• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Torturi

Tort cu cocos, mousse de caramel si mousse de afine

Tort cu cocos, mousse de caramel si mousse de afine

Din nou un tort cu cocos si asta pentru ca imi plac foarte mult blaturile cu nuca de cocos. Au o aroma aparte si o textura mai densa. Mousse-ul de caramel si cel de afine sunt printre cele mai bune creme si se completeaza foarte bine cu blaturile dense de cocos. Este un tort festiv, destul de mare si este potrivit si pentru o petrecere cu copilasi asa cum a fost la mine acasa atunci cand am facut tortuletul.

Tort cu cocos, mousse de caramel si mousse de afine_3
Blat
9 albusuri

1 praf de sare
250 gr unt
300 gr zahar
440 gr faina
1 plic praf de copt + 1 lingurita
1 lingurita sare
100 gr cocos
350 ml lapte
2 lingurite extract de vanilie
2-3 picaturi esenta de cocos

Mousse de caramel
4 galbenusuri
200 ml caramel
200 ml lapte
6 foi gelatina
400 ml smantana pentru frisca
1 lingurita esenta vanilie

Mousse de afine
300 gr afine
4 linguri zahar
1 lingura suc de lamaie
300 ml frisca
200 gr crema de branza
1 lingurita zahar vanilat
10 gr gelatina
50 ml apa rece

Timp de preparare: 3 ore Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 20+

Tort cu cocos, mousse de caramel si mousse de afine_1
Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Separat amestecam faina, praful de copt, sarea si nuca de cocos cu o lingura sau un tel. Peste crema de unt punem un sfert din cantitatea de lapte, mixam usor apoi adaugam un sfert din ingredientele uscate. Adaugam in trei reprize restul de lapte si de ingrediente uscate. Mixam doar pana la omogenizare, nu mai mult. La final adaugam esentele de vanilie si cocos.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt 2 tavi rotunde de 24-25cm diametru.
Incepem sa mixam albusurile (lasate in prealabil la temperatura camerei) pana cand devin usor spumoase. In acest moment adaugam sarea si mixam bine de tot, pana obtinem o spuma ferma. 
 
Adaugam un sfert din albusuri in restul compozitiei si amestecam usor cu miscari de jos in sus pana la incorporarea completa. Continuam la fel si cu restul de albusuri, adaugand tot cate un sfert odata si amestecand usor. Distribuim compozitia in tavi – in mod cat de cat egal – si nivelam cu o spatula. Coacem blaturile pentru aproximativ 40 de minute, pana sunt frumos rumenite la suprafata. Cand blaturile sunt racite complet le taiem in doua pe orizontala.
Daca nu aveti 2 tavi de aceeasi dimensiune atunci puteti coace blaturile pe rand.
 
Mousse de caramel

Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Punem laptele pe foc impreuna cu caramelul, il incalzim bine, dar fara sa fiarba. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, apoi incorporam usor laptele peste ele si dam compozitia pe foc pana se ingroasa putin. Adaugam gelatina in crema si amestecam bine pentru a o distribui uniform, apoi dam la rece.

Smantana pentru frisca o mixam bine cu o lingurita zahar vanilat, apoi o incorporam usor in crema racita, adaugam si esenta de vanilie si dam deoparte.

Mousse de afine

Afinele (care pot fi si congelate) le punem pe foc cu doua linguri de zahar si sucul de lamaie. Din momentul in care incep sa fiarba le lasam 10 minute pentru a se inmuia suficient. Punem amestecul in blender si facem un piure pe care il punem din nou pe foc si-l aducem aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul.
Gelatina o punem la hidratat in apa rece iar dupa 5 minute o adaugam in piureul de afine si amestecam bine pentru omogenizare. Lasam piureul de fructe la rece.
 
Crema de branza o mixam bine cu doua linguri de zahar apoi o adaugam in pireul de afine racit si amestecam bine. Dam crema la rece pentru o ora.
 
Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul pudra pana cand devine pufoasa si aerata. O incorporam cu miscari de jos in sus in crema de la frigider apoi o dam din nou la rece pentru o ora pentru a se intari mai bine.
 
Asamblare. Luam o bucata de blat si o punem in tava in care am copt unul din blaturi. Ungem blatul cu jumatate din crema caramel. Acoperim cu alta bucata de blat si peste ea punem crema de afine. Urmeaza o noua felie de blat si deasupra restul de crema caramel. Punem si ultima bucata de blat si dam tortul la rece pentru a se intari cremele.
 
Tortul de poate decora cu frisca – aproximativ 500 ml – sau cu pasta de zahar asa cum am facut eu. Am folosit in jur de 400 gr pasta de zahar intinsa in strat subtire. Din pacate nu am poza cu tortul intreg pentru ca l-am terminat chiar inainte sa inceapa petrecerea. Asadar decorul puteti sa-l faceti cu ce va simtiti mai confortabil.
Enjoy!
Tort cu cocos, mousse de caramel si mousse de afine_2


10 Comments

Prajituri

Prajitura cu branza de vaci, mere si crumble

Prajitura cu branza de vaci, mere si crumble

Inca o prajitura intr-o combinatie care merita incercata si savurata alaturi de cei dragi. Branza si merele merg tare bine impreuna, iar daca mai adaugam un strat de crumble si un strop de caramel desertul se transforma in ceva minunat. Reteta nu este greu de urmat. Este una clasica cu blat fraged, umplutura generoasa de branza si mere iar deasupra un strat crocant completat de caramel delicios.

Prajitura cu branza de vaci, mere si crumble

Baza
120 gr faina
20 gr zahar
60 gr unt
1 praf de sare
2-3 linguri apa rece

Crema
500 gr branza de vaci
250 gr smantana
4 oua
100 gr ciocolata alba
50 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
2-3 mere mari
2-3 linguri suc de lamaie
1 lingurita scortisoara

Crumble
70 gr faina
40 gr zahar
50 gr unt
200 gr caramel

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 16

Prajitura cu branza de vaci, mere si crumble

Faina o amestecam cu zaharul, sarea si untul rece taiat cubulete. Cand obtinem un aluat nisipos adaugam apa si omogenizam. Apa o adaugam treptat iar in momentul in care aluatul este omogen si nelipicios ne oprim. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.

Branza de vaci si smantana le punem in blender si le procesam pana cand obtinem o crema destul de fina. Adaugam ouale si zaharul si trecem la mixer. Mixam 3 minute apoi ne oprim. Ciocolata alba o taiem cubulete si o adaugam in crema impreuna cu extractul de vanilie.

Merele le curatam de coaja si de samburi si le taiem cubulete. Le stropim cu sucul de lamaie apoi le amestecam cu scortisoara.

Crumble. Faina o amestecam impreuna cu zaharul si untul pana cand obtinem un aluat sfaramicios pe care il dam putin la rece pana asamblat prajitura.

Preincalzim cuptorul la 160 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de 20/20cm dimensiune. Intindem aluatul pentru crusta intr-o foaie dreptunghiulara. Punem aluatul in tava si-l apasam usor. Peste aluat turnam umplutura de branza. Deasupra punem bucatile de mere si apoi presaram si aluatul sfaramicios.
Dam prajitura la cuptor pentru 1 ora, sau pana cand stratul de deasupra este bine rumenit.

O servim in momentul in care este rece alaturi de un delicios sos caramel. O prajiturica asemanatoare am mai facut pe blog si anume prajitura cu branza, mere si caramel si de acolo puteti lua si reteta de caramel.
Enjoy!

Prajitura cu branza de vaci, mere si crumble


6 Comments

Tarte/Placinte dulci

Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere
Aceasta tarta am vazut-o intr-o emisiune culinara a carei gazda este Lorainne Pascale. M-am indragostit pe loc de ea si am stiut ca vreau si eu sa o realizez. Nu am notat exact ingredientele folosite insa am preluat ideea tartei cu pere facute in tava dreptunghiulara si pudrata cu zahar doar pe laterale. A fost o tava senzational de buna in special datorita cremei frangipane care este divina! Cu siguranta am sa repet tarta insa voi incerca sa o combin si cu alte fructe.
Tarta frangipane cu pere_q

Crusta
200 gr faina
100 gr unt
1 galbenus
1 praf de sare
2 linguri apa

Crema
100 gr migdale macinate
80 gr unt
2 oua medii
80 gr zahar
2 pere coapte
1 lingurita amaretto
zeama de lamaie
fulgi de migdale

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 6
Tarta frangipane cu pere_2

Crusta. Amestecam faina cu praful de sare si cu untul rece taiat cubulete pana cand vom obtine un aluat sfaramicios. Galbenusul il batem putin apoi il punem peste aluat si omogenizam usor, fara sa exageram cu amestecarea. Daca aluatul este prea uscat putem sa adaugam una-doua linguri de apa. Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru o ora.
 
Dupa o ora preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o forma de tarta dreptunghiulara. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara subtire de 0.5 cm si transferam aluatul in tava. Indepartam surplusul si aranjam marginile tartei. Intepam crusta din loc in loc cu o furculita. Peste crusta punem hartie de copt si boabe de fasole, apoi dam crusta la rece pentru 20 de minute.
 
Tarta frangipane cu pere_4
 Dupa 20 de minute introducem crusta in cuptor si o coacem timp de 20 de minute. Scoatem tava, indepartam boabele de fasole cu tot cu hartia de copt apoi reintroducem crusta pentru inca 5 minute in cuptor. Scoatem tava din cuptor si o lasam la racit.
 
Crema o putem pregati in timp ce se coace crusta. Mixam bine untul impreuna cu zaharul. Cand amestecul devine cremos adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare. La final incorporam migdalele macinate si amaretto.
 
Punem crema peste crusta si nivelam. 
Perele le spalam bine si apoi le curatam de coaja si de samburi. Le taiem in doua si crestam partea exterioara din loc in loc. Stropim perele cu zeama de lamaie si le punem peste crema apasand usor. Deasupra putem presara si fulgi de migdale.
 
Coacem tarta timp de 25-30 de minute pana cand se rumeneste frumos la suprafata. 
Lasam tarta la racit inainte de a o servi si apoi ne putem delecta cu un desert minunat. Enjoy! 

Tarta frangipane cu pere_3


5 Comments

Tarte/Placinte sarate

Placinta cu carne

Placinta cu carne

In zilele mai reci imi place sa fac mancare consitenta, calda si cu carne. Placintele sunt o solutie grozava deoarece imbina aproape toate grupele alimentare. Multi ar spune ca nu sunt neaparat o alegere potrivita pentru o mancare sanatoasa, insa orice mancare este buna daca nu este consumata in exces. Iar aceasta placinta este facuta in casa, cu ingrediente proaspete si cu legume din plin, deci nu se poate refuza.

Placinta cu carne_3

Aluat
200 gr faina alba
150 gr faina neagra
50 gr unt
50 gr smantana
1 ou
lapte cat cuprinde

Umplutura
600 gr carne de porc/pui/vita
200 gr ciuperci conserva
4 catei de usturoi
1 ceapa rosie
1 ardei rosu
200 gr branza telemea
1/2 ardei iute
2 ou + 1 albus
sare, piper

1 galbenus + 1 lingura lapte pentru uns

Timp de preparare: 90 min. Timp de coacere: 40 min Nr portii: 8

Placinta cu carne_2

Combinam cele doua tipuri de faina. Adaugam untul si framantam un aluat nisipos. Facem o adancitura in mijloc si punem oul iar apoi smantana. Incepem sa framantam aluatul si adaugam laptele treptat. Cand obtinem un aluat moale si nelipicios ne oprim. Lasam aluatul la odihnit la rece pentru o ora.

Carnea o taiem cubulete marunte. Punem 2 linguri de ulei la calit intr-o tigaie teflonata. Calim ceapa si usturoiul pana cand devin sticloase apoi le transferam intr-un bol mare. In tigaie punem carnea la calit.
Dupa 10 minute adaugam ardeiul taiat cubulete si ardeiul iute tocat marunt. Lasam amestecul pe foc pana cand se evapora toata apa lasata de carne.
Punem carnea in bol peste ceapa si lasam la racorit. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei putem sa adaugam ouale si albusul iar apoi ciupercile scurse bine si branza telemea data pe razatoare. La final condimentam cu sare si piper dupa gust.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim un vas mare de ceramica si il ungem bine cu unt.
Scoatem aluatul de la rece si il taiem in doua. Intindem o jumatate de aluat si il punem in tava astfel incat sa acoperim si peretii. Turnam umplutura in tava si nivelam. Deasupra punem fasii din aluatul ramas.
Galbenusul ramas il diluam cu o lingura de lapte apoi ungem fasiile de aluat de deasupra.
Punem placinta la cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand este rumenita frumos.
Dupa ce o scoatem din cuptor o mai lasam 15 minute la odihnit apoi putem sa o servim cu pofta.
Pofta buna!

Placinta cu carne_1


5 Comments

Prajituri

Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Aceasta prajitura cu ciocolata este genul de prajitura care te cucereste definitiv de la prima degustare. Este prajitura pe care ai putea-o repeta la nesfarsit fara sa te plictisesti de ea. Avand ciocolata din plin este destinata iubitorilor de ciocolata insa oricine o va gusta se va lasat cucerit de ea. Un blat moale si pufos si o crema fina de ciocolata fac din ea un desert decadent si delicat in acelasi timp. Eu as putea vorbi la nesfarsit de prajitura aceasta si i-as aduce numai cuvinte de lauda. Este clar ca pe mine m-a impresionat cu adevarat. 

Prajitura cu ciocolata

Blat
150 gr faina
150 gr zahar
1 ou mare
150 ml iaurt
100 ml cafea calda
1/4 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
70 gr cacao neagra
50 ml ulei
1 lingurita extract de vanilie
Crema
250 gr ciocolata neagra
200 ml smantana grasa
30 gr unt 80%
1 lingura zahar vanilat

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 16

Prajitura cu ciocolata

Prepararea acestei prajituri nu solicita foarte mult timp sau efort. Am ales un blat mult indragit de mine ( devil’s food cake) si un ganache delicios de ciocolata. 

Blat. Amestecam faina cu zaharul, bicarbonatul, praful de copt, cacaoa si sarea.
Separat batem usor ouale, adaugam uleiul, iaurtul si vanilia apoi omogenizam. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam bine. La final adaugam cafeaua calda.
Preincalzim cuptorul la 175 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiune mica – 20/20cm. 
Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 35-40 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Prajitura cu ciocolata
Crema. Punem ciocolata, untul si smantana intr-o oala cu fundul gros pe foc mic. Amestecam din cand in cand pana cand compozitia e omogena. La final adaugam zaharul vanilat. Lasam crema deoparte pana cand ajunge la temperatura camerei. Untul nu este obligatoriu in crema insa el ii va conferi un luciu frumos.

Taiem blatul in 3 parti pe orizontala. Punem ganache de ciocolata intre blaturi iar deasupra punem crema ramasa si nivelam usor. Prajitura o putem felia in momentul in care crema este destul de ferma. Este de preferat sa pastram prajitura la temperatura camerei sau intr-un loc mai racoros, insa nu la frigider pentru ca s-ar transforma intr-o prajitura fada cu blatul uscat si crema tare.
Enjoy!
Prajitura cu ciocolata


11 Comments

Aluat dulce Provocarea secreta

Strudel cu branza de vaci si stafide

Strudel cu branza de vaci si stafide

Strudelul cu branza de vaci este un desert tare indragit de mine. Eu sunt o mare iubitoare de branza si imi place sa o consum atat in preparate dulci cat si sarate. Aceste strudel l-am facut ieri si a trecut ca painea calda. Baietii mei au fost foarte multumiti de rezultat si l-au savurat cu placere.
Acest strudel l-am facut pentru Provocarea secreta gazduita in aceasta luna de Adela. Blogul primit de mine este unul pe care il indragesc si apartine unor fete frumoase si harnice, fetele de la Transylvanian Kitchen. Este un blog plin de retete cu specific, multe din ele fiind de la mine din zona si asta e un motiv pentru care il vizitez cu placere. L-am rasfoit aproape in intregime si intr-un final m-am oprit la cateva retete. Mi-a fost greu sa ma hotarasc insa cu ajutorul sotului am ales acest strudel delicios. Este prima data cand fac strudel cu branza ( desi imi place mult ) pentru ca pana acum l-am mancat doar facut de altii.

Strudel cu branza de vaci si stafide_3

Ingrediente
400 gr foietaj
600 gr branza de vaci
2 oua mari
2 linguri cu varf de gris
80 gr zahar
1 plic zahar vanilat
100 gr stafide/merisoare
ou pentru uns

Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 8-10

Strudel cu branza de vaci si stafide_1

Reteta e rapida pentru ca eu am folosit foietaj cumparat, insa daca aveti timp suficient puteti sa faceti aluatul in casa.
Lasam foietajul la dezghetat in frigider peste noapte sau cateva ore la temperatura camerei – prima varianta este mai recomandata deoarece e bine sa lucram cu aluatul rece. Stafidele le punem la inmuiat in apa calduta timp de jumatate de ora.
Branza o amestecam bine cu ouale, zaharul, grisul si zaharul vanilat.
Scurgem bine stafidele de apa si le adaugam in crema de branza.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mare.
Taiem aluatul de foietaj in doua pe lungime si-l intindem putin pe latura mai ingusta. Punem o bucata de aluat in tava si pe lungime, in mijloc, punem jumatate din crema de branza. Ungem lateralele aluatului cu ou batut si apoi le unim deasupra cremei. Intoarcem strudelul astfel incat sa fie cu partea lipita in jos. Ungem strudelul cu ou batut si din loc in loc facem mici taieturi cu cutitul.
Procedam la fel si cu restul de aluat ramas.
Coacem strudelul timp de 40 de minute. Dupa 20 de minute reducem focul la 180 de grade.
Cand e frumos rumenit oprim focul si-l lasam la racit in tava. Il pudram cu zahar si-l servim cu pofta. E delicios!

Strudel cu branza de vaci si stafide_2


10 Comments

Aluat dulce

Gogosele rapide cu dovleac

Gogosele rapide cu dovleac

Dovleacul se gaseste din plin in piete in aceasta perioada. Am profitat de acest lucru si am cumparat un dovleac mare si bine copt. Din el am preparat mai multe bunatati. Asa fac mai mereu cand cumpar dovleac, prepar mancare pentru toata saptamana din el. Aceste gogosele sunt doar o mica parte din ce am realizat cu el insa sunt atat de gustoase si aromate ca ar merita sa fie facute dintr-un dovleac intreg.
Se fac usor, reteta chiar va fi scurta, insa stiu ca de multe ori alegem sa facem preparate usoare si gustoase. Va invit sa le incercati!

Gogosele cu dovleac_2

Ingrediente
160 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita pudra de ghimbir (optional)
1 praf de sare
1 praf de nucsoara rasa
2 oua mari
4 linguri ulei
200 gr piure de dovleac

Gogosele cu dovleac_1
Piureul de dovleac l-am obtinut din dovleac copt. Am copt 400 gr dovleac taiat bucatele timp de o ora la 180 de grade apoi l-am pasat bine cu blenderul.
Piureul de dovleac il amestecam bine cu ouale si uleiul pana cand obtinem o compozitie omogena.
Separat amestecam faina cu praful de copt, scortisoara, pudra de ghimbir (optional), sarea si nucsoara rasa.
Adaugam ingredientele uscate peste cele lichide si omogenizam usor, fara a exagera cu amestecarea.
Pregatim o tigaie mica dar adanca unde vom coace gogoselele in baie de ulei. Punem ulei suficient si-l incalzim bine.

Cu ajutorul unei lingurite luam putina compozitie si o punem in uleiul fierbinte. Nu punem mai mult de 10 gogosele intr-o tura de prajit. Cand gogoselele sunt rumene le scoatem pe hartie absorbanta. Le servim pudrate cu zahar pudra amestecat cu scortisoara, alaturi de un bol cu sos caramel.
Enjoy!

Gogosele cu dovleac_3


2 Comments

Torturi

Tort cu ananas, cocos si migdale

Tort cu ananas, cocos si migdale

Intr-o zi m-am gandit sa fac ceva bun si dulce cu ananas. Oscilam intre o prajitura rasturnata si un cheesecake, insa pana la urma m-am razgandit si am ales sa fac un tort cu mousse de cocos si ananas. Nu eram foate hotarata in privinta aspectului insa acesta s-a definitivat pe parcurs. A rezultat un tort delicios cu arome exotice si culori calde, un tort destul de festiv si cu un decor floral – tort cu ananas, cocos si migdale!

Tort cu ananas, cocos si migdale_1

Baza crocanta
100 gr fulgi de cocos
100 gr migdale
50 gr unt
2 linguri lapte
2 linguri zahar

Blat
80 gr unt
80 gr zahar brun
2 albusuri mari
1 praf de sare
80 gr migdale
40 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
20 piscoturi

Crema
1 plic gelatina
200 ml lapte de cocos
300 ml smantana pentru frisca
200 gr crema de branza
100 gr zahar pudra
1 lingura zahar vanilat
1 lingurita extract de cocos
1 lingurita extract de vanilie
200 gr ananas bucati Sun Food

Decor
1/2 ananas mediu copt
2 linguri zahar
2 linguri apa

Timp de preparare: 3 ore Timp de coacere: 70 min. Nr portii: 10

Tort cu ananas, cocos si migdale_2

Decor. Pentru inceput pregatim florile de ananas. Curatam o jumatate de ananas bine copt si-l taiem apoi felii subtiri de 2mm. Incalzim apa cu zaharul la microunde timp de 30 secunde – 1minut, pana cand zaharul este dizolvat complet. Ungem fiecare felie de ananas pe ambele parti cu sirop de zahar si o punem pe gratarul de la cuptor. Coacem feliile de ananas in cuptorul preincalzit la 120 de grade timp de 75 de minute. Scoatem feliile uscate de ananas si cat mai sunt inca moi si caldute le punem in forme de briose. Le apasam usor in centru pentru a forma florile de ananas si le lasam acolo pana in momentul asamblarii. 

Blat. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de tort de 16cm diametru. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam migdalele macinate, faina, praful de copt, extractul de vanilie si le incorporam usor. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi le incorporam in crema de unt cu miscari usoare, de jos in sus.  Turnam compozitia in tava si coacem blatul timp de 45-50 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul in tava la racit apoi il transferam pe un gratar. 

Baza crocanta. Punem migdalele si nuca de cocos in robot si le macinam fin. Peste ele adaugam untul topit, laptele si zaharul si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Tapetam cu hartie de copt o tava de 20cm diametru. Punem amestecul in tava si-l apasam bine cu fundul unui pahar. Pe lateralele tavii asezam piscoturile si le apasam usor in blat. Acoperim piscoturile cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor pentru 20 de minute pana cand crusta se intareste.

Crema. Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa rece. Laptele de cocos il punem pe foc si-l aducem aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam gelatina apoi amestecam bine. Dam laptele la rece fara a-l lasa sa se intareasca.
Crema de branza o mixam bine impreuna cu zaharul pudra, extractul de cocos si vanilia.
Ananasul il taiem bucati mai marunte. 
Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat.
Crema de branza o adaugam peste laptele de cocos si amestecam bine. Lasam crema sa se intareasca putin. Incorporam frisca cu miscari de jos in sus, apoi bucatile de ananas.

Tort cu ananas, cocos si migdale_3

Asamblare. Taiem blatul de albusuri in doua parti. In tava mare in care am copt baza crocanta punem 1/3 din crema cu ananas. Peste crema punem o bucata de blat apoi din nou o treime din crema. Deasupra punem cealata bucata de blat iar apoi restul de crema si nivelam. Decoram tortul cu florile de ananas si-l dam la rece pentru 4-5 ore pana se intareste crema suficient. 
Este grozav de bun, enjoy!

Tort cu ananas, cocos si migdale_4


15 Comments

Ovo-lacto-vegetarian

Souffle de spanac

Souffle de spanac

Souffle-ul este o mancare pe care eu o indragesc de multa vreme. Se face destul de usor, combinatii sunt numeroase, si este atat pe placul celor mari cat si a celor mici. Souffle-ul de spanac este printre preferatele mele mai ales pentru ca ador combinatia de spanac cu lactate, si cu aceasta ocazie ii determin si pe ceilalti din casa sa consume legume verzi. Daca il veti incerca cu siguranta va fi pe placul vostru.

Souffle de spanac

Ingrediente
30 gr unt
30 gr faina
300 ml lapte
1 lingurita sare
piper, nucsoara rasa
1 ceapa verde
1/2 legatura marar
200 gr spanac tocat
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
50 gr cascaval
3 oua mari

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 6

Souffle de spanac


Spanacul tocat folosit poate fi atat proaspat cat si congelat singura conditie e ca acesta sa fie bine scurs de apa. 

Untul il punem la topit intr-o tigaie teflonata. Adaugam faina si o calim cateva secunde. Laptele il turnam treptat amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase. Lasam sosul sa dea in cateva clocote apoi oprim focul. Adaugam spanacul scurs bine de apa, cascavalul ras, mararul si ceapa verde tocate marunt. Amestecam bine. La final condimentam cu sare, piper si nucsoara rasa dupa gust. Punem si fulgi de ardei iute pentru un plus de iuteala – puteti sa ii omiteti daca nu va plac. 
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le adaugam peste crema de lapte si spanac si amestecam bine. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi le adaugam in compozitie cu miscari usoare de jos in sus. 

Ungem cu unt 6 forme mici de souffle apoi le tapetam cu pesmet. Cuptorul il preincalzim la 200 de grade. Turnam compozitia in mod uniform in forme apoi le introducem in cuptorul incins. Coacem souffle-urile timp de 20-25 de minute pana cand se rumenesc usor la suprafata. Le servim calde, proaspat scoase din cuptor. Dupa ce se racesc souffle-urile isi pierd din volum, insa raman la fel de bune. 
Pofta buna!

Souffle de spanac


4 Comments

Dulciuri diverse

Verine cu ciocolata, menta, iaurt si zmeura

Verine cu ciocolata, menta, iaurt si zmeura

Verinele sunt preparate servite la pahar. Pot fi atat dulci cat si sarate iar modalitatea de preparare este destul de simpla. De obicei ingredientele folosite sunt alternate pe straturi si acest lucru am folosit si eu la preparatul meu. Combinatie folosita de mine este de ciocolata cu menta, iaurt si zmeura, o combinatie clasica dar extrem de buna.

Verine cu ciocolata, menta, iaurt si zmeura_1

Strat de ciocolata
100 gr ciocolata neagra
100 gr mascarpone
1 lingurita zahar vanilat
1 lingurita extract de menta

Strat alb
200 gr iaurt grecesc
100 gr mascarpone
2 linguri zahar pudra
100 gr zmeura
1 lingurita extract de vanilie

Extra
8 biscuiti Frollini Dr Schar
smantana dulce
ciocolata neagra rasa
zmeura proaspata

Verine cu ciocolata, menta, iaurt si zmeura_2

Strat ciocolata. Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu mascarpone. Cand amestecul e omogen oprim focul si adaugam menta si zaharul vanilat. 

Strat alb. Zmeura o spalam bine apoi o zdrobim usor. Peste ea punem zaharul, iaurtul, vanillia si mascaporne apoi amestecam de cateva ori pentru a obtine o compozitie marmorata. 
Biscuitii ii zdrobim usor.

Pregatim 4 pahare medii. Punem o lingura, doua, de compozitie alba apoi presaram biscuiti zdrobiti. Peste biscuiti turnam putina ciocolata. Repetam acest procedeu inca o data, sau atat cat ne permit paharele. Deasupra mai presara biscuiti si punem putina smantana dulce ( smantana cu consistenta mai groasa, si putin mai grasa ). Decoram cu fasii de ciocolata neagra si cu zmeura. Este un desert super delicios insa destul de consistent asa ca recomand servirea in portii mici. 
Enjoy!

Verine cu ciocolata, menta, iaurt si zmeura_3


2 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316