• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Cheesecake cu dovleac copt – Pumpkin Cheesecake

Cheesecake

Cheesecake cu dovleac copt – Pumpkin Cheesecake

Nu stiu daca v-am plictisit sau nu cu retelele mele de cheesecake, dar asta trebuia neaparat sa v-o arat. E unul din cele mai bune cheesecake-uri pe care l-am facut eu. Nu as putea spune ca e chiar cel mai bun, pentru ca au mai fost multe bune si sincer mi-ar fi greu sa fac un clasament…dar asta cu siguranta ar fi in top 😉 Sunt convinsa ca deja stiti despre pasiunea care o am eu pentru aceste prajituri, si dupa cum am mai spus vreau sa incerc cheesecake-ul in toate combinatiile.

Sa stiti ca mai este dovleac prin piata, eu chiar in acest weekend am cumparat, asa ca dati fuga repede pana acolo si luati un dovleac bun, il feliati apoi il puneti la cuptorul preincalzit (200 grade) timp de o ora. Pentru un plus de savoare puteti sa presarati putina scortisoara si zahar brun peste dovleac inainte de a-l pune la cuptor…e mortal asa, garantez.

Cheesecake cu dovleac copt_3
 
Crusta
170 gr biscuiti
50 gr nuca
70 gr unt
1 praf scortisoara
 
Umplutura
700 gr crema de branza
125 ml smantana
200 gr dovleac copt
150 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua mari
1 lingura amidon
1/2 lingurita scortisoara
 
Topping
300 ml smantana dulce
2 linguri zahar pudra
scortisoara
 
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 1 ora

Cheesecake cu dovleac copt_2

Pentru acest cheesecake am folosit o tava cu diametru de 21cm. Merge si mai mare, dar mie asa imi place cheesecake-ul…sa fie inalt 😉

Tapetam fundul tavii cu hartie de copt si ungem putin pe laterale cu unt, apoi trecem repede la crusta.
 
Nuca se macina fin impreuna cu biscuitii. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste mixul de biscuiti cu nuca (peste care am pus in prealabil si putina scortisoara). Omogenizam compozitia apoi tapetam fundul tavii cu acest amestec. Nu urcam crusta si pe laterale. 
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem crusta pentru 10 minute. In acest timp putem face umplutura. Dupa cele 10 minute, scoatem tava din cuptor si reducem focul la 160 de grade.
 
Dovleacul il facem piure. Branza o mixam impreuna cu zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, pe rand, si mixam cate un minut dupa fiecare adaugare. Punem si piureul de dovleac apoi smantana si mai mixam putin pana la omogenizare. Urmeaza amidonul si scortisoara, iar la final adaugam si esenta de vanilie. Mixam putin, nu mai mult decat trebuie. 
 
Turnam crema peste crusta si coacem cheesecake-ul timp de o ora, o ora si 10 minute, sau pana cand vedem ca este rumeti usor la suprafata. Cand este gata oprim focul si-l mai lasam 2 ore in cuptor cu usa intredeschisa, apoi punem cheesecake-ul la rece (preferabil peste noapte). 
Cheesecake cu dovleac copt_4
 
Pentru decor am folosit smantana dulce (normala, nu pentru frisca) pe care am mixat-o bat impreuna cu 2 linguri de zahar pudra. Decoram cheesecake-ul dupa preferinta, cu frisca din abundenta apoi presaram putina scortisoara. Am mai spus deja ca este un cheesecake demential de bun?? Eu am fost extrem de placut impresionata, cu fiecare inghititura. 
Merele din poza?? Sincer nu stiu ce cauta ele acolo, dar erau atat de frumoase ca mi-a fost greu sa le elimin din decor :)

Enjoy!!

Cheesecake cu dovleac copt_1


15 Comments

« Brownies cu menta
Empanadas cu praz si carne de porc »

Comments

  1. Corina Ureche says

    January 6, 2013 at 8:31 pm

    Paula, ce frumos este! Eu az am facut primul cheesecake si tare ne-a placut. Uite ca o sa incerc si pe al tau cu dovleac. O seara frumoasa!

    Reply
  2. Sara & Miki says

    January 6, 2013 at 8:38 pm

    Un deliciu! Pup!

    Reply
  3. Lia says

    January 7, 2013 at 7:07 am

    Arata , teribil!
    Simt cum se topeste in gura .

    Reply
  4. Bianca says

    January 7, 2013 at 7:56 am

    foarte bunnnnnn:)

    Reply
  5. Disturbingly Delicious says

    January 7, 2013 at 8:59 am

    Si eu mor dupa cheesecake!Cu dovleac n-am facut pana acum, iar ideea de nuca in blat imi place 😉 O sa “fur” ideea ta ;). Pupici si o saptamana frumoasa.

    Reply
  6. mirela says

    January 7, 2013 at 2:47 pm

    Vaiiiii,de ce nu esti vecin mea???ce deliciu,parca stiai ca sunt moarta dupa dovleac,al pot manca si crud.Yamiiii!!!

    Reply
  7. Mimmi says

    January 7, 2013 at 2:48 pm

    Ce aroma buna ii da dovleacul <3!
    Draga mea,te astepata un premiu la mine pe blog daca doresti si iti face placere sa-l ridici!
    http://bucatepealese.blogspot.ro/2013/01/blogul-anului-2012-blog-of-year-award.html
    Te pup

    Reply
  8. Danutza says

    January 7, 2013 at 3:58 pm

    Am facut si eu luna trecuta cu dovleac si mi-a placut la nebunie:)
    Ce bine arata al tau!! Si ce pofta am!!
    Eu am pus dovleac copt la congelator, abia astept sa mai fac un cheesecake cu el 😉

    Pup!:*

    Reply
  9. Cătău says

    January 7, 2013 at 6:01 pm

    arata foarte bine si este si foarte sanatoasa

    Reply
  10. Dohotariu-Avram Alina says

    January 7, 2013 at 7:22 pm

    Te așteaptă un premiu la mine pe blog:).

    Reply
  11. Daniela says

    January 7, 2013 at 7:33 pm

    Desi nu sint innebunita dupa dovleac, parca tot as servi o feliuta din cheesecake-ul tau… Arata mi-nu-nat… Pupici !!!

    Reply
  12. The Wandering Oltean says

    January 7, 2013 at 7:59 pm

    Cu dovleac nu am incercat niciodata dar daca stau si ma gandesc, trebuie sa fie super delicios

    Reply
  13. Danutza says

    January 7, 2013 at 8:28 pm

    Iti ofer cu drag un premiu si te astept pe blog sa-l ridici! :)

    Reply
  14. adnia says

    January 7, 2013 at 9:23 pm

    e minunata reteta! si cuma dor dovleacul…e perfecta pt. mine!

    Reply
  15. Paula Gafitescu says

    January 11, 2013 at 6:24 am

    Va multumec pentru cuvintele frumoase, dar si pentru premii :) Pupici

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316