Din nou un tort cu cocos si asta pentru ca imi plac foarte mult blaturile cu nuca de cocos. Au o aroma aparte si o textura mai densa. Mousse-ul de caramel si cel de afine sunt printre cele mai bune creme si se completeaza foarte bine cu blaturile dense de cocos. Este un tort festiv, destul de mare si este potrivit si pentru o petrecere cu copilasi asa cum a fost la mine acasa atunci cand am facut tortuletul.
1 praf de sare
250 gr unt
300 gr zahar
440 gr faina
1 plic praf de copt + 1 lingurita
1 lingurita sare
100 gr cocos
350 ml lapte
2 lingurite extract de vanilie
2-3 picaturi esenta de cocos
Mousse de caramel
4 galbenusuri
200 ml caramel
200 ml lapte
6 foi gelatina
400 ml smantana pentru frisca
1 lingurita esenta vanilie
Mousse de afine
300 gr afine
4 linguri zahar
1 lingura suc de lamaie
300 ml frisca
200 gr crema de branza
1 lingurita zahar vanilat
10 gr gelatina
50 ml apa rece
Timp de preparare: 3 ore Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 20+
Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Punem laptele pe foc impreuna cu caramelul, il incalzim bine, dar fara sa fiarba. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, apoi incorporam usor laptele peste ele si dam compozitia pe foc pana se ingroasa putin. Adaugam gelatina in crema si amestecam bine pentru a o distribui uniform, apoi dam la rece.
Smantana pentru frisca o mixam bine cu o lingurita zahar vanilat, apoi o incorporam usor in crema racita, adaugam si esenta de vanilie si dam deoparte.
Mousse de afine