• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Chocolate Whoopie Pies

Prajituri

Chocolate Whoopie Pies

Chocolate Whoopie Pies – aceste prajiturele cu aspect de biscuiti sunt tare indragite peste ocean. Si nu e de mirare pentru ca sunt super delicioase. Blatul lor este incredibil de bun, pufos si deloc uscat. Crema de mascarpone este mereu la inaltime iar in combinatie a iesit un desert grozav, simplu si elegant. Iar la final nu poti decat sa exclami: whoopie!!

Chocolate Whoopie Pies

Whoopies
1 ou mare
120 ml iaurt
50 ml lapte
220 gr faina
60 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
3/4 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
80 gr unt
150 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie

Crema
250 gr mascarpone
50 ml smantana grasa
40 gr zahar pudra
10 gr zahar vanilat bourbon

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 12 min. Nr portii: 12

Chocolate Whoopie Pies
Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam oul si mixam bine.
Separat amestecam faina cu cacaoa, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Intr-un alt vas amestecam iaurtul cu laptele si extractul de vanilie. Punem alternativ cele doua compozitii peste crema de unt si oua. Omogenizam.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Turnam compozitia intr-un pos cu varf larg si rotund. Cu ajutorul posului facem discuri in tava de aproximativ 5 cm diametru. Lasam spatiu intre ele. Vor incapea aproximativ 12 discuri in tava. Daca este nevoie putem sa le mai nivelam cu o lingura. Coacem prajiturele timp de 10-12 minute, pana in momentul in care daca le apasam usor cu degetul isi revin la forma initiala. Scoatem prajiturele pe un gratar la racit. Continuam cu restul de aluat.
 
Crema este foarte usor de facut. Mixam smantana (poate fi smantana pentru frisca sau smantana de separator) cu mascarpone si zaharul pana cand obtinem un amestec omogen. Cu ajutorul posului cu varf stelat punem crema pe baza unei bucati de pandispan si acoperim cu o alta bucata. Presaram zahar pudra peste prajituri si le putem servi imediat. Sunt delicioase de servit la temperatura camerei. Textura pandispanului e grozava iar crema dulceaga merge de minune cu ciocolata din blat.
Enjoy! 
Chocolate Whoopie Pies


9 Comments

« Tort cu dulce de leche si krantz
Soda Bread – Paine cu bicarbonat »

Comments

  1. Daniela Addario says

    September 9, 2014 at 5:47 am

    Eu am pregatit cafeaua… Pot veni la tine, sa degustam impreuna o bunatate dulce alaturi de o cafea amara ?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:37 pm

      Daniela, binenteles! Pup

      Reply
  2. Timea says

    September 9, 2014 at 7:03 pm

    Ce frumusele!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:37 pm

      Multumesc Timea! :*

      Reply
  3. Transporte excursii says

    October 1, 2014 at 1:12 pm

    Abia astept sa incerc reteta. Sunt incepatoare, dar sper sa imi iasa bine macar din a doua incercare daca nu din prima. Multumesc pentru reteta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:38 pm

      Eu cred ca o sa iasa bine, nu trebuie sa ai emotii si totul va merge mult mai bine decat cu stres. Sa-mi dai de stire daca ti-au placut!

      Reply
  4. Oana says

    October 8, 2018 at 10:47 am

    Dacă scot cacao din ecuație sa le fac de vanilie? Înlocuiesc cacao cu făină? Merge oare? Multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2019 at 9:28 pm

      Buna, da, se poate inlocui cacaoa cu faina.

      Reply

Trackbacks

  1. Whoopie Pie Cake - simonacallas says:
    November 18, 2015 at 12:37 pm

    […] şi nu vă mai povestesc ce-am mai înghiţit în sec în timpul muncii de cercetare M-am oprit la Whoopie Pie – această prăjitură pe care nu am mai încercat-o, şi care nu e foarte complicată, lucru […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316