• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Negresa cu caramel si crema de ciocolata

Prajituri

Negresa cu caramel si crema de ciocolata

Vine weekendul si nimic nu e mai bun decat o prajitura cu ciocolata, de fapt cu muuuulta ciocolata. Negresele sunt cele mai bune prajituri cand vine vorba de ciocolata, iar daca le mai adaugam si o crema de caramel plus inca una de ciocolata se transforma in dulcele ideal. Negresa cu caramel si crema de ciocolata este o prajitura grozav de buna, si desi arata putin cam ravasita va asigur ca gustul este desavarsit.
 
Negresa cu caramel si crema de ciocolata
Blat
100 gr unt
85 gr ciocolata neagra
150 gr zahar
2 oua mari
2 linguri smantana dulce
15 gr cacao
120 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
 
Crema caramel
200 gr crema de branza
200 gr dulce de leche
 
Crema de ciocolata
100 gr ciocolata neagra
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar vanilat
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 16
Negresa cu caramel si crema de ciocolata_
Topim untul impreuna cu ciocolata neagra pe foc mic. Adaugam zaharul si cacaoa si amestecam bine. 
Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Peste crema de ciocolata punem ouale, cate unul pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Adaugam si ingredientele uscate, apoi smantana si vanilia si omogenizam.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica de 20/20cm. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 20-25 de minute pana cand trece testul scobitorii. Lasam prajitura la racit in tava.
 
Crema caramel se prepara foarte simplu, mai ales daca avem deja dulce de leche. Dulce de leche se poate gasi foarte usor aici si este minunat in orice desert. Amestecam 200 gr dulce de leche cu crema de branza (fina) pana obtinem o crema omogena. Intindem crema peste prajitura racita, acoperim cu folie si dam la rece.
 
Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana pentru frisca pe foc mic. Cand amestecul e fierbinte si omogen oprim focul. Lasam crema la racit apoi o punem la congelator pentru jumatate de ora. 
 
Dupa jumatate de ora scoatem crema din congelator si o mixam bine apoi o intindem peste crema caramel. Ornam prajitura cu bucati de ciocolata alba, o mai dam la rece pentru 1-2 ore apoi putem sa o feliem dupa preferinta. 
Enjoy!
 
Negresa cu caramel si crema de ciocolata


7 Comments

« Inghetata cu apa de trandafiri, lapte de cocos si ciocolata alba
Tort cu mousse de zmeura si mousse de ciocolata neagra »

Comments

  1. Alexandrina says

    August 2, 2014 at 5:11 am

    Delicioasa prajitura, ma inscriu la o portie!

    Reply
  2. M. Angi S. says

    August 2, 2014 at 6:50 am

    Minunat!! :-)

    Reply
  3. Claudia says

    August 2, 2014 at 7:09 am

    Asa e, ai dreptate, nimic nu e mai bun decat o prajitura cu muuuulta ciocolata 😉
    Weekend placut! :)

    Reply
  4. Diaconta says

    August 2, 2014 at 7:40 pm

    Minunata!!!!

    Reply
  5. Buburuza Bubu says

    August 3, 2014 at 4:07 pm

    Mmmmm multa ciocolata! !!!

    Reply
  6. Anonymous says

    August 3, 2014 at 7:50 pm

    Aoleu are ce imi place mie tare muuult crema asta buna rau ,arata bine rau ! Gabriela.

    Reply
  7. Paula Gafitescu says

    August 18, 2014 at 7:58 am

    Ma bucur ca va place si va multumesc pentru aprecieri! Pupici

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316