• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Tarta frangipane cu pere

Tarte/Placinte dulci

Tarta frangipane cu pere

Aceasta tarta am vazut-o intr-o emisiune culinara a carei gazda este Lorainne Pascale. M-am indragostit pe loc de ea si am stiut ca vreau si eu sa o realizez. Nu am notat exact ingredientele folosite insa am preluat ideea tartei cu pere facute in tava dreptunghiulara si pudrata cu zahar doar pe laterale. A fost o tava senzational de buna in special datorita cremei frangipane care este divina! Cu siguranta am sa repet tarta insa voi incerca sa o combin si cu alte fructe.
Tarta frangipane cu pere_q

Crusta
200 gr faina
100 gr unt
1 galbenus
1 praf de sare
2 linguri apa

Crema
100 gr migdale macinate
80 gr unt
2 oua medii
80 gr zahar
2 pere coapte
1 lingurita amaretto
zeama de lamaie
fulgi de migdale

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 6
Tarta frangipane cu pere_2

Crusta. Amestecam faina cu praful de sare si cu untul rece taiat cubulete pana cand vom obtine un aluat sfaramicios. Galbenusul il batem putin apoi il punem peste aluat si omogenizam usor, fara sa exageram cu amestecarea. Daca aluatul este prea uscat putem sa adaugam una-doua linguri de apa. Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru o ora.
 
Dupa o ora preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o forma de tarta dreptunghiulara. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara subtire de 0.5 cm si transferam aluatul in tava. Indepartam surplusul si aranjam marginile tartei. Intepam crusta din loc in loc cu o furculita. Peste crusta punem hartie de copt si boabe de fasole, apoi dam crusta la rece pentru 20 de minute.
 
Tarta frangipane cu pere_4
 Dupa 20 de minute introducem crusta in cuptor si o coacem timp de 20 de minute. Scoatem tava, indepartam boabele de fasole cu tot cu hartia de copt apoi reintroducem crusta pentru inca 5 minute in cuptor. Scoatem tava din cuptor si o lasam la racit.
 
Crema o putem pregati in timp ce se coace crusta. Mixam bine untul impreuna cu zaharul. Cand amestecul devine cremos adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare. La final incorporam migdalele macinate si amaretto.
 
Punem crema peste crusta si nivelam. 
Perele le spalam bine si apoi le curatam de coaja si de samburi. Le taiem in doua si crestam partea exterioara din loc in loc. Stropim perele cu zeama de lamaie si le punem peste crema apasand usor. Deasupra putem presara si fulgi de migdale.
 
Coacem tarta timp de 25-30 de minute pana cand se rumeneste frumos la suprafata. 
Lasam tarta la racit inainte de a o servi si apoi ne putem delecta cu un desert minunat. Enjoy! 

Tarta frangipane cu pere_3


5 Comments

« Placinta cu carne
Prajitura cu branza de vaci, mere si crumble »

Comments

  1. simonacallas says

    November 5, 2014 at 7:18 am

    Minunata tarta si superb prezentata, felicitari! Si mie imi place mult Lorraine Pascale :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 6, 2014 at 8:46 pm

      Multumesc mult Simona! Pup

      Reply
  2. Anonymous says

    November 5, 2014 at 5:47 pm

    Buna…te rog spune mi de ai luat tava de tarta?caut si eu de ceva timp si nu gasesc una dreptunghiulara…merci….

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 6, 2014 at 8:53 pm

      Buna. Tava am luat-o de la auchan anul trecut. Nu stiu daca se mai gaseste acum.

      Reply
  3. Diaconta says

    November 10, 2014 at 11:01 am

    Minunata tarta ta.Si imi place foarte mult in tava asta dreptunghiulara.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316