• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura de post cu cocos si fulgi de ciocolata

Prajituri

Prajitura de post cu cocos si fulgi de ciocolata

In timpul postului incerc sa prepar si cateva bunatati dulci care sa fie de post. Nu sunt ele foarte multe – asta pentru ca timpul nu imi este un prieten prea bun in ultima perioada – insa incerc sa le fac gustoase. Asa a iesit si aceasta prajitura, foooooarte simplu de facut si tare buna.
  Prajitura de post cu cocos si fulgi de ciocolata_2
Ingrediente
1 cana faina
1/3 cana zahar
1/2 cana apa minerala
4 linguri gem de caise
1/4 cana ulei
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1/3 cana cocos
50 gr fulgi de ciocolata neagra (de post)
 
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 50 min Nr portii: 8 
Prajitura de post cu cocos si fulgi de ciocolata_4
Faina o amestecam cu praful de copt, sarea si nuca de cocos intr-un bol.
Separat frecam bine uleiul cu zaharul, gemul de caise apoi adaugam apa minerala. Rasturnam ingredientele uscate peste cele lichide si amestecam cu miscari usoare. La final adaugam fulgii de ciocolata neagra si omogenizam – daca nu aveti fulgi de ciocolata puteti sa folositi ciocolata neagra pe care o taiati in bucati marunte. 
 
V-am spus eu ca se face usor, din cateva miscari am fost gata cu prajitura, urmeaza doar sa o coacem si apoi sa o savuram.
  Prajitura de post cu cocos si fulgi de ciocolata_3
Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu unt si faina o tava mica de prajituri, sau o forma medie de chec. Turnam compozitia in tava si nivelam. Introducem prajitura in cuptorul incins si o coacem pentru 40 min -daca o faceti sub forma de prajitura sau 50-60 de minute daca o faceti sub forma de chec. E gata cand trece testul cu scobitoarea.
 
Oprim focul si lasam prajitura in tava timp de 10 minute, apoi o scoatem pe un gratar la racit. Cand e racita complet putem sa o pudram cu zahar pudra din abundenta si sa o portionam dupa preferinta.
 
Pofta buna! 
  Prajitura de post cu cocos si fulgi de ciocolata


10 Comments

« Strudel cu mere si crema de vanilie
Tort Gladiator »

Comments

  1. Andreea Denisa says

    November 28, 2013 at 5:05 pm

    Foarte frumos arata!! Trebuie sa imi fac si eu !

    Reply
  2. Cristea Dana says

    November 28, 2013 at 5:05 pm

    Tare buna trebuie sa fie!!! Pupici :*

    Reply
  3. Bucate Apetisante says

    November 28, 2013 at 7:05 pm

    Imi place foarte mult consistenta ei.
    E grozava si trebuie numaidecat retinuta reteta.

    Reply
  4. Daciana says

    November 28, 2013 at 7:41 pm

    Hmmm, gem de caise in chec si ciocolata neagra. De viiiiis! 😉

    Reply
  5. Rocsy Ciobanu says

    November 29, 2013 at 5:03 pm

    Mmm ce buna este!

    Reply
  6. Mimmi says

    November 29, 2013 at 7:04 pm

    Ce bine arata, cu siguranta are o aroma aparte !
    Pupici

    Reply
  7. Simona says

    November 29, 2013 at 9:27 pm

    Ce prajitura buna!!!

    Reply
  8. Liana10 says

    November 30, 2013 at 11:00 am

    Prea bine arata, iau si eu doua felii 😉

    Reply
  9. Aurica says

    December 1, 2013 at 10:26 am

    moartea mea ciocolata, mai ales daca se afla in bucatele in prajituri, inghetata, tort sau oriunde :D..super gustoasa si as manca non stop..excelenta prajitura :)

    Reply
  10. Anonymous says

    December 1, 2013 at 1:26 pm

    Foarte gustoasa combinatia, am facut si eu chec cu fanta tot de post si prajitura cu ciocolata, bune la gust, dar desi moi sunt cleioase totusi. Nimic nu poate inlocui laptele, ouale, asta din punctul meu de vedere. Dar pentru cei care tin post aceste retete sunt mai mult decat binevenite:)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316