• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Muffins/Cupcakes Dulciuri de post

Briose de post cu cacao si dulceata de visine

Briose de post cu cacao si dulceata de visine

Briosele sunt dulciuri simple insa aspectuoase si delicioase. Chiar daca sunt facute in varianta de post ele raman o prezenta draguta pe masa, iar daca alegem ingredientele cum trebuie se pot transforma intr-un desert foarte bun. Briosele acestea au iesit foarte pufoase si aromate. Gustand din ele nu se simte faptul ca nu contin oua si produse lactate, asadar vi le recomand cu caldura sa le faceti chiar daca nu tineti post.

Briose de post cu cacao si dulceata_2

Ingrediente
240 gr faina
120 gr zahar zahar
1 praf de sare
2 lingurite praf de copt
240 ml apa minerala
80 ml ulei
2 linguri nuca de cocos
100 gr dulceata de visine
20 gr cacao
1 lingurita esenta de vanilie

Decor
50 gr ciocolata neagra
1 lingurita ulei
cocos
cirese confiate

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12

Briose de post cu cacao si dulceata_4

 

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea si praful de copt. Separat amestecam uleiul cu apa minerala si esenta de vanilie. Combinam cele doua compozitii si amestecam usor. Impartim compozitia in doua parti. In prima jumatate punem nuca de cocos. In cealalta jumatate adaugam cacaoa si dulceata de visine. 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartiute de copt o forma de briose. Punem cate o lingura din compozitia alba in fiecare forma de briose apoi o lingura din compozitia cu cacao. Coacem briosele timp de 25-30 de minute, sau pana trec testul cu scobitoarea. Scoatem briosele pe un gratar la racit.

Briose de post cu cacao si dulceata_3

 

Topim ciocolata neagra la bain marie impreuna cu lingurita de ulei apoi glazuram briosele cu ea. Deasupra ornam cu fulgi de cocos si cirese confiate. Enjoy!  

Dupa cum vedeti, sectiunea e minunata!

Briose de post cu cacao si dulceata_1


3 Comments

Inghetata

Inghetata de caramel si nuci pecan

Inghetata de caramel si nuci pecan

Inghetata este febletea mea vara, nimic nu e mai bun, mai dulce si mai racoritor ca un desert rece intr-o zi calda de vara. Si cum variante de inghetata sunt multe, foarte multe, de fiecare data experimentez altceva. Inghetata de caramel si nuci pecan care a rezultat de data aceasta pot spune ca este printre preferatele mele. Are aroma ei aparte data de caramel, iar nucile pecan merg foarte bine deoarece mai taie putin din dulceata. Asadar, va invit la inghetata 😉

Inghetata de caramel si nuci pecan

Ingrediente
500 ml lapte
4 oua
1 praf de sare
200 gr zahar
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura sirop de artar/miere
100 gr nuci pecan

Decor
caramel (reteta de caramel o gasiti aici)
nuci pecan

Inghetata de caramel si nuci pecan
Caramelizam 100 gr de zahar intr-o craticioara impreuna cu 2 linguri de apa. Cand s-a format caramelul turnam usor laptele, cu grija sa nu ne ardem. Lasam amestecul pe foc mic si amestecam din cand in cand pentru a dizolva complet caramelul.

Ouale le separam. Galbenusurile le frecam usor cu putina sare. Punem 2-3 linguri de lapte fierbinte peste galbenusuri si amestecam bine. Turnam galbenusurile peste laptele fierbinte din cratita si lasam compozitia pe foc aproximativ 10 minute pana cand incepe sa se ingroasa, atentie insa, compozitia nu trebuie sa fiarba. Lasam crema la racit. Taiem nucile pecan (pot fi si nuci normale) marunt. 

Smantana pentru frisca o mixam bine cu o lingurita de zahar pudra. Albusurile le batem cu un praf de sare pana cand se transforma intr-o spuma tare. Adaugam treptat cele 100 de grame de zahar ramase si continuam sa mixam pana cand obtinem o bezea frumoasa.

Peste crema caramel racita punem frisca cu miscari de jos in sus. Procedam la fel si cu bezeaua de albusuri. La final incorporam extractul de vanilie, lingura de sirop de artar (miere) si nucile pecan taiate. Amestecam usor, punem compozitia intr-un vas termorezistent si-l dam la congelator timp de 5-6 ore. In primele 2 ore amestecam in compozitie din cand in cand pentru a sparge acele de gheata. Apoi putem sa o transferam in forme individuale de inghetata sau sa o lasam in vasul initial. 
Eu am pus-o in forme individuale de silicon pe care le-am rasturnat pe o farfurie in momentul servirii. Am decorat cu caramel si cu nuci pecan si am servit unul din cele mai bune deserturi din vara aceasta. 

Enjoy!

Inghetata de caramel si nuci pecan


4 Comments

Prajituri

Prajitura duet cu mousse de afine

Prajitura duet cu mousse de afine
Prajiturile cu fructe de sezon sunt cele mai des prestate in bucataria mea pe timp de vara. Imi place sa profit de fructele proaspete care se gasesc acum in piete. Afinele, aceste perlute mici si inchise la culoare, sunt grozave in prajituri. Sunt delicate si au o aroma aparte iar culoarea pe care o confera e minunata si plina de viata. Prajitura aceasta este una speciala, nu foarte greu de facut, insa are un gust minunat si e potrivita pentru orice masa festiva.  
Prajitura in straturi cu mousse de afine 
Blat
3 oua mari
100 gr unt
150 gr zahar Green Sugar
120 gr faina
100 gr faina de migdale
20 gr cacao
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
100 ml iaurt
100 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie

Crema
500 gr afine
4 linguri zahar Green Sugar
1 lingura suc de lamaie
200 ml frisca
1 lingurita zahar vanilat
10 gr gelatina
50 ml apa rece
Decor
100 gr ciocolata alba
afine

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 16

Prajitura in straturi cu mousse de afine

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul Green Sugar pana cand devine cremos si aerat. Adaugam ouale cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.
Separat amestecam 100 gr de faina alba cu faina de migdale, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Pastram cele 20 gr de faina si cacaoa separat.
Punem jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt si mixam usor. Turnam laptele, extractul de vanilie si iaurtul apoi restul de ingrediente uscate si mixam din nou. Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-una din ele punem restul de faina, cele 20 de grame ramase, si omogenizam. In cealalta jumatate punem cacaoa apoi amestecam bine.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt doua tavi mici de dimensiuni 20/20 cm. Turnam cele doua compozitii in tavi si le coacem timp de 25-30 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea. Lasam blaturile la racit pe un gratar.
 
Punem afinele pe foc mic si le lasam la fiert 5-10 minute pana cand se inmoaie bine si isi lasa tot sucul.
Punem compozitia intr-o sita si o lasam la scurs 20-30 de minute. Cu ajutorul unei linguri apasam usor peste afine ca sa iasa tot sucul. 
Lichidul obtinut il punem din nou pe foc si-l incalzim bine impreuna cu zaharul Green Sugar si cu sucul de lamaie. Cand lichidul e fierbinte oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece iar dupa 5 minute o adaugam peste sucul de afine. Lasam compozitia la rece pana incepe sa se ingroase si sa se apropie de textura unui jeleu. 
 Prajitura in straturi cu mousse de afine
  
Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat iar apoi o dam la rece.
 
Punem blatul de cacao inapoi in tava, peste el punem jumatate din jeleul de afine si dam prajitura la rece pentru jumatate de ora. Cand jeleul s-a intarit putin putem pune deasupra si blatul de vanilie. 
Cealalta jumatate de jeleu o amestecam cu frisca cu miscari usoare de jos in sus si apoi intindem crema peste blatul de vanilie. Acoperim prajitura cu folie de aluminiu si o dam din nou la rece pentru 1-2 ore pana cand crema este suficient de intarita.
Ornam prajitura cu ciocolata alba topita si cu afine proaspete. Enjoy!
 
Prajitura se poate realiza si cu afine congelate, care nu trebuiesc decongelate in prealabil ci pot fi folosite direct din congelator. Pofta mare la prajitura duet cu mousse de afine!
Prajitura in straturi cu mousse de afine


10 Comments

Torturi

Tort cu mousse de zmeura si mousse de ciocolata neagra

Tort cu mousse de zmeura si mousse de ciocolata neagra
Se intampla ca o data pe an sa fie 4 august. Se intampla ca o data pe an sa fie ziua mea si atunci nu poate sa lipseasca un moment in care sa-mi aduc aminte de toti anii care au trecut pana acum. Este acel moment in care ma gandesc cu drag la ce a fost, la toate evenimentele frumoase, la oamenii dragi care imi fac mereu ziua mai frumoasa. Amintirile fac parte din viata, fie ca sunt frumoase sau mai putin placute, ele sunt o marturie a intamplarilor ce m-au definit pe mine pana acum. 
 
Nu stiu de ce devin melancolica exact de ziua mea, nu stiu daca si voua vi se intampla acest lucru, insa stiu ca e o melancolie care nu ma intristeaza deloc. Ma face doar mai senina, mai calma. Insa destul despre trecut pentru ca o data cu aceasta zi incepe un nou an din viata mea care sper sa fie cel putin la fel de bun ca si cel care tocmai a trecut. Sunt bucuroasa de tot ce am realizat pana acum insa sunt constienta ca mai sunt multe lucruri de realizat, iar eu sper sa reusesc sa le indeplinesc pe toate asa cum trebuie.
 
Voua celor care ma cititi si ma urmariti mereu vreau sa va multumesc ca sunteti prezenti in viata mea si va servesc cu drag cu o felie de tort delicios. Un tort cu blat de cacao si o combinatie grozava de creme: mousse de zmeura si mousse de ciocolata neagra. Reteta vine in curand.
Sa aveti o zi minunata! 
  Tort cu mousse de zmeura si mousse de ciocolata neagra_3
Blat
2 oua mari
100 gr unt
120 gr faina
100 gr nuci macinate
20 gr cacao neagra
80 ml lapte
100 ml iaurt
1 lingurita praf de copt
½ lingurita bicarbonat
¼ lingurita sare
1 plic zahar vanilat
140 gr zahar
 
Mousse de zmeura
200 ml smantana pentru frisca
300 gr zmeura
5 gr gelatina
2 linguri apa rece
3 linguri zahar pudra vanilat
1 lingura suc de lamaie
 
Mousse de ciocolata
100 gr ciocolata neagra
350 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra vanilat
5 gr gelatina
2 linguri de apa
1 lingura coniac
 
Decor 
200 ml smantana pentru frisca
100 gr ciocolata neagra
20 gr unt
1 lingurita zahar pudra
zmeura
 
Timp de preparare: 3 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 10
 Tort cu mousse de zmeura si mousse de ciocolata neagra_2
Blat. Mixam bine untul moale cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Separat amestecam faina cu nuca macinata, cacaoa, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Adaugam jumatate din ingredientele uscate peste crema de unt si mixam usor. Punem iaurtul si restul de ingrediente uscate si omogenizam. La final adaugam si laptele si mixam usor din nou.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de tort de diametru 20-22 cm. Turnam compozitia in tava si coacem blatul timp de jumatate de ora sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar la racit si pregatim cremele.
 
Zmeura o zdrobim cu furculita intr-o sita deasupra unei tigai mici. Cand am scos suficient lichid il punem pe foc impreuna cu sucul de lamaie si 2 linguri de zahar pudra si aducem pana aproape de punctul de fierbere apoi stingem focul. Gelatina o punem la hidratat in 2 linguri de apa rece. Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zharul pudra ramas. Adaugam gelatina peste sucul de zmeura, amestecam bine apoi lasam la racit. In momentul in care lichidul a prins consistenta il amestecam cu frisca prin miscari de jos de sus apoi il dam jumatate de ora la rece.
 
Pentru mousse-ul de ciocolata procedam aproape la fel doar ca in loc de suc de zmeura vom pune pe foc mic ciocolata impreuna cu 150 ml de smantana lichida si coniacul iar apoi urmam pasii descrisi la mousse-ul de zmeura.
 
Pentru asamblare vom tapeta tava in care am copt blatul cu folie alimentara. Punem 3 linguri din crema de zmeura apoi 3 linguri din crema de ciocolata si continuam in acest fel pana cand terminam cremele, sau nu ne mai permite tava. Acoperim crema cu folie alimentara si dam la rece pentru 2-3 ore. Cand crema e intarita punem deasupra si blatul apoi dam din nou tortul la rece pana ziua urmatoare. 
 
A doua zi rasturnam tortul pe un platou. Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat. Punem un strat subtire de frisca pe lateralele tortului.
Topim ciocolata neagra cu untul pe foc mic. Taiem o coala de hartie de copt lunga cat circumferinta tortului si putin mai lata decat inaltimea lui. Punem ciocolata intr-un pos cu varful subtire si facem fasii peste coala de hartie pana cand terminam toata ciocolata. Lasam ciocolata jumatate de ora ca sa se intareasca putin apoi luam coala si infasuram tortul cu ea. Dam tortul la rece pentru jumatate de ora cat sa se intareasca suficient ciocolata apoi desprindem usor coala de hartie.
 
Decoram tortul cu restul de frisca si cu zmeura. Tortul se feliaza cel mai bine cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa fierbinte si apoi sters cu un servetel curat. Enjoy!
 Tort cu mousse de zmeura si mousse de ciocolata neagra_1


16 Comments

Prajituri

Negresa cu caramel si crema de ciocolata

Negresa cu caramel si crema de ciocolata
Vine weekendul si nimic nu e mai bun decat o prajitura cu ciocolata, de fapt cu muuuulta ciocolata. Negresele sunt cele mai bune prajituri cand vine vorba de ciocolata, iar daca le mai adaugam si o crema de caramel plus inca una de ciocolata se transforma in dulcele ideal. Negresa cu caramel si crema de ciocolata este o prajitura grozav de buna, si desi arata putin cam ravasita va asigur ca gustul este desavarsit.
 
Negresa cu caramel si crema de ciocolata
Blat
100 gr unt
85 gr ciocolata neagra
150 gr zahar
2 oua mari
2 linguri smantana dulce
15 gr cacao
120 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
 
Crema caramel
200 gr crema de branza
200 gr dulce de leche
 
Crema de ciocolata
100 gr ciocolata neagra
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar vanilat
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 16
Negresa cu caramel si crema de ciocolata_
Topim untul impreuna cu ciocolata neagra pe foc mic. Adaugam zaharul si cacaoa si amestecam bine. 
Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Peste crema de ciocolata punem ouale, cate unul pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Adaugam si ingredientele uscate, apoi smantana si vanilia si omogenizam.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica de 20/20cm. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 20-25 de minute pana cand trece testul scobitorii. Lasam prajitura la racit in tava.
 
Crema caramel se prepara foarte simplu, mai ales daca avem deja dulce de leche. Dulce de leche se poate gasi foarte usor aici si este minunat in orice desert. Amestecam 200 gr dulce de leche cu crema de branza (fina) pana obtinem o crema omogena. Intindem crema peste prajitura racita, acoperim cu folie si dam la rece.
 
Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana pentru frisca pe foc mic. Cand amestecul e fierbinte si omogen oprim focul. Lasam crema la racit apoi o punem la congelator pentru jumatate de ora. 
 
Dupa jumatate de ora scoatem crema din congelator si o mixam bine apoi o intindem peste crema caramel. Ornam prajitura cu bucati de ciocolata alba, o mai dam la rece pentru 1-2 ore apoi putem sa o feliem dupa preferinta. 
Enjoy!
 
Negresa cu caramel si crema de ciocolata


7 Comments

Inghetata

Inghetata cu apa de trandafiri, lapte de cocos si ciocolata alba

Inghetata cu apa de trandafiri, lapte de cocos si ciocolata alba
Cand vin zilele calduroase de vara nimic nu merge mai bine decat o inghetata racoroasa. Iar combinatii sunt nenumarate. Inghetata de azi este una din acele combinatii delicioase, cu accente orientale, de care nu te mai saturi. Laptele de cocos e grozav in inghetate, le face mult mai cremoase si mai aromate asa ca nu ezitati sa il folositi. Dulceata de trandafiri e extrem de aromata in orice desert si merge de minune impreuna cu cardamonul. O combinatie de incercat!
Inghetata cu apa de trandafiri, lapte de cocos si ciocolata alba_2
Ingrediente
200 ml lapte de cocos
100 ml lapte
3 galbenusuri
1 ou
3 linguri zahar brun
4 pastai cardamon
350 ml smantana grasa
4-5 picaturi esenta de trandafiri
70 gr zahar pudra
100 gr ciocolata alba
100 gr dulceata de trandafiri
Inghetata cu apa de trandafiri, lapte de cocos si ciocolata alba_3
Punem pe foc laptele de cocos impreuna cu laptele de vaca si cardamonul. Galbenusurile si oul le amestecam cu zaharul brun. Cand laptele e fierbinte punem cateva linguri peste oua si amestecam energic. Transferam ouale peste laptele de pe foc si tinem amestecul pe foc mic pana se ingroasa. Va dura aproximativ 10 minute toata operatiunea. Amestecul nu trebuie sa fiarba deoarece se va taia. Oprim focul si lasam crema la racit.
 
Smantana o mixam usor cu zaharul praf si adaugam esenta de trandafiri. Ciocolata alba o maruntim usor, sau o dam pe razatoare.
 
Cand crema de oua e rece scoatem pastaile de cardamon din ea. Adaugam smantana mixata si ciocolata maruntita si omogenizam. Punem crema intr-un recipient termorezistent si dam vasul la congelator pentru 4-5 ore pana se intareste complet. In primele doua ore amestecam in inghetata din jumatate in jumatate de ora pentru a nu se forma ace de gheata. Dupa primele doua ore putem sa adaugam si dulceata de trandafiri si sa amestecam usor cat sa capete un aspect marmorat. Dam din nou inghetata la congelator pana se intareste suficient. Servim in portii generoase, enjoy!
Inghetata cu apa de trandafiri, lapte de cocos si ciocolata alba_1


6 Comments

Torturi

Tort cu mousse de caise, mousse de ciocolata alba si vanilie

Tort cu mousse de caise, mousse de ciocolata alba si vanilie
Fructele merge de minune in creme precum mousse-ul. Ii dau o aroma delicata si tocmai de aceea am si realizat o multime de dulciuri cu mousse din fructe. Preferatele mele de pana acum au fost tortul de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura dar si mini tortuletele cu mousse de afine si lamaie sau tortuletele cu mousse de visine absolut dementiale. De data aceasta am incercat un nou fruct si anume caisa. Desi initial voiam sa fac un mousse de piersici soarta a facut sa ma razgandesc si sa aleg caisele parfumate. A iesit un tort cu mousse de caise, mousse de ciocolata alba si vanilie minunat, delicat si elegant. Enjoy!
 Tort cu mousse de caise, ciocolata alba si vanilie_1
Baza si lateralele (piscot)
4 oua medii
100 gr zahar Green Sugar
100 gr faina
1/2 lingurita de tartar
1 praf de sare
1 lingura apa calda
1/2 lingurita extract de vanilie
 
Frangipane cu zmeura
80 gr migdale
70 gr unt
1 ou
70 gr zahar Green Sugar
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita amaretto
200 gr zmeura
 
Mousse de ciocolata alba si caise
200 gr ciocolata alba
500 ml smantana pentru frisca
10 gr gelatina
200 gr piure de caise
1 pastaie de vanilie
1 lingurita Green Sugar lichid
1 lingurita zahar praf
 
Decor
bomboane rafaello sau de ciocolata alba
caise
ciocolata alba rasa
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 12
 Tort cu mousse de caise, ciocolata alba si vanilie_2
Pentru baza procedam ca si la reteta de piscoturi. 
Pregatim tava mare de la cuptor cu hartie de copt. Deasemenea tapetam cu hartie de copt si o tava rotunda de tort de diametru 20-23 cm. Preincalzim cuptorul la 200 de grade.
 
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu 60 grame de zahar Green Sugar la viteza mare pana cand se albesc si isi tripleaza volumul. Miscoram putin viteza si adaugam apa si vanilia, apoi marim din nou viteza si mai mixam 1-2 minute pana cand amestecul redevine spumos. Deasupra galbenusurilor cernem faina si o lasam asa.
 
Albusurile le mixam usor impreuna cu praful de sare. Cand incep sa devina spumoase adaugam crema de tartar si marim putin viteza mixerului. Continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma ferma. Adugam treptat restul de zahar (cele 40 de grame zahar Green Sugar) si mai mixam pana cand zaharul e complet topit. 
Amestecam cele doua compozitii. Punem 1/4 din albusuri peste mixul de galbenusuri si-l incorporam usor pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam si restul de albus si amestecam usor cu miscari de jos in sus. 
 
Punem o parte din compozitie in tava de tort astfel incat sa formam o baza subtire. Restul de aluat il punem intr-un pos cu varful rotund cu diametru de 1cm aproximativ. Cu ajutorul lui formam cinci fasii unite de-a-lungul tavii mari. Lasam putin spatiu si mai formam inca 5 fasii, procedam la fel pana cand terminam complet aluatul. Presaram zahar pudra din abundenta peste fasii apoi le bagam la cuptor.
 
Coacem blatul si fasiile timp de aproximativ 10-12 minute pana cand sunt rumenite frumos. Scoatem tavile din cuptor. Fasiile din tava mare le punem pe lateralele tavii rotunde, astefel incat sa formam o bordura in mijlocul careia vom pune umplutura. 
 Tort cu mousse de caise, ciocolata alba si vanilie_4
Frangipane cu zmeura. Macinam fin migdalele in robot. Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul Green Sugar. Adaugam oul si mixam bine pana la omogenizare. La final adaugam migdalele macinate, extractul de vanilie si amaretto si omogenizam usor. Punem compozitia in tava rotunda peste piscot. Din loc in loc punem zmeura si o apasam usor in stratul de frangipane. Acoperim lateralele de piscot cu folie de aluminiu si coacem tortul pentru 25-30 de minute pana cand stratul de frangipane se rumeneste usor. Lasam la racit. 
 
Mousse de ciocolata alba si piersici. Piureul de caise il obtinem din aproximativ 300 gr caise coapte. Turnam apa fierbinte peste caisele spalate bine. Dupa 4-5 minute putem sa le curatam de coaja si sa le transformam in piure cu ajutorul blenderului. 
 
Topim ciocolata alba impreuna cu 200 ml frisca lichida pe foc mic. Adaugam semintele de la pastaia de vanilie iar cand amestecul e omogen oprim focul. 
Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece. Restul de 300 ml smantana pentru frisca ii batem bat impreuna cu o lingurita de zahar vanilat. Punem o treime din gelatina hidratata in crema de ciocolata alba. Restul de gelatina il punem peste piureul de caise caldut apoi adaugam si lingurita de Green Sugar lichid. Amestecam bine cele doua compozitii pentru ca se se topeasca gelatina.  
Impartim frisca batuta in doua. O parte o adaugam in crema de ciocolata alba cu miscari usoare de jos in sus, iar cealalta parte o punem peste crema de caise si amestecam la fel de usor. 
Turnam mousse-ul de ciocolata alba peste stratul de frangipane racit si dam tortul la rece pentru cel putin o ora pana se intareste mousse-ul de ciocolata alba apoi putem sa adaugam si mousse-ul de caise. 
Ornam tortul doar dupa ce s-au intarit bine mousse-urile, preferabil a doua zi. Eu l-am ornat simplu cu caise si bomboane de ciocolata alba. Va invit la o felie generoasa si delicioasa de tort!
 Tort cu mousse de caise, ciocolata alba si vanilie_3


21 Comments

Tarte/Placinte sarate

Tarta cu porumb dulce si ciuperci

Tarta cu porumb dulce si ciuperci
Tartele sunt o un fel de mancare delicios. Consumate atat ca aperitive cat si ca un fel principal de mancare, ele sunt apreciate prin diversitatea de umpluturi, arome si combinatii. Eu fac tarte destul de des si de cele mai multe ori petru mine sunt un fel de mancare grozav alaturi de o salata de legume. Ador crusta lor crocanta combinata cu umpluturi moi cu legume si branzeturi sau carne. Pentru aceasta tarta am folosit legume delicioase de la Sun Food dar si rosii cherry proaspete. Nu puteau sa lipseasca ouale si branzeturile mai ales ca sunt preferatele mele. 
Tarta cu porumb dulce si ciuperci_2
Ingrediente
200 gr foietaj
200 gr porumb dulce Sun Food
100 gr ciuperci Sun Food
2 oua
100 gr smantana grasa
100 gr cascaval
1/2 legatura marar
3 catei de usturoi
1 ceapa verde
rosii cherry
sare
piper
 
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 6
 
De obicei fac aluatul pentru tarte acasa insa cand nu am prea mult timp la dispozitie ma folosesc de foietajul cumparat, care este o alegere foarte convenabila atunci cand ne grabim. Prin urmare lasam foietajul la decongelat in frigider si ne apucam de umplutura.
 
Intr-un bol mare punem porumbul dulce si ciupercile Sun Food maruntite usor. Peste legume adaugam cascavalul dat prin razatoarea mare. Tocam marunt mararul, ceapa si usturoiul si le punem in bol. Adaugam ouale batute usor, smantana apoi condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam bine.
 
Preincalzim cuptorul la 200 de grade si ungem cu unt o tava de tarta. Punem foietajul in tava si indreptam marginile. Pastram putin aluat pentru a-l pune deasupra. Turnam umplutura si nivelam. Din loc in loc peste umplutura punem fasii de aluat. Intre fasiile de aluat punem rosiile cherry spalate bine in prealabil. 
Coacem tarta timp de 40 de minute. Dupa 15 minute reducem focul la 180 de grade. Cand e frumos rumenita o scoatem din cuptor si o lasam putin la racit apoi o servim cu pofta alaturi de o salata proaspata.
Enjoy!
Tarta cu porumb dulce si ciuperci_1


4 Comments

Clatite

Clatite cu crema de branza, zmeura si lemon curd

Clatite cu crema de branza, zmeura si lemon curd
Clatitele sunt un desert pe care il fac de multe ori. Imi place ca se porneste de la aceeasi compozitie simpla de baza apoi se adauga fel si fel de umpluturi. Cand am la dispozitie fructe aromate de sezon atunci le folosesc cu placere si in umplutura clatitelor. Zmeura este unul din fructele mele preferate tocmai din cauza aromei ei deosebite. In combinatie cu branza si lamaie merge de minune, a se vedea tortul cu ciocolata, branza, zmeura si lamaie. Asadar va invit la clatite cu crema de branza, zmeura si lemon curd, gustoase si delicate!
Clatite cu crema de branza, zmeura si lemon curd_2
Clatite
3 oua
1 cana cu lapte
1/4 cana smantana
1 cana faina
1/2 cana apa minerala
2 linguri zahar
1/2 lingurita sare
 
Crema
200 gr branza
100 gr lemon curd
200 gr zmeura
2 linguri zahar pudra 
 Clatite cu crema de branza, zmeura si lemon curd_1
Ouale le batem putin cu zaharul si sarea, adaugam smantana, apoi alternativ adaugam faina si laptele. La sfarsit punem si apa minerala. Vom obtine o compozitie de consistenta smantanii, care o dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
 
Coacem clatite intr-o tigaie teflonata de dimensiuni mai mici. Lasam clatitele la odihnit si trecem la umplutura.
 
Branza – poate fi orice fel de branza dulce: branza de vaci, ricotta, mascarpone, crema fina de branza – o amestecam cu lemon curdul si cu zaharul. Reteta de lemon curd o puteti gasi aici.
Zmeura o zdrobim usor. 
Punem pe fiecare clatita putina crema de branza si zmeura zdrobita apoi le rulam frumos. Servim clatitele cu zahar pudra si zmeura proasptata.
 
Simplu si delicios. Enjoy!
 Clatite cu crema de branza, zmeura si lemon curd_3


9 Comments

Concursuri

Enjoy Dessert! si Pizza Acrobatica va invita la concurs

Enjoy Dessert! si Pizza Acrobatica va invita la concurs
Concursul a luat sfarsit, la finalul postarii veti afla castigatorii!

Enjoy Dessert! si Pizza Acrobatica va invita la un concurs ale carui premii sunt cu adevarat delicioase. 


Pizzeria Acrobatica isi are locatia in Cluj-Napoca pe Str Hasdeu 47- 49, in zona caminelor studentesti. Pizza Acrobatica isi trage numele din acrobatiile cu aluat de pizza la care Lucian, pizzaiolo chef, este expert. https://www.youtube.com/watch?v=tbBOItrQujs

Noutatile propuse de aceasta pizzerie sunt combinatiile inedite de ingrediente care dau o savoare aparte unui preparat asa de cunoscut precum este pizza. Sunteti invitati, asadar, sa gustati o pizza cu gust exotic intitulata sugestiv St Tropez (branza de capra, miere, smochine), sau Acrobatica (prune uscate, miez de nuca, bacon si rosii), pentru a nominaliza doar doua astfel de produse. Pizza Acrobatica va mai propune si bruschette, paste, iar mai nou, odata cu deschiderea terasei din Hasdeu, salate, roll-up-uri si deserturi. 

Sunteti curiosi sa vedeti cum vi se prepara comanda ? O camera instalata in bucataria Pizza Acrobatica va permite sa vizualizati in timp real procesul pregatirii si ambalarii comenzii dvs. 

Premiile oferite de Pizza Acrobatica sunt 3 vouchere a cate doua pizza la alegere. Voucherele vor fi trimise prin mail castigatorilor. 

Ce aveti de facut pentru a va inscrie in concurs? Daca sunteti din Cluj-Napoca, sau aveti drum in Cluj Napoca, trebuie sa urmati acesti pasi:

1. Intrati pe http://pizza-acrobatica.ro/pizza/ si alegeti cea mai interesanta pizza.
2.  Dati share imaginii de concurs care apare pe pagina de Facebook a blogului de aici.
3. Lasati un comentariu pe blog la aceasta postare care sa contina: pizza aleasa, numele cu care ati dat share si o adresa de mail la care puteti fi contactati in cazul in care sunteti fericitii castigatori.

Concursul incepe de azi ( 14.07.2014 ) si se incheie in data de 25.07.2014 la ora 24. Castigatorii vor fi alesi prin tragere la sorti in data de 26.07.2014 si vor fi anuntati in aceasta postare si pe Facebook.

Mult succes tuturor!

Iata lista de participanti:
1. Diana
2. Daniela
3. Anonim (din pacate nu a lasat un nume)
4. Anamaria Stefana
5. Claudia Vincze
6. Ioana
7. Mihaela Muresan
8. Anda
9. Alina Mihaela

Cu ajutorul random.org am extras cei trei castigatori. Felicitari fetelor de la numerele: 2, 4 si 7!



9 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316