• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Cheesecake cu lime si bezea

Cheesecake

Cheesecake cu lime si bezea

Limeta este sora mai mica a lamaii insa are un gust mai aromat si mai puternic. Imi place ca da preparatelor o nota mai exotica si incerc sa o folosesc cat mai des posibil. Cheesecake-ul cu limeta este foarte cunoscut in special in varianta fara coacere. Eu am ales sa fac un cheesecake la cuptor cu o aroma delicioasa de limeta si o bezea dulce, crocanta la exterior si moale in interior. 

Cheesecake cu lime si bezea_1

 

Crusta
100 gr faina
100 gr fulgi de ovaz
1 ou
100 gr unt
1 praf de sare
1 lingura zahar

Crema
400 gr crema de branza
250 gr mascarpone
1 ou
3 galbenusuri
100 ml smantana lichida
100 gr ciocolata alba
1 lingurita pudra de matcha
1 lingurita extract de vanilie
150 gr zahar
2 limete

Decor
3 albusuri
100 gr zahar
coaja rasa de lime

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 1h 15 min. Nr portii: 12 

Cheesecake cu lime si bezea_3

 

Crusta. Macinam fulgii de ovaz pana capata o consistenta fina. Amestecam fulgii de ovaz cu faina, sarea, zaharul si cu untul rece pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam oul si omogenizam compozitia prin cateva miscari. 
Tapetam cu hartie de copt o tava de 20/20cm sau o tava rotunda de 22-25cm diametru. Punem aluatul obtinut in tava si apasam usor. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem crusta timp de 10 de minute. Scoatem crusta din cuptor si facem umplutura.

Crema. Ingredientele pentru umplutura ar trebui sa fie la temperatura camerei, deci trebuie pregatite din timp.
Ciocolata alba o topim pe foc mic impreuna cu smantana apoi o lasam la racit. Limetele le spalam bine apoi razuim coaja si stoarcem sucul.
 
Mixam crema de branza impreuna cu mascarpone si zaharul timp de 3 minute. Adaugam oul si galbenusurile, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Turnam ciocolata alba racita si omogenizam din nou.
La final adaugam extractul de vanilie, pudra de matcha, sucul de lamaie si coaja rasa apoi omogenizam. Turnam umplutura peste crusta, nivelam si dam la cuptor pentru o ora, o ora si un sfert. Cand este gata vom observa ca s-a desprins usor de pe margini insa centrul inca este destul de moale. Lasam cheesecake-ul la racit in cuptor timp de 2 ore apoi il dam la rece pentru minim 6 ore, sau peste noapte.
 
Decor. Albusurile – la temperatura camerei –  le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea frumoasa si lucioasa. Punem bezeaua peste cheesecake, ii dam o forma de valuri cu ajutorul lingurei apoi punem din nou cheesecake-ul la cuptor la 200 de grade, pe raftul de sus. Lasam cheesecake-ul inca 5-10 minute pana cand se rumeneste usor bezeaua apoi il scoatem din cuptor. Portionam dupa preferinta si servim acest cheesecake cu lime si bezea rece. Enjoy!
Cheesecake cu lime si bezea_2


5 Comments

« Mini tarte cu frisca si caramel
Tort fara gluten cu mousse de mango si mousse de cocos »

Comments

  1. Diaconta says

    September 16, 2014 at 7:06 am

    Cred ca a fost un deliciu .

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 17, 2014 at 12:32 pm

      A fost tare buna,multumesc Dia! Pup

      Reply
  2. Zilahi Adela says

    September 16, 2014 at 2:04 pm

    MMmm numai bunatati de cand nu am mai trecut pe la tine!!! Cred ca o sa trec mai des, sper sa imi permita timpul!!! Pupici!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 17, 2014 at 12:33 pm

      Multumesc Adela! Te astept cu drag! Pup

      Reply
  3. Rocsy Ciobanu says

    September 17, 2014 at 6:33 pm

    O bunatate aromata!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316