

    Reply
  14. Cristina says

    January 22, 2014 at 4:33 pm

    Si eu sunt fan cheesecake! Si arata intr-un mare fel!

    Reply
  15. Rocsy Ciobanu says

    January 22, 2014 at 5:05 pm

    Maine ma prezint la tine sa degust aceasta combinatie grozava!

    Reply
  16. Simona says

    January 22, 2014 at 7:37 pm

    Minunata combinatie!!! Ma omori cu dulciurile astea…

    Reply
  17. Gabriela says

    January 22, 2014 at 8:45 pm

    Ce combinatie! Delicioasa!!!

    Reply
  18. Paula Gafitescu says

    January 28, 2014 at 4:30 pm

    Fetelor va multumesc din suflet pentru aprecierile voastre si tare ma bucur ca va place. Va pup si va doresc o seara minunata! >:D<

    Reply
  19. daniela64 says

    February 6, 2014 at 6:36 pm

    Bellissima , una fettina la prendo con molto piacere . Buona serata Daniela.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316