• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Gogosele rapide cu dovleac

Aluat dulce

Gogosele rapide cu dovleac

Dovleacul se gaseste din plin in piete in aceasta perioada. Am profitat de acest lucru si am cumparat un dovleac mare si bine copt. Din el am preparat mai multe bunatati. Asa fac mai mereu cand cumpar dovleac, prepar mancare pentru toata saptamana din el. Aceste gogosele sunt doar o mica parte din ce am realizat cu el insa sunt atat de gustoase si aromate ca ar merita sa fie facute dintr-un dovleac intreg.
Se fac usor, reteta chiar va fi scurta, insa stiu ca de multe ori alegem sa facem preparate usoare si gustoase. Va invit sa le incercati!

Gogosele cu dovleac_2

Ingrediente
160 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita pudra de ghimbir (optional)
1 praf de sare
1 praf de nucsoara rasa
2 oua mari
4 linguri ulei
200 gr piure de dovleac

Gogosele cu dovleac_1
Piureul de dovleac l-am obtinut din dovleac copt. Am copt 400 gr dovleac taiat bucatele timp de o ora la 180 de grade apoi l-am pasat bine cu blenderul.
Piureul de dovleac il amestecam bine cu ouale si uleiul pana cand obtinem o compozitie omogena.
Separat amestecam faina cu praful de copt, scortisoara, pudra de ghimbir (optional), sarea si nucsoara rasa.
Adaugam ingredientele uscate peste cele lichide si omogenizam usor, fara a exagera cu amestecarea.
Pregatim o tigaie mica dar adanca unde vom coace gogoselele in baie de ulei. Punem ulei suficient si-l incalzim bine.

Cu ajutorul unei lingurite luam putina compozitie si o punem in uleiul fierbinte. Nu punem mai mult de 10 gogosele intr-o tura de prajit. Cand gogoselele sunt rumene le scoatem pe hartie absorbanta. Le servim pudrate cu zahar pudra amestecat cu scortisoara, alaturi de un bol cu sos caramel.
Enjoy!

Gogosele cu dovleac_3


2 Comments

« Tort cu ananas, cocos si migdale
Strudel cu branza de vaci si stafide »

Comments

  1. TeoBucatar says

    October 28, 2014 at 7:41 pm

    Ce culoare frumoasa au!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 31, 2014 at 8:23 pm

      Daa, au iesit tare frumusele si aurii :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316