• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Cheesecake

Cheesecake cu dovleac copt – Pumpkin Cheesecake

Cheesecake cu dovleac copt – Pumpkin Cheesecake
Nu stiu daca v-am plictisit sau nu cu retelele mele de cheesecake, dar asta trebuia neaparat sa v-o arat. E unul din cele mai bune cheesecake-uri pe care l-am facut eu. Nu as putea spune ca e chiar cel mai bun, pentru ca au mai fost multe bune si sincer mi-ar fi greu sa fac un clasament…dar asta cu siguranta ar fi in top 😉 Sunt convinsa ca deja stiti despre pasiunea care o am eu pentru aceste prajituri, si dupa cum am mai spus vreau sa incerc cheesecake-ul in toate combinatiile.

Sa stiti ca mai este dovleac prin piata, eu chiar in acest weekend am cumparat, asa ca dati fuga repede pana acolo si luati un dovleac bun, il feliati apoi il puneti la cuptorul preincalzit (200 grade) timp de o ora. Pentru un plus de savoare puteti sa presarati putina scortisoara si zahar brun peste dovleac inainte de a-l pune la cuptor…e mortal asa, garantez.

Cheesecake cu dovleac copt_3
 
Crusta
170 gr biscuiti
50 gr nuca
70 gr unt
1 praf scortisoara
 
Umplutura
700 gr crema de branza
125 ml smantana
200 gr dovleac copt
150 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua mari
1 lingura amidon
1/2 lingurita scortisoara
 
Topping
300 ml smantana dulce
2 linguri zahar pudra
scortisoara
 
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 1 ora

Cheesecake cu dovleac copt_2

Pentru acest cheesecake am folosit o tava cu diametru de 21cm. Merge si mai mare, dar mie asa imi place cheesecake-ul…sa fie inalt 😉

Tapetam fundul tavii cu hartie de copt si ungem putin pe laterale cu unt, apoi trecem repede la crusta.
 
Nuca se macina fin impreuna cu biscuitii. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste mixul de biscuiti cu nuca (peste care am pus in prealabil si putina scortisoara). Omogenizam compozitia apoi tapetam fundul tavii cu acest amestec. Nu urcam crusta si pe laterale. 
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem crusta pentru 10 minute. In acest timp putem face umplutura. Dupa cele 10 minute, scoatem tava din cuptor si reducem focul la 160 de grade.
 
Dovleacul il facem piure. Branza o mixam impreuna cu zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, pe rand, si mixam cate un minut dupa fiecare adaugare. Punem si piureul de dovleac apoi smantana si mai mixam putin pana la omogenizare. Urmeaza amidonul si scortisoara, iar la final adaugam si esenta de vanilie. Mixam putin, nu mai mult decat trebuie. 
 
Turnam crema peste crusta si coacem cheesecake-ul timp de o ora, o ora si 10 minute, sau pana cand vedem ca este rumeti usor la suprafata. Cand este gata oprim focul si-l mai lasam 2 ore in cuptor cu usa intredeschisa, apoi punem cheesecake-ul la rece (preferabil peste noapte). 
Cheesecake cu dovleac copt_4
 
Pentru decor am folosit smantana dulce (normala, nu pentru frisca) pe care am mixat-o bat impreuna cu 2 linguri de zahar pudra. Decoram cheesecake-ul dupa preferinta, cu frisca din abundenta apoi presaram putina scortisoara. Am mai spus deja ca este un cheesecake demential de bun?? Eu am fost extrem de placut impresionata, cu fiecare inghititura. 
Merele din poza?? Sincer nu stiu ce cauta ele acolo, dar erau atat de frumoase ca mi-a fost greu sa le elimin din decor :)

Enjoy!!

Cheesecake cu dovleac copt_1


15 Comments

Prajituri

Brownies cu menta

Brownies cu menta
Dragii mei, pentru ca maine e sarbatoare, azi vin cu o propunere delicioasa, un brownie cu crema de menta…dement nu alta 😉 Desi l-am facut inainte de Craciun, nu am avut ocazia sa-l postez mai repede, dar merge de minune pentru un desert de weekend racoros. 
Brownies cu menta
 
Brownies
130 gr unt
130 gr ciocolata neagra (70%)
150 gr zahar brun
1 lingurita extract de vanilie
2 oua mari
1 praf sare
80 gr faina
 
Crema
200 gr crema de branza
50 gr unt
80 gr zahar brun
1 lingurita esenta/sirop.lichior de menta
1 strop colorant alimentar verde (optional)
 
Glazura
100 gr ciocolata neagra (70% cacao)
50 ml smantana grasa
8 bucati de ciocolata ‘After Eight’
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 25 min.
Brownies cu menta_3
Ingredientele pentru brownies sa fie la temperatura camerei. Ciocolata si untul le topim la foc mic (sau bain marie). Cand sunt topite complet adaugam zaharul, omogenizam si lasam deoparte compozitia.
 
Ouale le batem usor cu furculita si adaugam extractul de vanilie. Intr-un bol separat cernem faina cu sarea. 
 
Peste crema de ciocolata adaugam ouale si amestecam bine (putem folosi telul sau lingura de lemn) apoi adaugam si faina. Amestecam din nou, usor, pana la omogenizare.
 
Tapetam o tava (24/24cm) cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 25-27 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca. Lasam prajitura in tava la racit pentru cateva ore.
 
Pregatim crema – pentru ca nu sunt un mare fan al cremelor de unt incerc pe cat posibil sa-l inlocuiesc, asa ca am ales o crema cu mai multa branza decat unt :) 
Branza si untul la temperatura camerei se mixeaza pana la omogenizare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa. La final punem si esenta de menta si un strop de colorant (optional) pentru o mica pata de culoare.
Cand prajitura e rece complet o acoperim cu crema si dam la rece pentru 2-3 ore. 
 
Pentru glazura punem smantana si ciocolata la topit pe bain-marie si amestecam usor. Cu aceasta glazura acoperim uniform prajitura. Cele 8 bucati de ciocolata ‘After Eight’ le rupem in doua pe la jumatate si le punem peste glazura cu coltul in sus, astfel incat sa iasa 16 portii de prajitura. Dam la rece preferabil peste noapte. A doua zi o putem servi brownies cu menta cu mare pofta pentru ca e o combinatie dementa!!
 
Enjoy!
Brownies cu menta_2


23 Comments

Premii

Blogul anului 2012 – Blog of the year 2012

Blogul anului 2012 – Blog of the year 2012
In ultimele zile am primit mai multe nominalizari pentru ‘Blogul anului 2012’. Sunt foarte onorata sa primesc un astfel de premiu si vreau sa le multumesc din suflet fetelor care mi l-au acordat:
Mihaela
Simona
Medi
Mimmi
Danutza
Alina Avram
Laura Nechita
Gela

Va multumesc mult si va pup cu drag!
Sunt cativa pasi pe care trebuie sa ii fac pentru acest premiu si anume:

1. Selecteaza blogurile ce vor primi premiul Blogul Anului 2012.

2. Posteaza un articol in care nominalizezi blogurile respective (nu exista un numar minim sau maxim admis) si acorda-le premiul.


3. Include un link catre aceasta pagina: “Blog of the Year 2012″ Award – http://thethoughtpalette.co.uk/our-awards/blog-of-the-year-2012-award/, mentionand regulile de fata in postul tau – a nu se altera regulile sau banner-ul premiului!

4. Anunta autorul fiecarui blog caruia ii acorzi premiul si imparte regulile cu acestia.

5. Te poti alatura grupului Facebook creat pentru acest premiu – dă “like” pe pagina pe care o poti accesa aici (linkul de la punctul 5), putand astfel sa iti imparti blogul cu o audienta mai larga.

6. Adauga un link catre blogul persoanei care ti-a inmanat premiul si incarca banner-ul premiului pe blogul tau, continuand colectionarea stelelor (maximul este de 6).

Acum ar trebui sa fac nominalizarile, care sunt dupa cum urmeaza:
Kyra
Adela
Mirela
Alice
Andreea
Liana
Micky – Mihaela
Adriana
Catau
Daniela
Nicol
Diana
Oltean
Loredana


16 Comments

Torturi

Tort de ciocolata cu zmeura si lemon curd – La multi ani 2013

Tort de ciocolata cu zmeura si lemon curd – La multi ani 2013
La multi ani!! Bine v-am regasit in noul an la care imi doresc sa putem privi toti cu incredere, speranta si optimism. In 2013 sa fim inconjurati de multa dragoste…sa oferim la fel de multa, sa putem fi mai buni, mai umani, mai aproape unul de altul. 

Si pentru a-l incepe cum se cuvine eu v-am pregatit un tort. Un tort complex, plin de arome din care nu pot lipsi cateva din ingredientele mele preferate: ciocolata, zmeura, branza si lemon curdul. O nebunie pe care nu se poate sa o ratati. Reteta solicita putin timp si atentie, insa merita orice efort. 

Pentru ca este si ziua mamicii mele dragi, acest tort i-l dedic ei, si din tot sufletul ii spun ‘La multi ani mami draga!’.

Tort de ciocolata cu zmeura_2

Blat

1 + 1/2 cani faina alba
1 +1/3 cani zahar
1/2 cana cacao
5 gr praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita rasa sare
2 oua medii
3/4 cana cafea fierbinte
3/4 cana iaurt
1/3 cana ulei vegetal
1 lingurita esenta de vanilie
 
Cheesecake
700 gr crema de branza
150 gr zahar
100 gr unt
3 oua medii
2 linguri cu varf amidon
zmeura
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita praf de copt
 
Crema
lemon curd
200 gr zmeura
Decor
200 ml frisca
80 gr ciocolata
 
Bordura de ciocolata
100 gr ciocolata neagra
25 ml smantana grasa

Tort de ciocolata cu zmeura si lemon curd _1

Ingredientele pentru blat si cheesecake trebuie scoase din frigider cu 2 ore inainte de a ne apuca de treaba.

Pregatim doua tavi de diametru 17cm, le ungem cu unt apoi tapetam fundul cu hartie de copt. Presaram faina si acoperim bine lateralele tavilor, dupa care scuturam excesul.
 
Punem toate ingredientele uscate intr-un bol – faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, sarea si bicarbonatul si amestecam usor cu telul. Separat amestecam ouale cu uleiul si iaurtul. Turnam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam bine (eu m-am folosit tot de tel pentru asta, desi nu a fost o operatiune tocmai usoara deoarece amestecul era destul de consistent). Turnam cafeaua (care trebuie neaparat sa fie fierbinte) peste amestec si  omogenizam. Vom obtine un aluat destul de lichid pe care il impartim in mod egal in cele doua tavi. 
 
Cuptorul il preincalzim la 175 de grade, iar cand este incins introducem cele doua tavi in cuptor. Coacem blaturile pentru 30-35 de minute. Verificam dupa 30 de minute (facem testul cu scobitoarea) si daca sunt gata oprim focul. Mai lasam blaturile 10 minute in tava, dupa care le scoatem pe un gratar. Curatam tavile, dupa care le ungem din nou cu unt si la tapetam fundul cu hartie de copt.
Cat timp sunt blaturile la cuptor ne ocupam de cheesecake, care va fi fara crusta de data aceasta. Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul. Adaugam branza treptat si continuam sa mixam pana la omogenizarea completa. Adaugam si ouale, cate unul pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Amidonul il amestecam cu praful de copt si-l incorporam si pe el in crema de branza. La sfarsit punem extractul de vanilie si sucul de lamaie. Omogenizam. Impartim compozitia de cheesecake in cele doua tavi in care am copt blaturile si deasupra punem boabe de zmeura din loc in loc, pe care le apasam usor in crema. Coacem cheesecake-ul timp de o ora la 160 de grade. Oprim focul si le mai lasam 2 ore in cuptor, dupa care le dam la rece pentru cateva ore. Eu le-am lasat peste noapte iar a doua zi m-am apucat de asamblare.
Tort de ciocolata cu zmeura_1
Scoatem cele doua portiuni de cheesecake din tavi si le punem pe hartie de copt.
 
Pregatim lemon curdul dupa reteta de aici. Zmeura o spalam si o lasam la scurs.
 
Cele doua blaturi de tort le nivelam frumos cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si subtire – ale mele necesitau acest lucru pentru ca au iesit destul de bombate.

Punem un blat pe un platou si-l ungem cu 2-3 linguri de lemon curd. Peste blat punem o bucata de cheesecake, ungem din nou cu 2-3 linguri lemon curd si presaram jumatate din cantitatea de zmeura pentru decor. Continuam cu al doilea blat de ciocolata, lemon curd iar la sfarsit ultima bucata de cheesecake. Dam tortul la rece si ne pregatim de decor.

Incalzim cei 200 ml pentru frisca, punem ciocolata neagra si omogenizam crema. O dam la congelator pentru 30 de minute dupa care o scoatem si o mixam bine pana cand devine pufoasa si se deschide la culoare. Cu aceasta crema vom inbraca tot tortul intr-uun strat subtire de ciocolata. Cand e gata dam la rece.
Tort de ciocolata cu zmeura si lemon curd _3
Pentru bordura de ciocolata, taiem hartie de copt lunga cat circumferinta tortului si putin mai lata decat inaltimea lui. Topim ciocolata neagra inpreuna cu frisca la bain-marie. Cu ajutorul unui cutit intindem intr-un strat subtire toata ciocolata pe hartia de copt pregatita. Scoatem tortul de la rece si il imbracam in bordura de ciocolata. Dam din nou la rece, si dupa 10-15 minute vom putea indeparta hartia de copt foarte usor. Deasupra decoram cu bomboane de ciocolata si zmeura ramasa. Deocamdata nu am sectiune, dar promit sa revin curand cu ea;)
 
Sa aveti un an nou plin de bucurii! La multi ani!
Tort de ciocolata cu zmeura si lemon curd _2


61 Comments

Prajituri Dulciuri diverse

Cake pops si un an nou fericit!!

Cake pops si un an nou fericit!!
Dragii mei, anul acesta se apropie cu pasi repezi de final. Pregatirile sunt in toi pentru seara cea mare, e forfota ori incotro ma uit. La mine in casa e inca haos, dar stiu ca pentru seara cea mare se merita orice efort…iar tot haosul se va transforma in bucurie, emotie si speranta ca anul ce vine sa fie mai bun, mai frumos, mai plin de iubire. 
Pentru ca e ultima mea postare din acest an vreau sa va multumesc din suflet pentru ca ati fost alaturi de mine, m-ati sprijinit, m-ati admirat sau criticat. Toate aceste lucruri m-au facut sa merg mai departe, sa nu renunt ci dimpotriva sa-mi doresc mai mult de la mine, sa fac totul bine si sa va ofer retetele si micile secrete facute cu mare drag in bucataria mea.
 
Sa aveti un an nou cu liniste si pace, un an nou implinit, fericit, in care sa va puteti bucura de toate cu sanatate!
 
La final va las si o reteta de cake pops, una de incheiere, ciocolatoasa cum imi place mie. In anul ce vine promit sa incep cu tort.
 Cake_pops_1
Ingrediente
un blat de tort de cacao
100 ml lapte de cocos
100 gr cantalup confiat
100 gr unt
50 gr nuca de cocos proaspat rasa
100 gr miere
 
Decor
200 gr ciocolata neagra
100 ml smantana pentru frisca
 Cake_pops_3
Cum am ajuns sa fac aceasta reteta? Simplu, am facut o prajitura pentru care am cam exagerat cu cantitatile si uite asa m-am trezit cu un blat de tort (20/30cm) in plus. Atunci m-am pus pe treaba si am nascocit aceste bomboane ciocolatoase.
 
Blatul se lasa la uscat cateva ore, apoi se faramiteaza. Laptele de cocos se incazeste apoi se adauga mierea si untul si se lasa pe foc pana cand se omogenizeaza compozitia.
 
Peste blat se pune nuca de cocos proaspat rasa si bucatele de cantalup confiat. Se toarna si amestecul lichid si se framanta un aluat din care se fac bilute. Se lasa la rece cateva ore.
 
Pentru glazura se incalzeste smantana pentru frisca la foc mic, apoi se  adauga ciocolata neagra rupta bucatele. Cand ciocolata e topita, cu o furculita se introduce fiecare bomboana in ciocolata, se acopera bine pe toate partile, apoi se scoate pe hartie de copt. Se procedeaza la fel cu toate bomboanele. Sa dau la rece pentru cateva ore apoi se pot servi cu mare pofta!
 
Un an nou fericit va doresc!!!
Cake_pops_2


19 Comments

Retete de mancare

Pulpa de porc in crusta aromata pentru Sunday Lunch

Pulpa de porc in crusta aromata pentru Sunday Lunch
Bine v-am regasit dragilor! Sper ca ati avut un Craciun fericit, plin de evenimente frumoase alaturi de cei dragi…si ca ati adunat forte proaspete pentru a intampina noul an.

Pulpa de porc in crusta aromata

In urma cu ceva vreme am primit invitatia Dianei de la Disturbingly Delicious sa gazduiesc pranzul din duminica de 30 a lunii. Am fost foarte bucuroasa, din mai multe motive. Primul este ca mi-e tare draga Diana, si ii admir mult blogul ei extrem de delicios, iar invitatia ei mi-a ajung direct la suflet. Pe langa acest fapt, ma bucur ca pot sa gazduiesc ultimul pranz de duminica din acest an…un an incarcat, tumultuos, care se apropie cu pasi repezi de final. 

Pranzul de duminica?
Duminica incercam pe cat posibil sa luam pranzul toti in familie. De obicei eu ma trezesc dimineata, nu prea am de ales – cel mic are grija de acest lucru – si incep sa pregatesc mancarea planificata cu o zi inainte. Totul se intampla repede, nu am mult timp la dispozitie…pentru ca duminica pe langa faptul ca ne adunam toti la masa, incercam sa nu lipsim de la slujba. 

Cand ne intoarcem de la biserica, mancarea este deja pregatita iar masa o aranjam cu totii. Uneori incepem cu un aperitiv, iar pentru aceasta duminica am pregatit ceva mai special: empanadas cu praz si carne de porc. 

Empanadas cu praz si carne de porc

Urmeaza supa, si desi la mine pe blog ea lipseste cu desavarsire, sa stiti ca nu trece o zi la noi in casa fara supa. Pentru felul principal am ales o friptura de porc in crusta aromata cu piure de mazare, care este si reteta de baza din aceasta postare. Iar la desert am culminat cu un brownie ciocolatos cu crema de menta. A fost un adevarat rasfat, dar cam asa se intampla in fiecare duminica pentru ca este momentul in care putem sa ne asezam linistiti la masa, si sa ne bucuram din plin de bucatele preparate. Rareori ne abatem de la acest ritual, doar cand suntem ‘fortati’ sa ne parasim caminul pentru altfel de evenimente. 

Brownies cu menta

Acum, va prezint reteta aleasa de mine care merge de minune si la ocazii speciale.

Ingrediente
1 pulpa de porc (700 gr)
1 portocala
3 catei usturoi
cateva fire patrunjel
2 linguri dulceata de portocale
sare, piper

500 gr mazare
50 gr smantana grasa
lapte dupa preferinta
sare
nuscoara rasa.

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 1 ora 30 min.

Pulpa de porc in crusta aromata

Portocala o spalam bine de tot, apoi razuim coaja.
 Stoarcem sucul de la portocala. Bucata de carne o spalam apoi o stergem bine. Patrunjelul si usturoiul le tocam marunt si le amestecam cu coaja rasa de la portocala.
Condimentam carnea cu sare si piper dupa preferinta, o ungem cu gemul de portocale apoi o tavalim prin coaja de portocala si patrunjel. Asezam carnea intr-un vas termorezistent in care turnam apoi si sucul de portocala. Acoperim cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la rece pentru aproximativ 2 ore.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Cand cuptorul este incins introducem carnea (acoperita). Dupa o ora luam capacul (sau folia) si mai lasam carnea inca jumatate de ora pentru a se rumeni.

Pulpa de porc in crusta aromata

Pentru garnitura am pregatit un piure de mazare facut simplu. Fierbem mazarea (a mea era congelata) pentru 15 minute. O pasam cu blenderul si adaugam treptat smantana si lapte dupa preferinta. La sfarsit condimentam cu sare si putina nuscoara rasa.

A fost un pranz delicios, cu o multitudine de arome si ma bucur mult ca l-am putut pregati pentru proiectul ‘Sunday Lunch’ initiat de Diana. Sa aveti o duminica placuta! 

Pulpa de porc in crusta aromata


18 Comments

Torturi Dulce Romanie

Tort de bezea cu mascarpone si cocos

Tort de bezea cu mascarpone si cocos
Azi va aduc un tort de bezea delicios, tort facut tot pentru Dulce Romanie gazduit de Monica de la the Foodie Family. Este un tort super super delicios, unul din cele mai bune torturi de pana acum. Fiecare inghititura se topeste in gura, si te face sa mai vrei una. Nu glumesc deloc, as fi mancat fara oprire din el. Singura parte proasta (sau buna) e ca trebuie consumat repede in prima zi, pentru ca bezeaua se inmoaie de la crema.
Tort de bezea cu mascarpone si cocos_4
Bezea
3 albusuri mari
150 gr zahar alb
30 gr fulgi de cocos
 
Crema
250 gr mascarpone
150 gr ciocolata alba + 50 ml smantana grasa
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
1 lingurita esenta de vanilie
fructe de padure
cocos
Tort de bezea cu mascarpone si cocos_1
Timp de preparare: 30min  Timp de coacere: 1 ora.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam treptat cate o lingura de zahar si mixam bine pana cand zaharul este complet topit, abia pe urma adaugam urmatoarea lingura. La final vom obtine o bezea densa si lucioasa. Pregatim 3 tavi de copt cu diametrul de 16-18 cm. Decupam 3 cercuri din hartie de copt, si tapetam tavile cu hartia astfel pregatita . Umplem baza fiecarei tavi cu aproximativ 1/4 din cantitatea de bezea. Ultimul sfert de bezea ramas il facem bastonase si le punem in alta tava. Presaram cocos peste fiecare cerc de bezea, si peste bastonase si introducem tavile la cuptor (eu le-am inghesuit cumva sa incapa toate) la 140 de grade pentru 1 ora. 
 
Oprim cuptorul si lasam bezeaua acolo inca o ora, cu usa intredeschisa. 
Pregatim crema. Punem ciocolata alba la topit impreuna cu 50 ml smantana. Cand compozitia e omogena, lasam deoparte la racit.
Tort de bezea cu mascarpone si cocos_3
Mascarpone, la temperatura camerei, il mixam putin pana devine pufos apoi adaugam treptat ciocolata alba, iar la urma esenta de vanilie. Dam crema la rece.
 
Frisca o batem tare cu o lingurita de zahar vanilat, apoi o incorporam usor in crema de mascarpone. 
Impartim crema intre cele 3 blaturi, lasand o treime si pentru ultimul blat, de deasupra. Peste crema (de la toate nivelele) punem fructe de padure dupa preferinta si presaram cocos. Enjoy!
Tort de bezea cu mascarpone si cocos_2


38 Comments

Retete sarbatori

Retete pentru Craciun si Revelion

Retete pentru Craciun si Revelion
 
Pentru ca sarbatorile se apropie cu pasi repezi, m-am gandit sa adun cateva din retetele mele pentru a va oferi idei pentru masa de sarbatori. Sper sa va placa ce am adunat aici! 
 
1. Aperitive
 
Terina de pui cu praz
 
Rulada de porc cu ardei si cascaval afumat
 
Rulada de curcan cu bacon si branza
 
Pastrama de curcan
 
Placinta cu branza, praz si spanac
 
Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza
 
Rulada de cascaval
 
Chec aperitiv cu somon afumat
 
Saratele cu cascaval
 
Covrigei cu chimen si cascaval 
 
 
 
2. Retete dulci
 
Cozonac cu nuca
Rafaello
 
Biscuiti in straturi
 
Turta dulce
 
Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate
 
Prajitura cu foi si crema de lapte
 
 Prajitura cu branza, mere si caramel
 
Peanut caramel brownies
 
 Prajitura cu nuca
 
Prajitura cu vanilie si bezea de cocos
 
Mini lemon curd cheesecakes
 
Cheesecake marmorat cu ciocolata
 
Triple Chocolate Toffifee Cheesecake
Chocolate cake
 
Tort cu dovleac, caramel si ciocolata
 
Tort caramel cu fundite de ciocolata


13 Comments

Aperitive Retete de mancare

Terina de pui cu praz

Terina de pui cu praz
Am facut zilele trecute o terina de pui grozav de buna. Am mancat din ea cateva zile fara sa ma plictisesc. Recunosc, imi plac mancarile de genul asta…si alaturi de o garnitura buna de legume a fost minunata! Si da, merge grozav si ca aperitiv pe masa de sarbatori. Eu v-o recomand, se face usor si e gustoasa foc.

Terina de pui cu praz

Ingrediente
400 gr piept de pui
200 gr pastrama de pui
3 felii paine inmuiata in apa si stoarsa bine
3 oua medii sau 2 mari
1 ceapa mare
1 legatura marar
1 praz mare
2 linguri ulei
unt pt uns tava
sare
piper
oregano

Timp de preparare: 25 min. Timp de coacere: 1 ora

Terina de pui cu praz

Pentru inceput luam prazul, care trebuie sa fie destul de maricel si cu tulpina lunga, si desprindem usor foile de praz cu grija, fara sa le rupem. Punem 2l de apa intr-o oala la fiert. Cand apa da in clocot punem pe rand cate doua foi de praz si la lasam 1-2 minunte in apa. Le scoatem pe o farfurie si le rulam. Procedam asa pana cand terminam toate foile de praz. Eu pe cele mai groase le-am rupt in doua pe lungime, dar asta dupa ce le-am fiert. Le lasam deoparte si trecem la umplutura.

Terina de pui cu praz

Pieptul de pui si ceapa curatata le dam prin masina de tocat carne, sau le bagam la robot.  Pastrama de pui o taiem marunt, la fel procedam si cu mararul. 
 Amestecam carnea tocata cu pastrama si mararul, adaugam ouale batute usor, uleiul, painea scursa bine de apa si amestecam bine. Punem si condimentele dupa gust, daca nu va place oregano puteti renunta la el. 

Pregatim o tava mica de chec (17.5cm lungime) o ungem bine cu unt apoi o tapetam cu fasiile de praz ( puse pe latimea tavii, usor suprapuse si lasate sa cada peste marginea tavii ) Turnam umplutura in tava, si o acoperim cu portiunile din fasii lasate peste margini. Incalzim cuptorul la foc mediu (180 grade) si lasam terina la cuptor pentru o ora. Eu am acoperit-o cu folie de aluminiu dupa 20 de minute pentru ca prazul se ‘rumenea’ prea tare. 

O lasam la racit in tava dupa care o rasturnam pe un platou, si o servim cu mare pofta in portii taiate dupa preferinta. :)

Pofta buna!

Terina de pui cu praz
Terina de pui cu praz


16 Comments

Prajituri Dulciuri diverse Dulce Romanie

Bezea cu alune si zmeura

Bezea cu alune si zmeura
Iata-ma in fata unei noi provocari, aceea de a face bezea! Recunosc…n-am facut pana acum, si sincer nici nu cred ca m-as fi apucat degraba daca nu era subiectul principal al acestei luni ales in cadrul provocarii Dulce Romanie gazduita de Monica de la the Foodie Family. Si pentru asta tin sa-i multumesc enorm, am descoperit ceva extrem de bun care desi implica o oarecare munca, duce la un rezultat gingas, delicat ce se topeste in gura pur si simplu. Mai trebuie sa spun ca spun ca tot weekendul am copt bezele?? Da, asta am facut si mi-a placut enorm…m-au prins bezelele astea in vraja lor. Asadar bezea cu alune si zmeura
Bezea cu alune si zmeura_1
Bezele/Meringues
3 albusuri mari de ou
160 gr zahar
1 praf de sare
80 gr alune de padure
 
Umplutura/Filling
200 ml smantana pt frisca
100 ml smatana grasa de gatit
2 lingurite zahar pudra 
fulgi de ciocolata
zmeura
 
Timp de pregatire: 20 min. Timp de coacere: 45 min.
Bezea cu alune si zmeura_2
Alunele de padure le aruncam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce s-au racorit putin le frecam bine astfel incat sa eliminam toata coaja. Macinam alunele la robot (sau la masina de macinat nuca).
 
Albusurile la temperatura camerei se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand obtinem o spuma ferma incepem sa adaugam zaharul cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea de toata frumusetea, lucioasa si consistenta.  Incorporam usor si alunele macinate, cu miscari de jos in sus.
 
Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Pregatim un pos cu varf de stea. Umplem posul cu bezea cu grija sa nu ne manjim peste tot – un pont pentru umplerea posului este sa-l tinem cu varful intr-un pahar, iar punga sa fie desfacuta peste marginile paharului. 
 
Formam cosulete in tava de cca 6-7cm diametru pornind de la mijloc, apoi baza iar marginile le inaltam usor ca sa le dam forma dorita ( de cosulet ). 
Coacem bezelele in cuptorul preincalzit ( 180 grade sau 160 la ventilatie ) timp de 40-45 de minute pana cand sunt tari si sfaramicioase. Dupa ce oprim focul le mai lasam in cuptor timp de o ora, cu usa intredeschisa. 
 
Pentru umplutura mixam bine smantana pentru frisca cu smantana timp de un minut pana incep sa capete consistenta. Adauga, zaharul pudra si mixam pana se intareste bine. Eu nu am pus mult zahar la frisca, deoarece am considerat ca este suficient de mult la bezea…dar, daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati dupa bunul plac :)
 
Umplem fiecare cosulet cu frisca, iar deasupra presaram zmeura (eu am avut congelata) si fulgi de ciocolata. A fost o nebunie!! Sunt extrem de incantata ca am spart gheata la bezea…si mai mult decat atat, sunt bucuroasa ca am ales combinatia aceasta extrem de delicioasa. Va invit sa o incercati, sigur nu o sa va para rau :)
 
Enjoy!!
Bezea cu alune si zmeura_3


26 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316