Provocarea din luna noiembrie m-a gasit intr-o perioada mai aglomerata si uite asa se face ca reusesc sa public reteta cu cateva zile intarziere. Imi cer scuze gazdei, care luna trecuta a fost Ioana dar totodata ii multumesc pentru rabdarea ei si pentru faptul ca primeste si intarziati la parada 

Blogul repartizat a fost cel al lui Stefy harnicuta, un blog complex cu o multime de retete fel de fel. A durat ceva pana l-am rasfoit si pana am ales o reteta. Insa pana la urma m-am decis la acest delicios chec de post pentru ca tot suntem in postul Craciunului. A iesit grozav de bun, si cu o textura frumoasa. Il recomand tuturor cu mare drag!
Ingrediente
2 + 1/4 cani faina
1 cana apa minerala
3/4 cana zahar
1/2 cana ulei
1 plic praf de copt
1 praf sare
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri cacao
2 linguri dulceata de trandafiri
Timp de preparare: 20 min Timp de coacere: 70 min Nr portii: 8
Eu am facut doar jumatate de portie din reteta originala, deci mi-a iesit doar un chec intr-o tava medie de chec. Am respectat in mare parte reteta Stefaniei, insa am mai umblat pe la cantitatea de zahar si am adaugat un ingredient extra, si anume dulceata de trandafiri pentru un plus de aroma. Gata, trecem la reteta.
Preincalzim cuptorul la foc mediu spre mic (170 de grade) si tapetam cu ulei si faina o tava medie de chec.
Intr-un bol amestecam bine uleiul cu zaharul apoi adaugam apa minerala si extractul de vanilie.
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea apoi se adauga peste ingredientele lichide. Amestecam usor apoi impartim compozitia in doua. Intr-una din parti punem cacaoa si dulceata de trandafiri apoi omogenizam.
Punem alternativ din cele doua compozitii in tava de copt si anume: 2 linguri din compozitia alba apoi doua linguri din compozitia neagra. Repetam procedeul pana cand terminam ambele compozitii.
Dam checul la cuptor pentru o ora, o ora si 10 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Il scoatem pe un gratar la racit. Checul il feliem doar dupa ce e racit complet.
Dupa cum am mai spus a fost delicios si ma bucur ca am gasit aceasta reteta pe blogul Stefaniei.
Pofta buna!