• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Coffe Cheesecake marmorat cu ciocolata

Cheesecake

Coffe Cheesecake marmorat cu ciocolata

Nu stiu cum se face sau nu…ca mereu ma trezesc cu cate un cheesecake acasa 😛 Cred ca v-am mai spus ca-mi place enorm…si ca nu trece luna fara sa fac o bunatate din categoria asta. Acum am ales o combinatie super mega delicioasa, care nu poate sa fie ratata de nimeni!
Coffe Cheesecake marmorat cu ciocolata_4
 
Crusta
300 gr biscuiti digestivi
100 gr unt
2 linguri cacao
1 lingura zahar
 
Umplutura
800 gr crema de branza
200 ml smantana
180 gr zahar
4 oua mari
2 linguri amidon
1 lingura cafea tare
1 lingurita esenta de vanilie
80 gr ciocolata neagra
 
Decor
200 ml frisca
bomboane de ciocolata
 
Coffe Cheesecake marmorat cu ciocolata_1
 
Pentru crusta punem la robot biscuitii digestivi si-i macinam fin. Peste ei punem cacaoa si zaharul apoi omogenizam compozitia. Untul il topim la foc mic si il turnam peste biscuiti. Amestecam bine, trebuie sa obtinem o compozitie care daca e stransa in palme nu-si pierde forma. Daca nu e suficient de legata se mai poate adauga o lingura-doua de lapte Tapetam o tava de tort de diametru 24cm cu hartie de copt, punem biscuitii si apasam bine. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem crusta pentru 10 minute, nu mai mult. 
 
Cat timp e crusta la cuptor ne apucam de umplutura. Crema de branza si smantana le mixam bine cu zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare timp de 1 minut, pana oul e complet incorporat.  Punem amidonul si amestecam usor, iar la final adaugam esenta de vanilie si lingura de cafea tare. Omogenizam.
 
Coffe Cheesecake marmorat cu ciocolata_3
 
Topim ciocolata pe bain marie. Cand e complet topita oprim focul si o lasam putin sa se racoreasca. Peste ciocolata punem 2-3 linguri din compozitia de branza si o lasam deoparte.
 
Peste crusta turnam crema de branza si nivelam. Din loc in loc punem cate-o lingura din umplutura de ciocolata si marmoram usor. Reducem focul la 160 de grade si coacem cheesecake-ul pentru o ora. Cand e gata oprim focul si lasam cheesecake-ul in cuptor pentru jumatate de ora, apoi il scoatem si-l lasam la temperatura camerei pana la racirea completa. Il punem la frigider pentru cel putin 6 ore, sau peste noapte.
 
Pentru decor am mixat bine smantana pentru frisca cu o lingura de zahar pudra, am intins-o usor peste cheesecake fara a o nivela, apoi am ornat cu stafide trase in ciocolata, si am servit cu mare pofta. 
Va las sa savurati aceasta prajitura delicioasa si va urez un weekend minunat!
 
Enjoy!

Coffe Cheesecake marmorat cu ciocolata_2


36 Comments

« Premiu – The Versatile Blogger
Rulada de porc cu ardei si cascaval afumat »

Comments

  1. Cristina says

    December 8, 2012 at 1:53 pm

    La o felie de cheesecake nu pot lipsi! Draga mea te invit la noul concurs… Te pup!

    Reply
  2. Kyra says

    December 8, 2012 at 2:22 pm

    Am convingerea ca este o combinatie reusita.

    Reply
  3. DiaMar bucataria galbena says

    December 8, 2012 at 2:33 pm

    Cat de bine poate sa arate!Te pup!

    Reply
  4. Angelica says

    December 8, 2012 at 3:46 pm

    Ce bine arata Paula!Aroma de cafea este grozava si asociata cu branza cred ca merge de minune!
    Felicitari,un desert rapid si savuros.Te pup!

    Reply
  5. Gabriela says

    December 8, 2012 at 4:18 pm

    Ce frumos arata si ce buna trebuie sa fie! Si eu vreauuu!:)

    Reply
  6. Sara & Miki says

    December 8, 2012 at 4:27 pm

    Arata super asa ca servesc o felie. Pup!

    Reply
  7. Flori says

    December 8, 2012 at 4:41 pm

    Imi place mult combinatia! Cred ca a fost super delicios cheesecake-ul!

    Reply
  8. coco says

    December 8, 2012 at 6:11 pm

    mi-nu-nat !!!!!!!!

    Reply
  9. Buburuza Bubu says

    December 8, 2012 at 6:39 pm

    O reteta foarte usor de facut si gustoasa! hugs

    Reply
  10. Daniela says

    December 8, 2012 at 6:55 pm

    Feliuta din ultima poza, e pentru mine ?! Delicios si frumos… Pupici si sa ai un sfirsit de saptamina cit mai placut !

    Reply
  11. maria mihalache says

    December 8, 2012 at 8:25 pm

    Bun trebuie sa fie………….si imi place si prezentarea!
    Pup cu drag!

    Reply
  12. Carol says

    December 8, 2012 at 8:30 pm

    Ce bine ti-a iesit! Mi-ai facut o pofta teribila. Weekend placut.

    Reply
  13. Dohotariu-Avram Alina says

    December 8, 2012 at 9:58 pm

    O savurăm din priviri! Un desert minunat!

    Reply
  14. mandala says

    December 8, 2012 at 10:01 pm

    Cu asa cheesecake in casa as vea sa ma trezesc dimineata la cafea !

    Reply
  15. Cristina says

    December 9, 2012 at 6:06 am

    Delicios ! Ce feliuta imbietoare!

    Reply
  16. Caietul cu retete says

    December 9, 2012 at 6:42 am

    dementiala combinatie, as fi in stare sa-l mananc pe tot odata!

    Reply
  17. ophelia1983 says

    December 9, 2012 at 8:33 am

    si mie imi palce cheesecake-ul!!!(vara asta am batut recordul la retete incercate)

    Ai niste poze tare dragute. Pupici!

    Reply
  18. Any says

    December 9, 2012 at 9:34 am

    Marturisesc ca imi plac mai mult cheesecake-urile facute la cuptor decat cele fara foc.
    Delicios!

    Reply
  19. Anonymous says

    December 9, 2012 at 2:37 pm

    Super bine arata merita incercat,imi recomazi si mie o branzica buna pt aceasta deliciosenie am facut o data dar cred ca ca nu a fost tipul de branza care trebuia ca nu prea a iesit asa bine si cred ca nici biscuiti .pt ca a iesit tare blatul.pup Gabriela

    Reply
  20. Anonymous says

    December 9, 2012 at 2:40 pm

    a am uitat si smantana cat de grasa sa fie

    Reply
  21. Mihaela M says

    December 9, 2012 at 4:11 pm

    Arata minunat!

    Reply
  22. Cătău says

    December 10, 2012 at 5:08 pm

    cred ca a fost extraordinar, arata minunat…pupici!!

    Reply
  23. Mare Maria says

    December 10, 2012 at 5:16 pm

    Super delicios!!!!! Felicitari si pentru poze..!

    Reply
  24. Rocsy Ciobanu says

    December 10, 2012 at 6:08 pm

    O combinatie deliciosa..

    Reply
  25. Alina Vicu says

    December 11, 2012 at 6:40 am

    Arata superb! Vreau sie u o feliuta! 😛
    Pup

    Reply
  26. pansy says

    December 11, 2012 at 6:55 am

    Si mie imi plac prajiturile astea cu branza.Si asocierea cu ciocolata e tare buna !

    Reply
  27. Paula Gafitescu says

    December 13, 2012 at 8:09 pm

    Va multumesc mult de tot pentru pentru cuvintele frumoase! Va pup cu drag!

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    December 13, 2012 at 8:13 pm

    Gabriela, imi cer scuze ca raspund atat de tarziu. Eu folosesc branza philadelphia (uneori) dar si branza de vaca luata din piata la care mai adaug smantana. La reteta aceasta am folosit tot produse din piata in proportia smantana-branza 1:3, adica 600 gr branza si 200 gr smantana, pe care le-am blenduit bine pana au devenit ca o crema. Pupici

    Reply
  29. Anonymous says

    December 14, 2012 at 5:40 pm

    Multumesc mult pt raspuns si eu tot branza philadelfia am folosit probabil am gresit undeva,oricum imi plac mult retetele tale am facut mai multe, toate au fost pe gustul nostru inca o data multumesc pupici GABRIELA.

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    December 15, 2012 at 3:02 pm

    Multumesc si eu Gabriela. Imi pare rau ca nu a iesit bine. Biscuiti eu de obicei folosesc digestivi, sau integrali de casa. Smantana sa fie grasa, 25-30% grasime…iar umplutura nu trebuie mixata foarte mult, doar strictul necesar, cat sa se omogenizeze. Pup cu drag!

    Reply
  31. dulciuri si nu numai says

    January 18, 2013 at 11:51 pm

    daca e cheesecake atunci succesul e garantat! iar combinatia e delicioasa! arata tare bine!

    Reply
  32. Anonymous says

    April 10, 2013 at 6:05 pm

    Am si eu o intrebare : Lingura de cafea sa fie cafea macinata sau cafea preparata lichida ??? Multumesc !!!!!!! :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2013 at 6:33 pm

      Cafea preparata lichida :) Se poate si mai multa dupa preferinta :) O seara frumoasa!

      Reply
  33. Anonymous says

    April 10, 2013 at 6:45 pm

    Multumesc mult !!!!

    Reply
  34. Iulia says

    June 5, 2020 at 1:38 pm

    Buna, este prima dată când incerc un cheesecake, asa ca ceea ce vreau sa te întreb este de care smantana se foloseste ? Pt frisca ?? Multumesc anticipat

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 28, 2020 at 5:42 am

      Buna Iulia. Ar trebui sa folosesti smantana grasa de separator, sau de gatit din comert, cum e La Dorna.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316