• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu mere caramelizate si crema de branza

Torturi

Tort cu mere caramelizate si crema de branza

 
Pentru ca mi se facuse o pofta nebuna de un tort cu mere, asta pentru ca vazusem tortul Andreei, cel cu nuci, mere, scortisoara si caramel, am zis sa fac si eu un tort. Zis si facut! M-am tot gandit eu cum as vrea sa fie, si am ales sa fac si eu un blat cu nuca, pentru ca nuca imi place grozav, dar pe langa asta maiu voiam sa fie cu mere caramelizate si o crema fina de branza!! Aaah, iubesc combinatia asta!
Tort cu mere caramelizate si crema de branza_1
Blat
4 oua mari
100 ml ulei
150 gr nuca
125 gr zahar
200 gr faina
5 gr praf de copt
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita pudra de portocale
 
Mere caramelizate
100 gr zahar
1,5 kg mere
1 lingurita scortisoara
2 linguri suc de portocale
1 lingurita esenta de vanilie
 
Crema de branza
300 gr crema de branza
80 gr zahar pudra
200 ml frisca + 1 lingurita zahar vanilat
 
Caramel sarat
100 gr zahar brun
1/2 lingurita sare
2 linguri apa
30 ml smantana
50 gr unt
 
Timp de preparare: 1h. Timp de coacere: 30 min.
Tort cu mere caramelizate si crema de branza_2
Este un tortulet care ne solicita putin, mai ales ca avem nevoie de mai multe chestii separate, care la final vor fi unite intr-un intreg…aka tort 😛
 
Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam uleiul si omogenizam. Separat cernem faina cu sarea si praful de copt apoi o amestecam cu scortisoarta si pudra de portocale. Nucile la maruntim usor.
Peste compozitia lichida turnam jumatate din amestecul de faina, amestecam usor dupa care punem si cealalta jumatate.  La final adaugam nucile maruntite.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu ulei si faina o tava de diametrul 24cm. Turnam compozitia in tava apoi dam la copt pentru jumatate de ora. Cand s-a scurs timpul facem testul cu scobitoarea, daca iese murdara mai lasam blatul 5 minute. La mine nu a fost cazul. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
 
Trecem repede la mere – aici este putin de lucru, dar merita :) 
Merele le curatam si le taiam cubulete.
Intr-o tigaie neaderenta punem zaharul la caramelizat impreuna cu cele 2 linguri de suc de portocale (preferabil natural). Lasam sa fiarba la foc mediu pana incepe sa-si schimbe culoarea. Acum este momentul sa adaugam merele si scortisoara. Fierbem merele aproximativ 8-10 minute, pana se inmoaie bine dar nu scade zeama de tot. Luam tigaia de pe foc si adaugam esenta de vanilie.
Tort cu mere caramelizate si crema de branza_3
 
Crema de branza o mixam bine cu zaharul pudra, apoi incorporam usor frisca batuta bat cu o lingurita de zahar vanilat. 
Punem zaharul pentru caramel intr-o tigaie. Adaugam apa si lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba, moment in care marim usor de tot flacara si lasam sa fiarba pana prinde o culoare aramie. Acum e momentul sa luam caramelul de pe foc, adaugam sarea si smantana si amestecam energic pana la omogenizarea completa. La urma adaugam si untul si omogenizam.
 
Taiem blatul in 3 – eu n-am reusit-o prea bine de data asta, dar probabil emotiile au fost de vina :). Punem baza pe un platou, jumatate din merele caramelizate, apoi jumatate din crema de branza. Punem al doilea blat, restul de mere si crema de branza. Blatul se va insipora de la merele caramelizate, dar totusi daca va place si mai insiropat puteti sa faceti un sirop din apa si zahar. Peste tort turnam caramelul sarat, dam putin la rece, dupa care suntem gata sa savuram fiecare bucatica a tortului! Este delicios, o combinatie groozava de arome.
 
Enjoy!

Tort cu mere caramelizate si crema de branza_4


45 Comments

« Spirale cu crema de branza si praz
Alivenci moldovenesti »

Comments

  1. Dohotariu-Avram Alina says

    November 23, 2012 at 11:05 pm

    Și la mine o feliuță, te rog:)

    Reply
  2. Liana10 says

    November 23, 2012 at 11:44 pm

    Cred ca-i foarte gustos si aromat 😉

    Reply
  3. Haplea says

    November 24, 2012 at 5:57 am

    Wow ce bunatate de tort!!!

    Reply
  4. Kyra says

    November 24, 2012 at 6:48 am

    Taaaare bun!
    Mi-ar placea sa ma servesc cu o portie.
    Va trebui sa imi pun pofta in cui si sa ma multumesc numai cu privitul. 😀

    Reply
  5. Daniela says

    November 24, 2012 at 7:21 am

    Uraaa, sint prima… O feliuta de tort delicios, pentru cafeaua care o am in fata, pot avea ?! Pupici si week-end placut !

    Reply
  6. Daciana says

    November 24, 2012 at 9:06 am

    Ce gustos arata :). Ar trebui sa facem o reuniune a bucatareselor moderne din Ardeal… Ce spui? 😉

    Reply
  7. Sara & Miki says

    November 24, 2012 at 9:50 am

    Trebuie sa fie un deliciu. Pup!

    Reply
  8. Cristina says

    November 24, 2012 at 1:18 pm

    Super tort si prezentare. Cu un singur lucru nu ma impac eu. Sarea din caramel, da’ astea-s numai pasaricile mele. 😀

    Reply
  9. Simona says

    November 24, 2012 at 4:32 pm

    Am trecut sa i-au o feliuta! Super combinatia nuca-mere-caramel..

    Reply
  10. Anonymous says

    November 24, 2012 at 5:36 pm

    Ce crezi ca am facut eu azi tortuletul initial ma pregatisem pt brownies, e visul meu arata intr-un mare fel e la rand, tortuletul e la frigi abia astept impresii inca o data multumesc.pupici Gabriela

    Reply
  11. Emily says

    November 24, 2012 at 7:44 pm

    ce aromat trebuie sa fie! Ador tortul de mere!
    Te imbratisez cu drag!

    Reply
  12. Rocsy Ciobanu says

    November 24, 2012 at 8:32 pm

    Nu poate fi decat foarte bun.Super…

    Reply
  13. ophelia1983 says

    November 25, 2012 at 11:53 am

    tare bun mai e tortuletul asta! must try! l-am pus pe lista!

    Reply
  14. Carol says

    November 25, 2012 at 2:58 pm

    Si mie imi place combinatia. La Craciun sper il fac si eu. Nu- mi prea iese caramelul…… fara smantana nu se poate?
    Felicitari pemtru asa bunatati

    Reply
  15. Carol says

    November 25, 2012 at 3:00 pm

    Ce pofta mi-ai facuf de caramel……

    Reply
  16. Licuta Marin says

    November 25, 2012 at 8:24 pm

    Mmm, un adevarat deliciu!!!Yummy!Pup!

    Reply
  17. The Wandering Oltean says

    November 26, 2012 at 4:18 am

    Arata fantastic. Sper sa apuc sa-l fac si eu ca prea bine arata

    Reply
  18. Gabriela says

    November 26, 2012 at 8:41 am

    Foarte bun! Trebuie sa incerc si eu combinatia cu caramel si crema de branza!

    Reply
  19. Paula Gafitescu says

    November 26, 2012 at 10:49 am

    Alina, cu mare drag! Pup

    Reply
  20. Paula Gafitescu says

    November 26, 2012 at 10:52 am

    Liana, mie mi-a placut tare mult! Pup

    Reply
  21. maria mihalache says

    November 26, 2012 at 6:01 pm

    Sa nu-mi spui ca nu-mi dai portie dubla.Arata minunat!
    Seara buna!

    Reply
  22. Paula Gafitescu says

    November 28, 2012 at 6:54 am

    Alina, cu drag! Pup

    Reply
  23. Paula Gafitescu says

    November 28, 2012 at 7:42 am

    Liana, multumesc, asa este! Pup

    Reply
  24. Paula Gafitescu says

    November 28, 2012 at 7:43 am

    Haplea, ma bucur mult ca-ti place!

    Reply
  25. Kadia Yusupova says

    November 29, 2012 at 9:17 am

    uauuu! Cat de bine arata! Si ma gandesc ca ar merge de sarbatori si la mofturosii mei 😉

    Reply
  26. Paula Gafitescu says

    November 29, 2012 at 12:14 pm

    Kyra, cu drag te servesc! Pup

    Reply
  27. Andreea says

    November 29, 2012 at 8:37 pm

    Mmmmmm….drooling! Arata tare bine! Buna ideea cu crema de branza! Trebuie sa-l fac si eu din nou! Pup!

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:48 am

    Daniela, prima sau nu eu tot te servesc cu o feliuta! Pup

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:48 am

    Daciana, ma bucur ca-ti place! Nu zici tu rau, dar unde, cand …cum? :)

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:49 am

    Sara, multumesc, a fost! Pup

    Reply
  31. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:50 am

    Cristina ma bucur ca-ti place tortul meu. Sarea eu nici nu o simt, dar e drept ca nu pun multa :) In schimb mi se pare ca-i da un altfel de gust, ce-mi place mult :) Pup

    Reply
  32. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:50 am

    Simona, ma bucur ca ti-a placut! Pupici

    Reply
  33. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:51 am

    Gabriela, multumesc inca o data pentru cuvintele frumoase. Cum a iesit tortuletul? Pupici

    Reply
  34. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:51 am

    Emily multumesc frumos! pupici si o zi frumoasa!

    Reply
  35. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:51 am

    Rocsi, ma bucur ca-ti place! Pup

    Reply
  36. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:54 am

    Ophelia, ma bucur mult ca-ti place! Pup!

    Reply
  37. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:55 am

    Carol, eu ador caramelul…si din cate stiu eu se poate si fara smantana, doar cu unt…insa va fi mai tare. Multumesc pentru aprecieri! Pup

    Reply
  38. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:55 am

    Licuta, multumesc frumos! Pup

    Reply
  39. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:55 am

    Oltean ma bucur mult ca-ti place!

    Reply
  40. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:56 am

    Gabriela, branza + caramel este grozava, eu nu as putea-o inlocui decat cu ciocolata :) Pupici

    Reply
  41. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:57 am

    Medi, pentru tine oricand…chiar si tripla daca vrei 😉 Pup

    Reply
  42. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:57 am

    Kadia, ma bucur mult ca-ti place! Incearca-l, poate ai succes 😉

    Reply
  43. Paula Gafitescu says

    December 3, 2012 at 10:58 am

    Andreea, ma bcuur ca l-ai ‘remarcat’ :) A fost grozav de bun! Pup

    Reply
  44. Alex says

    February 24, 2013 at 7:19 am

    Buna ziua.
    Sigur este delicios, dar as avea si eu o intrebare.
    Cum as putea face acest tort, dietetic?
    Eu sunt innebunit dupa tortul cu mere si sotia de altfel, dar tine cura si nu se poate rasfata cu acest delicios tort. As vrea sa-l pot face dietetic, sa-i fac sotiei o surpriza cand vine de la servici.
    Astept idei.
    Va multumesc!

    Reply
  45. Paula Gafitescu says

    February 24, 2013 at 1:12 pm

    Buna Alex, ma bucur mult de tot ca-ti place tortul asta :) Imi cer scuze ca n-am raspuns mai repede, dar abia acum am deschis calculatorul. Foarte dietetic nu poate sa fie, dar ce ai mai putea face ca sa mai scazi din calorii ar fi:
    – la blat sa pui doar 75ml ulei si 100 gr zahar, si eventual sa folosesti faina integrala (asta insa ii va schimba putin gustul) si probabil si textura va fi putin afectata din cauza cantitatii mai mici de ulei.
    – pentru crema sa folosesti o crema de branza light, si mai putin zahar
    – la merele caramelizate, din nou ai putea sa reduci cantitatea de zahar.
    Asta cred eu ca ai putea face, insa nu pot sa bag mana in foc ca este cea mai avizata parere, ca eu cu dulciurile dietetice nu am prea multa experienta.
    Sa ai spor!!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316