Placinta cu branza, praz si spanac

Biscuiti cu mere, scortisoara si fulgi de ovaz

Alivenci moldovenesti
Pentru ca este o mancare traditionala romaneasca, si pentru ca intr-adevar am avut ocazia sa o gatesc intr-un loc care poarta mai departe traditia si obiceiurile romanesti, am ales sa particip cu acesta reteta la provocarea Dulce Romanie a acestei luni, gazduita chiar de initiatoarea acestui proiect, Mihaela.
Ingrediente
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 40 min.
Punem laptele pe foc impreuna cu sarea. In momentul in care da in clocot adaugam faina de malai in ploaie si amestecam bine ca sa nu se faca cocoloase. Fierbem mamaliga aproximativ 10 minute, dupa care o lasam deoparte…pe cat posibil intr-un loc racoros. Eu am lasat-o afara, la aer curat si rece. In reteta originala scria 300 gr de faina, insa mie imi place mamaliga mai moale, asa ca am pus doar 250. Voi puneti dupa cum va este pe plac.
Separat, amestecam branza de vaci cu 100 de grame de branza sarata oi si smantana. Adaugam galbenusurile si amestecam bine, iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le lasam deoparte. Sare nu mai punem, pentru ca este sarata branza suficient.
Pregatim o tava 20/30 cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 190 de grade.
Punem mamaliga peste branza si amestecam bine. La final adaugam usor si albusurile batute spuma si amestecam cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in tava si nivelam. Deasupra presaram cele 50 de grame ramase de branza sarata. Dam la cuptor si o lasam acolo pana se rumeneste frumos deasupra, cam 35-40 de minute.
Alivencile se servesc calde, stropite cu smantana, dar la fel de bine merg si reci. Daca e sa ma intrebati pe mine, va voi spune clar ca-mi plac ambele variante, dar nimic nu se compara cu o mancare calda, proaspat scoasa din cuptor 😛
Stiu ca exista si o varianta dulce a acestui preparat, dar eu nu am incercat-o si nici nu cred ca o s-o fac degraba, pentru ca imi place prea mult varianta asta ca s-o schimb.
Pofta buna!
Tort cu mere caramelizate si crema de branza

Spirale cu crema de branza si praz

Prajitura cu nuca
P.S. Eu am mai redus cantitatea de zahar, dar daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati cate 50 de grame atat la albusuri cat si la glazura din galbenusuri.
Quiche lorraines

Dar tartele acestea sunt tare bune, si pentru ele se poate trece orice cu vederea 😛 Aaa, si da…merg de minune si ca aperitiv, iar musafirii isi vor putea delecta papilele gustative de la prima inghititura 😉

Aluat
Timp de preparare: 40min. Timp de coacere: 55 min.

Incepem cu aluatul, care trebuie sa stea la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Faina o cernem intr-un castron, in mijloc facem o adancitura si punem untul taiat cubulete, sarea si oul. Incepem sa framantam cu varful degetelor pana obtinem un aluat cat de cat omogen. Adaugam laptele si amestecam usor pana la omogenizare. Aluatul nu trebuie framantat foarte mult pentru ca isi pierde din proprietati prin incalzirea ingredientelor. Punem aluatul la rece invelit in folie alimentara.
Daca folosim spanac proaspat atunci va trebui spalat bine si oparit 5 minute in apa clocotita. Il lasam la scurs, iar cand este scurs bine il tocam marunt. Daca folosim spanac congelat, nu trebuie decat sa-l lasam la deghetat. Amestecam spanacul cu o lingura de branza sarata si cu usturoiul tocat marunt.
Galbenusurile cu oul se bat usor cu furculita, se adauga smantana, sare si piper dupa gust. Baconul se taie fasii (eu nu l-am mai calit, l-am lasat asa).
Pregatim 6 forme de mini-tarte. Le ungem bine cu unt. Cuptorul il preincalzim la 190 de grade.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie subtire de 0.5 mm. Taiem 6 cercuri de diametru mai mare decat cel al formelor si tapetam fiecare forma cu cate o bucata de aluat. Peste aluat punem hartie de copt si boabe de fasole, ca sa nu se umfle la copt.
Dam la cuptor tartele, timp de 15 minute. Reducem focul la 170, scoatem tartele si luam boabele de fasole si hartia de copt de pe ele, apoi le reintroducem la cuptor pentru 5 minute ca sa se rumeasca usor. Dupa 5 minute la scoatem din cuptor si marim focul la 180 de grade.
Peste fiecare tarta punem cate o lingura buna de spanac, apoi cateva fasii de bacon, apoi le umplem cu amestecul de oua cu smantana. Dam la cuptor pentru 30-35 de minute pana sunt rumene si frumoase. Servim cu mare pofta!
Prajitura cu vanilie si bezea de cocos

Baza
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 40 min.
Separat se amesteca faina cernuta cu praful de copt si sarea. Se adauga jumatate din faina peste crema de oua si unt si se mixeaza bine pana la omogenizare. Adaugam si jumatate din cantitatea de lapte, omogenizam apoi procedam la fel cu restul de ingrediente. La final adaugam si esenta de vanilie.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 20-22cm. Turnam compozitia in tava si nivelam.
Pregatim crema de branza. Punem in blender branza si smantana si mixam pana obtinem o pasta fina, apoi adaugam zaharul si esenta de trandafiri. Cu o lingura luam crema de branza, si punem din loc in loc peste blatul de prajitura din tava, apoi cu un cutit amestecam putin de tot cele doua compozitii.Albusurile la batem spuma tare cu un praf de sare. Incepem sa adaugam zaharul, cate o lingura si mixam bine dupa fiecare adaugare. Nu adaugam alta lingura decat dupa ce zaharul anterior a fost incorporat si topit complet. La final adaugam si nuca de cocos prin miscari de jos in sus. Eu am pus 100 gr de nuca de cocos, dar cred ca erau suficiente 80, pentru ca am obtinut o bezea destul de stufoasa :P. Punem bezeaua in tava peste restul compozitiei si nivelam.
Dam prajitura la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana cand capata o culoare aurie la suprafata. O lasam la racit pentru 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, apoi o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. In momentul servirii putem sa o pudram cu zahar.
O portionam in felii mari, se vede asta…nu?:P…si servim cu multa pofta, si fara mustrari de constiinta. Enjoy!
Burger de somon
2 catei de usturoi
Timp de preparare: 30 min. Timp de prajire: 10 min.
Somonul este indicat sa fie fara piele. Eu nu am gasit fara, asa ca am luat niste bucati de somon si am eliminat usor toata pielea, cu ajutorul unui cutit toata pielea. Cartofii ii curatam de coaja, la fel si morcovul si-i taiem in bucati potrivite.
Punem o oala cu 2l de apa pe foc, adaugam sare si punem cartofii si morcovii la fiert pentru 10 minute. Scoatem legumele pe o farfurie si in apa in care au fiert punem si somonul si-l lasam sa fiarba pentru 5 minute, nu mai mult.
Curatam usturoiul de coaja, iar patrunjelul il tocam marunt. Punem in robotul de bucatarie (e mai simplu asa, daca nu aveti va trebui sa tocati marunt toate ingredientele) somonul, cartofii, morcovul si usturoiul si le maruntim bine.
Peste pasta astfel obtinuta punem patrunjelul, ghimbirul ras, oul si faina si amestecam bine. Potrivim de sare si piper dupa bunul plac.
Punem tigaia grill pe foc (sau orice tigaie teflonata, daca nu aveti grill), o incalzim bine apoi trecem la formarea burgerilor. Luam cu lingura din compozitie, ii dam o forma rotunda dupa care o aplatizam si o punem in tigaia incinsa. Procedam asa pana terminam compozitia. Prajim burgerii cate 4-5 minute pe o parte la foc mediu. Daca ii lasati mai mult vor fi uscati.
Dupa cum spuneam mai sus se pot servi in diverse modalitati. Eu i-am servit la masa de pranz alaturi de o granitura delicioasa din spanac cu lapte….un deliciu!!!
Pofta buna!
- « Previous Page
- 1
- …
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- …
- 69
- Next Page »