• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort fara gluten cu mousse de mango si mousse de cocos

Torturi

Tort fara gluten cu mousse de mango si mousse de cocos

Acest tort l-am facut pentru jumatatea mea, cu ocazia unei zile speciale din viata lui si a noastra. L-am pregatit cu mare drag pentru el, asa cum pregatesc orice stiu ca ii face placere. Combinatia am ales-o impreuna si cred ca a fost una reusita deoarece s-a mancat cu pofta pana la ultima feliuta. 
A fost un tort racoros, cu un mix de arome exotice care merg foarte bine impreuna: mango si cocos. Cremele fine au fost completate de un blat dens si ciocolatos realizat cu produse speciale fara gluten marca Dr Schar. 

Dr. Schar mi-a oferit o gama intreaga de produse fara gluten. Am acceptat sa le testez si sa le folosesc in retetele mele la invitatia Ruxandrei si ii multumesc mult pentru acest lucru. 
Ruxandra a lansat provocarea de a folosi ingrediente fara gluten mai multor bloggeri culinari si ma bucur ca am decis sa ma alatur si eu. Am descoperit produse grozave care se comporta foarte bine si in dulciuri. Acest tort este prima reteta la care am folosit ingrediente Dr. Schar si am fost foarte multumita de rezultat. A iesit un tort fara gluten cu mousse de mango si mousse de cocos minunat!

Tort cu mousse de mango si mousse de cocos_1
Blat 
40 gr cacao
100 gr apa fierbinte
60 ml iaurt
2 oua medii
80 gr Mix Patiserie Dr. Schar
50 gr faina de migdale
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
100 gr zahar
100 gr unt
1 lingurita extract de vanilie

Mousse de mango
200 gr piure de mango
100 ml smantana pentru frisca
2 linguri de zahar
1 lingurita zahar vanilat
4 gr gelatina

Mousse de cocos
300 ml lapte de cocos
100 gr zahar
300 gr smantana pentru frisca
2 lingurita zahar vanilat
6 gr gelatina

Jeleu de mango
150 ml piure de mango
100 ml apa
5 gr gelatina
2 linguri zahar

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 45 min. Nr portii: 12
Tort cu mousse de mango si mousse de cocos_4
 Blat. Amestecam cacaoa cu apa fierbinte si o lasam la racorit. Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos si aerat. Adaugam crema de cacao racita apoi ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Separat amestecam mixul patiserie cu faina de migdale, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Punem jumatate din ingredientele uscate peste crema de unt si oua si mixam usor. Adaugam iaurtul, vanilia si restul de ingrediente uscate apoi omogenizam. 
 
Preincalzim cuptorul la 175 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de dimensiuni 24-26 cm. Turnam compozitia in tava si coacem blatul timp de 40-45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar la racit.
 
Mousse de mango. Punem piureul de mango pe foc mic impreuna cu zaharul si il incalzim pana aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in 3-4 linguri de apa rece. Dupa 5 minute o adaugam peste mango si amestecam bine. Lasam compozitia la rece pana incepe sa se ingroase si sa se apropie de textura unui jeleu putin mai cremos.
Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat iar apoi o dam la rece. Cand crema de mango e intarita suficient (insa nu prea tare) adaugam frisca cu miscari de jos in sus. 
Tapetam cu folie alimentara o tava de 20 cm diametru si turnam mousse-ul de mango. Acoperim crema cu folie si o dam la congelator pentru o ora.
 
Mousse de cocos. Punem laptele de cocos pe foc impreuna cu zaharul si-l aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam gelatina hidratata in 5-6 linguri de apa rece. Amestecam bine si dam crema la rece. 
Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat iar apoi o dam la rece. Cand crema de cocos e intarita suficient adaugam frisca cu miscari de jos in sus. 
 
Jeleu de mango. Punem piureul de mango pe foc mic impreuna cu zaharul si apa, il incalzim pana aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in 3-4 linguri de apa rece. Dupa 5 minute o adaugam peste piureul de mango si amestecam bine. Lasam compozitia la rece pana montam tortul.
 Tort cu mousse de mango si mousse de cocos_3
 
Asamblare. Pregatim o tava de tort cu peretii detasabili si cu diametrul mai mare cu 2 cm decat cea in care am copt blatul. Asezam blatul de ciocolata in mijloc iar peste el, tot in mijloc, punem mousse-ul de mango scos din congelator. Deasupra turnam mousse-ul de cocos, avand grija sa se unmple uniform si lateralele. Peste mousse-ul de cocos punem jeleul de mango si dam tortul la rece pana a doua zi.
A doua zi trecem un cutit usor incalzit pe lateralele tortului, intre tort si marginea tavii. Desprindem cu grija peretii tavii pentru a scoate tortul din forma. Il asezam pe un platou apoi il ornam dupa preferinta.
Enjoy! 

P.S Cei care nu au intoleranta la gluten pot folosi faina normala in locul Mixului Patiserie Dr. Schar
Tort cu mousse de mango si mousse de cocos_2


27 Comments

« Cheesecake cu lime si bezea
Daquoise cu lemon curd si mousse de ciocolata alba »

Comments

  1. Anonymous says

    September 17, 2014 at 10:21 pm

    buna ff bine arata tortu si la gust trebuie safie ff bun ai retete minunte am o intrebare daca nu te superi se poate inlocui Mix Patiserie Dr. Schar cu faina in continuare si retete de nota 10

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 18, 2014 at 11:28 am

      Multumesc frumos pentru aprecieri! Se poate inlocui cu faina normala, sigur ca da. O zi frumoasa si te astept cu drag la mine pe blog!

      Reply
      • Mihaela says

        November 7, 2018 at 10:52 am

        Buna ziua. Piureul de mango îl găsesc de cumpărat sau pur și simplu mizez pulpa de mango?
        Am făcut tortul cu mouse caramel și oglinda ciocolata albă după rețeta Dvs . Foarte bun .

        Reply
  2. Iuliana says

    September 18, 2014 at 4:48 am

    Un tort foarte frumos! Parca ii si simt textura fina, numai cat ma uit la poze.
    Indiferent de evenimentul serbat, va doresc sa va fie cu frumos si cu bucurie in toate! :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 18, 2014 at 11:29 am

      Multumesc mult pentru cuvintele frumoase si pentru aprecieri Iuliana! Te pup!

      Reply
  3. Claudia says

    September 18, 2014 at 5:35 am

    E …perfect, ca de obicei :)
    Si la cat de bine arata parca nu prea iti vine sa il mai mananci :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 18, 2014 at 11:29 am

      Multumesc Claudia! Il mananci cand te trezesti cu felia in fata 😛 Pup

      Reply
  4. Anonymous says

    September 18, 2014 at 6:18 am

    La multi ani sotului tau ! Tortul e minunat si fresh arata tare bine ! Gabriela.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 18, 2014 at 11:30 am

      Multumim Gabriela! Te pup!

      Reply
  5. Cristina says

    September 18, 2014 at 6:34 am

    La multi ani! Tortul arata senzational!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 18, 2014 at 11:30 am

      Multumim mult Cristina! :*

      Reply
  6. Mihaela says

    September 18, 2014 at 11:44 am

    Paula, ce-ai facut tu aici se numeste opera de arta ! N-am cuvinte !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 18, 2014 at 3:35 pm

      Mihaela, multumesc mult de apreciere! Mai am mult de lucrat insa ma straduiesc mereu sa fac totul bine 😉 Te pup!

      Reply
  7. Mihaela Cercel says

    September 18, 2014 at 12:12 pm

    Cu siguranta este delicios .Chiar ma gandeam la un tort cu mousse de mango .

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 18, 2014 at 3:36 pm

      Mihaela, a fost delicios, multumesc!

      Reply
  8. Anca B. says

    September 18, 2014 at 5:20 pm

    Pare ireal dar din mana ta ies numai lucruri senzationale deci nu ma mai mir de nimic!

    Reply
  9. Danutza says

    September 18, 2014 at 5:44 pm

    Wow, senzational!! Nu doar ca arata de vis, dar e chiar pe placul meu: mango, cocos …………mmmmm!! Perfect!

    Pupici :*

    Reply
  10. Гергана Лазарова says

    September 18, 2014 at 7:41 pm

    Fantastic, well done! :)

    Reply
  11. GelaDumi says

    September 20, 2014 at 11:26 am

    Minunat tort, dar la ce altceva sa ma stept de la o fata minunata ca tine?

    Reply
  12. Anonymous says

    October 6, 2014 at 6:26 am

    Minunat! Am totusi o intrebare…piureul de mango l-ai cumparat ca atare sau l-ai preparat tu din mango proaspat?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 9, 2014 at 6:47 pm

      Buna. Am folosit o conserva de mango. Am pus in blender feliile de mango din conserva impreuna cu putin suc si l-am transformat in piure :)

      Reply
  13. Elisa says

    February 12, 2015 at 5:11 pm

    Ce gelatina fara gluten ati folosit?

    Reply
  14. Elena says

    April 6, 2016 at 6:18 pm

    Oare as putea inlocui smantana normala cu smantana de cocos ?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 7, 2016 at 6:09 am

      Buna Elena. Nu am folosit niciodata smantana de cocos pentru a face frisca. Insa din cate am mai auzit…merge si asa. Daca stii tu ca se comporta bine cand o bati, adica se face ca o frisca, atunci da….se poate inlocui. Zi frumoasa!

      Reply
  15. buzle bianca says

    May 1, 2018 at 1:15 pm

    Buna ziua ! Tortul arata SENZATIONAL !! Doresc sa va adresez o intrebare legata de decoratinuile tortului,este ciocolata alba cu colorant alimentar -galben sau este altceva ? Multumesc.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2019 at 9:59 pm

      Buna, multumesc frumos! Decoratiunile sunt facute din ciocolata alba si pe alocuri colorata cu colorant alimentar, galben.

      Reply

Trackbacks

  1. 10 torturi fara gluten care te vor impresiona | Celiaci.ro says:
    September 5, 2016 at 11:25 am

    […] Tort fara gluten cu mousse cu gust de mango si gust de cocos […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316