• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Torturi

Tortulete din biscuiti fara gluten cu ganache si crema de ciocolata

Tortulete din biscuiti fara gluten cu ganache si crema de ciocolata

Cine a crezut pana acum ca torturile se fac neaparat cu un blat s-a inselat. Biscuitii sunt la fel de buni pentru a alcatui un tort, mai ales daca sunt facuti de casa si daca sunt si sanatosi si deliciosi in acelasi timp. Folosind produsele fara gluten de la Dr. Schar nu doar ca pot participa la campania “Gatim sanatos si fara gluten cu Dr. Schar” gazduita de Ruxandra, ci pot sa experimentez dulciurile intr-o alta varianta, mai sanatoasa, insa la fel de gustoasa. Biscuitii din aceste tortulete sunt atat de buni si de fragezi incat se pot consuma la fel de bine si  in varianta simpla fara adaosuri, insa daca doriti sa faceti ceva special cu ei puteti sa-i incercati si in varianta propusa de mine azi.
Cei care nu au intoleranta la gluten pot folosi la biscuiti faina normala in locul mixului Universal dr Schar si apoi adapta cantitatea de apa in functie de cat cere faina. 

Tortulete din biscuiti cu ganache si crema de ciocolata_1

Biscuiti
100 gr unt
200 gr Mix Universal dr Schar
50 gr migdale macinate
40 gr zahar pudra
2-3 linguri apa
1 praf de sare

Ganache de ciocolata neagra
100 gr ciocolata neagra
50 ml smantana
50 gr unt

Crema alba
200 ml frisca
100 gr ciocolata alba
1 lingurita zahar vanilat

Crema neagra
200 ml frisca
100 gr ciocolata neagra
1 lingura zahar vanilat

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 12 min. Nr portii: 6

Tortulete din biscuiti cu ganache si crema de ciocolata_3

Biscuiti. Amestecam untul rece cu Mix Universal dr Schar, faina de migdale, zaharul si sarea pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam 2 linguri de apa si omogenizam. Daca aluatul nu e destul de legat mai adaugam o lingura de apa. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru jumatate de ora.


Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Intindem aluatul pe blatul de lucru bine infainat si taiem biscuiti cu o forma rotunda. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si-i coacem 12-13 minute pana se rumenesc usor. Ii scoatem cu grija – pentru ca sunt foarte fragezi – pe un platou la racit.

Tortulete din biscuiti fara gluten cu ganache si crema de ciocolata

Ganache de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu untul si smantana la foc mic pana se omogenizeaza compozitia. Glazuram biscuitii cu ganache-ul rezultat si-i lasam deoparte.

Crema alba. Topim ciocolata alba pe foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Dam crema la congelator pentru o ora pana se raceste bine apoi o mixam la viteza mare. Adaugam zaharul vanilat si continuam mixarea pana obtinem o spuma bat. Cu ajutorul unui pos cu varf stelat punem gramajoare de crema pe o treime din biscuiti.

Crema neagra. Topim ciocolata neagra pe foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Dam crema la congelator pentru o ora pana se raceste bine apoi o mixam la viteza mare. Adaugam zaharul vanilat si continuam mixarea pana obtinem o spuma bat. Punem gramajoare din crema neagra pe o treime din biscuiti cu ajutorul unui pos cu varf stelat. 

Tortulete din biscuiti cu ganache si crema de ciocolata_2

Asamblare. Pe o farfurie punem un biscuite cu crema alba. Peste el punem un biscuite cu crema neagra iar apoi unul fara crema. Ornam biscuitele superior cu crema alba, fulgi de migdale si zmeura. Vor rezulta niste tortulete minunate ca aspect si ca gust. Enjoy!

Tortulete din biscuiti cu ganache si crema de ciocolata_4


14 Comments

Aluat dulce

Pariziene cu branza dulce si stafide

Pariziene cu branza dulce si stafide

Cand se face putin mai racoare afara incep sa folosesc cuptorul tot mai mult si sa coc tot felul de bunatati in el. Aluaturile dulci sunt grozave in aceasta perioada si mai ales in timpul iernii. Mirosul pe care il emana din cuptor este irezistibil si greu poti sa te abtii sa le mananci asa fierbinti. Parizienele acestea seamana foarte mult cu branzoaicele, difera mai mult tehnica de ‘impachetare’. Asadar daca va hotarati sa le faceti sa stiti ca sunt la fel de bune. Enjoy!

Pariziene cu branza dulce si stafide_1

Aluat
700 gr faina
20 gr drojdie proaspata
1/2 lingurita sare
2 galbenusuri
3 linguri zahar
1 lingurita zahar vanilat
50 gr unt moale
300-350 ml lapte

Umplutura
600 gr branza de vaci
2 oua medii
3 linguri gris
100 gr zahar
100 gr stafide
coaja rasa de lamaie

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12-16

Pariziene cu branza dulce si stafide_3

Pregatim toate ingredientele pentru aluat cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba. Faina o cernem intr-un vas mare si facem o adancitura in mijloc. Incalzim usor 100 ml de lapte, adaugam o lingura de zahar si drojdia si lasam 10 minute sa stea la loc caldut. 
 
Galbenusurile le amestecam cu sarea, zaharul vanilat si restul de zahar. Punem maiaua in adancitura facuta in faina, apoi adaugam amestecul de galbenusuri si incepem sa framatam. Laptele il adaugam treptat si ne oprim in momentul in care aluatul devine suficient de moale si framantatul devine mai usor. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, moale dar nelipicios. Asadar, dupa caz, mai punem lapte sau faina. La final adaugam untul moale si framantam pana cand este incorporat complet. 
 
Pudram aluatul cu faina, il acoperim cu un prosop curat apoi il punem la loc caldut (preferabil in cuptorul usor incalzit) pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. 
 
Branza de vaci o amestecam cu grisul, zaharul si ouale pana obtinem o compozitie omogena. La final adaugam stafidele, coaja de lamaie si amestecam usor.
Pariziene cu branza dulce si stafide_4
 
Intindem aluatul pe o masa infainata pana obtinem o foaie groasa de 0.5 cm. Taiem aluatul in patrate. Pe mijlocul fiecarui patrat punem umplutura pe lungime, dintr-un capat in altul. O latura o lasam intreaga, cealalta latura o taiem fasii. Cu latura intreaga acoperim umplutura apoi fasiile din cealalta parte le aducem peste latura intreaga incercand sa formam un rulou. Procedam la fel si cu restul de aluat. Punem parizienele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut. Le mai lasam la dospit timp de jumatate de ora.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand e incins introducem tava in cuptor. 
Coacem parizienele timp de 20-30 de minute. Dupa 10 minute reducem focul la 175 de grade. Le servim pudrate cu zahar alaturi de o cana de lapte. Sunt grozave! 
 Pariziene cu branza dulce si stafide_2


8 Comments

Prajituri

Daquoise cu lemon curd si mousse de ciocolata alba

Daquoise cu lemon curd si mousse de ciocolata alba

O noua zi, o noua reteta in cadrul campaniei “Gatim sanatos si fara gluten cu Dr. Schar”. Ruxandra este cea care gazduieste provocarea frumoasa de a gati cu ingrediente fara gluten, marca Dr. Schar, iar mai multe detalii despre initiativa gasiti aici. 

De data aceasta pe scena defileaza un daquoise cu lemon curd si mousse de ciocolata alba – op prajitura cu lemon curd si mousse de ciocolata albadaquoise cu o crema fina de lamaie, un strat crocant, un mousse delicios de ciocolata alba si pere posate. Mixul de patiserie de la Dr. Schar s-a comportat extrem de bine atat in stratul de bezea, in crema de lamaie cat si in stratul crocant cu gust usor caramelizat. Combinatia de arome este extrem de buna si m-a cucerit pe loc. La inceput am fost putin reticenta si imi era teama ca acest experiment nu se va imbina in mod armonios, insa toate temerile au disparut odata cu prima inghititura.

Nu este o prajitura chiar usor de facut, insa cu putina organizare totul poate merge destul de bine si repede. Cei care nu au intoleranta la gluten pot sa o prepare si in varianta clasica, inlocuind mixul patiserie cu faina normala.

Daquoise cu lemon curd si mousse de ciocolata alba
Daquoise
4 albusuri
100 gr zahar
50 gr faina de migdale
50 gr Mix Patiserie Dr Schar

Crema de lamaie
100 gr lemon curd
100 ml lapte
50 gr zahar
2 linguri rase Mix Patiserie Dr Schar
2 linguri apa rece

Strat crocant
80 gr Mix Patiserie Dr Schar
1 lingura cacao
50 gr unt
50 gr zahar

Mousse de ciocolata alba
200 gr ciocolata alba
200 gr smantana lichida
5 gr gelatina
30 ml apa rece
400 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar vanilat

Pere posate
3 pere medii
1 litru de apa
1 lamaie
1 pastaie de vanilie
200 ml vin alb dulce

Decor
pere posate
fasii de ciocolata alba
banuti de ciocolata neagra

Daquoise cu lemon curd si mousse de ciocolata alba
Daquoise. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare pana cand obtinem o bezea frumoasa. Amestecam mixul Patiserie Dr Schar cu faina de migdale apoi le adaugam peste bezea si amestecam usor, folosind o spatula/lingura, cu miscari de jos in sus. 

Preincalzim cuptorul la 150 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava patrata de dimensiuni 24/24 cm ( sau 20/30 cm). Turnam bezeaua cu grija in tava si nivelam. Coacem bezeaua timp de jumatate de ora, pana se rumeneste usor la suprafata. 

Strat crocant. Untul rece il amestecam cu mixul Patiserie Dr Schar si zaharul si cacaoa pana obtinem un aluat nisipos. Punem aluatul intr-o tava fara sa-l nivelam si-l coacem 15-20 de minute, pana cand se rumeneste. Il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca. 

Pere posate. Punem apa, lamaia spalata si taiata felii, pastaia de vanilie despicata si vinul la fiert. Perele le spalam bine apoi le punem in lichidul fierbinte si le lasam 10 minute sa fiarba incet. Oprim focul si lasam perele la racit. Cand sunt reci le taiem in 4 si scoatem semintele si cotorul. 

Crema de lamaie. Punem pe foc lemon curdul impreuna cu laptele si zaharul. Separat amestecam mixul patiserie cu apa rece pana devine omogen. Cand lichidul de pe foc e fierbinte adaugam mixul patiserie diluat si amestecam bine. Lasam crema 2-3 minute pe foc pana se ingroasa.  Reteta de lemon curd o gasiti aici.

Mousse de ciocolata alba. Punem ciocolata alba cu smantana pe foc mic si o incalzim pana aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute punem gelatina peste ciocolata alba, amestecam bine si dam la rece. 
Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat apoi o adaugam peste crema de ciocolata alba racita. Amestecam usor cu miscari de jos in sus.

Daquoise cu lemon curd si mousse de ciocolata alba
Asamblare. Peste blatul de bezea – asezat in tava in care s-a copt –  punem crema de lamaie si nivelam. Peste crema de lamaie punem stratul crocant sfaramat si-l distribuim uniform. Adaugam si mousse-ul de ciocolata alba si nivelam. Din loc in loc punem jumatati de pere si le apasam usor in mousse. Dam prajitura la rece peste noapte. 
Ornam prajitura cu fasii de ciocolata alba si banuti de ciocolata neagra apoi o feliem cu un cutit cu taisul fierbinte. Pofta buna!

Daquoise cu lemon curd si mousse de ciocolata alba


13 Comments

Torturi

Tort fara gluten cu mousse de mango si mousse de cocos

Tort fara gluten cu mousse de mango si mousse de cocos

Acest tort l-am facut pentru jumatatea mea, cu ocazia unei zile speciale din viata lui si a noastra. L-am pregatit cu mare drag pentru el, asa cum pregatesc orice stiu ca ii face placere. Combinatia am ales-o impreuna si cred ca a fost una reusita deoarece s-a mancat cu pofta pana la ultima feliuta. 
A fost un tort racoros, cu un mix de arome exotice care merg foarte bine impreuna: mango si cocos. Cremele fine au fost completate de un blat dens si ciocolatos realizat cu produse speciale fara gluten marca Dr Schar. 

Dr. Schar mi-a oferit o gama intreaga de produse fara gluten. Am acceptat sa le testez si sa le folosesc in retetele mele la invitatia Ruxandrei si ii multumesc mult pentru acest lucru. 
Ruxandra a lansat provocarea de a folosi ingrediente fara gluten mai multor bloggeri culinari si ma bucur ca am decis sa ma alatur si eu. Am descoperit produse grozave care se comporta foarte bine si in dulciuri. Acest tort este prima reteta la care am folosit ingrediente Dr. Schar si am fost foarte multumita de rezultat. A iesit un tort fara gluten cu mousse de mango si mousse de cocos minunat!

Tort cu mousse de mango si mousse de cocos_1
Blat 
40 gr cacao
100 gr apa fierbinte
60 ml iaurt
2 oua medii
80 gr Mix Patiserie Dr. Schar
50 gr faina de migdale
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
100 gr zahar
100 gr unt
1 lingurita extract de vanilie

Mousse de mango
200 gr piure de mango
100 ml smantana pentru frisca
2 linguri de zahar
1 lingurita zahar vanilat
4 gr gelatina

Mousse de cocos
300 ml lapte de cocos
100 gr zahar
300 gr smantana pentru frisca
2 lingurita zahar vanilat
6 gr gelatina

Jeleu de mango
150 ml piure de mango
100 ml apa
5 gr gelatina
2 linguri zahar

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 45 min. Nr portii: 12
Tort cu mousse de mango si mousse de cocos_4
 Blat. Amestecam cacaoa cu apa fierbinte si o lasam la racorit. Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos si aerat. Adaugam crema de cacao racita apoi ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Separat amestecam mixul patiserie cu faina de migdale, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Punem jumatate din ingredientele uscate peste crema de unt si oua si mixam usor. Adaugam iaurtul, vanilia si restul de ingrediente uscate apoi omogenizam. 
 
Preincalzim cuptorul la 175 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de dimensiuni 24-26 cm. Turnam compozitia in tava si coacem blatul timp de 40-45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar la racit.
 
Mousse de mango. Punem piureul de mango pe foc mic impreuna cu zaharul si il incalzim pana aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in 3-4 linguri de apa rece. Dupa 5 minute o adaugam peste mango si amestecam bine. Lasam compozitia la rece pana incepe sa se ingroase si sa se apropie de textura unui jeleu putin mai cremos.
Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat iar apoi o dam la rece. Cand crema de mango e intarita suficient (insa nu prea tare) adaugam frisca cu miscari de jos in sus. 
Tapetam cu folie alimentara o tava de 20 cm diametru si turnam mousse-ul de mango. Acoperim crema cu folie si o dam la congelator pentru o ora.
 
Mousse de cocos. Punem laptele de cocos pe foc impreuna cu zaharul si-l aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam gelatina hidratata in 5-6 linguri de apa rece. Amestecam bine si dam crema la rece. 
Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat iar apoi o dam la rece. Cand crema de cocos e intarita suficient adaugam frisca cu miscari de jos in sus. 
 
Jeleu de mango. Punem piureul de mango pe foc mic impreuna cu zaharul si apa, il incalzim pana aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in 3-4 linguri de apa rece. Dupa 5 minute o adaugam peste piureul de mango si amestecam bine. Lasam compozitia la rece pana montam tortul.
 Tort cu mousse de mango si mousse de cocos_3
 
Asamblare. Pregatim o tava de tort cu peretii detasabili si cu diametrul mai mare cu 2 cm decat cea in care am copt blatul. Asezam blatul de ciocolata in mijloc iar peste el, tot in mijloc, punem mousse-ul de mango scos din congelator. Deasupra turnam mousse-ul de cocos, avand grija sa se unmple uniform si lateralele. Peste mousse-ul de cocos punem jeleul de mango si dam tortul la rece pana a doua zi.
A doua zi trecem un cutit usor incalzit pe lateralele tortului, intre tort si marginea tavii. Desprindem cu grija peretii tavii pentru a scoate tortul din forma. Il asezam pe un platou apoi il ornam dupa preferinta.
Enjoy! 

P.S Cei care nu au intoleranta la gluten pot folosi faina normala in locul Mixului Patiserie Dr. Schar
Tort cu mousse de mango si mousse de cocos_2


27 Comments

Cheesecake

Cheesecake cu lime si bezea

Cheesecake cu lime si bezea

Limeta este sora mai mica a lamaii insa are un gust mai aromat si mai puternic. Imi place ca da preparatelor o nota mai exotica si incerc sa o folosesc cat mai des posibil. Cheesecake-ul cu limeta este foarte cunoscut in special in varianta fara coacere. Eu am ales sa fac un cheesecake la cuptor cu o aroma delicioasa de limeta si o bezea dulce, crocanta la exterior si moale in interior. 

Cheesecake cu lime si bezea_1

 

Crusta
100 gr faina
100 gr fulgi de ovaz
1 ou
100 gr unt
1 praf de sare
1 lingura zahar

Crema
400 gr crema de branza
250 gr mascarpone
1 ou
3 galbenusuri
100 ml smantana lichida
100 gr ciocolata alba
1 lingurita pudra de matcha
1 lingurita extract de vanilie
150 gr zahar
2 limete

Decor
3 albusuri
100 gr zahar
coaja rasa de lime

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 1h 15 min. Nr portii: 12 

Cheesecake cu lime si bezea_3

 

Crusta. Macinam fulgii de ovaz pana capata o consistenta fina. Amestecam fulgii de ovaz cu faina, sarea, zaharul si cu untul rece pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam oul si omogenizam compozitia prin cateva miscari. 
Tapetam cu hartie de copt o tava de 20/20cm sau o tava rotunda de 22-25cm diametru. Punem aluatul obtinut in tava si apasam usor. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem crusta timp de 10 de minute. Scoatem crusta din cuptor si facem umplutura.

Crema. Ingredientele pentru umplutura ar trebui sa fie la temperatura camerei, deci trebuie pregatite din timp.
Ciocolata alba o topim pe foc mic impreuna cu smantana apoi o lasam la racit. Limetele le spalam bine apoi razuim coaja si stoarcem sucul.
 
Mixam crema de branza impreuna cu mascarpone si zaharul timp de 3 minute. Adaugam oul si galbenusurile, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Turnam ciocolata alba racita si omogenizam din nou.
La final adaugam extractul de vanilie, pudra de matcha, sucul de lamaie si coaja rasa apoi omogenizam. Turnam umplutura peste crusta, nivelam si dam la cuptor pentru o ora, o ora si un sfert. Cand este gata vom observa ca s-a desprins usor de pe margini insa centrul inca este destul de moale. Lasam cheesecake-ul la racit in cuptor timp de 2 ore apoi il dam la rece pentru minim 6 ore, sau peste noapte.
 
Decor. Albusurile – la temperatura camerei –  le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea frumoasa si lucioasa. Punem bezeaua peste cheesecake, ii dam o forma de valuri cu ajutorul lingurei apoi punem din nou cheesecake-ul la cuptor la 200 de grade, pe raftul de sus. Lasam cheesecake-ul inca 5-10 minute pana cand se rumeneste usor bezeaua apoi il scoatem din cuptor. Portionam dupa preferinta si servim acest cheesecake cu lime si bezea rece. Enjoy!
Cheesecake cu lime si bezea_2


5 Comments

Tarte/Placinte dulci

Mini tarte cu frisca si caramel

Mini tarte cu frisca si caramel

Tarte cu caramel si frisca imi doream de mult timp sa fac. Le-am tot amanat in defavoarea altor deserturi dar pana la urma am reusit sa le fac zilele trecute. Au iesit delicioase, altfel nici nu se putea, mai ales ca am folosit acea minunata crema numita dulce de leche (din nou). Se pare ca am facut o obsesie pentru dulce de leche, insa fiind atat de buna nici nu incerc sa ma impotrivesc. Caramelul si frisca sunt grozave impreuna, iar aceste tarte sunt o dovada clara a acestui fapt. 

Mini tarte cu frisca si caramel_1

Crusta
150 gr faina
100 gr faina de migdale
100 gr unt
1 ou
1 praf de sare
1 lingura zahar pudra
2 linguri apa rece

Crema caramel
300 gr dulce de leche
400 ml lapte
3 oua mari
3 linguri amidon
1 lingurita extract de vanilie

Decor
400 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
migdale caramelizate

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 8

Mini tarte cu frisca si caramel_2

Faina (impreuna cu cea de migdale ) o cernem intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si punem untul taiat cubulete, zaharul pudra si sarea. Amestecam cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam si oul, apa rece si framantam putin (nu exageram cu framantatul) pana la omogenizare. Dam aluatul la rece pentru o ora. Intre timp pregatim 6-8 forme mici de tarta, pe care le vom ungem bine cu unt. O sa mai avem nevoie si de hartie de copt si de boabe de fasole.
 
Dupa ce aluatul a stat la rece il intindem intr-o foaie subtire de 2mm si decupam cercuri cu diametru putin mai mare decat formele de tarta. Aranjam aluatul frumos in forme, il intepam din loc in loc cu furculita si deasupra punem hartie de copt si boabe de fasole. Punem tartele cu tot cu hartia de copt si boabele de fasole la frigider pentru 20 de minute.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem tartele timp de 20 de minute. Dupa 15 minute le scoatem din cuptor si renuntam la hartia de copt si boabele de fasole, apoi le reintroducem in cuptor pentru 5 minute timp in care se vor rumeni usor. Lasam tartele sa se raceasca complet, apoi le scoatem din forma.
 
Dulce de leche il mixam bine cu un tel pana cand devine ca o crema. Laptele il punem pe foc. Ouale le mixam cu amidonul apoi le adaugam peste laptele caldut amestecand continuu. Lasam crema pe foc 2-3 minute pana cand se ingroasa. Oprim focul si adaugam dulce de leche si extractul de vanilie. Amestecam bine pana la omogenizare. 
 
 
Punem crema caramel peste crustele de tarta racite. Dam tartele la frigider pana cand se intareste crema.
Frisca o mixam bine impreuna cu zaharul pudra pana devine spumoasa. Ornam tartele dupa preferinta cu frisca si cu migdale caramelizate apoi servim cu pofta (mare).
Enjoy! 
Mini tarte cu frisca si caramel_3
 


2 Comments

Aluat sarat

Soda Bread – Paine cu bicarbonat

Soda Bread – Paine cu bicarbonat

Imi place painea de casa si mirosul ei grozav in momentul in care o scoti din cuptor. Iar cand am timp si rabdare ma pun la treaba si fac o paine de care sa se bucure toata familia. De cele mai multe ori caut retete simple si care nu solicita efort. Soda bread – painea cu bicarbonat este solutia ideala pentru mine. Se face mai mult decat rapid si nu necesita framantare iar in final rezulta o painica cu crusta crocanta, miezul pufos si aromat. Merita incercata macar o data.

Soda Bread - Paine cu bicarbonat

Ingrediente
600 gr faina 650
400 ml iaurt simplu
1 lingurita rasa sare
1 + 1/2 lingurita bicarbonat

Timp de preparare: 15 min. Timp de coacere: 45 min.

Soda Bread - Paine cu bicarbonat

Preincalzim cuptorul la 220 de grade si ungem cu ulei apoi tapetam cu faina o tava rotunda de tort, cu diametrul de 21-24 cm.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si bicarbonatul apoi adaugam iaurtul treptat. Pe masura ce adaugam iaurtul amestecam pentru a omogeniza ingredientele. Cand obtinem un aluat omogen si nelipicios ne oprim si nu mai adaugam iaurt, sau daca aluatul este prea moale atunci mai adaugam faina.
Transferam aluatul pe masa de lucru si-i dam o forma rotunda. Punem aluatul in tava si-l crestam cu un cutit ascutit in forma de cruce. Acoperim tava cu un capac ( sau cu o tava mai mare) si dam la cuptor.

Dupa 30 de minute scoatem capacul si mai lasam painea inca 15 minute. Transferam painea pe un gratar la racit. Cel mai bine se feliaza cand este racita complet. Este o paine delicioasa si are o aroma aparte.
Pofta buna!

 Soda Bread - Paine cu bicarbonat


10 Comments

Prajituri

Chocolate Whoopie Pies

Chocolate Whoopie Pies

Chocolate Whoopie Pies – aceste prajiturele cu aspect de biscuiti sunt tare indragite peste ocean. Si nu e de mirare pentru ca sunt super delicioase. Blatul lor este incredibil de bun, pufos si deloc uscat. Crema de mascarpone este mereu la inaltime iar in combinatie a iesit un desert grozav, simplu si elegant. Iar la final nu poti decat sa exclami: whoopie!!

Chocolate Whoopie Pies

Whoopies
1 ou mare
120 ml iaurt
50 ml lapte
220 gr faina
60 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
3/4 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
80 gr unt
150 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie

Crema
250 gr mascarpone
50 ml smantana grasa
40 gr zahar pudra
10 gr zahar vanilat bourbon

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 12 min. Nr portii: 12

Chocolate Whoopie Pies
Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam oul si mixam bine.
Separat amestecam faina cu cacaoa, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Intr-un alt vas amestecam iaurtul cu laptele si extractul de vanilie. Punem alternativ cele doua compozitii peste crema de unt si oua. Omogenizam.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Turnam compozitia intr-un pos cu varf larg si rotund. Cu ajutorul posului facem discuri in tava de aproximativ 5 cm diametru. Lasam spatiu intre ele. Vor incapea aproximativ 12 discuri in tava. Daca este nevoie putem sa le mai nivelam cu o lingura. Coacem prajiturele timp de 10-12 minute, pana in momentul in care daca le apasam usor cu degetul isi revin la forma initiala. Scoatem prajiturele pe un gratar la racit. Continuam cu restul de aluat.
 
Crema este foarte usor de facut. Mixam smantana (poate fi smantana pentru frisca sau smantana de separator) cu mascarpone si zaharul pana cand obtinem un amestec omogen. Cu ajutorul posului cu varf stelat punem crema pe baza unei bucati de pandispan si acoperim cu o alta bucata. Presaram zahar pudra peste prajituri si le putem servi imediat. Sunt delicioase de servit la temperatura camerei. Textura pandispanului e grozava iar crema dulceaga merge de minune cu ciocolata din blat.
Enjoy! 
Chocolate Whoopie Pies


9 Comments

Torturi

Tort cu dulce de leche si krantz

Tort cu dulce de leche si krantz

De cand am facut o pasiune pentru dulce de leche (crema aceea de lapte cu gust de caramel) am inceput sa o folosesc la fel si fel de dulciuri. Am facut biscuiti, prajituri, ba chiar si un tort insa acela a fost de ciocolata. Cea mai recenta intrebuintare a acestei creme grozave este chiar acest tort cu dulce de leche si krantz care, la fel ca toate celelate dulciuri cu dulce de leche, s-a terminat mult prea repede. Insa este un tort care merita refacut si savurat de fiecare data.

Tort cu dulce de leche si krantz_1

Blat
150 gr unt
180 gr zahar
4 oua
240 ml iaurt
semintele de la o pastaie de vanilie
2 linguri lapte
300 gr faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare

Crema
1 cutie dulce de leche + 2 linguri lapte

Decor
200 ml smantana pentru frisca
100 gr zahar
100 gr nuci
cateva alune de padure

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 10-12

 Tort cu dulce de leche si krantz_3
Pregatim toate ingredientele pentru blat cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba.
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine impreuna cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale cate unul pe rand si mixam in jur de un minut dupa fiecare ou adaugat. 
Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cu sarea. Iaurtul il amestecam cu laptele si  semintele de vanilie.
Adugam alternativ faina si iaurtul in compozitia de blat, mixand cu mixerul la viteza mica. Mixam timp de 2-3 minute apoi ne oprim.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim doua tavi cu diametrul de 16-18 cm. Le ungem cu unt si tapetam fundul cu hartie de copt. Turnam compozitia de blat in mod egal in cele doua tavi si nivelam. Dam blaturile la cuptor si le coacem pentru 30-35 de minute, sau pana cand trec testul cu scobitoarea. 

Lasam blaturile la racit pe un gratar apoi le taiem in doua.

Crema se face extrem de simplu, trebuie doar sa ne procuram o cutie de dulce de leche, o desfacem si o amestecam bine de tot impreuna cu 2 linguri de lapte pentru a o fluidiza putin.
Punem crema intre blaturile de tort si pastram o parte din crema pentru a acoperi si blatul de deasupra.

Smantana pentru frisca o mixam bine cu zaharul vanilat. Ungem tortul pe laterale cu frisca si mai pastram frisca pentru a decora tortul deasupra.

Punem 100 gr zahar la caramelizat. Cand devine auriu adaugam nucile si le acoperim bine cu caramel. Rasturnam nucile caramelizate pe un fund de lemn. Dupa ce s-au racit complet le punem intr-o punga solida si incepem sa le farimitam – eu am folosit sucitorul pe care l-am izbit cu putere peste nuci.
Acoperim tortul cu nucile astfel caramelizate si zdrobite. Deasupra decoram tortul cu frisca ramasa si pentru un plus de efect putem adauga si alune trase in caramel. 
Enjoy!

Tort cu dulce de leche si krantz_2


7 Comments

Biscuiti

Fursecuri cu unt de arahide si nutella

Fursecuri cu unt de arahide si nutella

Cand vine vorba de rontaieli, atat pe placul adultilor cat si pe placul copiilor, atunci nu poate fi vorba decat despre fursecuri. Daca mai au si o farama de ciocolata atunci clar au cucerit pe toata lumea. S-ar putea ca untul de arahide sa sperie pe cativa, insa tot trebuie sa guste aceasta combinatie inainte de a-si face o parere. Eu m-am ales cu o dependenta de aceste fursecuri cu unt de arahide si nutella, atat de bune, aromate si fragede. Sa le incercati si voi!

Fursecuri cu unt de arahide si nutella_1

Ingrediente
260 gr faina alba
75 gr zahar alb
75 gr zahar brun
150 gr unt de arahide
100 gr unt
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
1 ou
1 lingurita extract de vanilie
150 gr nutella

Timp de preparare: 1h 30 min. Timp de coacere: 24 min. Nr fursecuri: 30

Fursecuri cu unt de arahide si nutella_3

 

Tapetam o tava medie cu hartie de copt. Din loc in loc punem cate o lingurita de nutella astfel incat sa obtinem aproximativ 30 de gramajoare de nutella. Introducem tava la congelator si o lasam acolo timp de o ora.

Untul moale impreuna cu untul de arahide le mixam usor. Adaugam ambele tipuri de zahar si mixam pana cand obtinem un amestec cremos. Adaugam oul, extractul de vanilie si mixam in continuare.
Separat amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adaugam ingredientele uscate peste amestecul de unt si ou si continuam sa mixam la viteza mica pana obtinem o compozitie omogena. Invelim aluatul de biscuiti in folie alimentara si-l dam la rece o jumatate de ora.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Luam cate o lingura din aluatul de biscuiti si invelim o gramajoara de nutella, astfel incat sa fie foarte bine acoperita. Procedam la fel si cu restul de aluat. Punem fursecurile in tava, lasand loc intre ele de 2-3cm ( va trebui sa coacem doua ture de fursecuri) si le apasam usor cu o furculita asa incat sa obtinem un model in zig-zag.

 

Coacem fursecurile timp de 12-14 minute pana cand se rumenesc usor. Le scoatem pe un gratar la racit. Putem sa le glazuram cu ciocolata sau sa le servim simple cu un pahar de lapte. Combinatia unt de arahide si nutella este grozava, gustul usor sarat al untului se imbina perfect cu dulcele nutellei iar noi putem sa ne bucuram de un desert minunat.
Enjoy!

 

Sursa de inspiratie: aici

Fursecuri cu unt de arahide si nutella_2


10 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316