• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu vanilie si bezea de cocos

Prajituri

Prajitura cu vanilie si bezea de cocos

Da, stiu ca a inceput postul insa eu am ramas in urma cu cateva postari :) Promit sa ma redresez repede, sa pun pe blog ce am de pus, iar apoi o sa plusez si la capitolul dulciuri/mancare de post. Prajiturica asta oricum merita incercata, in zilele cand nu aveti restrictii la mancare…e usor de facut si buna taare!
Prajitura cu vanilie si bezea de cocos _3

Baza

3 galbenusuri
100 gr unt moale
115 gr zahar
225 gr faina
120 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
1 varf cutit de sare
 
Crema de branza
120 gr branza
80 gr smantana dulce
40 gr zahar
cateva picaturi esenta de trandafiri
 
Stratul de macarons
3 albusuri
1 praf de sare
100 gr zahar tos
100 gr cocos (dar e suficient 80)

Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 40 min.
Prajitura cu vanilie si bezea de cocos _2
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute, pana ajunge la consistenta unei creme. Se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. 
Separat se amesteca faina cernuta cu praful de copt si sarea. Se adauga jumatate din faina peste crema de oua si unt si se mixeaza bine pana la omogenizare. Adaugam si jumatate din cantitatea de lapte, omogenizam apoi procedam la fel cu restul de ingrediente. La final adaugam si esenta de vanilie.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 20-22cm. Turnam compozitia in tava si nivelam.

Pregatim crema de branza. Punem in blender branza si smantana si mixam pana obtinem o pasta fina, apoi adaugam zaharul si esenta de trandafiri. Cu o lingura luam crema de branza, si punem din loc in loc peste blatul de prajitura din tava, apoi cu un cutit amestecam putin de tot cele doua compozitii.Albusurile la batem spuma tare cu un praf de sare. Incepem sa adaugam zaharul, cate o lingura si mixam bine dupa fiecare adaugare. Nu adaugam alta lingura decat dupa ce zaharul anterior a fost incorporat si topit complet. La final adaugam si nuca de cocos prin miscari de jos in sus. Eu am pus 100 gr de nuca de cocos, dar cred ca erau suficiente 80, pentru ca am obtinut o bezea destul de stufoasa :P. Punem bezeaua in tava peste restul compozitiei si nivelam. 

Dam prajitura la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana cand capata o culoare aurie la suprafata. O lasam la racit pentru 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, apoi o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. In momentul servirii putem sa o pudram cu zahar.

O portionam in felii mari, se vede asta…nu?:P…si servim cu multa pofta, si fara mustrari de constiinta. Enjoy!

 Prajitura cu vanilie si bezea de cocos _1

P.S. Stefana, sa-ti fie de bine!! Pupici!


36 Comments

« Burger de somon
Quiche lorraines »

Comments

  1. Simona says

    November 14, 2012 at 9:04 pm

    Am venit fuguta ca sa fiu sigura ca prin o portie!
    Pupici

    Reply
  2. Sara & Miki says

    November 14, 2012 at 9:12 pm

    Pufoasa si cu cocos, care im place mult. Pup!

    Reply
  3. Dohotariu-Avram Alina says

    November 14, 2012 at 9:22 pm

    Minunată prăjitura, Paula. Eu nu țin post așa că aș mânca o feliuță.

    Reply
  4. Buburuza Bubu says

    November 14, 2012 at 9:40 pm

    Yuuumy! tare bine arata si cu siguranta delicios!Hugs

    Reply
  5. Nicoleta - Agenda di Nico says

    November 14, 2012 at 9:53 pm

    Vai ce buna trebuie sa fie ! O pun pe lista…vreau sa o fac si eu.

    Reply
  6. mandala says

    November 14, 2012 at 10:19 pm

    Off, ce pofta mi-ai facut asa noaptea pe la 12 :)))

    Reply
  7. Kyra says

    November 15, 2012 at 6:30 am

    Pufoasa si rumenita de prajitura!
    … si tentanta!
    … si delicioasa!
    Eu de ce nu am? :)

    Reply
  8. ophelia1983 says

    November 15, 2012 at 7:58 am

    ce buna trebuie sa fie…aroma de cocos cred ca e grozava!

    Reply
  9. coco says

    November 15, 2012 at 8:22 am

    felia mica e a ta , da ? cealalta pentru mine :)))

    Reply
  10. Cristina says

    November 15, 2012 at 10:08 am

    Cat de bine arata!!! Tare as vrea o feliuta…

    Reply
  11. mirela says

    November 15, 2012 at 10:22 am

    Vreau si eu,,,,,,,naaaa,,,,,cum o imparti?arata excelent!!!!!pupp!!

    Reply
  12. Lilly says

    November 15, 2012 at 11:12 am

    Cocos, branza, vanile, un desert pe gustul meu.

    Reply
  13. catkitchen says

    November 15, 2012 at 12:39 pm

    Eu sunt innebunita dupa nuca de cocos !!! Ce-mi faci tu mie acuma ? :((((

    Reply
  14. Flori says

    November 15, 2012 at 1:26 pm

    Prajiturica e si pe gustul meu! Delicioasa! :)

    Reply
  15. Dana Cristea says

    November 15, 2012 at 2:12 pm

    Ce bunatate si ce bine arata!!!! pup

    Reply
  16. Alina C. says

    November 15, 2012 at 3:02 pm

    Delicioasa prajitura asta!Trebuie incercata reteta 😉

    Reply
  17. Andreea says

    November 15, 2012 at 4:45 pm

    Vai de mine! Ma omori incet! :)

    Reply
  18. Mihaela Mihalache says

    November 15, 2012 at 5:26 pm

    Cred ca este dementiala! Sigur o voi incerca :) Pupici

    Reply
  19. Haplea says

    November 15, 2012 at 7:27 pm

    Wow ce bunatate de prajitura!

    Reply
  20. Ramona Alina says

    November 15, 2012 at 11:00 pm

    Intrã pe lista favoritelor mele, ce bun!!!

    Reply
  21. Alina Vicu says

    November 16, 2012 at 7:17 am

    Grozava prajiturica! Imi place tare mult cum arata si deja ii simt aromele 😛
    Pup

    Reply
  22. Alex says

    November 16, 2012 at 10:03 am

    Yummy yummy..ce bunatate!!

    Reply
  23. Inchiriere video wall says

    November 16, 2012 at 3:22 pm

    Bine ca ai taiat-o sa iau si eu o bucatica :)) Dulciurile sunt pasiunea mea! asa ca voi trece in revista mai multe retete de pe aici, yammmmiiiii :))

    Reply
  24. Dana says

    November 16, 2012 at 3:27 pm

    Numai bunataturi faci!

    Reply
  25. Daniela says

    November 16, 2012 at 7:29 pm

    Dar oare pe unde am bintuit, de am pierdut buna(juma)tate de prajitura… Sigur nu mai e nici urma de ea… Te pupicesc dulce, poate totusi simt gustul dulce al prajiturii… Pupici si week-end placut !

    Reply
  26. Daniela says

    November 16, 2012 at 7:29 pm

    Am trimis mesajul… si nu mai stiu daca am scris “gustul” sau “mirosul”, se vede ca e vineri si sint obosita… Pupici !

    Reply
  27. Mihaela says

    November 19, 2012 at 8:12 am

    ce aromata trebuie sa fie ! si ce poze frumoase ! ma intreb oare ce aparat ai ?
    te pup,
    Mihaela

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    November 19, 2012 at 1:29 pm

    Dragilor multumesc mult pentru cuvintele frumoasa.
    Va pup cu drag!

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    November 19, 2012 at 1:30 pm

    Daniela, e gustul…trebuia sa fie mirosul? 😛 Pup

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    November 19, 2012 at 1:31 pm

    Mihaela, daca spun…cred ca o sa ma fac de ras :)) Ca nu prea stiu sa-l folosesc 😛

    Reply
  31. Mirela Goleanu says

    November 20, 2012 at 6:05 am

    Felicitari ! Un desert extraordinar ! Gustos si aspectuos ! :)

    Reply
  32. Mihaela says

    November 21, 2012 at 8:21 pm

    Stii sa-l folosesti foarte bine !Poti sa-mi spui la ureche…………nu aude nimeni :)

    Reply
  33. Anamaria Cook says

    November 22, 2012 at 11:49 pm

    Da bine mai arata prajiturica asta, de trecut la favorite de preparat cat de curand si de mancat repede repede sa nu mai apuce si altii :))

    Reply
  34. dian@ says

    December 5, 2012 at 5:13 pm

    arata grozav! imi place prajitura ta!!!

    Reply
  35. Anonymous says

    January 5, 2014 at 2:39 am

    e buna, insa mie numi-a iesit prima data din cauza ca punand toate straturile din prima coca nu se coace, branza lasa zer si inmoaie coca de sub. Eu recomand de copt coca intai, eu am copt-o cam 35 de minute singura (cand am facut reteta a doua oara) si abia poi pus stratul de branza si bezea si lasat inca 20 de minute la cuptor. In rest e foarte buna, foarte bun melanjul de gusturi cocos, vanilie, branza si bezea.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 7, 2014 at 7:02 am

      Buna. Eu nu am avut probleme de coacere cu prajitura, branza s-a integrat foarte bine in restul blatului, fara sa il inmoaie prea tare. Oricum e de dorit ca blatul sa fie usor umed, si nu uscat.
      Eu ma bucur ca ai descoperit o modalitate de coacere din care sa rezulte si o prajitura pe placul vostru. Combinatia de arome intr-adevar e foarte buna si ma bucur ca v-a placut si voua. O zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316