• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Muffins/Cupcakes / Briose aperitiv cu brocolli si oua de prepelita

Muffins/Cupcakes Aperitive

Briose aperitiv cu brocolli si oua de prepelita

Mereu am fost curioasa de ouale de prepelita asa ca in momentul in care am avut ocazia sa le cumpar (adica au aparut in fata mea, ca altfel nu le vedeam) nu am ezitat. Find ele asa micute si dragute, am gasit eu reteta potrivita pentru ele: briose aperitiv cu brocolli si oua de prepelita.
Briose aperitiv cu brocolli si oua de prepelita_2
 
Ingrediente
250 gr faina
240 ml lapte
200 gr brocolii fiert si maruntit
cateva fire patrunjel
2 oua mari
70 ml ulei
100 gr cas/cascaval
1 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
14 oua de prepelita
 
Timp de pregatire: 25 min. Timp de coacere: 30 min.
 Briose aperitiv cu brocolli si oua de prepelita_1
Incepem cu brocolli care trebuie fiert cam 15 minute inainte de a-l folosi pentru briose. Eu am avut crud, dar daca luati congelat nu trebuie fiert mai mult de 5 minute. Cand brocolli e fiert, scurgem apa calda si turnam un jet de apa rece peste el ca sa-si pastreze culoarea verde. Il lasam deoparte. Punem la fiert ouale de prepelita. Eu le-am fiert 7 minute, atat.
 
Cernem faina cu praful de copt, sarea si bicarbonatul. Separat batem ouale cu telul pana incep sa devina spumoase. Intr-un alt vas amestecam laptele cu uleiul si cu casul (cascavalul) ras. Peste oua punem jumatate din faina, amestecam usor ca sa nu ramana cocoloase, apoi punem jumatate din cantitatea lichida. Turnam faina ramasa, amestecam usor apoi iarasi compozitie lichida. 
 
Din brocolli fiert rupem 14 buchetele mici, restul il maruntim si-l adaugam in aluatul de briose. Pregatim formele de briose (mie mi-au iesit 14 bucati mari) cu hartiute de copt. Preincalzim cuptorul la 190 de grade.  
Briose aperitiv cu brocolli si oua de prepelita_3
Punem cate o lingura plina de compozitie in fiecare forma, apoi cate un ou de prepelita (curatat :P) iar peste ou o alta lingura de compozitie. Atentie…sa nu umpleti formele de briose pana sus pentru ca o sa dea pe-afara :) Deasupra fiecarei briose infingem cate un buchetel rezervat din brocolli.
 
Dam tava la cuptor si coacem briosele pentru 25-30 de minute, pana sunt rumenite frumos. 
Sunt de mare efect, usor de facut…si tare delicioase. Eu le recomand, asta in caz ca va plac ouale de prepelita.
 
Pofta buna!
 Briose aperitiv cu brocolli si oua de prepelita_4


36 Comments

« Turta dulce
Tort caramel cu fundite de ciocolata »

Comments

  1. Micky Apostu says

    December 13, 2012 at 12:39 pm

    Merg de minune la mofturosul meu mic. Te pup!

    Reply
  2. Cătău says

    December 13, 2012 at 12:46 pm

    interesante aceste mici aperitive, pofta buna!!!

    Reply
  3. Dohotariu-Avram Alina says

    December 13, 2012 at 1:12 pm

    Ce ingenios! Foarte drăguțe cu oul de prepeliță în interior!

    Reply
  4. Buburuza Bubu says

    December 13, 2012 at 2:36 pm

    Tare fain arata!!!!O jumatate si pentru mine va rog :)

    Reply
  5. Any says

    December 13, 2012 at 2:45 pm

    Briose cu surpiza inauntru! Delicioase!

    Reply
  6. mirela says

    December 13, 2012 at 3:12 pm

    Vin la tine,ce mai,,,,,la asa bunatati!!!!!!!!pupp!1!

    Reply
  7. Liana10 says

    December 13, 2012 at 3:26 pm

    Tare bune trebuie sa fie! Cand am avut si eu oua de prepelita, de-abia am gasit vreo doua retete….deci, briosele sunt de pus pe lista 😉 :*

    Reply
  8. Pica Flori truedelights says

    December 13, 2012 at 3:29 pm

    Tocmai ce am primit o multime de oua de prepelita si ma intrebam in ce fel inca nu le-am gatit :)) Mi-am notat reteta ta si sigur am sa o pun in aplicare. Arata foarte bine!

    Reply
  9. Kyra says

    December 13, 2012 at 3:38 pm

    Interesant!
    De efect!

    Reply
  10. adnia says

    December 13, 2012 at 3:41 pm

    ce apetisant arata! am facut si eu odata ceva asemanator si tare mult mi-a placut!

    Reply
  11. Sara & Miki says

    December 13, 2012 at 5:12 pm

    Imi plac, ideea cu ouale de prepelita e super. Pup!

    Reply
  12. FLORY says

    December 13, 2012 at 7:51 pm

    Super idee,eu le-am pus in drob!pupici

    Reply
  13. Daniela says

    December 13, 2012 at 7:59 pm

    Ce delicate sint… pacat ca aici nu gasesc oua de prepelita, de fapt nu am mincat niciodata… Felicitari pentru briosele delicioase !

    Reply
  14. Daciana says

    December 13, 2012 at 9:10 pm

    Uau, chiar o sa incerc si eu teta asta, super interesanta briosa cu un in mijloc 😉

    Reply
  15. Gabriela says

    December 13, 2012 at 9:50 pm

    Ce frumos ai ascuns tu ouale acelea micute in briose! Buna idee! Cred ca sunt si gustoase!

    Reply
  16. Ramona Alina says

    December 14, 2012 at 1:11 am

    Minunatã ideea, mi-ar place sa le sevesc la micul dejun:)

    Reply
  17. Rita Oarga says

    December 14, 2012 at 7:21 am

    Ce frumos arata briosele cu outele in mijloc! Trebuie sa fie delicioase. Numai bune pentru un mic dejun vesel in familie. Pup!

    Reply
  18. Irina (Bucataria Irinei) says

    December 14, 2012 at 8:02 pm

    Ce minunatii ai tu aici. Si mie imi plac briosele sarata. Cu un out in mijloc arata perfect!

    Reply
  19. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:05 am

    Micly, sunt convinsa!! Si la al meu au mers 😉

    Reply
  20. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:06 am

    Catau, ma bucur mult ca-ti place ideea mea!

    Reply
  21. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:06 am

    Alina, ma bucur ca-ti plac! :*

    Reply
  22. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:07 am

    Buburuza, cu mare drag! 😉

    Reply
  23. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:07 am

    Any, multumesc mult! :)

    Reply
  24. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:07 am

    Mirela, hai repede ca te astept!! 😉

    Reply
  25. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:08 am

    Liana ma bucur mult ca ti-am dat o idee, sper sa fie pe placul tau! 😉

    Reply
  26. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:08 am

    Flori, chiar merita icnercata! Se face tare usor si se mananca si mai usor :)

    Reply
  27. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:09 am

    Kyra, multumesc mult! :)

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:09 am

    Adnia, cred…sunt tare bune!

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:09 am

    Sara, ma bucur ca-ti place ideea mea!

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:10 am

    Flori, si in drob sunt de mare efect!

    Reply
  31. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:10 am

    Daniela, multumesc mult! Si pentru mine asta a fost prima mancare cu oua de prepelita :)

    Reply
  32. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:11 am

    Daciana, ma bucur mult ca-ti place!

    Reply
  33. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:11 am

    Grabirela, au fost tare gustoase si s-au terminat rapid :)

    Reply
  34. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:12 am

    Rita, asa este…mare dreptate ai! Noi le-am mancat si pe post de cina, cu o cana de iaurt :)

    Reply
  35. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:12 am

    Ramona, ma bucur ca-ti plac!

    Reply
  36. Paula Gafitescu says

    December 19, 2012 at 6:12 am

    Irina, multumesc mult!!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316