O alta reteta de aperitiv, din nou de mare efect, tocmai prin multimea de arome, fie si ele simple, pe care le combina…dar si prin jocul de culori in ton cu sarbatoarea ce se apropie cu pasi repezi
Se face destul de rapid, mai ales daca aveti cutii de branza Delaco la indemana.

Eu am reusit sa le castig in mare parte datorita celor care mi-au votat prajitura mea cu crema de branza si caramel, si cu aceasta ocazie vreau sa le multumesc atat celor care m-au votat, cat si bucatarului maniac si Fan Branza (Delaco) care au organizat si oferit premiile. E putin cam tarziu, deoarece a trecut ceva vreme de cand am castigat eu premiile, dar mai bine mai tarziu decat niciodata
Am tot amanat postarea deoarece s-au ivit fel si fel de provocari…dar ma bucur ca am reusit sa o postez intr-un final, si ma bucur ca pot sa va prezint o reteta delicioasa.

Blat
3 oua mari
1 lingurita sare
9 linguri suc de sfecla
7 linguri ulei
10 linguri cu varf de faina
1 varf cutit praf de copt
1 praf piper
Umplutura
2 cutii ‘ceva fin’ Delaco-crema de branza cu verdeata
250 gr branza de vaci moale
50 gr branza de capra
1 lingura smantana
cateva fire marar
sare
piper
Topping
1/2 cutie ‘ceva pufos’ Delaco cu verdeata
un ardei kapia rosu
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 15 min.
Pentru blat folosim tava mare de la cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 170 grade Celsius.
Ouale la temperatura camerei le batem bine cu un praf de sare pana cand devin spumoase. Faina o cernem impreuna cu praful de copt si restul de sare. Uleiul il amestecam cu sucul de sfecla rosie.
Peste oua punem faina alternand cu amestecul de sfecla si ulei, pana cand terminam ingredientele si obtinem o compozitie omogena. La sfarsit putem adauga putin piper si amestecam usor. Turnam compozitia in tava si o coacem in jur de 15 minute.O sa iasa un blat subtire, care nu trebuie lasat prea mult la cuptor, altfel se usuca. Scoatem tava din cuptor si taiem repede blatul in 3 parti egale, inainte sa se intareasca. Lasam la racit.
Pentru umplutura nu avem prea multa treaba. Mararul il taiem fin apoi il amestecam cu celelalte ingrediente, toate la un loc, pana obtinem o crema pe care o potrivim de sare si piper dupa gust.
Punem umplutura intre foile de blat, iar foaia de deasupra o ungem cu crema ‘ceva pufos’ cu verdeata peste care punem bastonase subtiri de ardei rosu.
Simplu si gustos, o reteta potrivita atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.
Pofta buna!