• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Muffins/Cupcakes

Cupcakes cu ciocolata si capsune

Cupcakes cu ciocolata si capsune
Cand am o zi mai putin frumoasa incerc sa o indulcesc cu ceva bun, si cu altceva decat niste prajiturele frumoase si delicioase. Asa sunt aceste cupcakes cu ciocolata si capsune, pline de savoare. E tot ce mi-as dori intr-o zi ploioasa si plina de ganduri. Reteta este simpla, un lucru bun mai ales daca nu dispunem de prea mult timp sau nu avem dispozitia necesara de a ne apuca de retete complicate. Asadar sa trecem la treaba! 
 
Cupcakes cu ciocolata si capsune_1
 
Blat
80 gr unt
120 gr zahar
2 oua medii
100 ml lapte
100 ml iaurt
200 gr faina
40 gr cacao
1 praf de sare
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita extract de vanilie
 
Crema
100 gr unt
200 gr crema de branza
60 gr zahar pudra
2 linguri sirop de capsune
colorant rosu (optional)
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 12-16 
 Cupcakes cu ciocolata si capsune_3
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos si aerat. Adaugam ouale si mixam bine dupa fiecare adaugare.
 
Separat amestecam faina cu cacaoa, sarea, praful de copt si bicarbonatul. In alt vas amestecam laptele cu iaurtul si vanilia. Peste crema de unt adaugam jumatate din ingredientele solide apoi jumatate din cele lichide. Amestecam usor si procedam la fel cu ingredientele ramase.
 
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Turnam aluatul in forme de briose si le dam la cuptor pentru 18-20 de minute. Le scoatem pe un gratar la racit. Cand sunt complet racite le putem orna.
 Cupcakes cu ciocolata si capsune_2
 
Untul moale il mixam bine cu zaharul pudra. Adaugam crema de branza treptat, cate o lingura, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final incorporam siropul de capsune si pentru un plus de culoare putin colorant rosu, insa numai daca va doriti o culoare mai puternica, merge foarte bine si fara. Punem crema la rece pentru jumatate de ora.
 
Decoram fiecare briosa cu crema de branza si ornam cu o capsuna coapta si aromata. Enjoy!
Cupcakes cu ciocolata si capsune_4


12 Comments

Checuri

Chec cu cirese, branza si ciocolata

Chec cu cirese, branza si ciocolata
Checul este un desert destul de simplu si care se poate face cu ce este prin casa/frigider fara sa fie nevoie sa ne ghidam dupa o reteta anume. Important este sa pastram proportiile pentru ingredientele lichide si solide pentru a rezulta un aluat bun de pus la cuptor.  Eu am combinat branza cu ciresele si ciocolata si am stiut ca nu pot da gres cu aceasta combinatie. A iesit un chec delicios, dens si aromat. Enjoy!
Chec cu cirese, branza si ciocolata_1
 
Ingrediente
120 gr unt
3 oua mari
150 gr zahar
300 gr branza de vaci
280 gr faina
6 gr praf de copt
1/3 lingurita sare
300 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
300 gr cirese
100 gr ciocolata neagra maruntita
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 75 min. Nr portii: 12
Chec cu cirese, branza si ciocolata_2
 
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine cremos si aerat. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Adaugam si branza si amestecam bine. 
Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Ciresele le spalam bine si le scoatem samburii. Ciocolata neagra o tocam cu ajutorul unui cutit.  
 
Adaugam jumatate din faina peste crema de unt si oua apoi jumatate din lapte. Mixam bine apoi adaugam si restul de faina si lapte. La final adaugam ciresele, ciocolata si exenta de vanilie si amestecam usor.
 
Preincalzim cuptorul la 170 de grade si tapetam cu unt si faina o forma de guguluf, sau o forma de chec mai mare. Turnam compozitia in tava, nivelam si coacem checul timp de 70-75 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
 
Cand este gata il lasam in cuptor inca 10 minute apoi il scoatem pe un gratar la racit. Il feliem doar cand e racit complet. Pofta buna!
 
Chec cu cirese, branza si ciocolata_3


8 Comments

Prajituri

Prajitura rapida cu branza si capsune

Prajitura rapida cu branza si capsune

Imi plac prajiturile rapide care sa fac doar din cateva miscari si cu ingrediente la indemana. Dar mai ales imi place sa fac prajituri cu fructe de sezon iar anul acesta am incercat sa profit cat mai mult de bunatatea capsunelor, pentru ca sunt niste fructe cu adevarat delicioase si care din pacate dispar repede de pe piata. 

Combinand rapidul cu capsunele a iesit aceasta prajitura rapida cu branza si capsune, o prajitura simpla, delicata, aromata si umeda. Un deliciu!

Prajitura rapida cu branza si capsune

Ingrediente

4 oua medii

8 linguri ulei

10 linguri zahar

8 linguri lapte

12 linguri faina

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

Umplutura

200 gr branza

1 ou

2 linguri zahar

2 linguri gris

200 gr capsune

Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 35 min. Nr portii: 16

Prajitura rapida cu branza si capsune

Pentru inceput spalam bine capsunele si le indepartam coditele apoi le taiem in jumatati. Branza o amestecam cu oul, zaharul si grisul si o lasam deoparte.

Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si mai amestecam putin. Toata treaba se poate face doar cu ajutorul unui tel, nu este nevoie de mixer. Adaugam laptele si uleiul si omogenizam. La final punem si faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.

Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam cu hartie de copt o tava medie (20/30cm). Turnam 2/3 din blat in tava apoi punem crema de branza din loc in loc. Deasupra punem si capsunele si le apasam usor sa intre in crema. Turnam restul de aluat peste prajitura si introducem tava la cuptor. Coacem prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand este rumenita frumos. O lasam la racit in tava apoi putem sa o portionam dupa preferinta si sa o servim pudrata cu zahar.

Enjoy!

Prajitura rapida cu branza si capsune


3 Comments

Inghetata

Inghetata cu lime si capsune

Inghetata cu lime si capsune
E vara, cald afara, asa ca profitam de bunatatea si prospetimea unei inghetate racoroase. Combinatia de limeta si capsune merge de minune, un gust dulce-acrisor, parfumat si aromat. Dar sa nu ne mai lungim mult cu vorba si sa trecem repede la inghetata care se face destul de simplu de altfel. Se porneste de la inghetata de vanilie – reteta de baza si apoi se adauga aromele dorite. Obtinem astfel o inghetata cu lime si capsune delicioasa!
 Inghetata cu lime si capsune_2
Ingrediente
inghetata de vanilie – reteta de baza
200 gr capsune
sucul si coaja de la 2 limete
Preparam o cantitate de inghetata de vanilie – reteta de baza si o impartim in doua. O jumatate o punem intr-un vas rezistent la inghet si adaugam piureul de capsune. Amestecam bine si punem vasul la congelator.
In cealalta jumatate adaugam sucul si coaja rasa de la doua limete si punem amestecul intr-un vas termorezistent la congelator. 
 
Din jumatate in jumatate de ora amestecam in cele doua compozitii pentru a sparge acele de gheata. Repetam procedeul de 4-5 ori. Cand cele doua compozitii au consistenta apropiata de cea a inghetatei le scoatem din congelator. Tapetam cu folie alimentara o tava medie de chec. Punem inghetata de capsune si o nivelam astfel incat sa fie oblic in tava. Completam cu inghetata de limeta, nivelam si dam din nou la congelator pentru inca 2-3 ore.
 
In momentul servirii rasturnam inghetata pe un platou, indepartam folia si taiem felii generoase. 
Enjoy!
Inghetata cu lime si capsune_q


2 Comments

Torturi

Tort cu cirese si mascarpone

Tort cu cirese si mascarpone
Un tort simplu si delicios care se poate face oricand, indiferent de motiv. Avand in vedere ca acum e sezonul cireselor putem profita de bunatatea lor si sa le punem intr-un tort pe masura. Un blat ciocolatos, o crema delicata de frisca si mascarpone presarata din loc in loc cu cirese aromate fac din acest tort un deliciu pentru orice mofturos. Enjoy!
Tort cu cirese si mascarpone_2
Blat
1 ou mare
120 ml iaurt
50 ml lapte
160 gr faina
30 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
50 gr unt
100 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
 
Crema
250 gr mascarpone
200 ml frisca lichida
100 gr cirese
2 linguri zahar pudra 
1 lingurita zahar vanilat
 
Decor
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
200 gr cirese
fulgi de ciocolata alba si neagra
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 6
Tort cu cirese si mascarpone_1
Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam oul si mixam bine.
Separat amestecam faina cu cacaoa, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Intr-un alt vas amestecam iaurtul cu laptele si extractul de vanilie. Punem alternativ cele doua compozitii peste crema de unt si oua. Omogenizam.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de 18-20 cm diametru. Turnam compozitia in tava si nivelam. Eu nu am folosit decat 2/3 din compozitie pentru ca mi s-a parut cam multa. Cu restul compozitiei am facut niste briose de ciocolata. 
Coacem blatul timp de aprximativ 30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e copt il scoatem pe un gratar la racit apoi il taiem in doua.
 
Mascarpone il mixam bine cu cele doua linguri de zahar pudra. Smantana pentru frisca o mixam bine cu zaharul vanilat pana cand devine aerata. Amestecam cele doua compozitii usor, cu miscari de jos in sus si dam la rece. Scoatem samburii din cirese, le taiem in bucati mai mici si apoi le adaugam in crema si amestecam usor. 
 
Punem o bucata de blat inapoi in tava in care l-am copt. Acoperim blatul cu crema de mascarpone si cirese apoi punem si cealalta bucata de blat deasupra. Dam tortul la rece si ne ocupam de decor.
Smantana pentru frisca o mixam bine cu zaharul vanilat. O dam la rece pentru jumatate de ora apoi putem sa imbracam tortul (scos din forma). Ornam tortul dupa preferinta. Deasupra punem cirese si fulgi ciocolata alba si neagra. Servim cu pofta. 
Tort cu cirese si mascarpone_3


8 Comments

Aluat dulce

Cozonac cu nuca si nutella

Cozonac cu nuca si nutella
Imi place cozonacul, fie el cu nuca, mac, branza sau ciocolata. Il iubesc in multe combinatii insa cel mai mult imi place cozonacul cu multa, multa nuca si cacao sau ciocolata. Si pentru ca facusem deja cozonac cu nuca si cacao sau chiar cozonac cu multa ciocolata si nuca am incercat si varianta cu nutella si a fost o alegere de vis. A iesit un cozonac pufos cu umplutura dulce si aromata, chiar merita incercat!
Cozonac cu nuca si nutela_2
 
Ingrediente
550 gr faina
15 gr drojdie proaspata
1 ou
3 galbenusuri
50 gr unt
250 ml lapte
1/2 lingurita sare
3 linguri zahar
doua lingura ulei
 
Umplutura
100 gr nutella
350 gr nuci
100 gr zahar
1 lingura cacao
1 lingurita zahar vanilat
2 albusuri
 
 1 ou pentru uns
 
Cozonac cu nuca si nutela_3
 
Pregatim toate ingredientele pentru aluat cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba. Faina o cernem intr-un vas mare si facem o adancitura in mijloc. Incalzim usor 100 ml de lapte, adaugam o lingura de zahar si drojdia si lasam 10 minute sa stea la loc caldut. 
 
Galbenusurile le amestecam cu oul intreg, untul topit, sarea si restul de zahar. Punem maiaua in adancitura facuta in faina, apoi adaugam amestecul de galbenusuri si unt si incepem sa framatam. Laptele il adaugam treptat si ne oprim in momentul in care aluatul devine suficient de moale si framantatul devine mai usor. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, moale dar nelipicios. Asadar, dupa caz, mai punem lapte sau faina. La final adaugam uleiul si framantam pana cand este incorporat complet. 
 
Pudram aluatul cu faina si-l acoperim cu un prosop curat apoi il punem la loc caldut pentru o ora, sau pana cand isi dubleaza volumul. 
 
Nucile macinate le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si cacaoa. Batem usor albusurile si le turnam peste nuci iar la final adaugam nutella si amestecam bine. 
 
Rasturnam aluatul pe masa de lucru bine infainata. Il intindem intr-o bucata dretunghiulara groasa de 0.5 cm. Distribuim uniform umplutura pe tot aluatul apoi incepem sa-l rulam dintr-un capat. Punem cozonacul intr-o forma de copt unsa bine cu ulei. Il ungem cu ou batut si-l mai lasam la dospit aproximativ 45 de minute.
 
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand cuptorul e incins introducem tava de cozonac. Coacem cozonacul timp de 45-50 de minute. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade. 
 
Scoatem cu grija cozonacul din cuptor si-l lasam in tava 10 minute pentru a se racori apoi il transferam pe un gratar si il acoperim cu un prosop curat. Se feliaza cel mai bine in momentul in care e racit complet. 
Pofta buna!

Cozonac cu nuca si nutela_1

 


7 Comments

Tarte/Placinte dulci

Tarta cu cirese si ciocolata alba

Tarta cu cirese si ciocolata alba
Iubesc tartele. Desi nu se fac de fiecare data foarte repede totusi mi se par un desert usor de facut. Nu sunt la fel de complicate ca si torturile, nici la fel de simple ca si o budinca de exemplu, insa au un nivel de dificultate mediu iar umpluturile pot fi din cele mai variate. Daca va plac ciresele si ciocolata alba (sa stiti ca merg foarte bine impreuna) cu siguranta o sa va placa si aceasta tarta cu cirese si ciocolata alba, o tarta fina si delicioasa. Daca vreti sa vedeti si alte combinatii atunci rasfoiti colectia mea de tarte aici. Enjoy!
 Tarta cu cirese si ciocolata alba_2
 
Crusta
100 gr unt
200 gr faina
30 gr cacao
1 praf de sare
1 lingura zahar pudra
1 ou
2-3 linguri apa rece
 
Umplutura
300 gr ciocolata alba
250 gr smantana grasa
250 gr crema de branza
1 lingurita extract de vanilie
200 gr cirese
 
Decor
100 gr ciocolata neagra
200 ml smantana pentru frisca 
cirese
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de asteptare: 1 ora 
Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 10
 Tarta cu cirese si ciocolata alba_3
 
Crusta. Cernem faina, zaharul pudra si cacaoa iar in mijloc facem o adancitura, adaugam untul rece si praful de sare si amestecam cu degetele pana cand vom obtine un aluat nisipos. Adaugam oul batut si incepem sa framantam. Apa o vom adauga treptat pana cand vom obtine un aluat omogen, nelipicios si nu foarte moale. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora. 
 
Dupa o ora scoatem aluatul din frigider si-l intindem intr-o forma rotunda groasa de 0.3 cm. 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si ungem bine cu unt o forma de tarta de 24-26 cm diametru. Punem aluatul in tarta, il apasam usor apoi eliminam excesul. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita apoi il acoperim cu hartie de copt si boabe de fasole. Coacem crusta timp de 15 minute dupa care indepartam boabele de fasole si hartia de copt apoi reintroducem tava in cuptor pentru inca 5 minute. Scoatem tava din cuptor si o lasam la racit.
 
Crema. Punem smantana intr-o oala cu fundul gros pe foc mic. Cand e fierbinte adaugam ciocolata alba rupta bucatele si extractul de vanilie apoi amestecam. Dam crema la rece. Crema de branza o mixam bine pana cand devine foarte cremoasa apoi o adaugam in crema racita si o lasam deoparte. Ciresele le spalam bine, le scoatem samburii si le taiem in doua.
 
Decor. Incalzim pe foc mic smantana pentru frisca. Cand e fierbinte adaugam ciocolata neagra rupta bucatele si amestecam pentru a se topi complet. Lasam amestecul la racorit apoi il punem la congelator pentru o jumatate de ora. 
 Tarta cu cirese si ciocolata alba_4
Punem jumatatile de cirese peste crusta si apasam usor. Peste cirese turnam crema de ciocolata si dam tarta la rece.
 
Scoatem frisca din congelator si o mixam bine pana cand devine pufoasa apoi facem rozete pe marginea tartei. In mijloc punem cirese din abundenta. Feliem tarta dupa preferinta si servim cu pofta!
Tarta cu cirese si ciocolata alba


15 Comments

Torturi

Tort cu mousse de afine – La multi ani copii!

Tort cu mousse de afine – La multi ani copii!
La multi ani copilasi de pretuntindeni! Si pentru ca pana la urma cu totii suntem copii as vrea sa va spun la multi ani tuturor si sa va ofer un tort delicios. Un tort cu o crema delicata de afine, un blat extrem de bun, dens si aromat de vanilie si o glazura de ciocolata. La decor m-am jucat putin cu ciocolata alba si cu niste culori si au iesit aceste mici cerculete si acadele care au fost deliciul copiilor. Enjoy!
 
Tort cu mousse de afine
 
Blat
4 oua mari
200 gr unt
200 gr zahar
320 gr faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/3 lingurita sare
120 ml iaurt
150 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
 
Mousse de afine
300 gr afine
3 linguri zahar
2 linguri apa
300 ml frisca lichida
200 gr crema de branza
3 linguri zahar pudra
3 foi gelatina
 
Glazura
200 gr ciocolata neagra
100 ml frisca lichida
50 gr unt
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 16 
 Tort cu mousse de afine_2
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos si aerat. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.
 
Separat amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt vas amestecam iaurtul cu laptele si vanilia. Adaugam cele doua compozitii alternativ in crema de unt si oua si mixam usor. 
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 20-25 de minute pana cand este auriu deasupra. Cand e gata il scoatem din cuptor si-l lasam la racit.
 
Afinele (pot fi si congelate) le punem pe foc cu zaharul si doua linguri de apa. Din momentul in care incep sa fiarba le lasam 10 minute pentru a se inmuia suficient. Punem amestecul in blender si facem un piure pe care il punem din nou pe foc si-l aducem aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul.
Gelatina o punem la hidratat in apa rece iar dupa 5 minute o adaugam in piureul de afine si amestecam bine pentru omogenizare. Lasam piureul la rece.
 
Crema de branza o mixam bine cu doua linguri de zahar apoi o adaugam in pireul de afine racit si amestecam bine. Dam crema la rece pentru o ora.
 
Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul pudra ramas pana cand devine pufoasa si aerata. O incorporam cu miscari de jos in sus in crema de la frigider apoi o dam din nou la rece pentru o ora pentru a se intari mai bine.
 
Taiem blatul in patru bucati egale ( pe verticala). Luam un platou dreptunghiular si punem o bucata de blat, peste el intindem 2-3 linguri de crema, nivelam si apoi punem alt blat. Continuam asa pana cand terminam toate cele 4 blaturi. Imbracam tortul in crema ramasa si-l dam la rece pana cand crema este suficient de ferma pentru a putea fi glazurata.
Tort cu mousse de afine_3  
Topim pe bain marie ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca si cu untul. Intindem uniform glazura peste tort apoi il decoram dupa preferinta. Eu m-am folosit de ciocolata alba pe care am topit-o, colorat-o apoi am intins-o pe o planseta si am decupat forme din ea. Am decorat tortul cu formele obtinute si a fost o incantare pentru cei mici.
 
Tortul il dam la rece pentru 2-3 ore pentru a se intari glazura suficient. In momentul felierii folosim un cutit inmuiat in apa fierbinte si apoi sters cu servetel curat.
 
La multi ani copii!
Tort cu mousse de afine_4


7 Comments

Dulciuri diverse

Cake Pops – Prajiturele de ciocolata pe bat

Cake Pops – Prajiturele de ciocolata pe bat
Aceste mici dulciuri sunt perfecte pentru o petrecere, pentru o masa festiva…sau pentru evenimentele in care sunt implicati si copiii care adora aceste prajiturele. In cazul in care va hotarati sa faceti un tort si va raman resturi de la el puteti sa completati masa si cu aceste dragalase si delicioase ‘acadele’. Insa si daca nu aveti resturi de la un tort puteti sa faceti un pandispan simplu de cacao din 3 oua si cu ajutorul lui veti putea realiza aceste delicioase prajiturele.
Party Cake Pops_3
 
Ingrediente
1 blat de cacao simplu din 3 oua
200 gr crema de branza
50 gr ciocolata neagra
1 lingura unt
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita pudra de portocale (optional)
3 linguri zahar pudra
 
Glazura
200 gr ciocolata neagra
80 gr smantana pt frisca
Party Cake Pops_2
 
Rupem blatul in bucati marunte si-l punem intr-un bol. Razuim ciococolata sau o tocam marunt si o punem peste blat. Adaugam crema de branza, untul moale, zaharul pudra si extractul de vanilie. Pentru un plus de aroma putem adauga o lingurita pudra de portocala, sau chiar coaja rasa de la o portocala. Amestecam bine toate ingredientela pana obtinem o pasta usor de modelat. Din compozitia rezultata facem bilute pe care le punem intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la rece si preparam glazura.
 
Topim pe bain marie ciocolata neagra impreuna cu smantana pentru frisca. Cand amestecul e lichid si omogen luam vasul de pe bain marie.
 
Scoatem bilutele din frigider si le rostogolim prin glazura de ciocolata. Cu ajutorul unei furculite le transferam cu grija din nou pe hartia de copt. Dupa ce am glazurat toate bilutele le decoram cu ornamente colorate si apoi le dam la rece pentru a se intari glazura.
Party Cake Pops_4
 
Sunt delicioase si perfecte pentru startul unei petreceri sau pentru orice moment in care doriti sa va inveseliti copiii. 
Enjoy!
Party Cake Pops_1


8 Comments

Inghetata

Inimioare de inghetata cu capsune si lapte de cocos

Inimioare de inghetata cu capsune si lapte de cocos
Pentru ca a venit vara am dat din nou startul la sezonul de inghetata. Asa fac in fiecare an si pot sa va spun ca pe tot parcursul verii am cel putin un tip de inghetata in congelator, si aici ma refer la inghetata de casa nu la altceva. Si pentru ca imi place sa combin si sa experimentez azi am alaturat niste arome grozave: capsunele, laptele de cocos si apa de trandafiri. Asadar poftiti la inghetata! 
 Inimioare de inghetata cu capsune si lapte de cocos_3
Stratul alb
200 ml smantana dulce
100 ml lapte de cocos
2-3 picaturi esenta de cocos
10 gr zahar pudra vanilat
30 gr zahar pudra
30 gr nuca de cocos
 
Stratul roz
150 ml smantana dulce
50 ml lapte de cocos
200 gr piure de capsune
2-3 picaturi apa de trandafiri
10 gr zahar pudra vanilat
30 gr zahar pudra
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de asteptare: 2 ore Nr portii: 6
 Inimioare de inghetata cu capsune si lapte de cocos_2
  
Prea mult de lucru nu avem la aceasta inghetata, tot ce ne trebuie sunt doua boluri unde sa amestecam ingredientele iar la final formele de inimioara unde vom pune inghetata. Daca nu aveti forme de inimioara puteti sa faceti intr-o caserola normala, sau in orice forme de silicon aveti acasa.
 
Stratul alb. Amestecam smantana cu laptele de cocos si zaharul pudra (ambele tipuri). Dupa ce zaharul e complet topit adaugam nuca de cocos si esenta de cocos sau lichiorul de cocos ( e optional, insa daca aveti ii va da un plus de aroma ). Turnam amestecul in formele de inimioara, sase la numar am avut eu, si dam inghetata la congelator pentru o ora. Nu este nevoie sa amestecati in ea deoarece va iesi foarte cremoasa de la laptele de cocos. 
 
Stratul roz. Pentru a obtine 200 gr de piure de capsune avem nevoie cam de 250-300 gr capsune pe care le spalam bine, le rupem coditele si indepartam partile mai putin bune. Punem capsunele in vas si le zdrobim cu furculita, sau pentru o pasta mai fina se pot pune chiar si la blender. Peste piureul de capsune punem laptele de cocos si smantana dulce apoi zaharul pudra (ambele tipuri) si amestecam bine pana e topit zaharul. La final adaugam si apa de trandafiri – care e optionala – si omogenizam. Turnam stratul roz peste cel alb si dam din nou la congelator pana cand inimioarele sunt inghetate complet.
 
Servim cu pofta intr-o zi calduroasa de vara. Enjoy!
 Inimioare de inghetata cu capsune si lapte de cocos_1


8 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316