• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Biscuiti cu mere, scortisoara si fulgi de ovaz

Biscuiti

Biscuiti cu mere, scortisoara si fulgi de ovaz

O noua reteta din categoria dulciuri pentru copii, dar consumate cu succes si de parinti. Cam asa a fost si la noi, cand am facut reteta asta m-am gandit la juniorul meu, dar n-a fost singurul ce s-a bucurat de biscuitii astia grozavi facuti in casa. Ce mi-a placut cel mai tare si mai tare la ei este faptul ca au mere in compozitie, si uite asa putem sa le dam fructe micutilor fara ca ei sa stie :) Va invit la biscuiti cu mere, scortisoara si fulgi de ovaz
Biscuiti cu mere, scortisoara si fulgi de ovaz_1
Ingrediente
150 gr unt
150 gr zahar brun
2 oua medii
1 lingurita esenta de vanilie
230 gr faina
80 gr fulgi de ovaz
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita scortisoara
2 mere medii
 
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 15 min. 
 Biscuiti cu mere, scortisoara si fulgi de ovaz_2
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana devine pufos. Adaugam cate un ou pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Adaugam si esenta de vanilie.
 
Faina o cernem impreuna cu sarea, scortisoara si bicarbonatul, apoi adaugam si fulgii de ovaz in cadrul ingredientelor uscate. 
 
Merele le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoare. Peste amestecul de oua si unt punem treptat faina mixand bine ca sa nu ramana cocoloase. Spre final eu am renuntat la mixer pentru ca era tot mai groasa compozitia, si am luat o lingura pe post de obiect pentru mixat 😀  
 
Dupa ce am incorporat toata faina adaugam si merele scurse bine de zeama si omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade si tapetam o tava cu hartie de copt. Din compozitia rezultata formam bilute cu mainile umede pe care le punem la distanta unele de altele in tava (aproximativ 3-4 cm intre ele), apoi le aplatizam usor. Punem tava pe treapta de sus a cuptorului si lasam biscuitii acolo pana incep sa-si schimbe culoarea, aproximativ 15-18 minute.
Au fost deliciosi!! Unii au fost savurati langa o cana de iaurt, unii langa o cana de lapte…iar altii langa o cana de cacao cu scortisoara. Voi ce varianta alegeti?
 
Enjoy!
Biscuiti cu mere, scortisoara si fulgi de ovaz_3


32 Comments

« Alivenci moldovenesti
Placinta cu branza, praz si spanac »

Comments

  1. DiaMar bucataria galbena says

    November 26, 2012 at 8:09 pm

    Sunt grozav de frumosi,si desigur gustosi!Pup!

    Reply
  2. Any says

    November 26, 2012 at 8:14 pm

    Eu aleg toate variantele, dar imi place si varianta de rontaiala, fara nimic altceva. Adica buni oricum :)!

    Reply
  3. Haplea says

    November 26, 2012 at 8:23 pm

    Ce bunatate de biscuiti.Cred ca au o aroma deosebita!

    Reply
  4. maria mihalache says

    November 26, 2012 at 8:33 pm

    O combinatie de ingrediente fix pe gustul meu.
    Pup,pup,pup!

    Reply
  5. Adina says

    November 26, 2012 at 8:48 pm

    Chiar nu am facut biscuiti cu mere si ma incanta ideea,pentru sarbatori!:)

    Reply
  6. Simona says

    November 26, 2012 at 8:51 pm

    Ce pofta mi-ai facut… Fur cativa ptr maine dim.

    Reply
  7. Dohotariu-Avram Alina says

    November 26, 2012 at 9:27 pm

    Tot zic că o sa fac și eu cândva biscuiți, dar nu știu când. Ai tăi sunt fenomenali. Eu aș servi acești biscuiți la micul dejun, lângă ceașca de cafea.

    Reply
  8. Ramona Alina says

    November 27, 2012 at 12:07 am

    La micul dejun sunt minunati:)

    Reply
  9. Mihaela Mihalache says

    November 27, 2012 at 7:18 am

    Ce-ar fi mers langa cafeluta mea… Pupici

    Reply
  10. Daniela says

    November 27, 2012 at 7:56 am

    Trebuie neaparat sa fac si eu saptamina asta biscuiti, poate miine… Ai tai arata minunat, iau vreo doi ca sa-i servesc cu cafeaua de la ora asta… Pupici si o zi minunata sa ai !

    Reply
  11. Alina Vicu says

    November 27, 2012 at 8:08 am

    Am venit si eu la un “buscuite” delicios! Pup!

    Reply
  12. Paradis says

    November 27, 2012 at 9:11 am

    Miroase a sarbatoare!Vai de dieta mea :)).Eu déjà ma gindesc la ciocolata de casa:).pup.xoxo

    Reply
  13. coco says

    November 27, 2012 at 10:19 am

    minunati !

    Reply
  14. Cristina says

    November 27, 2012 at 12:07 pm

    Foarte buni si aromati.

    Reply
  15. Danutza says

    November 27, 2012 at 2:14 pm

    Biscuiti cu aroma de sarbatori :) Ii adoor 😡

    Reply
  16. Olguta says

    November 27, 2012 at 2:46 pm

    Vad ca am fost in trend cu biscuitii mei cu fulgi de ovaz 😀
    Tare frumosi si ai tai. Felicitari!!

    Reply
  17. Liana10 says

    November 27, 2012 at 4:47 pm

    Iau si eu o punga de biscuiti, ca ne plac sa-i rontaim de dimineata pana seara. puup

    Reply
  18. catkitchen says

    November 27, 2012 at 5:55 pm

    Abia astept sa am apuc si eu de copt biscuitei !!! <3

    Reply
  19. Mitinita MiniChefs says

    November 27, 2012 at 8:42 pm

    Ne plac si noua!Frumos blog ai aici,bravo!

    Reply
  20. Dana says

    November 28, 2012 at 7:14 am

    Uite ca biscuiti cu mere nu am facut. Buna idee!

    Reply
  21. Irina (Bucataria Irinei) says

    November 28, 2012 at 11:39 am

    Ce bine arata! Sunt fragezi si buni!

    Reply
  22. Gabriela says

    November 28, 2012 at 5:43 pm

    Foarte buni de rontait la cafea!

    Reply
  23. Giorgia Cooking says

    November 28, 2012 at 8:50 pm

    Deliciosi! Imi place mult combinatia!

    Reply
  24. daniela64 says

    November 28, 2012 at 9:45 pm

    Che buoni i tuoi biscotti, perfetti per la colazione e per il the del pomeriggio. Buona serata Daniela.

    Reply
  25. yaya6 says

    December 1, 2012 at 8:16 pm

    buni mere cu scortisoara combiatia cea mai placuta,vreau sa-i incerc

    Reply
  26. Paula Gafitescu says

    December 5, 2012 at 6:23 am

    Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase! Va pup si va doresc o zi mununata!

    Reply
  27. Rocsy Ciobanu says

    December 5, 2012 at 8:36 am

    Mmm tare buni..Sa ii lasi la Mosu’ pentru diseara:)

    Reply
  28. Petit Croissant says

    December 16, 2012 at 3:01 pm

    Mie nu mi-au iesit cine stie ce … Foarte lipicios aluatul (desi am stors bine merele rase, si aluatul a stat la frigider 1h inainte sa-l fac bilute). Iar copti, mi s-au parut fainosi, grosi, si nu asa gustosi si aromati cum ma asteptam (marul si scortisoara nici nu se simt, numai faina o simt :(
    Florina

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    December 16, 2012 at 7:52 pm

    Florina, imi pare rau ca nu au iesit biscuitii :( Eu nu am lasat compozitia deloc la frigider, am format biscuitii imediat dupa ce am terminat-o. Apoi..merele intr-adevar nu se simt foarte tare, depinde si cat sunt de aromate, eu am folosit golden. Scortisoara s-a simtit bine la biscuitii mei, noua oricum nu ne place gustul puternic de scortisoara, deci cat s-a simtit a fost numai bine pentru noi…dar ea se mai poate ajusta in functie de preferinte :) Si aluatul e intr-adevar lipicios, de aceea am si precizat ca se formeaza biscuitii cu mainile umede. Chiar imi pare rau ca nu au iesit bine, noua ne-au placut tare mult biscuitii astia.

    Reply
  30. Florina says

    December 17, 2012 at 5:58 pm

    Nu-i nimic Paula, o sa mai incerc alte retete :)
    Sarbatori Frumoasa!
    Florina

    Reply
  31. eliza says

    March 4, 2013 at 8:57 pm

    fulgi de ovaz la pret bun gasiti aici:
    http://ameplant.ro/produs.php?id=584

    Reply
  32. Anonymous says

    December 14, 2013 at 5:05 pm

    Super biscuitii! Noi am pus mai multa scortisoara si dispar toti pana scot alta tava…

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316