• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Clatite

Pancakes cu ciocolata si nuci – Chocolate chip & Walnuts Pancakes

Pancakes cu ciocolata si nuci – Chocolate chip & Walnuts Pancakes
Eu nu sunt adepta Valentine’s Day, ca atare nici nu sarbatorim la noi in casa 😀 Dar probabil unii dintre voi sarbatoriti si ati fi asteptat sa vin cu o reteta speciala pentru aceasta zi. Ei bine….nu prea. Am venit cu o reteta de pancakes cu ciocolata si nuci destul de simpla, departe de a fi sofisticata dar cel mai important lucru este ca are ciocolata, nuci si e DULCE, deci ar putea fi un desert destul de bun. Cand vine Dragobetele nostru promit sa-mi iau revansa.
Pancakes cu ciocolata si nuci_1
 
Ingrediente
1 + 1/2 cups faina
1/2 cup nuci macinate
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
4 linguri zahar
1/2 cup chipsuri de chocolata
1 + 1/2 cup lapte
2 oua
50 gr unt topit si racit
dulceata de nuci verzi
 
1 cup = 1 cana de 240ml
 
Timp de preparare: 10 min. Timp de coacere: 30 min.
 
Pancakes cu ciocolata si nuci_2
Imi plac pancakes pentru ca se fac destul de usor, in diverse combinatii. Si cand am pofta de ceva dulce si rapid merg de minune, pentru ca nici nu solicita ingrediente pretentioase. 
 
Pancakes cu ciocolata si nuci
 
Incepem cu untul pe care il topim la foc mic. 
Ouale le batem usor cu telul adaugand zaharul si sarea. Punem untul topit si laptele si omogenizam. 
 
Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul apoi o incorporam usor in compozitia lichida. Nu trebuie sa mixam mai mult decat e cazul, doar atat cat sa obtinem o compozitie omogena.
 
La final punem chipsurile de ciocolata si nucile macinate sau taiate grob si amestecam usor.
Pancakes cu ciocolata si nuci_3
 
Incingem o tigaie neaderenta si o ungem cu foarte putin ulei. Turnam cu polonicul din compozitia de clatite in mijlocul tigaii. Nu este nevoie sa intindem, ele se vor ‘lati’ cat este cazul.
 
Coacem clatitele cca 2 minute pe o parte pana cand apar la suprafata bule mici de aer, le intoarcem si le mai coacem inca 1 minut pe cealalta parte.
 
Cand sunt gata clatitele le punem pe un platou, ideal ar fi sa nu stea una peste cealalta. In momentul servirii le putem aranja dupa plac si servi cu siropul preferat.
 
Noi le-am servit cu dulceata de nuci verzi. Au fost tare bune, mai ales pentru ciocolatoasa de mine….care, daca as putea, as pune ciocolata in orice desert. Va las si o sectiune pufoasa 😉
 
Enjoy!

Pancakes cu ciocolata si nuci_4


20 Comments

Aluat sarat

Cornuri cu branza si cascaval

Cornuri cu branza si cascaval
De multe ori ma apuca pofta de ‘aluaturi’ – da, da, nu doar de dulciuri – si de multe ori se intampla sa si dau curs acestor pofte. Si pentru ca in ultima vreme am o tendinta de a consuma aluaturi sarate am facut aceste cornuri/croissante delicioase, pufoase umplute cu branza. Nu am vrut sa fac un aluat dospit standard, ci am aplicat o tehnica pe care o folosesc de multa vreme pentru a imita intr-o oarecare masura foietajul. Departe insa de a fi la fel, insa este o varianta rapida si mult mai sanatoasa. Poftiti la cornuri cu branza si cascaval! 
 Cornuri cu branza si cascaval 
Aluat
600 gr faina
15 gr drojdie proaspata
2 galbenusuri
200 ml lapte
100 ml apa
50 gr unt topit
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
in plus 100 gr unt moale
 
Umplutura
250 gr branza de vaci
100 gr branza sarata de oi
2 albusuri
2 linguri smantana
 
Pt uns
1 ou batut
cascaval
 
Timp de preparare: 1 ora. Timp de coacere: 1 ora 
 Cornuri cu branza si cascaval 
Apa si laptelele le incalzim usor, punem zaharul si drojdia proaspata si le lasam deoparte 10 minute. 
 
Faina o cernem si facem o adancitura in mijloc unde vom pune galbenusurile, untul topit si peste vom rasturna maiaua. Incepem sa framantam. Cand aluatul devine omogen adugam si sarea si dupa caz apa sau faina, depinde cat e de tare/moale aluatul. Trebuie sa obtinem un aluat moale, nelipicios si elastic. Mai framantam cel putin 10 minute, dupa care il lasam in loc caldut pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
 
Cornuri cu branza si cascavalCornuri cu branza si cascaval
 
Pentru umplutura tehnica e foarte simpla. Amestecam toate ingredientele la un loc pana cand obtinem o crema. Sare nu am mai pus, branza de oi fiind suficient de sarata.
 
Dupa o ora luam aluatul si-l intindem pe masa de lucru, intr-o foaie nu foarte subtire, dreptunghiulara. Cele 100 de grame de unt moale le intindem pe toata suprafata aluatului, apoi il rulam si-l mai lasam 20 de minute la temperatura camerei.
 
Cornuri cu branza si cascaval
 
Dupa cele 20 de minute mai intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, il rulam din nou si il mai lasam 20 de minute la temperatura camerei. 
 
Cornuri cu branza si cascaval
 
Intindem din nou aluatul intr-o foaie dreptughiulara si taiem triunghiuri ca in imagine. Probabil o sa fie mai greu de intins de data aceasta aluatul pentru ca  untul are tendinta de a iesi afara, dar nu e de speriat…il tapetati usor cu faina si intindeti in continuare pana cand ajunge la grosimea dorita. 
 
 
Pe fiecare triunghi punem o lingurita de umplutura si rulam. Punem cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou batut si deasupra presaram cascaval ras.
 
Preincalzim cuptorul la 190 de grade, timp in care mai lasam cornurile sa creasca. Introducem tava in cuptorul incins si dupa 10 minute miscoram focul la 180 de grade, si mai lasam cornurile 15-20 de minute pana cand sunt bine rumenite. Din cantitatile de mai sus ies doua tavi pline cu cornuri :)
 
Sunt grozave, merg de minune la micul dejun sau ca o gustarica din timpul zilei.
 
Enjoy!
 Cornuri cu branza si cascaval


33 Comments

Torturi

Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura

Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura
Zilele trecute am primit o invitatie frumoasa de a participa la concursul lansat de Danone pentru titlu de Blog Chef. Ce sa fac…sa particip?… sa nu particip? Dificila problema….
Sa fii Chef e tentant, chiar daca doar pentru cateva clipe, iar premiul e la fel de tentant :). Insa pe langa toate acestea sunt constienta ca miza e mare si ca lupta va fi pe masura. Ramane de vazut ce va fi…eu am ales sa particip pana la urma si pentru acest lucru m-am pregatit sufleteste.
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura_6
Tortul l-am realizat cu mari emotii. L-am proiectat in minte intr-o noapte- l-am visat, mi l-am imaginat cum o sa arate, m-am trezit devreme pentru ca nu mai aveam stare in pat…si am purces la treaba. O treaba destul de lunga, dar rezultatul a fost spectaculos. Si nu ma refer doar la aspect (care mai lasa de dorit 😛 ) dar gustul a fost…mi-e greu sa-l descriu, dar stiu ca m-am emotionat in momentul in care am inghitit prima bucatica. A fost perfect, nu cred ca mi-as putea dori ceva mai mult de la un desert. Sincer va spun!
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura_1
Blat
40 gr unt
30 gr zahar
100 gr ciocolata neagra 70%
2 oua mari
1/3 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
50 gr faina
10 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura lapte
40 gr smantana grasa
 
Mousse de iaurt cu crema de whisky
150 gr ciocolata alba
100 gr iaurt Danone Nutriday
2 foi gelatina (se pot pune si 3 pentru siguranta)
2 linguri crema de whisky
1 lingurita esenta de vanilie
250 gr smantana grasa sau smantana pt frisca
1 lingurita zahar vanilat
 
Mousse de zmeura
100 gr zmeura
10 gr zahar brun
50 gr ciocolata alba
50 gr iaurt Danone Nutriday
2 foi gelatina
1 lingurita esenta de vanilie
200 ml smantana grasa de gatit sau pt frisca
 
Glazura
60 gr ciocolata neagra 70%
25 gr de unt
1 lingura lapte
 
Frisca
100 ml smantana grasa de gatit
1 lingurita zahar pudra
 
Fundite de ciocolata
50 gr ciocolata neagra 70%
1 lingura smantana grasa
 
Timp de preparare: 2-3 ore Timp de coacere: 40 min.
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura_5
V-am spus ca e ceva de munca, nu? Deci pregatiti-va cu rabdare, si odihniti-va bine cu o seara inainte 😛 Nici chiar asa, doar ca tortul solicita putin timp :)
 
Blat
Pregatim o forma de tort de diametru 16-18 cm. O ungem bine cu unt iar fundul il tapetam cu hartie de copt. Pe laterale presaram cacao. 
Untul il topim impreuna cu ciocolata si zaharul pe foc mic. Lasam putin la racit. Adaugam ouale pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Separat amestecam faina cu cacaoa, sarea si praful de copt. Smantana o diluam cu o lingura de lapte.
 
Peste crema de unt si ciocolata punem smantana si amestecam bine, apoi adaugam ingredientele uscate si le incorporam usor folosindu-ne de un tel, acelasi tel pe care l-am folosit pe tot parcursul procesului.
 
Preincalzim cuptorul la 150 de grade. Turnam compozitia de tort in tava si nivelam apoi o dam la cuptor cand acesta este incins.
 
Dupa 30 de minunte am redus focul la 140 de grade si am mai lasat 10 minute. Scoatem tava din cuptor si mai lasam tortul in tava inca 10-15 minute, dupa care putem sa-l transferam pe un gratar.
 
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura
 
Blatul meu a crapat putin, dar nu a fost problema ca l-am nivelat eu, apoi l-am taiat in doua, asta binenteles dupa ce s-a racit.
 
Buun, partea mai usoara a trecut. Acum trecem la crema – tot usoara, mai grea e asambalarea. Incepem cu mousse-ul de zmeura.
 
Mousse de zmeura
Punem zmeura cu zaharul pe foc si o incalzim bine, fara a o fierbe, pana cand zaharul e topit complet. Pisam zmeura cu ajutorul unei furculite apoi o strecuram ca sa scapam de semintele mai putin placute. 
Punem foile de gelatina la hidratat in apa foarte rece. Ciocolata alba o topim la bain marie. 
 
 
Punem sucul de zmeura rezultat din nou pe foc, adaugam ciocolata topita si omogenizam. Cand compozitia e fierbinte oprim focul si adaugam gelatina scursa amestecand bine de tot. Lasa putin la racorit apoi adaugam esenta de vanilie si iaurtul si amestecam bine. Dam la rece.
 
Smantana o mixam la viteza maxima timp de 1 minut, apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam pana cand devine pufoasa si consistenta. Incorporam usor frisca in crema de zmeura si ciocolata racita. 
Acum vom avea nevoie de ajutorul unei forme de prezentare de 8-10cm diametru, sau un inel detasabil…sau orice forma rotunda fara fund :P. Luam o farfurie intinsa, punem folie alimentara apoi forma rotunda peste folie. Umplem forma cu o parte din mousse-ul de zmeura si apoi o acoperim tot cu folie alimentara. Dam la congelator timp de jumatate de ora.
 
Punem o parte din blat inapoi in tava in care am copt tortul – forma mea de tort avea peretii foarte inalti si m-au ajutat mult la asamblare, daca nu aveti astfel de forma va trebui sa folosi un inel ajustabil. Peste blat turnam restul de mousse de zmeura apoi punem cealalta jumatate de blat si dam la rece.
 
 
Mousse de iaurt si crema de whisky
Punem foile de gelatina la hidratat in apa foarte rece. Topim ciocolata alba la bain marie, adaugam iaurtul si amestecam bine, apoi reintoarcem compozitia pe foc pana cand se incalzeste suficient, fara a fierbe. Adaugam gelatina si amestecam bine de tot. Lasam putin la racorit apoi adaugam crema de whisky si esenta de vanilie si omogenizam.
 
Smantana o mixam la viteza mare timp de 1 minut apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam pana devine pufoasa. Incorporam usor frisca cu miscari de jos in sus in crema de ciocolata rece.
 
 
Scoatem forma cu mousse-ul de zmeura din congelator si o rasturnam peste tort. A mea nu a iesit foarte usor din forma, dar pana la urma m-am descurcat eu si am pus-o unde trebuia :) De jur imprejurul mousse-ului de zmeura punem si mousse-ul de iaurt, daca avem compozitie suficienta putem pune si deasupra. Tortul il dam la rece pana a doua zi cand urmeaza finisajul :)
 
 
Decor
Pentru funditele de ciocolata nu am poze, din pacate eram prea obosita si nu am mai fost in stare sa le fac 😀
Taiem fasii din hartia de copt lungi de 10cm si late de 2cm. Topim ciocolata impreuna cu smantana pe bain marie, apoi intindem ciocolata pe fiecare fasie cu ajutorul linguritei. Dam la rece 10 minute, dupa care pliem fasiile astfel incat sa formam fundite si le dam din nou la rece.
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura_2
Mixam 100 ml smantana cu o lingurita zahar vanilat pana cand obtinem o frisca ‘bat’. Dam la rece.
 
Ciocolata neagra, untul si laptele le topim la bain marie. Lasam glazura 10-15 minute la temperatura camerei apoi o ‘turnam’ peste tort astfel incat sa curga usor pe laterale si dam din nou tortul la rece.
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura_3
Cand glazura este intarita ornam tortul cu frisca, cu zmeura si cu funditele de ciocolata pe care le-am desprins usor de pe hartia de copt.
 
Ahhh, cate emotii pentru acest tort. Nici nu vreau sa va spun ca m-au coplesit efectiv timp de doua zile pana in momentul in care l-am vazut gata, am vazut ca este asa cum voiam, si ca nu am reusit sa-l transform intr-o catastrofa :))) Iar momentul degustarii a fost ca ‘cireasa de pe tort’, a fost punctul culminant in care au explodat simturile….apoi m-am linistit :) Da, e bun, e extrem de bun….e perfect! Dulce, acrisor, ciocolatos!
Am scris mult, am pus poze multe…acum ne apropiem de final.
Sper sa va placa si voua si sper sa primeasca votul vostru aici in cadrul concursului.  
O feliuta vrea cineva?
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura_4


147 Comments

Muffins/Cupcakes

Chocolate Orange Cupcakes – Cupcakes cu ciocolata si portocale

Chocolate Orange Cupcakes – Cupcakes cu ciocolata si portocale
Daca sunt anumite prajiturele care ma fascineaza mereu, atunci va spun cu siguranta ca acestea sunt cupcake-urile. Sunt relativ usor de facut si permit o multitudine de combinatii. Ca sa nu mai vorbim de aspect, atat de gingase si frumoase…oare le poti rezista?
 
Pentru ca nu aveam nici o reteta de cupcakes cu ciocolata simteam nevoia sa completez aceasta lipsa. Si nu oricum ci cu o minunata aroma de portocale ( eu iubesc combinatia ciocolata – portocale ). Si asta nu a fost tot…m-am gandit sa mai si experimentez putin, asa ca m-am hotarat sa inlocuiesc o parte din zahar cu miere. Dar cat? Asta era dilema… Sa fie tot? Am zis ca nu ma risc chiar asa, insa am inlocuit o buna parte din zahar cu miere. Si daaaa….am avut emotii, sincer nu stiu cum ma asteptam sa fie, dar nu credeam ca pot sa fie ca si cele cu zahar. Insa surpriza!!! Au avut o textura minunata, au crescut grozav de bine si nimeni nu ar fi zis ca am pus miere in loc de zahar. Acest experiment reusit ma va determina sa incerc sa folosesc miere in loc de zahar, pe cat posibil.
Acestea fiind spuse sa trecem repede la reteta de Chocolate Orange Cupcakes – Cupcakes cu ciocolata si portocale.
 Chocolate Orange Cupcakes - Cupcakes cu ciocolata si portocale_2
 
Cupcakes
65 gr unt gras

100 gr miere
40 gr zahar brun

2 oua medii
200 ml lapte
40 ml suc de portocala proaspat stors
200 gr faina
40 gr cacao
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita sare
coaja raja de la o portocala
 
Crema
80 ciocolata neagra
50 ml suc de portocala
50 gr unt
2 linguri cacao
250 gr mascarpone
80 gr zahar brun pudra
 
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 20 min. Nr. portii. 12-16 
 Chocolate Orange Cupcakes - Cupcakes cu ciocolata si portocale_1
Luam o portocala mare si coapta,o spalam bine, apoi razuim coaja si o lasam deoparte. Stoarcem sucul de portocala si masuram 40 de ml.
 
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul si mierea pana cand devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. 
 
Laptele il amestecam cu sucul de portocala. Separat amestecam cu un tel faina cu cacaoa, sarea si praful de copt.
 
Peste compozitia de unt si oua punem jumatate din cantitatea de faina si mixam usor pana la omogenizare, turnam jumatate din ingredientele lichide si omogenizam. Procedam la fel si cu ingredientele ramase. La final adaugam si coaja de portocala mixand usor.
 
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim 12-16 forme de briose. Eu am facut 16 pentru ca imi place sa le fac mai mici – oricum ale mele au crescut ca nebunele :P. Umplem 3/4 din fiecare forma cu compozitie si dam la cuptor pentru 18-20 de minute. Dupa 18 minute se face testul cu scobitoarea, daca iese curata sunt gata, altfel le mai lasam inca 2 minute. 
 
Scoatem cupcake-urile pe un gratar si le lasam la racit, timp in care ne apucam de crema.
 
Punem sucul de portocala pe foc si cand este fierbinte bine adaugam untul, cacaoa si ciocolata. Luam de pe foc si omogenizam compozitia apoi dam la rece. Mascarpone il mixam bine cu zaharul pudra pana cand devin pufos. Adaugam treptat si crema de ciocolata, care nu trebuie neaparat sa fie rece pentru ca probabil ar fi prea tare pentru mixare, si mixam pana la omogenizare. Dam la rece pentru 1-2 ore. 
 
Cand crema este suficient de intarita, o punem intr-un pos si ornam cupcake-urile dupa preferinta. Cu cat mai multa crema cu atat mai bine :P. Cupcake-urile mele au crescut destul de mult si le-am mai taiat din varf pentru a le putea decora, apoi am pus crema din abundenta.
 
Sa va mai spun cat sunt de aromate?? Grozave!! Ele sunt dulci – dar nu foarte – si se completeaza minunat cu crema putin mai amaruie. Eu va invit sa le incercati, merita!
 
Enjoy!
 
Chocolate Orange Cupcakes - Cupcakes cu ciocolata si portocale_3


32 Comments

Retete de mancare

Rulada de pui in bacon

Rulada de pui in bacon
Va era dor de o rulada? Mie da, drept urmare am si facut-o iar acum trebuie sa va prezint ce a iesit. 
Cand imi vine pofta de rulada de obicei combin cam ce am prin casa. Asa s-a facut ca data aceasta a iesit o rulada de pui cu cascaval afumat si ardei, invelita intr-o crusta crocanta si gustoasa de bacon 😀 
Rulada de pui in bacon
 
Ingrediente
300 gr piept de de pui
100 gr cascaval afumat
1 ardei rosu mic
sare
piper
5 felii bacon
 
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 1 ora Nr. portii: 4
 
Rulada de pui in bacon
Cantitatile nu sunt foarte mari, mie mi-a parut rau ca nu am facut mai multa….asa ca va recomand sa dublati cantitatile.
Simplu este cuvantul care caracterizeaza cel mai bine reteta asta. Se face in doi timp si trei miscari.
 
Pieptul de pui il spalam apoi il stergem bine cu servetele absorbante. Despicam pieptul de pui in doua, fara sa-l separam de tot. Il acoperim cu folie alimentara (se bate mai bine) si-l batem cu ciocanul pana obtinem o bucata suficient de mare pentru a putea fi umpluta si rulata. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
 
Cascavalul si ardeiul le taiem bastonase si le punem peste pieptul de pui. Rulam pieptul strans si cu grija apoi il invelim in bucatile de bacon. Eu am pus si scobitori pentru ca bucata sa fie mai bine prinsa.
 
Preincalim cuptorul la 190 de grade. Punem rulada intr-un vas termorezistent si turnam o jumatate de ceasca de apa. Acoperim cu folie de aluminiu/capac si introducem carnea la cuptor. Dupa 30 de minute indepartam capacul sau folia si mai lasam la cuptor pana cand baconul este bine rumenit si crocant.
 
Enjoy!

Rulada de pui in bacon


28 Comments

Provocarea secreta Retete de mancare

Friptura de pui cu lapte si usturoi

Friptura de pui cu lapte si usturoi
Iata ca ajung si cu reteta pentru provocarea secreta a lunii ianuarie. Am intarziat si eu putin, dar…adevarul este ca m-am tot gandit daca sa o postez sau nu pentru ca nu sunt deloc multumita de poze, si nu glumesc cand spun asta. 
Dar pana la urma m-am hotarat sa o fac nu doar pentru a nu lasa pe cineva pe din-afara ci si pentru faptul ca a fost o reteta tare buna, grozav de buna. Aromata si usor de facut merge bine atat proaspata cat si in zilele ce urmeaza (in caz ca mai ramane ceva). Pentru asta trebuie sa-i multumesc lui Rox care are un blog extrem de dragut de unde am luat aceasta delicioasa friptura. Este un blog nu doar cu retete de mancare ci cu multe articole folositoare si va invit sa-l descoperiti. 
Friptura de pui cu lapte
 
Ingrediente
1 kg piept de pui
o lingura ulei
300 ml lapte
50 gr unt + extra pentru uns
10 catei de usturoi
sare
piper
 
Timp de preparare: 10 min. Timp de coacere: 1 ora 20 min.
Am incercat sa respect ingredientele de acolo. Le-am respectat, doar ca am adaptat cantitatile in functie de ce aveam eu disponibil, si pe langa acest lucru am mai redus din cantitatea de unt. Spersa nu fie cu suparare :)
Friptura de pui cu lapte
 
Asadar…luam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite – cam pentru o portie. 
Incingem o tigaie cu ulei cu tot, si calim bucatile de pui pe toate partile pana cand se rumenesc frumos. Preincalzim cuptorul la 180-190 de grade.
 
Ungem cu unt o forma termorezistenta apoi asezam frumos bucatile de piept de pui. Deasupra turnam laptele si punem bucatile de unt si usturoiul curatat si injumatatit. 
 
Punem puiul la cuptor si-l coacem cate 40 de minute pe fiecare parte. Eu l-am lasat mai mut decat Rox pentru ca am folosit pui de casa, si se coace mai greu. 
 
Rezultatul a fost extrem de bun si cu toate ca a fost pui de casa, a fost bine facut. Merge de minune servit langa paste, mamaliguta sau o portie de cartofi…pe care sa le/ii stropim bine cu sos.
 
Multumesc Rox de reteta, a fost delicioasa!

Friptura de pui cu lapte_0020


13 Comments

Inghetata

Inghetata de dovleac copt cu nuci

Inghetata de dovleac copt cu nuci
Nu am uitat in ce anotimp suntem, chiar deloc….si tocmai pentru ca inca se mai gaseste dovleac prin piete m-am hotarat sa va prezint bunatatea asta de inghetata. Vara…de unde sa mai luam dovleac?? Asa ca uitati de frigul de afara si rasfatati-va cu o inghetata delicioasa.
Inghetata de dovleac copt cu nuci_2
 
Ingrediente
350 gr piure de dovleac copt
200 ml lapte de cocos
300 ml lapte condensat
50 gr miere 
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri zahar pudra
50 gr nuci taiate grob
200 ml smantana grasa
 
Timp de preparare: 20 min.  Timp de congelare: 4h  Nr. portii: 10
 
Inghetata de dovleac copt cu nuci_3
Luam o bucata buna de dovleac, o taiem felii poitivite si o punem la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru o ora. Dupa ce s-a copt frumos dovleacul nostru cantarim 350 grame de pulpa si o facem piure cu blenderul.
 
Peste piureul de dovleac turnam laptele condensat, mierea, laptele de cocos, esenta de vanilie si amestecam bine. Pentru operatiunea aceasta avem nevoie de tel, nimic mai mult.
 
Separat mixam smantana impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine cremoasa, nu e nevoie sa o batem ‘bat’. Incorporam usor smantana in amestecul de dovleac, apoi punem si nucile taiate grob.
 
Turnam toata compozitia intr-o cutie/caserola/forma termorezistenta si o bagam la congelator (sau la masina de inghetata cine are). De 3-4 ori, la distanta de 30-40 minute, scoatem recipientul din congelator si mixam bine ca sa spargem acele de gheata. Lasam la congelator minim 4 ore apoi o putem savura. 
  
Se poate servi cu dulceata de nuci verzi, este dementiala!!! Nici prea dulce, nici prea incarcata…ci plina de arome grozave. O incearca cineva?
Inghetata de dovleac copt cu nuci_1


27 Comments

Tarte/Placinte sarate Ovo-lacto-vegetarian Aperitive

Placinta cu spanac si oua de prepelita

Placinta cu spanac si oua de prepelita
Asa s-a facut ca intr-o saptamana puiul meu mi-a cerut insistent – chiar in fiecare zi – sa-i dau sa manance cozonac. Dar de unde cozonac?? Ca n-aveam nici macar o urma prin casa 😀 Intr-un final am cedat (nu e treaba usoara cu cozonacul asta) si am zis sa-i fac eu lui un cozonacel, asa de pofta :)
M-am pus si am framanat aluatul – daca vreti reteta o puteti lua de aici – doar ca am cam omis zaharul :)) Mai face omul si greseli, nu? 😀 
Nu-i nimic, mi-am zis, ca doar compensam la umplutura. Zis si facut! Am indulcit umplutura cu o portie zdravana de caramel :)
Dar…aluatul a fost prea mult pentru ‘cozonacelul’ meu asa ca m-am tot gandit eu ce sa fac cu aluatul ramas. Si am gasit o solutie salvatoare, mereu e asa cand am spanac si branzeturi in frigider. Si pe langa aceastea, mai aveam si niste oua de prepelita frumusele foc, numai bune de pus in placinta asta. Si acum va prezint ce a iesit.
 
Placinta cu spanac si oua de prepelita_3
Ingrediente
300 gr aluat de cozonac – fara zahar
14 oua prepelita
300 gr spanac
100 gr branza de vaca
14 oua prepelita
14 cuburi de telemea/cas
sare
piper
marar/patrunjel
 
Timp de preparare:15 min (fara aluat) Timp de coacere:40 min. Nr portii: 7
Placinta cu spanac si oua de prepelita_1
 
Daca aveti aluatul de cozonac gata preparat (slabe sanse, stiu) treaba merge struna. Daca nu, va trebui sa va puneti sa framantati frumos un aluat, nu neaparat cel prezentat de mine, cred ca merge si cu ceva mai simplu. 
 
Spanacul – cred ca al meu era congelat- daca e proaspat trebuie oparit 5 minute in apa cu sare, dar asta dupa ce l-ati spalat bine in 3 ape. Se lasa la scurs, apoi se taie marunt.
 
Bun…amestecam spanacul cu branza de vaca faramitata, cu patrunjel si marar tocate, apoi punem sare si piper dupa gust.
 
Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara subtire. Ungem aluatul cu spanacul, apoi luam 7 oua de prepelita si le punem in linie (pe lungimea aluatului), procedam la fel si cu telemeaua lasand putin spatiul intre randul de oua si cel de telemea. Urmeaza un nou rand de oua si apoi terminam cu unul de telemea. Rulam cu grija, cat mai strans posibil. Punem placinta intr-o tava mare de cozonac si o ungem cu galbenus de ou. 
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand este incins introducem tava cu placinta. Dupa 10 minute miscoram focul la 180 de grade si mai coacem pentru 25-30 de minute, pana placinta noastra e bine rumenita.
 
Lasam la racit, apoi portionam dupa preferinta. Stiti ce incantat a fost strumful meu? Cel mai mult l-au fermecat ouale de prepelita, si facea el ce facea ca le fura de la fiecare din farfurie :)))
 
Pofta buna!
Placinta cu spanac si oua de prepelita_2


23 Comments

Diverse

Parada Bucatar Curajos

Parada Bucatar Curajos
Prima parada ‘dulce’ in cadrul proiectului  Bucatar Curajos este gata. Propunerea facuta de mine a fost Cappucino Chocolate Cake un tort aromat si drag mie. Sper din suflet sa le fi placut fetelor care l-au incercat, l-au personalizat, pozat si descris prin cuvinte tare frumoase. 
 
Au iesit o multime de poze frumoase si variante originale de prezentare ale tortuletului. Le multumesc mult fetelor pentru participare…si acum va prezint parada. 
Am pus retele in ordinea primirii lor.
 
 
 
Diana – Tara mea inventata
 
 
 
 
Nicol – All day cooking
 
 
 
 
Mihaela – Pasiunile Mihaelei
 
 
 
 
Angela – Delicious Flavours
 
 
Ioana – Pasiune si culoare
 
 
Delia – Mancaruri simple
 
 
 
 
Gabriela – Culoare si savoare
 
 
 
 
Kadia – In jurul Kadiei
 
 
 
 
Adela – Ceva bun ceva dulce
 
 
 
 
Elena – Bucataria Elenei
 
 
 
 
Ramona – Piri piri e canela
 
 
 
 
Laura – Bucate pe alese
 
 
 
 
Mihaela – Hai sa gatim cu Mishu
 
 
 
 
Ana – Ama in bucatarie
 
 
Alice – Din bucataria Albinutzei
Daca doriti sa vedeti parada ‘sarata’ va invit sa vizitati blogul Adelei.
 
Enjoy!


13 Comments

Tarte/Placinte sarate Retete de mancare

Placinta cu cartofi si somon afumat

Placinta cu cartofi si somon afumat
Cartoful, criticat sau admirat, iubit sau urat…benefic sau nu…este ingredientul principal al retetei mele.
La noi in casa se consuma cu mare placere, mereu este o solutie salvatoare in lipsa de idei, sau ingrediente 😛 Asadar am stabilit ca suntem ‘pro’ cartof, dar asta nu inseamna ca il consumam in exces. Orice ingredient e bun consumat cu masura
In reteta de azi l-am combinat cu somon afumat si a iesit o treaba tare buna…o placinta!
 Placinta cu cartofi si somon afumat_2
 
Ingrediente
6 foi de placinta
5 cartofi medii(spre mari)
200 gr somon afumat
100 gr cascaval
3 oua
200 ml smantana grasa
sare
piper
curry
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 35 min. Nr. portii: 6
 Placinta cu cartofi si somon afumat_3
 
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii potrivit de groase. Punem feliile de cartof in apa cu sare si le fierbem pentru 6-7 minute. Scurgem cartofii de apa si ii lasam deoparte.
 
Ungem o tava mare termorezistenta cu unt. Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Luam o foaie de placinta si o punem in tava, o ungem usor cu unt topit sau ulei, punem alta foaie de placinta pe care o ungem cu ulei si repetam procedeul pana ajunem la 5 foi. Ultima foaie o faramitam si o punem separat intr-un bol.
 
Ouale le batem cu sare si piper, adaugam si curry (optional) apoi smantana si amestecam bine. Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari si-l lasam deoparte. 
 
Punem un rand de cartofi in tava, peste ei punem jumatate din somonul afumat si jumatate din cascaval. Continuam cu un nou strat de cartofi apoi somon si cascaval, iar deasupra vom pune un ultim strat de cartofi. Luam doua linguri din amestecul de oua cu smantana si le punem peste foaia de placinta faramitata iar restul amestecului il punem in tava. 
Deasupra cartofilor vom pune din loc in loc bucati din foaia de placinta amestecata cu oua si smantana.
 
Coacem placinta pentru 30-35 de minute. O putem servi atat la pranz cat si la cina…calda, sau rece. Pofta buna!
Placinta cu cartofi si somon afumat_1


11 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316