• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Verine cu ciocolata, menta, iaurt si zmeura

Dulciuri diverse

Verine cu ciocolata, menta, iaurt si zmeura

Verinele sunt preparate servite la pahar. Pot fi atat dulci cat si sarate iar modalitatea de preparare este destul de simpla. De obicei ingredientele folosite sunt alternate pe straturi si acest lucru am folosit si eu la preparatul meu. Combinatie folosita de mine este de ciocolata cu menta, iaurt si zmeura, o combinatie clasica dar extrem de buna.

Verine cu ciocolata, menta, iaurt si zmeura_1

Strat de ciocolata
100 gr ciocolata neagra
100 gr mascarpone
1 lingurita zahar vanilat
1 lingurita extract de menta

Strat alb
200 gr iaurt grecesc
100 gr mascarpone
2 linguri zahar pudra
100 gr zmeura
1 lingurita extract de vanilie

Extra
8 biscuiti Frollini Dr Schar
smantana dulce
ciocolata neagra rasa
zmeura proaspata

Verine cu ciocolata, menta, iaurt si zmeura_2

Strat ciocolata. Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu mascarpone. Cand amestecul e omogen oprim focul si adaugam menta si zaharul vanilat. 

Strat alb. Zmeura o spalam bine apoi o zdrobim usor. Peste ea punem zaharul, iaurtul, vanillia si mascaporne apoi amestecam de cateva ori pentru a obtine o compozitie marmorata. 
Biscuitii ii zdrobim usor.

Pregatim 4 pahare medii. Punem o lingura, doua, de compozitie alba apoi presaram biscuiti zdrobiti. Peste biscuiti turnam putina ciocolata. Repetam acest procedeu inca o data, sau atat cat ne permit paharele. Deasupra mai presara biscuiti si punem putina smantana dulce ( smantana cu consistenta mai groasa, si putin mai grasa ). Decoram cu fasii de ciocolata neagra si cu zmeura. Este un desert super delicios insa destul de consistent asa ca recomand servirea in portii mici. 
Enjoy!

Verine cu ciocolata, menta, iaurt si zmeura_3


2 Comments

« Biscuiti fragezi cu lamaie si cocos
Souffle de spanac »

Comments

  1. Plooshy says

    October 20, 2014 at 8:47 pm

    Mmmm… absolut minunat!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 31, 2014 at 8:21 pm

      Multumesc mult Plooshy!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316