• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aperitive / Terina de pui cu praz

Aperitive Retete de mancare

Terina de pui cu praz

Am facut zilele trecute o terina de pui grozav de buna. Am mancat din ea cateva zile fara sa ma plictisesc. Recunosc, imi plac mancarile de genul asta…si alaturi de o garnitura buna de legume a fost minunata! Si da, merge grozav si ca aperitiv pe masa de sarbatori. Eu v-o recomand, se face usor si e gustoasa foc.

Terina de pui cu praz

Ingrediente
400 gr piept de pui
200 gr pastrama de pui
3 felii paine inmuiata in apa si stoarsa bine
3 oua medii sau 2 mari
1 ceapa mare
1 legatura marar
1 praz mare
2 linguri ulei
unt pt uns tava
sare
piper
oregano

Timp de preparare: 25 min. Timp de coacere: 1 ora

Terina de pui cu praz

Pentru inceput luam prazul, care trebuie sa fie destul de maricel si cu tulpina lunga, si desprindem usor foile de praz cu grija, fara sa le rupem. Punem 2l de apa intr-o oala la fiert. Cand apa da in clocot punem pe rand cate doua foi de praz si la lasam 1-2 minunte in apa. Le scoatem pe o farfurie si le rulam. Procedam asa pana cand terminam toate foile de praz. Eu pe cele mai groase le-am rupt in doua pe lungime, dar asta dupa ce le-am fiert. Le lasam deoparte si trecem la umplutura.

Terina de pui cu praz

Pieptul de pui si ceapa curatata le dam prin masina de tocat carne, sau le bagam la robot.  Pastrama de pui o taiem marunt, la fel procedam si cu mararul. 
 Amestecam carnea tocata cu pastrama si mararul, adaugam ouale batute usor, uleiul, painea scursa bine de apa si amestecam bine. Punem si condimentele dupa gust, daca nu va place oregano puteti renunta la el. 

Pregatim o tava mica de chec (17.5cm lungime) o ungem bine cu unt apoi o tapetam cu fasiile de praz ( puse pe latimea tavii, usor suprapuse si lasate sa cada peste marginea tavii ) Turnam umplutura in tava, si o acoperim cu portiunile din fasii lasate peste margini. Incalzim cuptorul la foc mediu (180 grade) si lasam terina la cuptor pentru o ora. Eu am acoperit-o cu folie de aluminiu dupa 20 de minute pentru ca prazul se ‘rumenea’ prea tare. 

O lasam la racit in tava dupa care o rasturnam pe un platou, si o servim cu mare pofta in portii taiate dupa preferinta. :)

Pofta buna!

Terina de pui cu praz
Terina de pui cu praz


16 Comments

« Bezea cu alune si zmeura
Retete pentru Craciun si Revelion »

Comments

  1. Disturbingly Delicious says

    December 19, 2012 at 10:15 am

    Yum! Ce bine arata! Imi place prazul tare mult…eu si cu Nea’ Marin . :))

    Reply
  2. mandala says

    December 19, 2012 at 10:36 am

    Ce bunatate!

    Reply
  3. Dohotariu-Avram Alina says

    December 19, 2012 at 11:33 am

    Ce bunătate ai pregătit tu aici?!

    Reply
  4. FLORY says

    December 19, 2012 at 11:46 am

    Si arata si bine,as adauga! :)Minunata,Paula!Pupici

    Reply
  5. Oana D. says

    December 19, 2012 at 12:00 pm

    Arata foarte bine, e o retetea de incercat! Zi frumoasa!

    Reply
  6. mirela says

    December 19, 2012 at 12:28 pm

    woa,woa,woaaaaa,ce bine arata!!!!!

    Reply
  7. Corina Ureche says

    December 19, 2012 at 3:14 pm

    vreau la tine la masa!

    Reply
  8. Nicol says

    December 19, 2012 at 3:36 pm

    Ce bine arata!

    Reply
  9. GelaDumi says

    December 19, 2012 at 4:51 pm

    E criminal sa privesti la asa ceva dupa cateva zile de post…dar mai e putin, trece si se face!

    Reply
  10. DiaMar bucataria galbena says

    December 19, 2012 at 5:15 pm

    Ce bunatate!Pup!

    Reply
  11. Simona says

    December 19, 2012 at 6:11 pm

    Mmm.. delicios!!! Mai ai si ptr mine?!

    Reply
  12. Emily says

    December 19, 2012 at 7:01 pm

    arata fantastic de bine! trebuie incercata!
    Te pup draga mea! Sarbatori fericite!

    Reply
  13. Gabriela says

    December 20, 2012 at 9:10 am

    Trebuie sa fie tare buna!

    Reply
  14. Ramona Alina says

    December 20, 2012 at 10:35 am

    Te cred, asa cã mã servesc:)

    Reply
  15. The Wandering Oltean says

    December 26, 2012 at 8:13 pm

    O bunatate! Si mie imi plac tipurile astea de mancare!

    Reply
  16. Paula Gafitescu says

    December 28, 2012 at 1:39 pm

    Va multumesc mult pentru toate cuvintele voastre (prea bune si frumoase)! Nu prea le merit, dar apreciez mult!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316