• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Spirale cu crema de branza si praz

Tarte/Placinte sarate Aperitive

Spirale cu crema de branza si praz

Un aperitiv rapid, aratos si grozav de bun. Nu m-am mai complicat acasa cu foietajul, asa se intampla cand duci lipsa de timp…mai apelezi si la solutii ‘extreme’ sau ‘externe’ :) Asa ca am intrat pe la primul magazin ce l-am gasit in drum, am cumparat o punga zdravana de foietaj, si am continuat drumul fericita (si usurata) inspre casa. 
 
Spirale cu crema de branza si praz_1
Ingrediente
400 gr aluat foietaj
300 gr branza
1 ou
cateva fire marar
1/2 fir praz
1 lingura ulei
sare
piper
1 galbenus pentru uns
 
Timp de pregatire: 20 min. Timp de coacere: 30 min.
Spirale cu crema de branza si praz_3
 
Reteta asta e grozav de rapida, asta e de la sine inteles pentru ca nu avem mare lucru de facut…si anume…
Curatam prazul (eu am ales partea mai verde din el) il taiem rondele si-l calim cateva minute intr-o tigaie unde am incins uleiul. Nu trebuie lasat mult, doar cat sa se inmoaie putin.
 
Branza o amestecam cu oul, adaugam mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust apoi prazul calit si amestecam bine.
 
Intindem o foaie de aluat (ca sa o subtiem putin) si peste ea distribuim uniform umplutura. Rulam cat mai strans posibil, apoi taiem spiralele cu un fir de ata: punem ata sub rulada, apoi tragem rapid de ambele capete rezultand o taietura mai buna decat una de cutit. 
 
Preincalzim cuptorul la 200 de grade, punem spiralele in tava la distanta unele de altele si le ungem cu galbenus diluat cu o lingura de lapte. Eu am scris acolo o jumatate de ora pentru copt, dar nu as putea sa sustin sus si tare ca atat le-am lasat…ci le-am lasat pana cand am vazut ca sunt rumene si frumoase.
 
Le scoatem pe un gratar, le lasam la racit sau nu (daca nu avem rabdare) si apoi le servim cu pofta!

Spirale cu crema de branza si praz_2


29 Comments

« Prajitura cu nuca
Tort cu mere caramelizate si crema de branza »

Comments

  1. Cristina says

    November 21, 2012 at 8:15 pm

    Yammy!!! Ce apetisante sunt!

    Reply
  2. Licuta Marin says

    November 21, 2012 at 8:37 pm

    Mmm, grozav de bune si usor de facut!!!Le trec pe lista:)Pupici!

    Reply
  3. Adina says

    November 21, 2012 at 9:21 pm

    Ce de foietaje din astea mai invart si eu!:))
    Imi place umplutura ta,muuult!

    Reply
  4. Dohotariu-Avram Alina says

    November 21, 2012 at 9:28 pm

    Delicioase, Paula. Te pup.

    Reply
  5. Emily says

    November 21, 2012 at 9:55 pm

    minunate si delicioase :*

    Reply
  6. Olguta says

    November 21, 2012 at 11:11 pm

    Ce frumoase sunt :) N-am nicio indoiala ca sunt si delicioase :)

    Reply
  7. FLORY says

    November 22, 2012 at 6:36 am

    Super,like,big like!Pupici

    Reply
  8. mandala says

    November 22, 2012 at 6:58 am

    Bune, bune, si eu folosesc foietaje sant foarte bune.

    Reply
  9. Cristina says

    November 22, 2012 at 7:24 am

    Waaaw!Foarte frumoase.

    Reply
  10. Daniela says

    November 22, 2012 at 7:52 am

    Ce bine arata… Eu vreau doua spirale, ca sa le servesc la ora asta… Bune, bune… Pupici si o zi minunata iti doresc !

    Reply
  11. Monica says

    November 22, 2012 at 7:54 am

    ce bune trebuie sa fie!!!
    in drum spre casa intru pe la piata pt praz, marar si branza 😉

    Reply
  12. Kyra says

    November 22, 2012 at 8:40 am

    De multe ori recurg la aceasta solutie: achizitionarea din comert a aluatului fraged, din comoditate sau din lipsa de timp. Nu ma simt vinovata pentru ca restul fac tot cu pasiune si cu mult drag, avindu-i in vedere pe cei dragi pentru care pregatesc “bunurile”.
    Preparatul tau este desavirsit.
    Absolut delicios si apetisant.
    Foarte potrivite pentru o seara mohorita daca le adaugi un iaurt, ori un pahar cu lapte.
    Dupa mine, merge si o bere. :)
    O zi buna iti doresc.

    Reply
  13. Dana says

    November 22, 2012 at 9:12 am

    Tot ce-i cu praz imi place, iar astea arata minunat!

    Reply
  14. mirela says

    November 22, 2012 at 10:11 am

    Foarte bune!!!!!!

    Reply
  15. Anonymous says

    November 22, 2012 at 11:52 am

    Buna paula, pai tu ce crezi ca am facut eu am dat o fuga sa iau foietaj si praz,astept sa se dezghete, dimineata abia astept sa deschid calculator sa te gasesc acolo cu o reteta buna.pupici Gabriela

    Reply
  16. Irina (Bucataria Irinei) says

    November 22, 2012 at 2:50 pm

    Simple si eficiente! Arata delicios!

    Reply
  17. Flori says

    November 22, 2012 at 3:56 pm

    Chiar grozava combinatia! Merita incercata! :)

    Reply
  18. Sara & Miki says

    November 22, 2012 at 7:14 pm

    Si eu vreau o spirala. Pup!

    Reply
  19. Any says

    November 22, 2012 at 11:22 pm

    Frumoase foc spiralele si grozav de bune, cred!

    Reply
  20. Anamaria Cook says

    November 22, 2012 at 11:37 pm

    Vaaai cat de bine arata…felicitari, am sa incerc si eu.

    Reply
  21. Alina Vicu says

    November 23, 2012 at 7:31 am

    Ce pofta mi-ai facut! Daca-ai fi mai aproape ti-as face o vizita! 😀
    Pup

    Reply
  22. maria mihalache says

    November 23, 2012 at 4:56 pm

    O combinatie delicioasa………branza si praz.

    Reply
  23. Danutza says

    November 23, 2012 at 7:24 pm

    Ce frumoase sunt spiralele si cred ca si foarte gustoase!! Pup!

    Reply
  24. Caietul cu retete says

    November 23, 2012 at 9:38 pm

    Ce faine sunt, si ce usor se fac! Iubesc prazul asa ca o sa le incerc cat de curand!

    Reply
  25. Cătău says

    November 24, 2012 at 8:24 pm

    ce bunatatiiii!!1

    Reply
  26. The Wandering Oltean says

    November 26, 2012 at 4:21 am

    Te uiti la pozele astea si mori de pofta! Super au iesit! Si plini de lumina :)

    Reply
  27. catkitchen says

    November 26, 2012 at 10:33 am

    Ohhhh , ce mult imi place combinatia cu praz , si ce culoare superba au !!! <3

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    November 26, 2012 at 10:46 am

    Va multumesc mult pentru aprecieri, nu credeam ca o reteta asa simpla va fi asa laudata 😛 Dar asta nu poate decat sa ma bucure!! Pupici pentru toti 😀

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    November 26, 2012 at 10:47 am

    Gabriela, ma bucura mult cuvintele tale! Faptul ca incerci retetele mele este o mare bucurie, daca iti si plac…atunci sunt cu adevarat fericita!! Te pup si te mai astept cu impresii!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316