• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu ananas, cocos si migdale

Torturi

Tort cu ananas, cocos si migdale

Intr-o zi m-am gandit sa fac ceva bun si dulce cu ananas. Oscilam intre o prajitura rasturnata si un cheesecake, insa pana la urma m-am razgandit si am ales sa fac un tort cu mousse de cocos si ananas. Nu eram foate hotarata in privinta aspectului insa acesta s-a definitivat pe parcurs. A rezultat un tort delicios cu arome exotice si culori calde, un tort destul de festiv si cu un decor floral – tort cu ananas, cocos si migdale!

Tort cu ananas, cocos si migdale_1

Baza crocanta
100 gr fulgi de cocos
100 gr migdale
50 gr unt
2 linguri lapte
2 linguri zahar

Blat
80 gr unt
80 gr zahar brun
2 albusuri mari
1 praf de sare
80 gr migdale
40 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
20 piscoturi

Crema
1 plic gelatina
200 ml lapte de cocos
300 ml smantana pentru frisca
200 gr crema de branza
100 gr zahar pudra
1 lingura zahar vanilat
1 lingurita extract de cocos
1 lingurita extract de vanilie
200 gr ananas bucati Sun Food

Decor
1/2 ananas mediu copt
2 linguri zahar
2 linguri apa

Timp de preparare: 3 ore Timp de coacere: 70 min. Nr portii: 10

Tort cu ananas, cocos si migdale_2

Decor. Pentru inceput pregatim florile de ananas. Curatam o jumatate de ananas bine copt si-l taiem apoi felii subtiri de 2mm. Incalzim apa cu zaharul la microunde timp de 30 secunde – 1minut, pana cand zaharul este dizolvat complet. Ungem fiecare felie de ananas pe ambele parti cu sirop de zahar si o punem pe gratarul de la cuptor. Coacem feliile de ananas in cuptorul preincalzit la 120 de grade timp de 75 de minute. Scoatem feliile uscate de ananas si cat mai sunt inca moi si caldute le punem in forme de briose. Le apasam usor in centru pentru a forma florile de ananas si le lasam acolo pana in momentul asamblarii. 

Blat. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de tort de 16cm diametru. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam migdalele macinate, faina, praful de copt, extractul de vanilie si le incorporam usor. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi le incorporam in crema de unt cu miscari usoare, de jos in sus.  Turnam compozitia in tava si coacem blatul timp de 45-50 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul in tava la racit apoi il transferam pe un gratar. 

Baza crocanta. Punem migdalele si nuca de cocos in robot si le macinam fin. Peste ele adaugam untul topit, laptele si zaharul si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Tapetam cu hartie de copt o tava de 20cm diametru. Punem amestecul in tava si-l apasam bine cu fundul unui pahar. Pe lateralele tavii asezam piscoturile si le apasam usor in blat. Acoperim piscoturile cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor pentru 20 de minute pana cand crusta se intareste.

Crema. Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa rece. Laptele de cocos il punem pe foc si-l aducem aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam gelatina apoi amestecam bine. Dam laptele la rece fara a-l lasa sa se intareasca.
Crema de branza o mixam bine impreuna cu zaharul pudra, extractul de cocos si vanilia.
Ananasul il taiem bucati mai marunte. 
Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat.
Crema de branza o adaugam peste laptele de cocos si amestecam bine. Lasam crema sa se intareasca putin. Incorporam frisca cu miscari de jos in sus, apoi bucatile de ananas.

Tort cu ananas, cocos si migdale_3

Asamblare. Taiem blatul de albusuri in doua parti. In tava mare in care am copt baza crocanta punem 1/3 din crema cu ananas. Peste crema punem o bucata de blat apoi din nou o treime din crema. Deasupra punem cealata bucata de blat iar apoi restul de crema si nivelam. Decoram tortul cu florile de ananas si-l dam la rece pentru 4-5 ore pana se intareste crema suficient. 
Este grozav de bun, enjoy!

Tort cu ananas, cocos si migdale_4


15 Comments

« Souffle de spanac
Gogosele rapide cu dovleac »

Comments

  1. Danutza says

    October 24, 2014 at 10:05 pm

    Wow, e minunat!! Si super deliciooos 😀

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 31, 2014 at 8:24 pm

      Multumesc mult Danutza! Pup

      Reply
  2. Plooshy Cuisine says

    October 26, 2014 at 10:34 am

    Wow…. decorul e absolut superb!! Bravo!! :-)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 31, 2014 at 8:26 pm

      Plosshy ma bucur mult ca-ti place!

      Reply
  3. Haplea says

    October 26, 2014 at 7:16 pm

    Arata demential!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 31, 2014 at 8:26 pm

      Multumesc Haplea!

      Reply
  4. Iuliana says

    October 26, 2014 at 7:30 pm

    Wow, ideea florilor de ananas e nemaipomenita! Nu mi-ar fi trecut prin minte niciodata! Felicitări, Paula, este superb tortul!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 31, 2014 at 8:27 pm

      Iuliana, ma bucur mult ca-ti place! Pup

      Reply
  5. Diaconta says

    October 29, 2014 at 10:25 am

    Chiar poate insenina o zi mohorata de toamna.Grozava ideea cu florile de ananas

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 31, 2014 at 8:27 pm

      Dia, multumesc mult. Pup!

      Reply
  6. Cristina says

    October 30, 2014 at 12:10 pm

    Superb!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 31, 2014 at 8:28 pm

      Multumesc Cristina! :*

      Reply
  7. Mihaela Velicu says

    December 15, 2014 at 3:00 pm

    Arata super!

    Reply
  8. Simona says

    February 26, 2016 at 1:49 pm

    Am facut acest tort de ziua fetiței mele. Este absolut delicios, foarte fin. Am mai facut tortul Gladiator si Mississippi Mud Pie care au avut un succes enorm. Rețetele tale sunt foarte bine explicație si foarte gustoase. Felicitari pentru blog.

    Reply
  9. Viorica Cucu says

    February 4, 2019 at 6:48 am

    Am facut acest tort,este deosebit,dar nu am fost multumita de florile de ananas.Am gresit eu ceva,sau am prea mari asteptari de la aceste flori.Ca aspect au fost OK,dar nu -mi plac ca gust,in sensul ca erau cam moi ….
    De fapt nici nu stiu cum trebuie sa fie la gust,ma refer la textura.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316