• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Provocarea secreta / Friptura de pui cu lapte si usturoi

Provocarea secreta Retete de mancare

Friptura de pui cu lapte si usturoi

Iata ca ajung si cu reteta pentru provocarea secreta a lunii ianuarie. Am intarziat si eu putin, dar…adevarul este ca m-am tot gandit daca sa o postez sau nu pentru ca nu sunt deloc multumita de poze, si nu glumesc cand spun asta. 
Dar pana la urma m-am hotarat sa o fac nu doar pentru a nu lasa pe cineva pe din-afara ci si pentru faptul ca a fost o reteta tare buna, grozav de buna. Aromata si usor de facut merge bine atat proaspata cat si in zilele ce urmeaza (in caz ca mai ramane ceva). Pentru asta trebuie sa-i multumesc lui Rox care are un blog extrem de dragut de unde am luat aceasta delicioasa friptura. Este un blog nu doar cu retete de mancare ci cu multe articole folositoare si va invit sa-l descoperiti. 
Friptura de pui cu lapte
 
Ingrediente
1 kg piept de pui
o lingura ulei
300 ml lapte
50 gr unt + extra pentru uns
10 catei de usturoi
sare
piper
 
Timp de preparare: 10 min. Timp de coacere: 1 ora 20 min.
Am incercat sa respect ingredientele de acolo. Le-am respectat, doar ca am adaptat cantitatile in functie de ce aveam eu disponibil, si pe langa acest lucru am mai redus din cantitatea de unt. Spersa nu fie cu suparare :)
Friptura de pui cu lapte
 
Asadar…luam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite – cam pentru o portie. 
Incingem o tigaie cu ulei cu tot, si calim bucatile de pui pe toate partile pana cand se rumenesc frumos. Preincalzim cuptorul la 180-190 de grade.
 
Ungem cu unt o forma termorezistenta apoi asezam frumos bucatile de piept de pui. Deasupra turnam laptele si punem bucatile de unt si usturoiul curatat si injumatatit. 
 
Punem puiul la cuptor si-l coacem cate 40 de minute pe fiecare parte. Eu l-am lasat mai mut decat Rox pentru ca am folosit pui de casa, si se coace mai greu. 
 
Rezultatul a fost extrem de bun si cu toate ca a fost pui de casa, a fost bine facut. Merge de minune servit langa paste, mamaliguta sau o portie de cartofi…pe care sa le/ii stropim bine cu sos.
 
Multumesc Rox de reteta, a fost delicioasa!

Friptura de pui cu lapte_0020


13 Comments

« Inghetata de dovleac copt cu nuci
Rulada de pui in bacon »

Comments

  1. Cristina says

    February 2, 2013 at 10:41 am

    Cred ca este tare buna! Voi incerca si eu!

    Reply
  2. adnia says

    February 2, 2013 at 8:22 pm

    tare buna combinatia!

    Reply
  3. Rita Oarga says

    February 3, 2013 at 12:12 am

    Cred ca suntem prea exigente cu noi insine. Am si eu cateva retete care asteapta poze mai frumoase. Ultima ta poza, de exemplu, e chiar frumoasa. Ai facut foarte bine ca ai publicat reteta. Ar fi fost pacat sa n-o avem si noi. Trebuie sa fie delicioasa carnita asta.
    Sa ai o duminica frumoasa!

    Reply
  4. Alina Vicu says

    February 3, 2013 at 7:34 am

    Mai pune un tacam ca vin la masa, la asa bunatate n-am cum sa rezist. Pup!

    Reply
  5. Mihaela - mykyduta says

    February 3, 2013 at 9:24 am

    Interesanta combinatie!!!
    Te pup!

    Reply
  6. Kyra says

    February 3, 2013 at 10:04 am

    Perfectiune!
    Aspect, aroma, gust, toate = perfectiune.

    Reply
  7. Haplea says

    February 3, 2013 at 3:43 pm

    Ce frageda trebuie sa fie carnea!!!Yumyy

    Reply
  8. GelaDumi says

    February 3, 2013 at 7:38 pm

    Are tot ce-i trebuie ca sa te puna la poftit si cu reteta in mana sa pleci direct la pregatit, ca lins monitoru’ nu tine de foame, din pacate! :)))))))))))

    Reply
  9. Top Cuisine avec Lavi says

    February 4, 2013 at 8:04 am

    Vai de mine ce deliciu ai gatit aici!

    Reply
  10. Laura Nechita says

    February 4, 2013 at 1:13 pm

    Paula, este senzationala combinatia, cred ca a iesit foarte frageda carnita. Arata si bine tare;)
    Mda, poza nu e prea buna :P:P:P
    dar acceptam sa servim si in conditiile astea :))))
    pupici piticului 😉

    Reply
  11. Micuta bucatarie says

    February 4, 2013 at 1:24 pm

    Chiar daca tu nu esti multumita de poze, mie mi se pare ca arata tare bine. Asa ca sunt sigura ca ai convins pe multi dintre noi sa incerce reteta. Te pup!

    Reply
  12. Craita says

    February 8, 2013 at 11:29 am

    Cred ca a fost senzational puiul!

    Reply
  13. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 9:05 am

    Ma bucur ca va place, intr-adevar carnea a fost frageda si aromata. Eu sigur am s-o mai prestez :) Va pup!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316