Placinta cu dovleac copt
Flanuri cu usturoi si ardei copt
Reteta este extrem de simpla, in doi pasi e gata. Usturoiul il curatam bine, il spalam apoi il zdrobim. Frecam bine usturoiul astfel zdrobit cu o lingura de smantana si putina sare. Adaugam restul de lapte (mai putin o lingura) si de smantana si amestecam.

Trimit repede aceasta reteta Cristinei pentru provocarea Dulce Romanie de luna aceasta. Sper sa-i placa!

Cupcakes cu ciocolata, alune si visine
New York Cheesecake
Placinta cu branza sarata
Foile de placinta se lasa la dezghetat in frigider cu o seara inainte.
Profiterols – choux à la crème

Prajitura frageda cu gem de caise si merisoare
Prajitura grilaj cu urda si cacao
Briose cu ciocolata alba si alune de padure – Blondie Muffins
Cand ma apuca pofta de ceva bun si rapid mereu ma gandesc la briose, care se fac atat de simplu si sunt atat de dragalase incat iti vine sa le mananci pe toate odata. Aceste briose ‘blonde’ le veti indragi cu siguranta, un blat pufos si rumen iar in interior uun amestec de ciocolata alba delicioasa si alune de padure crocante. Va puteti dori ceva mai bun? Eu cred ca nu…decat poate o cana de ciocolata calda alaturi, ca sa fie meniul complet. Si nu, de data aceasta nu ne gandim ca ingrasa pentru ca sunt prea bune ca sa ne facem astfel de complexe.
Ingrediente
80 gr unt
300 gr ciocolata alba
100 gr alune de padure
3 oua
60 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
240 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
40 ml lapte
Timp de preparare: 30 min Timp de coacere: 30 min Nr. portii: 16
Topim untul impreuna cu 200 grame de ciocolata alba la foc foarte mic. Lasam deoparte la racorit.
Intr-un bol separat amestecam faina cu praful de copt si sarea.
Restul de 100 gr de ciocolata alba le tocam cu cutitul, dar nu foarte marunt. Tocam grosier si alunele de padure.
Mixam usor ouale cu zaharul apoi incorporam treptat ciocolata topita. Peste compozitia rezultata rasturnam ingredientele uscate si amestecam usor cu miscari de jos in sus, fara insa a exagera cu mixarea. Adaugam laptele si extractul de vanilie si omogenizam. La final incorporam ciocolata alba si alunele taiate grosier.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade). Pregatim o tava de briose si tapetam formele cu hartiute colorate sau, in caz ca nu avem, cu unt si faina. Umplem formele cu compozitia de briose pana la 3/4 din capacitate.
Coacem briosele timp de aproximativ 30 de minute, pana cand se rumenesc frumos si emana un miros irezistibil in casa Facem si testul cu scobitoarea, in cazul in care iese curata le scoatem din cuptor, altfel le mai lasam 5 minute.
Dupa ce le scoatem din cuptor le mai lasam 10 minute in tava apoi le transferam pe un gratar.
Sunt delicioase – dar cred ca am mai spus – si merg de minune la micul dejun sau la o gustare alaturi de o ceasca de cafea, lapte sau de ce nu…chiar o ciocolata calda!
Enjoy!
- « Previous Page
- 1
- …
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- …
- 69
- Next Page »