• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Rulada cu ciocolata alba si visine

Prajituri

Rulada cu ciocolata alba si visine

Ruladele sunt niste prajituri mereu aspectuoase. Aceasta rulada cu ciocolata alba si visine, pe langa faptul ca e delicioasa, este si tare usor de facut. Nu m-am complicat cu creme grele, sau cu un decor extravagant. Am lasat-o simpla, insa gustul a compensat orice neajuns. Crema dulce-acrisoara de visine a completat de minune crema dulceaga de ciocolata alba si a iesit un desert echilibrat.
 Rulada cu ciocolata alba si visine_3
Blat
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri cu varf faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
 
Crema de visine
200 gr visine congelate
2 linguri zahar
1 lingura rasa amidon
2 linguri apa rece
 
Crema de ciocolata alba
200 gr ciocolata alba
300 ml smantana pentru frisca
1 lingurita extract de vanilie
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 16
 Rulada cu ciocolata alba si visine_2
 
Separam albusurile de galbenusuri. Faina o amestecam cu praful de copt. Galbenusurile le amestecam cu uleiul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana cand obtinem o bezea frumoasa. Incorporam usor galbenusurile cu miscari de jos in sus. Procedam la fel cu faina, fara sa exageram cu miscarile. 
Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor si preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade). Turnam compozitia de blat in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 18-20 de minute, nu mai mult.
Cand e gata (trebuie sa se fi desprins marginile prajiturii de hartia de copt) o scoatem din cuptor si o rasturnam pe o alta hartie de copt. Incepem sa rulam cu grija cu tot cu hartia de copt. Lasam rulada obtinuta la racit.
 
Visinele congelate le punem intr-o tigaie pe foc impreuna cu zaharul si le lasam sa fiarba timp de aproximativ 5 minute la foc moderat. Separat amestecam amidonul cu cele 2 linguri de apa rece pentru a-l dizolva. Punem amidonul peste visine si lasam crema la fiert pana se ingroasa usor. Dam la rece.
 
Topim ciocolata alba impreuna cu smantana la foc mic, cu atentie sa nu lasam compozitia sa fiarba. Cand amestecul e omogen il lasam la racit apoi introducem crema la congelator timp de o ora. Scoatem crema din congelator si incepem sa mixam la viteza medie spre mare. Cand obtinem o crema spumoasa suntem aproape gata. Incorporam extractul de vanilie si mai mixam usor apoi dam crema la rece.
Dupa ce suntem gata cu ambele creme iar rulada este racita complet putem sa ‘montam’ prajitura. Desfasuram cu grija blatul de rulada. Il ungem bine cu crema de visine, avand grija sa nu ajungem chiar pana la margini. Din crema de ciocolata alba pastram cam o treime pentru decor, restul o folosim pentru umplere. Din loc in loc punem cate o lingura de crema alba iar apoi incercam sa nivelam usor. Daca cele doua creme se amesteca nu este nici o problema. 
Rulam din nou prajitura cu grija, si cat mai strans posibil. O punem pe un platou si apoi o ungem bine cu crema ramasa. Dam prajitura la rece pentru a se putea intari cremele apoi feliem dupa preferinta.
 
Enjoy!
 Rulada cu ciocolata alba si visine_1
 


16 Comments

« Biscotti cu ciocolata si migdale
Papanasi fierti din branza dulce »

Comments

  1. Anonymous says

    January 7, 2014 at 6:40 am

    O combinatie de arome magice un deliciu ,perfecta! Gabriela.

    Reply
  2. Cristina says

    January 7, 2014 at 7:18 am

    Hmm, ce buna trebuie sa fie!

    Reply
  3. Kyra says

    January 7, 2014 at 9:56 am

    Delicios inceput de an ne propui!

    Reply
  4. Mihaela Velicu says

    January 7, 2014 at 2:24 pm

    Arata divin! Vreau si eu o felie.

    Reply
  5. Top Cuisine avec Lavi says

    January 7, 2014 at 2:52 pm

    Arata senzational!
    Te pup Paula!
    Iti doresc un an plin de impliniri si realizari!

    Reply
  6. Mirela Goleanu says

    January 7, 2014 at 6:14 pm

    Foarte fain arata ! :)

    Reply
  7. maria mihalache says

    January 7, 2014 at 6:27 pm

    Bunaciune de bunaciune!
    An Nou cu toate cele bune!

    Reply
  8. DiaMar bucataria galbena says

    January 8, 2014 at 7:46 am

    Ce aratoasa este!Pup!

    Reply
  9. Rocsy Ciobanu says

    January 8, 2014 at 9:48 am

    Cu visine… Deja ma ling pe degete…

    Reply
  10. Laura M says

    January 8, 2014 at 9:52 am

    Daca e acrisoara atunci sigur e pe gustul meu :)

    Reply
  11. Maria says

    January 8, 2014 at 11:03 am

    Arata fantastic, cred ca s-a consumat imediat !

    Reply
  12. Simona says

    January 8, 2014 at 5:14 pm

    Strajnica combinatie!
    Pup

    Reply
  13. GelaDumi says

    January 8, 2014 at 7:05 pm

    Arata imbietor si daca are si visine, imi fac si eu loc mai in fata! Poate, poate mai ai si pentru mine vreo felie!

    Reply
  14. Paula Gafitescu says

    January 15, 2014 at 6:15 am

    Multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Tare ma bucur ca va place! Va pup

    Reply
  15. manuela says

    February 13, 2016 at 9:17 pm

    Nu ai specificat in ce tava coacem pandispanul ptr rulada
    multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 14, 2016 at 1:39 pm

      Buna.Cred ca a fost o tava de 30/40 cm dimensiuni :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316