• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Placinta cu branza sarata

Aluat sarat Tarte/Placinte sarate

Placinta cu branza sarata

De cele mai multe ori cand fac placinta acasa ma pun sa fac si aluatul cu manutele mele. Imi place aluatul de casa, e gustos si il mananc mai cu placere. Insa cand nu am timp, cand sunt chiar pe fuga mereu ma salveaza foietajul sau foile de placinta din comert. Cand stiu ca sunt gata pregatite pentru mine si nu trebuie decat sa prepar umplutura parca lucrurile stau mult mai simplu.
Asa a fost si in cazul de fata cand am apelat la foile din comert pentru a face o placinta cu branza sarata foarte delicioasa. Si bine am facut, sincer nu stiu cum mi-ar fi iesit mie foile de placinta. 
Placinta cu branza sarata
Ingrediente
10 foi placinta
ulei pentru uns foile
1 kg branza de vaci + telemea
5 oua
200 ml smantana
piper
marar
100 ml iaurt
1 ou
 
Timp de preparare: 20 min Timp de coacere: 40 min 
Placinta cu branza sarata

Foile de placinta se lasa la dezghetat in frigider cu o seara inainte.

Pregatim o tava medie (25/35cm), o ungem din abundenta cu unt sau putem foarte bine sa o tapetam cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 200 de grade.
 
Pentru umplutura eu am folosit branza de vaci si telemea, in total a iesit un kg de branza. Proportiile le puneti voi dupa cum doriti, insa eu cred ca branza telemea nu ar trebui sa depaseasca o jumatate de kilogram, asta pentru a evita ca placinta sa fie prea sarata. 
 
Peste branza zdrobita punem smantana, ouale si amestecam bine. La final punem piper si marar dupa gust.
Luam cate o foaie de placinta si o ungem usor cu ulei – o pensula ar fi minunata pentru acest procedeu. Punem 2 foi una peste cealalta -fiecare unsa cu ulei – iar apoi 1/4 din cantitatea de umplutura. Repetam procedeul pana cand se termina umplutura.
 
Eu am folosit in total 10 foi de placinta, restul se pot folosi in alt scopuri. Cand am terminat de montat placinta turnam deasupra ei iaurtul amestecat cu oul dupa care introducem tava la cuptor.
Dupa 20 de minute miscoram  focul la 180 de grade si mai coacem placinta pana cand este frumos rumenita deasupra.
 
O lasam sa se raceasca putin in tava, apoi vom putea sa o portionam mai usor si sa o servim cu mare pofta. Merge bine ca aperitiv la o masa festiva, sau la micul dejun alaturi de o cana de iaurt.
 
Pofta buna!
Placinta cu branza sarata


15 Comments

« Profiterols – choux à la crème
New York Cheesecake »

Comments

  1. Alina Vicu says

    October 24, 2013 at 6:53 am

    Ai zis branza? Sunt prima prezenta pentru o portie din bunatatea asta. :)

    Reply
  2. Maria Udrea says

    October 24, 2013 at 7:25 am

    Ce bunatate de placinta ai facut! Pup

    Reply
  3. DiaMar bucataria galbena says

    October 24, 2013 at 8:30 am

    O placinta foarte aratoasa si delicioasa!
    Te pup!

    Reply
  4. Top Cuisine avec Lavi says

    October 24, 2013 at 10:18 am

    Dulce sau sarata, placinta cu branza este preferata mea! Te pup!

    Reply
  5. FLORY says

    October 24, 2013 at 11:44 am

    Ce buna este,n-as refuza nicicum o patratica ! :*

    Reply
  6. Cătău says

    October 24, 2013 at 4:15 pm

    immm iami as incerca si eu!!!

    Reply
  7. Cristina says

    October 24, 2013 at 4:20 pm

    Buna tare!!!

    Reply
  8. Cristina says

    October 24, 2013 at 4:22 pm

    Buna tare!

    Reply
  9. Buburuza Bubu says

    October 25, 2013 at 5:21 am

    Mmmmm salivez!!!! hugs

    Reply
  10. Maria says

    October 26, 2013 at 1:08 pm

    e grozava ideea cu mararul pus in compozitia de branza !

    Reply
  11. Valentina Mihaescu says

    October 27, 2013 at 2:21 pm

    Pe cat de mult imi plac dulciurile, tot asa mult imi place si placinta cu branza sarata. Excelenta! Chiar n-am mai facut de mult timp asa ca trebuie sa trec pe lista urgent, ca pofta-i mare!

    Reply
  12. Mihaela Mihalache says

    October 28, 2013 at 6:21 am

    o placinta tare gustoasa!

    Reply
  13. Anonymous says

    December 16, 2013 at 9:03 am

    Arată super bine!

    Reply
  14. Aurica says

    February 25, 2014 at 12:27 pm

    chiar arata exact ca placinta facuta acasa de mama, sigur are gustul acela dulce-acrisor pe care il da combinatia reusita dintre ingrediente 😉

    Reply

Trackbacks

  1. PLACINTA CU BRANZA SARATA – Super Women says:
    February 6, 2016 at 6:24 am

    […] Citeste aici cum se prepara reteta […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316