• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Cornuri cu branza si cascaval

Aluat sarat

Cornuri cu branza si cascaval

De multe ori ma apuca pofta de ‘aluaturi’ – da, da, nu doar de dulciuri – si de multe ori se intampla sa si dau curs acestor pofte. Si pentru ca in ultima vreme am o tendinta de a consuma aluaturi sarate am facut aceste cornuri/croissante delicioase, pufoase umplute cu branza. Nu am vrut sa fac un aluat dospit standard, ci am aplicat o tehnica pe care o folosesc de multa vreme pentru a imita intr-o oarecare masura foietajul. Departe insa de a fi la fel, insa este o varianta rapida si mult mai sanatoasa. Poftiti la cornuri cu branza si cascaval! 
 Cornuri cu branza si cascaval 
Aluat
600 gr faina
15 gr drojdie proaspata
2 galbenusuri
200 ml lapte
100 ml apa
50 gr unt topit
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
in plus 100 gr unt moale
 
Umplutura
250 gr branza de vaci
100 gr branza sarata de oi
2 albusuri
2 linguri smantana
 
Pt uns
1 ou batut
cascaval
 
Timp de preparare: 1 ora. Timp de coacere: 1 ora 
 Cornuri cu branza si cascaval 
Apa si laptelele le incalzim usor, punem zaharul si drojdia proaspata si le lasam deoparte 10 minute. 
 
Faina o cernem si facem o adancitura in mijloc unde vom pune galbenusurile, untul topit si peste vom rasturna maiaua. Incepem sa framantam. Cand aluatul devine omogen adugam si sarea si dupa caz apa sau faina, depinde cat e de tare/moale aluatul. Trebuie sa obtinem un aluat moale, nelipicios si elastic. Mai framantam cel putin 10 minute, dupa care il lasam in loc caldut pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
 
Cornuri cu branza si cascavalCornuri cu branza si cascaval
 
Pentru umplutura tehnica e foarte simpla. Amestecam toate ingredientele la un loc pana cand obtinem o crema. Sare nu am mai pus, branza de oi fiind suficient de sarata.
 
Dupa o ora luam aluatul si-l intindem pe masa de lucru, intr-o foaie nu foarte subtire, dreptunghiulara. Cele 100 de grame de unt moale le intindem pe toata suprafata aluatului, apoi il rulam si-l mai lasam 20 de minute la temperatura camerei.
 
Cornuri cu branza si cascaval
 
Dupa cele 20 de minute mai intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, il rulam din nou si il mai lasam 20 de minute la temperatura camerei. 
 
Cornuri cu branza si cascaval
 
Intindem din nou aluatul intr-o foaie dreptughiulara si taiem triunghiuri ca in imagine. Probabil o sa fie mai greu de intins de data aceasta aluatul pentru ca  untul are tendinta de a iesi afara, dar nu e de speriat…il tapetati usor cu faina si intindeti in continuare pana cand ajunge la grosimea dorita. 
 
 
Pe fiecare triunghi punem o lingurita de umplutura si rulam. Punem cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou batut si deasupra presaram cascaval ras.
 
Preincalzim cuptorul la 190 de grade, timp in care mai lasam cornurile sa creasca. Introducem tava in cuptorul incins si dupa 10 minute miscoram focul la 180 de grade, si mai lasam cornurile 15-20 de minute pana cand sunt bine rumenite. Din cantitatile de mai sus ies doua tavi pline cu cornuri :)
 
Sunt grozave, merg de minune la micul dejun sau ca o gustarica din timpul zilei.
 
Enjoy!
 Cornuri cu branza si cascaval


33 Comments

« Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura
Pancakes cu ciocolata si nuci – Chocolate chip & Walnuts Pancakes »

Comments

  1. Anca B. says

    February 11, 2013 at 9:09 pm

    Ce pufoase sunt! Arata grozav!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:30 am

      Anca, iti multumesc! pup

      Reply
  2. The Wandering Oltean says

    February 11, 2013 at 9:27 pm

    O bunatate pufoasa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:40 am

      Multumesc Oltean!

      Reply
  3. Disturbingly Delicious says

    February 11, 2013 at 9:34 pm

    Arata excelent, Paula! Sunt exact pe gustul meu. Pupici <3

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:40 am

      Diana, ma bucur!! Si mie imi plac 😀 Pup

      Reply
  4. Gabriela says

    February 11, 2013 at 9:49 pm

    Tare bune cornurile tale!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:40 am

      multumesc Gabi! Pup

      Reply
  5. mirela says

    February 12, 2013 at 5:38 am

    Foarte bune!!!!ma servesc si eu!!!pupp!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 8:36 am

      Mirela, ma bucur! Serveste cu drag!

      Reply
  6. Alina Vicu says

    February 12, 2013 at 6:24 am

    Neata! Am venit sa lauam micul dejun impreuna. Aduc ceaiul sau cafeaua.
    Pupici!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 8:41 am

      Alina, ce bine te-ai gandit!! Pup

      Reply
  7. Delicious Flavours says

    February 12, 2013 at 6:35 am

    Si noua ne plac produsele de patiserie sarate, salvez reteta si o voi incerca, deoarece nu am facut nimic asemanator cu acest tip de aluat :)
    Pupici

    Reply
  8. Anonymous says

    February 12, 2013 at 6:53 am

    imi place la nebunie aluaturile foietate,am mai zis ne potrivim la gusturi,sa sti ca am cosmaruri cu tortura de ieri o sa il fac neaparat nu stiu daca o sa iasa asa ca al tau de pefect dar o sa incerc,deci imi place la nebunie sa fac torturi e e o slabiciune de a mea, pupici.Gabriela

    Reply
  9. Anonymous says

    February 12, 2013 at 7:01 am

    Tot eu sunt nu ai spus nimic de gelatina la mousse de zmeura. Gabriela

    Reply
  10. Buburuza Bubu says

    February 12, 2013 at 7:28 am

    Ce pufoase ti-au iesit si nu pare deloc greu de facut!Pup

    Reply
  11. Dorina says

    February 12, 2013 at 7:29 am

    Pufoase si apetisante. Eu sunt mare amatoare de aluaturi sarate , asa ca m-ai cucerit cu astea.

    Reply
  12. Kyra says

    February 12, 2013 at 7:34 am

    Mi-ar fi placut sa fiu in bucataria ta cind au iesit din cuptor.
    Momentul acela este teribil: caldura se revarsa din interior si poarta cu ea mirosul concentrat de aluat copt, cornurile aburesc aromat iar ochiul se bucura de imaginea lor rumena, rotofeie.
    Iar in jur asistenta saliveaza.
    Pe scurt: bucurie intr-un corn perfect.

    Reply
  13. Mihaela Mihalache says

    February 12, 2013 at 7:40 am

    vin cu cafeluta :) Tare mult imi plac! Pupici

    Reply
  14. Zilahi Adela says

    February 12, 2013 at 12:11 pm

    MMM ce pufosenii!! Ador acest gen de corn!! Pupici!

    Reply
  15. Cristina says

    February 12, 2013 at 1:15 pm

    Pufosenii bune pentru micul dejun!! yammy ce bune sunt!

    Reply
  16. Irina (Bucataria Irinei) says

    February 12, 2013 at 2:39 pm

    Arta minunata… pufoase si bune….

    Reply
  17. Nicoleta - Agenda di Nico says

    February 12, 2013 at 4:20 pm

    Un deliciu!!!

    Reply
  18. Rita Oarga says

    February 12, 2013 at 5:50 pm

    Alta minune, Chef Paula! Iti spun asa pana cand castigi concursul. Sa ne dai de stire! Imi plac foarte mult cornuletele tale dospite. Cred ca familia le-a savurat cu mare placere. Pup!

    Reply
  19. Haplea says

    February 12, 2013 at 6:25 pm

    Yumyyy yumyyy…bun bun!!!

    Reply
  20. GelaDumi says

    February 12, 2013 at 8:48 pm

    Zici ca sunt croissante, cred ca-s tare bune si-mi propun sa le fac si eu. Cam de doua ori pe saptamana fac diverse cornuri, mai mult sarate, asa ca nu le voi rata nici pe acestea!

    Reply
  21. daniela64 says

    February 13, 2013 at 8:03 am

    Belli e sfiziosi i tuoi croissant. Buona giornata Daniela.

    Reply
  22. adnia says

    February 13, 2013 at 5:39 pm

    ma servesc si eu!se poate?

    Reply
  23. Simona says

    February 13, 2013 at 6:50 pm

    Vre-o doua le i-au eu ptr maine la micul dejun :)
    Pup

    Reply
  24. Rocsy Ciobanu says

    February 15, 2013 at 9:02 am

    Ce pufoase si frumoase!

    Reply
  25. dulciuri si nu numai says

    February 15, 2013 at 8:05 pm

    Sunt o mare iubitoare de branzeturi si de aluaturi foietate, asa ca-mi ploua-n gura…arata tare bine!pup!

    Reply
  26. ioana says

    March 5, 2013 at 1:38 pm

    cata drojdie ati folosit la aluat? dupa ce se racesc mai sunt la fel de fragede? multumesc frumos

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 5, 2013 at 1:48 pm

      Ioana, am folosit 15 gr de drojdie proaspata. Da, sunt fragede si dupa racire, eu le-am tinut intr-o cutie mare de plastic. Se pot reincalzi si vor fi ca noi :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316