• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Soda Bread – Paine cu bicarbonat

Aluat sarat

Soda Bread – Paine cu bicarbonat

Imi place painea de casa si mirosul ei grozav in momentul in care o scoti din cuptor. Iar cand am timp si rabdare ma pun la treaba si fac o paine de care sa se bucure toata familia. De cele mai multe ori caut retete simple si care nu solicita efort. Soda bread – painea cu bicarbonat este solutia ideala pentru mine. Se face mai mult decat rapid si nu necesita framantare iar in final rezulta o painica cu crusta crocanta, miezul pufos si aromat. Merita incercata macar o data.

Soda Bread - Paine cu bicarbonat

Ingrediente
600 gr faina 650
400 ml iaurt simplu
1 lingurita rasa sare
1 + 1/2 lingurita bicarbonat

Timp de preparare: 15 min. Timp de coacere: 45 min.

Soda Bread - Paine cu bicarbonat

Preincalzim cuptorul la 220 de grade si ungem cu ulei apoi tapetam cu faina o tava rotunda de tort, cu diametrul de 21-24 cm.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si bicarbonatul apoi adaugam iaurtul treptat. Pe masura ce adaugam iaurtul amestecam pentru a omogeniza ingredientele. Cand obtinem un aluat omogen si nelipicios ne oprim si nu mai adaugam iaurt, sau daca aluatul este prea moale atunci mai adaugam faina.
Transferam aluatul pe masa de lucru si-i dam o forma rotunda. Punem aluatul in tava si-l crestam cu un cutit ascutit in forma de cruce. Acoperim tava cu un capac ( sau cu o tava mai mare) si dam la cuptor.

Dupa 30 de minute scoatem capacul si mai lasam painea inca 15 minute. Transferam painea pe un gratar la racit. Cel mai bine se feliaza cand este racita complet. Este o paine delicioasa si are o aroma aparte.
Pofta buna!

 Soda Bread - Paine cu bicarbonat


10 Comments

« Chocolate Whoopie Pies
Mini tarte cu frisca si caramel »

Comments

  1. Claudia says

    September 11, 2014 at 6:55 am

    Ce bine arata! Ca de obicei :)
    Nu am incercat pana acum decat varianta traditionala de facut paine dar cred ca merita sa incerc si varianta asta :)

    Reply
  2. Maria Udrea says

    September 11, 2014 at 2:33 pm

    Maine mi-am propus s-o execut si eu, ca tare m-ai ademenit cu ea!

    Reply
  3. Diaconta says

    September 11, 2014 at 6:24 pm

    Buna tare si painica ta Paula !!!! Bravo.

    Reply
  4. Teo Bucatar says

    September 12, 2014 at 7:17 pm

    M-ai facut curioasa! Trebuie sa incerc!

    Reply
  5. Claudia says

    September 13, 2014 at 6:38 am

    De cand am vazut painea asta la tine nu am avut pace :)
    Asa ca acum am notat reteta si fug in bucatarie sa o fac 😉

    Reply
  6. Maria Udrea says

    September 13, 2014 at 1:09 pm

    No, uite ca am preparat-o si eu:
    http://merisor67.blogspot.ro/2014/09/paine-cu-bicarbonat.html
    Nu a iesit asa frumoasa ca a ta, dar e buna rau!

    Reply
  7. Dorina says

    September 13, 2014 at 2:57 pm

    Este foarte buna , am facut-o si eu de multe ori. Usor si rapid de facut, pufoasa la interior , crocanta la suprafata.Minunata! Pozele tale mi-au facut pofta de paine calda…

    Reply
  8. stefy says

    September 17, 2014 at 11:23 am

    Paula, astazi iti trimit cu drag, o imbratisare virtuala!!
    http://stefyharnicutza.blogspot.ro/2014/09/paine-de-casa-cu-bicarbonat-fara-drojdie.html

    Reply
  9. Paula Gafitescu says

    September 17, 2014 at 12:30 pm

    Fetelor ma bucur mult ca v-a placut painica mea. Pupici!

    Reply

Trackbacks

  1. Paine cu bicarbonat. Ideala pentru cei care nu agreaza drojdia - Rețete Merișor says:
    November 6, 2017 at 6:23 am

    […] cum am vazut reteta de paine cu bicarbonat a Polianei/EnjoyDessert, am zis ca trebuie neaparat s-o […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316